Films & Series Kerst Lifestyle

Mijn 20 leukste kerstfilms

7 december 2015
GoodGirlsChristmas-Mijn 20 leukste kerstfilms-GoodGirlsCompany

Kerst is voor mij ook onlosmakelijks verbonden met het kijken van Kerstfilms. Gezellig in pyjama (we hoeven toch nergens naar toe) samen op de bank met een dekentje de leukste animatie- en familiefilms kijken. Meerdere. En dat een paar uur achter elkaar als kerstfilmmarathon.

Natuurlijk bevat mijn top 20 de klassieke kerstfilms zoals Home alone, How the Grinch stole Christmas en A Christmas Carroll. Daarnaast heb ik ook een aantal films toegevoegd die bij mij een bepaalde kerstherinnering naar boven brengen. Zoals de Sissi trilogie. Die werd in mijn jeugd altijd in de kerstvakantie uitgezonden. Ik raakte er nooit op uit gekeken. Maar ook de film Annie, is voor mij echte en klassieker die bij Kerst hoort. Welke kerstfilms verder nog op mijn lijstje staan, zie je als je verder leest

Mijn 20 leukste kerstfilms

Grappig, nu ik er eens goed over nadenk is mijn liefde voor de meeste films eigenlijk al in mijn jeugd ontstaan. Er zitten maar weinig films tussen van de afgelopen paar jaren. De meeste kerstfilms keek ik als pre tiener of tiener. Die nostalgische gevoelns neem je blijkbaar toch mee. En als het aan mij ligt, geef ik ze ook door aan de volgende generatie.

1. How the Grinch stole Christmas (2000)

Ik HOUD van dr. Seuss. In huize GoodGirlsCompany hebben we er verschillende boeken van staan in de boekenkast. Hoe vaak ik ze ook al voorgelezen hebt; de missen kunnen er geen genoeg van krijgen. Visueel is How the Grinch stole Chritmas natuurlijk prachtig om te zien. Maar ook aan een dieper boodschap ontbreekt het niet.

2. Home Alone (1990) Home Alone 2: Lost in New York

Bij Home Alone denk ik aan ijn vader. Hoe hij in een deuk lag om de streken van Kevin. Ook al had hij de films al tig keer gezien, toch schoot hij er van in de lach. Mijn vader is er inmiddels niet meer. Wat rest zijn de herinneringen aan deze film. Nu kijk ik hem samen met mijn meiden.

De eerste twee delen welteverstaan met Macaulay Culkin. De versies die er na komen, heb ik wel gezien maar vind ik minder strek. Vaak is het toch lastig om het origineel te overtreffen.

3. Frozen (2013)

Waarschijnlijk zullen wel meer moeder dit herkennen. Er was een tijd voor Frozen en een tijd na Frozen. Waarschijnlijk wist je in 2012 nog niet dat e een ‘ Let it go’ of ‘ Love is een open door’ nodig had. Nu deze 2 liedjes er zijn kan je haast niet meer zonder. Of in elk geval je dochters. En stiekem je dus ook want laten we eerlijk zijn. Het hartstochtelijk mee blèren van al deze liedjes is soms best grappig. En ook ik geniet er stiekem van mee als mijn dochters dubbel liggen om Olaf. En het is ook wel eens een verademing omte zien dat Disney eindelijk door heeft dat een echt meisje geen vent nodig heeft om haar te redden.

4. The Nightmare Before Christmas (1993)

Tim Burton, je houdt er van of niet. Ik wel! Dus ook van zijn klassieker de Nightmare before Chrismas. Stiekem vind ik Pompoenkoning, Jack Skellington beste aandoenlijk. Op een goede dag ontdekt hij kerst. Wanneer hij dat aan zijn vrienden vertelt, zijn de poppen aan het dansen. Hilarisch…niet perse voor kleine kinderen geschikt, maar dat hoeft ook niet.

5. The Muppet Christmas Carol (1992)

De klassieker over Scrooge alleen den verteld met de Muppets. Wat wil je nog meer? Het is een van mijn favorieren. In dit beroemde verhaal over de Kerstavond van Ebenezer Scrooge van Charles Dickens speelt Michael Caine de hoofdrol. Ook hij krijgt midddenin de nacht visite van de Kerstgeesten ‘Verleden’, ‘Heden’ en ‘Toekomst’. Deze tonen hem wat zijn handelen teweeg brengt. De geesten worden gespeeld door figuren van de Muppet-show.

6. Sissi- trilogie (1955)

” Als ik later groot ben, wil ik ook zo’n jurk” , dat waren mijn gedachtes bij het zien van Romy Schneider in Sisi. Misschien een beetje fout maar wat heb ik genoten van hoe ze tijdens mijn jeugd de hele kerstvakantie door de verschillende delen uitzonden. Ik moest ze altijd allemaal zien. Hte verhaal van de jonge Elisabeth die knappe keizer Franz-Joseph voor zich wint, is natuurlijk een kleine meisjesdroom. De jurken waren prachtig. De een nog mooier dan de ander. Ook mijn dochters hebben ze inmiddels gezien. Goede tradities moet je namelijk doorgeven.

7. Annie (2014)

Wie kent het weesje met de roodharige krullen niet? Sinds ik ooit op mocht blijven om deze film op een avond te zien, is hij favoriet. Ik heb de ouderwetse versie. Deze koester ik. Iedereen in huishouden GoodGirlsCompany moet daar van afblijven. Toch heb ik er alle begrip voor dat mijn dochters een iets hippere versie willen. Die vonden we in de variant van 2014. De oude liedjes zijn in een nieuwer hipper jasje gestoken. Favoriet van mijn dochters.

8. ‘Sleepless In Seattle’ (1993)

Wat zou  de wereld moeten zonder kleine kinderen die het beste met je voor hebben? De Kleine Jonah belt met een radiopsychiater voor zijn vader. Deze is weduwnaar geworden nadat zijn moeder anderhalf jaar geleden stierf. Vader vertelt er en plein publiek iets over. Daarmee wint hij de harten van vele luisteraar voor zich waaronder die van Annie Reed.

9. While you were sleeping(1995)

Loketbedienden Lucy is stiekem verliefd op Peter Callaghan die elke dag de trein neemt. Als hij op een dag op de rails valt en in coma raakt, bezoekt ze hem in het ziekenhuis. Zal je zien dat een verpleegster denkt dat zij de vriendin is van. Zo komt ze in contact met zijn familie. Een familie die net zoals andere families problemen heeft, maar waarbij de familiebanden sterker zijn. Een probleempje: wat te doen als Peter wakker wordt. Oh en nog een probleempje; hij heeft ook wel een hele aantrekkelijke broer. Voldoende feel good momenten en zwijmelgenot.

10. The Holiday ( 2006)

Laat twee vrouwen wisselen van huis. Een soort mijn vrouw, jouw vrouw alleen dan zonder mannen en gezin. De Amerikaanse Amanda is het type van druk, druk, druk.  De Engelse Iris heeft de hoop op het vinden van de ware opgegeven. Via een website voor woningruil, besluiten ze om even 2 weken  van huis te wisselen. Daar hoort natuurlijk ook een beetje elkaars leven bij.  Mannen dilemma’s en andere dingen waar wij als vrouwen van houden, mogen natuurlijk niet ontbreken.

11. Borrowed hearts (1997)

Een feel good film over een alleenstaande jonge moeder met een dochtertje. Als haar werkgever een balengrijke deal moet sluiten en het daarvoor belangrijk is om een family man te zien, leent zij zich daar voor. Natuurlijk worden ze verliefd en Natuurlijk heeft het een happy ending. Maar hey, kerstfilms horen ook een happy ending te hebben.

12. Arthur Christmas  (2011)

Leuke animatiefilm over Kerst. De zoon van de Kerstman wil de business overnemen. Hij is ook een goede kandidaat omdat hij het ware kerstgevoel hoog in het vaandel heeft. Dit in tegenstelling tot zijn vader en broer. Helaas is hij een beetje onhandig. Mara hij heeft het hart op de juiste plek. Uiteindelijk is dat het belangrijkste.

13. The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)

De boeken van Narnia zijn echt een klassieker. Ik had ze al gelezen voor dat in 2005 Disney besloot ze te verfilmen. Het was de tijd dat elk jaar een nieuw deel van Harry Potter of de Lord of The rings in de bioscoop kwam. Dus goede timing. Wat ik wel een beetje jammer vidn is dat de meisjes in de film om de haverklap aan het janken zijn en de jonegsn constant d eheld uit mogen hangen. Dat is namelijk in het boek helemaal niet zo.

14. The Family Man ( 1992)

Een feel good-film, met in de hoofdrol Nicolas Cage als steenrijke yup Jack Campbell. Jack heeft het allemaal een mooi appartement, snelle Ferrari, geld en ook niet onbelangrijk hij is single. Maar dan wordt hij op een ochtend wakker en is alles anders. Opeens heeft hij een hond, 2 kinderen en blijkt hij getrouwd te zijn met zijn jeugdliefde. De horror! Tegen de tijd dat hij er weer aan gewend is, wordt hij weer wakker in zijn eigen leven. Door de wake up call besluit hij op zoek te gaan zijn oude jeugdliefde. En om te kijken hoe het leven had kunnen zijn. Toevallig komt de Family Man maandag 7 december om 20:30 uur op RTL8.


15. Miracle On 34th Street (1994)

16. The Polar Express (2004)

The Polar express gaat over een jongetje die niet meer zo vast in de kerstman gelooft. Zijn motto is: eerst zien dan geloven. Dat had hij beter niet kunnen doen. Die nacht nodigt een geheimzinnige zwerver hem uit voor de rit van zijn leven. Een heerlijke kerstklassieker boordevol verbluffende nieuwe animatietechnieken. De film roept een lekker ouwerwetse en magische kerstsfeer op te roepen. Ook leuk om met kidneren te kijken.

17. Jingle All The Way (1996)

kinderen die perse een bepaald cedau willen. Een vader die natuurlijk het hele jaar door et druk is geweest en en zit wil goedmaken door zijn zoon dit cadeau ( Turbo Man) te beloven. Hoe fout kan het gaan als je lastminute op jacht gaat? Hilarische film met Arnold Schwarzennegger in de hoofdrol.

18. Love Actually (2003)

Fan van Notting Hill en Bridget Jones’s Diary? Dan mag je Love Actually ook niet missen. Deze kerstfilm is gemaakt in ongeveer een beetje dezelfde stijl. Denk aan fantastische cast en fijne soundtrack. Love Actually is een komische film over de weken vlak voor kerstmis. Het toont de nodige ups en downs uit een relatie. Love Actually is niet ‘een ultieme lovestory maar wel 10 verschillende. Wie goed om zich heen kijkt wiet: liefde is oevral te vinden.

19. An Avonlea Christmas

Op weg naar Avonlea was een serie die ik in mijn jeugd regelmatig keek. Herinneringen aan donker namiddagen, kaarsjes op tafel en dan lekkerw arm voor de verwarming op een groot kussen voor het kleine teeveetje in de woonkamer, doemen op. Ik vond het geweldig. Zo erg dat ik seieus heb overwogen om Miss C Avonlea te noemen. De kerstversie kijk ik ook regelmatig. Dezelfde personages komen daar in voor namelijk de familie King. Nu in Europa e eerste wereldoorlog uitbreekt zoeken de familieleden steun bij elkaar.

20. Hatchi: A Dog’s Tale ( 2009)

Het waargebeurde Japanse verhaal over de grenzeloze vriendschap tussen een hond aan zijn baas. Professor Parker vind een kleine, schattige puppy op een koud treinperron. Hij kan het niet over zijn hart verkrijgen om het beest achter te laten. Dus neemt hij Hatchi mee naar huis. De twee worden de beste maatjes. Zo lopen ze elke dag samen naar het station. Als Parker dan ‘s avonds weer naar huis reist, zit Hatchi hem al op te wachten. Ook op de dag dat Parker op zijn werk een hartaanval krijgt. Noot komt hij meer thuis. Maar Hatchi blijft trouw uitkijken naar zijn baasje. Het trouwe dier houdt dit vol tot aan zijn dood. Negen jaar later. Te zien op woensdag 9 december om 20:30 op RTL4

Zitten er films tussen die jij ook graag met Kerst kijkt? Of heb je eventueel nog een Kerstfilm die ik echt gezien moet hebben?

 • Reply
  De beste Kinderfilms voor de kerstvakantie 2017 - GoodGirlsCompany
  7 november 2017 at 07:30

  […] Hetzelfde geldt voor Coco. Een film over doden? Ehm, nope. Ik wil gewoon een fijne feelgood klassieke kerstfilm dat is toch niet teveel […]

 • Reply
  Jikke
  24 december 2016 at 21:05

  Zwelgje (weet eigenlijk niet eens de echte naam van de film) hoort voor mij echt bij kerst.

  • Reply
   Josan
   27 december 2016 at 08:12

   Als je begrijpt wat ik bedoel? met heer Bommel?

 • Reply
  Maaike
  8 december 2015 at 13:32

  While you were sleeping vind ik een heerlijke film. Als tip: Jack Frost! Supermooie film, wel wat surrealistisch, want de overleden vader van het jongetje in de film komt nog even terug, als levende sneeuwpop, en helpt hem zijn vader los te laten en momenten samen te beleven die ze daarvoor niet samen hadden kunnen delen.

 • Reply
  Cassandra
  7 december 2015 at 23:16

  Home alone!!!!! Maar alleen 1 en 2!! Wauw ik kreeg die als cadeau op m’n verjaardag van m’n opa, VHS. Grappig Leia weet straks niet eens wat dat is… The grinch is hier ook een favoriet en The polar express, Hatchi, wat een jankfilm is dat, hele wc rol nodig om dat te boven te komen. Zo mooi! Leuk, krijg al die herinneringen terug dacht dat Leia die had opgegeten in de zwangerschap

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!