Attractiepark Flevoland Gelderland Gratis uitjes Museum Natuur Nederland Overijssel Seizoenen Uitstapjes met kinderen Utrecht video's Zuid Holland

Leuke uitstapjes met kinderen in de herfstvakantie

3 oktober 2016
leuke-kinderactiviteiten-in-de-herfstvakantie_goodgirlscompany

Wat zijn leuke uitstapjes met kinderen in de herfstvakantie? Wat is leuk om te doen? Zowel met grote als kleine kinderen?  De eerste 6 schoolweken zitten er op. Hoe ging het? Leef je nog? Ben je het nu al weer zat om elke dag vroeg op te staan? Tijd voor een break; de herfstvakantie. Maar wat gaan we doen? Wel, GoodGirlsCompany to the rescue. Wij maakten een overzicht met meer dan 12  leuke uitstapjes met kinderen in de herfstvakantie

Wanneer is het herfstvakantie?

Voor een betere bezetting van het Vaderland in de vakanties, bedacht men dat Nederland in 3 verschillende regio’s opgedeeld moest worden. Regio Noord, Midden en Zuid. Wanneer je zoals ik in Gelderland woont, zou je verwachten dat je onder regio Midden valt. Zoals grote gebieden in deze provincie. Meestal klopt dat ook. Behalve wanneer je zoals ik in Arnhem woont. Wij vallen onder Zuid. Iets met Katholieke Zuiden.

Maar de verdere indeling ziet er zo uit:

 • Noord
  15 oktober 2016 t/m 23 oktober 2016
  Week 42
 • Midden
  15 oktober 2016 t/m 23 oktober 2016
  Week 42
 • Zuid
  22 oktober 2016 t/m 30 oktober 2016
  Week 43

Leuke uitstapjes met kinderen in de herfstvakantie

sprookjesfestival_goodgirlscompany_kinderactiviteiten-in-de-herfstvakantie

Sprookjesfestival

Van 22 t/m 30 oktober is er het Sprookjesfestival. Dit is echt een begrip in en rondom Arnhem. Zowel in de binnenstad, op verschillende kastelen en diverse locaties is er van alles te beleven. Allereerst is er de feestelijke opening op zaterdag 22 oktober om 13:00 uur bij Museum Arnhem. Kinderen kunnen helpen prinses Arnerijntje te bevrijden uit haar gouden kooi… . Er zijn leuke (interactieve) voorstellingen, workshops en speciale kinderfilms. Eigenlijk te veel om op te noemen, dus neem een kijkje op de site dan kan je per leeftijd of locatie zien wat er te doen is.

Springkussenfestival 2016

Van 18 t/m 22 oktober vindt op Vliegveld Twente het Springkussen Festival 2016 plaats. Tijd om je cowboy skills te testen op de rodeostier, je uit te leven op de grote stormbaan en racen op het skelterparcours. Elke dag zijn er toffe optredens, wordt er geschminkt en is er een speurtocht. Voor de kleintjes is er een speciale peuterhoek. Als je online je ticket bestelt, betaal je 8,50. Ouders mogen gratis naar binnen en je kan gratis parkeren.

veluws-zandsculpturenfestival_goodgirlscompany_wat-te-doen-in-de-herfstvakantie-met-kinderen

’t Veluws Zandsculpturenfestijn

’t Veluws Zandsculpturenfestijn staat dit jaar in het teken van ‘De Wereld van Rien Poortvliet. Naast de mooiste zandcreaties is er ook een kleurige bloemenzee waardoor alle zandsculpturen nog beter tot z’n recht komen. Zelfs nu het najaar zich aandient, staan alle bloemen en planten er nog vrolijk gekleurd bij. En… ben je een fan van de werken van Rien Poortvliet? Dan is een bezoekje ’t Veluws Zandsculpturenfestijn toch echt meer dan de moeite waard. Zowel buiten als binnen vind je ontzettend veel zandsculpturen die stuk voor stuk iets te maken hebben met de kunstenaar, die we misschien nog kennen van zijn puntbaardje, zijn ribfluwelen broeken en zijn geruite jasjes. Direct bij binnenkomst ga je terug in de tijd en zie je gezellige hofjes en straatjes met vrolijke accessoires en winkeltjes met beroepen van vroeger waarin de zandsculpturen, van groot tot klein, zijn verwerkt. Binnen, in een andere ruimte, vind je nog eens 41 zandsculpturen die het bekijken meer dan waard zijn. Pak een formulier en raad welke gezegden en spreekwoorden ze uitbeelden. Naast heel veel zandsculpturen, zowel binnen als buiten, vind je op terrein ook een expositieruimte waar zo’n 40 originele werken van Rien Poortvliet zijn te bewonderen.

Prijs & openingstijden:

’t Veluws Zandsculpturenfestijn vindt plaats tot en met 29 oktober 2016 in de Beeldentuin in Garderen. Het is maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Zaterdag is het geopend van 10.00 tot 17.00 uur (zondag is het gesloten). De toegangsprijzen bedragen:

 • 0 t/m 5 jaar: gratis
 • 6 t/m 12 jaar: € 4,50
 • -13 jaar en ouder: € 9,50

Legoworld 2016

Een van de meest leuke kinderactiviteiten in de herfstvakantie is toch wel LEGO WORLD in de Jaarbeurs in Utrecht. Het is al weer de 16de editie en belooft net zoals vorig jaar spectaculair te worden. Houd rekening met veel drukte vooral op de openingsdag en dat kaarten aan de deur meer kosten dan wanneer je ze online bestelt. Online kosten ze namelijk € 19,50 en aan de kassa € 25,- . Oh en heb ja al het drinken nog niet gehad. Voor een impressie van het afgelopen jaar, kan je onze bovenstaande video bekijken of ons verslag van vorig jaar lezen.

Museum Twentse Welle

Leuke kinderactiviteiten in de kerfstvakantie die ook nog eens gratis zijn? Poe, lastig…of misschien ook wel niet. Museum TwentseWelle viert haar heropneing met GRATIS entree. Tijdens het openingsweekend, op zaterdag 15 en zondag 16 oktober, hebben alle bezoekers gratis toegang. Kijk, dat is leuk. Zon’n twee jaar geleden ben ik er ook geweest (zonder kinderen) dus wie weet…. Sowieso is het de hele herfstvakantie feest in het museum met allerlei leuke extra activiteiten.

Twents Techniekmuseum Heim

Alweer wat in Twente?! Ja alweer, maar als je weet dat ik van Oorspring daar opgegroeid ben, snap je het ook beter dat ik zo nu en dan de vakanties als heerlijk excuus gebruik om even terug te gaan naar mijn Roots. Dit maal Twents Techniekmuseum Heim. Zit in Hengelo en heeft in de vakanties altijd leuke extra activiteiten voor kinderen waar ze voor ene paar euro een doe-pakketje aan de kassa kunnen kopen. Hier kunnen ze dan iets mee maken. In de voorjaarsvakantie hebben wij al het een en ander getest en dit was erg leuk zoals je in bovenstaande video kan zien.

Junior Makersdag

Het JuniorMakers Festival daagt junioren uit de wereld om zich heen vorm te geven. Het festival is voor kinderen van 5 t/m 15 jaar. Dit tech event voor jongens en meisjes wordt gehouden in het WTC-gebouw Den Haag. Leef je uit in een Future Palace vol educatieve apps en games, 3D printers, drones, VirtualReality, programmeerbaar en technisch speelgoed, robots, etc. Natuurlijk is er ook het nodige entertainment aanwezig.

De Betovering

De Betovering in Den Haag vindt plaats van vrijdag 14 tot en met zondag 23 oktober 2016. Dan is Den Haag weer tot de nok toe gevuld met zo’n 450 voorstellingen en workshops op ruim 50 verschillende locaties. Kinderen van 2 t/m 12 jaar kunnen tien dagen lang genieten van al het moois dat kunstenaars en theatermakers, uit binnen- en buitenland, gemaakt hebben. Maar ze gaan ook zelf aan de slag. De Betovering is hét internationale kunstfestival voor de jeugd met zo’n 23.000 bezoekers.

Avond in het buitenmuseum

Op zaterdag 22 oktober organiseert het Zuiderzeemuseum weer de Avond in het buitenmuseum. Alle huizen van het buitenmuseum zijn geopend, er vinden demonstraties van verschillende ambachten plaats en bezoekers mogen mee op de schuit voor een sfeervol tochtje over de grachten. De avond wordt afgesloten met een knallende vuurwerkshow. Kaarten van 4 t/ 12 jaar € 9,50 en vanaf 13 jaar € 15,20.

Nog meer leuke uitstapjes met kinderen in de herfstvakantie

Cinekid Festival

Houd je van film? Dan mag je in de herfstvakantie het Cinekid Festival niet missen. Het Cinekid Festival is voor kinderen van 3 t/m 14 jaar. Ze kunnen uren spelen, klimmen, bouwen, leren, gamen en appen in het MediaLab (die vind je in de Zuiveringshal op de Westergasfabriek). Daarvoor of daarna ga je met z’n allen naar een van de toffe jeugdfilms die we programmeren of een nieuwe televisie-serie die bij Cinekid in première gaat.

Herfststukjes

Lezers uit de regio Utrecht die van theater houden, moeten even naar Herfstukjes. Zes theaters in de regio Utrecht presenteren een enorm aanbod aan avontuurlijk jeugdtheater voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Superkrachten, verliefdheid, wilde zebra’s: het komt allemaal voorbij tijdens Herfststukjes, met dit jaar extra veel BonteHond.

Chuggington Doe-dagen

In het Spoorwegmuseum in Utrecht heb je de Chuggington -Doe dagen. De gelijknamige televisieserie is voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. De serie is gebasseerd op de drie treinen Wilson, Brewster en Koko die leren hoe het spoor werkt. In de herfstvakantie kunnen kinderen met Wilson op de foto een  tafelknikkerbaan bouwen en spelen in de grootste Chuggington speelwereld ooit.

Bezoek een kasteel!

Tijdens ons weekend van Gelderse streken ontdekten we Kasteel Huis Bergh. Hier kregen we een opleiding tot hofdame. Ja, ook ik droeg een prinsessenjurk. Aan het einde kregen we een  certificaat. Superleuk! Ook Slot Zuylen heeft extra activiteiten. Op Muiderslot mogen opa’s en oma’s in de herfstvakantie gratis. Slot Loevesteijn heeft een Riddertoernooi

Nacht van de Nacht

Waar is het nog echt donker in Nederland? Nergens toch meer? De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 12e keer georganiseerd op zaterdag 29 oktober 2016.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Nathalie
  4 oktober 2016 at 08:48

  Julie hebben altijd zo’n leuke dingen in NL!

  • Reply
   Josan
   4 oktober 2016 at 11:16

   Is er in België dan helemaal niks te doen tijdens de herfstvakantie?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!