Attractiepark Dierentuin Museum Natuur Uitstapjes met kinderen

De leukste uitjes tijdens lerarenstaking 6 november 2019

1 november 2019
Leukste uitjes tijdens lerarenstaking 6 november 2019_the millennial Mom

Tijdens de Nationale lerarenstaking op woensdag 6 november 2019 sluiten bijna3000 scholen hun deuren. Zowel in basis als voortgezet onderwijs. Geen paniek! Terwijl de leraren staken, hoef je je niet samen met je kinderen thuis te vervelen. Verschillende dierentuinen, attractieparken en musea helpen ouders uit de brand. In ons onderstaande schema ze je de leukste, maar ook gratis uitjes voor die dag.

Nationale lerarenstaking 6 november 2019

Het rommelt al een tijdje in het onderwijs. Zowel in 2017 als begin 2019 waren er verschillende lerarenstakingen. Hierdoor kwamen duizenden leerlingen thuis te zitten. Ook dit najaar was er een staking afgekondigd. Tot 21 oktober kreeg het kabinet van verschillende bonden de mogelijkheid om extra geld op tafel te leggen. Iets wat hard nodig is want het water staat veel docenten en scholen tot aan de lippen. De werkdruk is hoog. Zo aan de vooravond van de winter is het maar de vraag hoeveel docenten aankomende periode geveild worden door de griep. En hoe vaak kinderen naar huis worden gestuurd.

Ik ben geen toprioriteit

Met het idee om ouders voor de klas te zetten laat de politiek zien dat het onderwijs aan de volgende generatie blijkbaar geen topprioriteit is. Daarom heeft de Aob heeft leraren opgeroepen om op woensdag 6 november te staken. Ze eisen dat de politiek meer actie onderneemt tegen de werkdruk in het onderwijs. Verder willen ze en fatsoenlijk salaris en pleiten ze voor extra investeringen om lerarentekorten aan te pakken.

Uitstapjes tijdens lerarenstaking 6 november 2019

Museumfabriek, Enschede

sterrenjacht lerarenstaking

Kom tijdens de Nationale Onderwijsstaking naar de Museumfabriek. Ga opย  Sterrenjacht in de Museumfabriek! Sterrendeskundige Romke geeft ieder uur een bijzondere sterrenshow en in de Makerspace kun je je eigen lampion maken.

Om 11:30, 12:30, 13:30, 14:30 en 15:30 start een aangepaste sterrenshow in het planetarium, een donkere koepel waar je de sterren kan zien alsof je op het donkerste plekje van de wereld bent. Deze show wordt gegeven door sterrendeskundige Romke Schievink. Hij kent (bijna) alle geheimen van het heelal. Op deze stakingsdag voor het onderwijs is reserveren niet noodzakelijk en vragen wij geen toeslag voor het planetarium bovenop het museumticket. Klik hier voor meer informatie

Madurodam, Den Haag

Kinderen tot 12 jaar kunnen Madurodam woensdag gratis bezoeken.

Diergaarde Blijdorp, Rotterdam

Alle basisschoolleerlingen tot en met 12 jaar krijgen gratis toegang in Diergaarde Blijdorp. Bezoek bijvoorbeeld de expositie over plastic soep.

Attractiepark Toverland, Sevenum

Toverland lerarenstaking 2019_The millennial mom

Staken je leraren op woensdag 6 november?ย ๐Ÿ“šย โœจKom naar Toverland! Speciaal voor die dag zijn ook alle buitenattracties open en organiseren we de Toverschool! Klik hier voor meer informatie

Watermuseum

review Nederlands watermuseum_The millennial Mom

In verband met de landelijke staking van leraren in het basis- en voortgezet onderwijs opย 6 novemberย a.s. is het Waterlab open van 11.15 tot 16.00 uur!

Aan jou de vraag Obie te helpen bij het compleet maken van het recept voor een toverdrank. Ontdek welke stoffen je kunt gebruiken om de drank van kleur te laten veranderen!

Voor wie? Kinderen van 6 t/m 12 jaar
Kosten? โ‚ฌ 1,50 plus de entreekosten

Klik hier voor meer informatie en lees hier onze review

Juliana Toren, Apeldoorn

uitstapjes lerarenstaking 6 november 2019

Tijdens de lerarenstaking gaat bij de Julianatoren om 10:00 uur de poort open! Normaal gesproken is het Apeldoornse pretpark in november dicht. Maar tijdens de lerarenstaking bezoek je het park met een enorme stakingskorting! Voor maar โ‚ฌ 7,50 kan je naar binnen. Toegangskaarten kunnen via de website van het pretpark besteld worden met โ‚ฌ 7,50 korting. Parkeren is gratis.

Update: Omdat er van het weekend sprake van was dat de staking niet door ging. Heeft de Julianatoren zaterdag besloten om woensdag toch dicht te blijven.

Gratis naar Wildlands, Emmen

gratis naar Wildlands tijdens lerarenstaking

Zit jij op de basisschool en staakt jouw juf of meester ook? Kom dan op woensdag 6 november GRATIS naar WILDLANDS. Leerlingen van het voortgezet onderwijs ontvangen 50% korting op de kassaprijs! Koop je tickets online hier of aan de kassa in het park.

*Kinderen krijgen alleen toegang tot het park onder begeleiding van een volwassene
*Toegang tot het park is alleen mogelijk met een geldig entreeticket
*Tickets zijn alleen geldig op 6 november

Radboud University, Nijmegen

Uitstapjes 6 november 2019

Is jouw kind vrij op 6 november? Kom dan samen naar de Radboud Universiteit voor een heel speciaal event!

De universiteit: dat is de wereld van professoren en moeilijke dingen, behalve op woensdag 6 november. Dan zijn de kinderen de baas! Op deze middag kun je zien wat er normaal gesproken achter gesloten deuren gebeurt. Alle kinderen zijn welkom bij de allereerste kinderpromotie ooit. Hier vertelt wetenschapper Liesbeth Tilanus wat ze heeft ontdekt in haar onderzoek naar dyslexiebehandelingen. Kinderprofessoren vragen haar de oren van haar hoofd over haar kinderboek, dat een vertaling is van haar proefschrift. Komen jullie een kijkje nemen? Klik hier voor meer informatie.

Omniversum, Den Haag

goedkope uitjes lerarenstaking the Millennial Mom

Tijdens de Nationale Onderwijsstaking op 6 november 2019 kun je voor โ‚ฌ6,- naar Omniversum. Ga bijvoorbeeld op avontuur met onze helden op vier poten in Superpower Dogs of maak een reis over de zeven zeeรซn van onze planeet in Oceans, our blue planet.

Bekijk de volledige programmering hier. De korting wordt automatisch verrekend in je winkelmandje.

Gaiazoo

korting-attractieparken-lerarenstaking-speciale-acties-the millennial mom

Op woensdag 6 november staken de basisschoolleraren. Zoek je nog naar een leuke bestemming om je dag door te brengen? In GaiaZOO kun je plezier & leren combineren. Op woensdag 6 november krijgen alle (basisschool)kinderen namelijk korting voor een heerlijk dagje uit in GaiaZOO! Op woensdag 6 november 2019 betalen alle basisschoolleerlingen โ‚ฌ 6,- entree p.p.

Voorwaarden: Alleen geldig op woensdag 6 november aan de kassa van GaiaZOO. Geldig voor kids van 3 t/m 12 jaar. Niet geldig in combinatie met andere kortingen/acties. TIP:ย Kijk op hetย dagprogrammaย voor de actuele dier(voeder)presentaties. Tijdens een voedering of dierpresentatie leer je nog meer over de dieren.

Dans stuntdag Maxstudios, Arnhem

korting-attractieparken-lerarenstaking-speciale-acties_the millennial mom

Niks te doen aanstaande woensdag? Kom naar een van de beste dansscholen van Gelderland: Maxstudios. Zij organiseren een speciale Dans Stuntdag? Meld je aan via info@maxstudios.nl (o.v.v. je naam, leeftijd en locatie) Begint om 10:15 uur. Meer informatie hier.

Museum het Valkhof, Nijmegen

Gratis uitjes lerarenstaking_the Millennial Mom

Nog geen plannen voor woensdag 6 november? Wegens de landelijke lerarenstaking zijn veel scholen gesloten. Breng een bezoekje met je (klein)kinderen aan de interactieve familietentoonstelling Middeleeuws vernuft! Beleef de middeleeuwen van dichtbij door mee te doen aan een lansgevecht, zwaarden te smeden of door buskruit te schieten. Draag middeleeuwse mode en leer meer over uitvindingen uit deze bijzondere periode! Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Klik hier voor meer informatie.

Tikibad Duinrell, Wassenaar

In de wintermaanden is het Tikibad op woensdagochtend normaal gesproken om 13.00 uur open. Maar tijdens de lerarenstaking opent het Tikibad al om 11.00 uur haar deuren. De rest van het park blijft wel gesloten.

Artis, Amsterdam

Op 6 november kunnen kinderen met een flinke korting naar Artis. De dierentuin organiseert extra activiteiten in het park en wetenschapsmuseum Micropia. Zowel kinderen als studenten kunnen tijdens de stakingsdag voor 4 euro de dierentuin in. Dat is een korting van ruim 80%. Volwassen begeleiders betalen tijdens de lerarenstaking 18 euro. Toegang voor Micropia is voor kinderen 5 euro.

Kinderen kunnenย tijdens de nationale Onderwijsstaking op 6 november 2019 een micro-cursus volgen over het vangen van beerdiertjes in Micropia. Ook zijn er live-voorstellingen over de ruimte in het Planetarium, kan er een herfstroute worden gelopen langs de bomen in de dierentuin, vertellen dierverzorgers bijzondere verhalen en kan er geknutseld worden met herfstbladeren.

Billybird Park Hemelrijk

Ook bij BillyBird Park Hemelrijk kan je terecht. Tijdens de staking gaan de achtbaan en de Splash gvoor de laatste keer dit jaar op woensdag open. Het theater geeft op woensdag 6 november niet รฉรฉn maar twee leuke voorstellingen, om 14:00 en 15:00 uur. En regent het? Geen probleem! Ja kunt terecht in de binnenspeeltuin Zeeroversland. Leef je uit op de bruggen en in de ballenbak.

Slot Zuylen, Utrecht

Tijdens de Nationale Onderwijsstaking op woensdag 6 november opent Slot Zuylen haar deuren speciaal voor gezinnen. Jong en oud(er) zijn van harte welkom om deel te nemen aan een Ontdekkingstochten. Tijdens de familierondleiding horen, zien en ervaren kinderen (5-11 jaar) samen met hun (groot)ouders hoe het leven was als kind op een kasteel. Een leuke รฉn leerzame invulling voor deze vrije dag! Klik hier voor meer informatie.

Aanvullende informatie

Evenement:ย Ontdekkingstochten tijdens de Nationale Onderwijsstaking
Datum:ย Woensdag 6 november
Aanvang:ย 11:30 en 13:30 uur.
Prijzen rondleidingen:ย volwassenen โ‚ฌ 13,00, kinderen โ‚ฌ 6,75, Museumkaart gratis.
Leeftijd:ย Kinderen van 5 – 11 jaar en hun ouders/verzorgers
Reserveren:ย via info@slotzuylen.nl of 030-2440255.
Museumcafรฉ en tuin:ย geopend van 11:00 tot 15:00 uur.
Adres:ย Slot Zuylen, Tournooiveld 1, 3611 AS Oud Zuilen

Attractie- en Vakantiepark, Slagharen

Tijdens de lerarenstaking zijn het zwembad en de schaatsbaan al vanaf 13.00 uur open. Bezoekers kunnen voor โ‚ฌ10 euro komen zwemmen en schaatsen. Kaartjes zijn inclusief parkeren en schaatshuur. De rest van het attractiepark is woensdag wel dicht.

Burgers’ Zoo, Arnhem

Burgers’ Zoo biedt een speciale mogelijkheid voor kinderen om een educatief programma te volgen. Kinderen worden โ€™s ochtends naar de dierentuin gebracht en gaan met de gids achter de schermen kijken. Aan einde van de dag kunnen de ouders de kinderen weer ophalen.

Update: je moest je inschrijven voor het programma en het zit vol liet Burgers Zoo mij vandaag per persoonlijke bericht via Facebook weten.

Andere leuke uitstapjes

Met al die dichte scholen, is de kans groot dat het in Nederlandse pretparken en dierentuinen bomvol is. Woon je vlakbij Duitsland? Ga dan de grens over voor een onvergetelijk dagje winkelen, dierentuin of ander uitstapje.

Uitstapjes in Duitsland

Knutselen

November is een perfecte maand om gezellig met de kinderen binnen te knutselen.

Bioscoop

Niet zo creatief? Geen probleem! Waarschijnlijk heeft je plaatselijk filmtheater ook de nodige kinderfilms.ย  Leuke kinder- en animatiefilms die momenteel draaien zijn onder andere:

  • Trouble
  • Shaun het schaap: het ruimte schaap
  • Everest de jonge Yeti
  • Whitestar
  • Angry Birds2

Ook leuk om te lezen:

Wa gaan jullie doen tijdens de Nationale onderwijsstaking op 6 november?

wat te doen tijdens lerarenstaking 6 november 2019

Liefs Josan

Volg jij mij ook al viaย Google+,ย Bloglovinโ€™,ย Twitter, Instagram, Facebookย ofย YouTube?

  • Uitjes lerarenstaking 6 november 2019
5

Samenvatting

Reviewer:ย Themillennialmom.nl
Review Dateย 
Reviewed Item Uitstapjes Nationale onderwijsstaking 6 november 2019

    Praat mee!

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.