Schoolkind

Succes met staken, mijn kind gaat gewoon op tijd naar school!

26 juni 2017
landelijke prikactie leraren staken

Morgen is D-Day. Dan vindt de landelijke prikactie plaats en gaan leraren staken. Tout lesgevend Nederland heeft besloten om even haar tanden te laten zien. Kinderen moeten een uur langer thuis blijven. PANIEK! Stress, getier en gescheld. Waarom worden wij hier als ouders de dupe van terwijl ze boos zijn op Den Haag (What Else?).

De landelijke prikactie

Ik snap niet helemaal wie bedacht heeft om de lerarenstaking ‘prikactie’ te noemen. Zoals jullie weten lees ik in deze periode amper de nieuwsbrief. Ik heb er de kracht niet meer voor. Ik ben al weken helemaal klaar met school en alle extra fratsen die ze in deze periode altijd uit de kast trekken. Vandaar dat ik dus raar opkeek toen ik de titel van de nieuwsbrief zag. Omdat ik dacht dat het over vaccineren ging en ik me niet kon herinneren dat ik daar zomaar toestemming voor had gegeven, opende ik de nieuwsbrief. Iets met een staking en een heel verhaal.

Lieve leraren ga lekker staken

Nee, ik ga het niet bagatelliseren. Leraar zijn lijkt me gewoon echt rot. Ja, serieus. Ga er maar eens aanstaan. Ik moet er niet aan denken om dag in dag uit met 33 special snow flakes opgescheept te zitten. Vandaar dat ik kindvriendelijke plaatsen altijd mijd als de pest. Ik snap best dat als je je dagelijks opoffert dat een stukje waardering best wel eens op zijn plaats is. Het zij in een fatsoenlijk salaris, baanzekerheid en de mogelijkheid om dat vrijgevochten tuig met dito ouders eens een op hun plek te zetten. Dus bravo. Mijn zegen heb je. Ik ben helemaal voor je eigen grenzen stellen. Dat je een vuist maakt en zegt “Tot hier en niet verder” of de spreekwoordelijke middelvinger opsteekt. Het moet wel bij een spreekwoordelijke blijven hè, want je hebt wel een voorbeeldfunctie. Ja?!

Vandaar dat ik de prikactie van harte toejuich. Dat wil zeggen, stilletjes en veilig vanaf mijn werkplek. Omdat ik een baan heb, zal dat dus ook betekenen dat mijn kinderen (ja die engeltjes) gewoon ook op de reguliere tijden weer voor de poorten van de school staan.

Succes met het staken!

Oh en voordat je nu meteen weer verhit in je toetsenbord klimt om een verontwaardigd stukje te typen. Mijn kinderen gaan op dinsdag altijd naar de voorschoolse opvang en de naschoolse. En laat dat nu toevallig op school zijn. Dus of de leraren nu een uur of een hele dag gaan staken, maakt mij niet zoveel uit. Doe wat je moet doen omdat te krijgen wat je wilt. Ik zal jullie geen strobreed in de weg leggen. En trek je ook maar niks aan van andere ouders.

Succes met staken morgen!

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

  • Reply
    nicole orriens
    27 juni 2017 at 11:56

    Ik herken dat je helemaal klaar bent met school aan het eind van het jaar. Het lijkt soms wel alsof ze je aan het eind van het schooljaar nog even over de clinch willen jagen met al die extra activiteiten om zeker te weten dat je aan vakantie toe bent…

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]