Duitsland Engeland Europa Gratis uitjes Kerst Limburg Nederland Seizoenen Uitstapjes met kinderen

De 10 leukste kerstmarkten van Europa

5 december 2015
De leukste kerstmarkten van Europa-Kerststad Valkenburg-kerstmarkt Berlijn-Magisch Maastricht- GoodGirlsCompany-kerstmarkten in Nederland

Als ik aan Kerst denk, denk ik ook aan de verschillende kerstmarkten. Of ze nu in grote steden zijn of in het centrum van een gezellig dorpje. Zet een paar kraampjes bij elkaar, gezellige decoratie, vrolijke muziek en ik vind het helemaal leuk. In Nederland zijn er verschillende kerstmarkten zoals die in Valkenburg, de drijvende kerstmarkt van Leiden en natuurlijk heb je nog Magisch Maastricht. Maar ook buiten de landsgrenzen vind je leuke kerstmarkten die vaak ook nog heel goed met de auto zijn te bereizen. In sommige gevallen is het wel even een tripje maar de reis is dan ook echt de moeite waard.In dit blog deel ik de 10 leukste kerstmarkten van Europa. Er is  onder andere gekeken naar de activiteiten, lekkernijen en de bereikbaarheid met de auto.

De reisafstanden gelden vanaf Utrecht. Voor de brandstofkosten  rekenen we benzine, 1 op 14.

De 10 leukste kerstmarkten van Europa

De leukste kerstmarkten van Europa-Kerststad Valkenburg-GoodGirlsCompany-kerstmarkten in Nederland

Kerststad Valkenburg

Open: 13 november t/m 3 januari 2016
Afstand: 183 kilometer
Kosten; er zijn verschillende combi pakketten
Reistijd: 2 uur
Brandstofkosten: € 21    

Valkenburg is dé Kerststad van Nederland. In de verschillende de Gemeentegrot en de Fluweelengrot vind je verschillende leuke kraampjes. Naast de ondergrondse kerstmarkt is er ook een Christmas Parade. Deze trekt elke woensdag- en zaterdagavond door het centrum van Kerststad Valkenburg. Een onvergetelijke belevenis voor het hele gezin. In 2 uur tijd rijd je naar de grootste, oudste en drukst bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa.

De leukste kerstmarkten van Europa-Magisch Maastricht-GoodGirlsCompany-kerstmarkten in Nederland

Magisch Maastricht

Open: 28 november t/m 29 december 2015
Afstand: 180 kilometer
Kosten: gratis, attracties kosten geld
Reistijd: 1 uur en 58 minuten
Brandstofkosten: € 20    

Vanaf eind november veranderd deze zuidelijke stad in Magisch Maastricht wordt elk jaar vanaf eind november omgedoopt tot Magisch Maastricht. Geniet van de Zuidelijke gastvrijheid en proef de sfeer rondom het Vrijhof. Of ga op een van de  verwarmde terrassen rondom de Sint Servaasbasiliek en de Sint Janskerk. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Roets naar beneden van de mega glijbaan, ga schaatsen op de ijsbaan, maak een rondje in het carrousel of reuzenrad. Of neem je kleintje gezellig mee in het kersttreintje.

kerstshoppen in Londen-leukste kerstmartkten van Europa-GoodGirlsCompany

Londen

Open: 20 november t/m 3 januari 2016
Afstand: 507 kilometer
Kosten: gratis, attracties kosten geld
Reistijd: 6 uur en 16 minuten
Brandstofkosten: € 57

Kerstinkopen doen in Londen staat nog steeds op mijn bucket list. Met familie die vlakbij deze stad woont, moet het niet moeilijk zijn om deze wens binnen nu en 2 jaar in vervulling te laten gaan. Londen kent dan misschien geen echte kerstmarkttraditie zoals de rest van Europa. Toch is de stad altijd dé plek geweest om je kerstcadeautjes te kopen. Dit is nog steeds zo. Toch heeft het ook de charme van de (Duitse) kerstmarkten ingezien. Tegenwoordig vind je er een heuse kerstmarkt naar Duits model onderaan het reuzenrad The London Eye. Daarnaast vind je in de buurt van Serpentine Road een ijsbaan en andere winterse attracties. Als je in Londen bent, moet je winkelen! De leukste shops vind je in Oxford Street, Regent street, Carnaby Street en Convent Garden. Oh en een bezoekje aan het beroemde warenhuis Harrods mag natuurlijk niet ontbreken. Elk jaar wordt dit immense warenhuis tot een heus winterwonderland omgetoverd.

Kerstmarkt Berlijn

Open: 23 november t/m 31 december 2015
Afstand: 632 kilometer
Kosten: gratis, attracties kosten geld
Reistijd: 6 uur en 16 minuten
Brandstofkosten: € 70

De echte kerstfan gaat naar Duitsland. In Berlijn vind je bijna 30 verschillende kerstmarkten verspreid over verschillende locaties in de hoofdstad. Voor ieder wat wils: van kleine kerstmarkten, zoals die van Rixdorf in het historische centrum van Neukölln tot de enorme kerstkermis in de buurt Alexanderplatz. Daarnaast vind je er ook exotische lekkernijen. Altijd al eens gefrituurd fruit willen eten? Dit is je kans!

Kerstmarkt Kopenhagen-Tivolli-GoodGirlsCompany-leukste kerstmarkten van Europa

Kerstmarkt Kopenhagen

Open: 14 november t/m 3 januari 2016
Afstand: 768 kilometer
Reistijd: 8 uur en 36 minuten
Brandstofkosten: € 87

In het Deense hoge Noorden weten ze hoe je kerst viert. Het is een echte belevenis om naar de kerstmarkt in het Kopenhaagse pretpark Tivoli te gaan. Elk jaar wordt dit park omgetoverd tot een waar kerstsprookje: er worden ruim 1000 kerstbomen geplaatst en honderdduizenden lichtjes zorgen voor een onvergetelijke kerstervaring.

Kerstmarkt Dusseldorf

Open: 19 november t/m 23 december 2015
Afstand: 193 kilometer
Reistijd: 2 uur en 19 minuten
Brandstofkosten: € 22

Duitsland kent verschillende kerstmarkten waaronder die in Keulen. Maar heb je geen zin om ver te reizen en wil je wat minder drukte? Dan is de kerstmarkt in Düsseldorf goede optie. Deze dichtstbijzijnde Duitse kerstmarkt is namelijk minder druk, maar daarom zeker niet minder leuk.Er zijn maar liefst 6 verschillende locaties, die allemaal de moeite waard zijn. Kijk vol bewondering na de glasblazers op de Marktplatz. Loop  langs de glühweinpiramide op de Flinger Strasse of geniet van de heerlijke kerstsfeer op de Heinrich Heine Platz. Oh en voor d eliefhebbers: er is ook een ijsbaan!

Kerstmarkt Wenen

Open: 14 november t/m 24 december 2015
Afstand: 1.113 kilometer
Reistijd: 10 uur en 52 minuten
Brandstofkosten: € 126

Heb je meer tijd dan  maar 1 dag? Dan moet je echt de kerstmarkt in Wenen bezoeken. Het is even ene auto-rit maar uiteindelijk us het zeer de moeite waard. Wat moet je gezien hebben? Nou alles natuurlijk! Maar als je toch even ergens wilt beginnen, ga dan eerst naar de  Wiener Adventzauber bij het raadhuis. Daar vind je meer dan honderd kraampje vol lekkernijen en ambachtelijke producten. Ook voor kinderen is deze kerstmarkt geschikt. Op de  markt kunnen ze knutselen, hun eigen kerstcadeaus maken en lekkernijen bakken in de oven!

kerstmarkt Praag- De leukste kerstmarkten in Europa-GoodGirlsCompany

Kerstmarkt Praag

Open: 28 november t/m 1 januari 2016
Afstand: 861 kilometer
Reistijd: 8 uur en 18 minuten
Brandstofkosten: € 97

De stad van de honderd torens, Praag, heeft verschillende kleine en grote kerstmarkten. Er staan kleine houten standjes waar je Tsjechische lekkernijen en de leukste snuisterijen kunt kopen voor een zacht prijsje. De grote markten vind je in het buurt van het Wenceslas Plein en het Old Town Plein. Wil je minder drukte?Ga dan naar de kleinere markten rond Namesti Republiky, Havelska Triste en Namesti Miru.

Kerstmarkt Götenburg-de leukste Europese kerstmarkten-weekendje weg-uitjes-GoodGirlsCompany

Kerstmarkt Götenburg

Open: 20 november t/m 30 december 2015
Afstand: 1.072 kilometer
Reistijd: 11 uur en 13 minuten
Brandstofkosten: € 121

Bij kerstmarkten in Europa denk je waarschijnlijk niet meteen aan Götenburg. Maar hopelijk zal je na het lezen van dit blog een andere mening zijn aangedaan. Een bezoekje aan deze stad is namelijk zeer de moeite waard. Götenburg is namelijk ook wel de stad met de miljoenen kerstlichtjes. Het is te doen met de auto vooral wanneer je er een paar dagen voor uit trekt. Tussen alle Kerstfestiviteiten is een bezoek aan de kerstmarkt in het pretpark Liseberg echt een aanrader. Dit park wordt volledig in kerstsfeer omgetoverd en heeft maar liefst meer dan 80 standjes!
Probeer in een van de restaurants in het centrum smörgåsbord: de op verschillende manieren ingemaakte wildpaté, rendier, haring en wilde zalm. Eet zelf gemaakte lussekatter, ( traditionele saffraanbroodjes die je met Kerst eet). Of de beroemde kaneelbroodje (kanelbulle) van Café Husaren. Ben je boven de 18? Neem een glas glögg (Zweedse glühwein) erbij.

Open: 23 november t/m 23 december 2015
Afstand:  234 kilometer
Reistijd: 2 uur en 48 minuten
Brandstofkosten: € 26

Kerstmarkt Keulen

Als Kerstmarkt liefhebber kan je er niet om heen; de Kerstmarkt in Keulen. De klassieker waar je minimaal ooit een keer in je leven geweest moet zijn.  Elke kerstmarkt heeft zijn eigen thema. De markt op het Domplein is beroemd omdat de Dom schitterend verlicht is.
Op zoek naar een leuk alternatief? Ga dan naar de kerstmarkt aan de haven. Hier zie je verschillende elementen uit de scheepvaart terug. Combineer een bezoekje aan de Kerstmarkt in Keulen met een bezoekje aan het chocolademuseum dat er vlakbij ligt. Op de Rudolfplatz waan je je in een sprookjeswereld want deze kerstmarkt staat in het teken van de verhalen van de gebroeders Grimm. Eindeloos sjokken met je gekochte spulletjes is niet nodig. Er is een speciaal treintje die je langs alle pleinen rijdt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]