Lifestyle

Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events

18 november 2016
lemony-snickets-a-series-of-unfortunate-events-op-netflix-goodgirlscompany

Deze zomer keek ik samen met mijn oudste meiden Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events op Netflix. Een leuke film maar met een open einde. En deze film schreeuwt om een vervolg. Maar ik wacht al 12 jaar tevergeefs. Gelukkig brengt Netflix hier volgend jaar verandering in. Vanaf 13 januari 2017 zal Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events exclusief op Netflix te zien zijn.

Lemony Snicket is het pseudoniem van de Amerikaanse schrijver Daniel Handler. Hij schreef een international bestseller reeks over Baudelaire kinderen Klaus, Violet en Sunny. Zij verliezen van de van de een op de andere dag hun ouders bij een mysterieuze brand. Vanaf dan zullen ze bekend staan als de Baudelaire wezen. Gelukkig hoeven ze niet naar een weeshuis. Een of andere verre familielid graaf Olaf ( leuke rol voor Jim Carrey) is zo vriendelijk om zich als voogd over het drietal te ontfermen. 

Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events

Wat de Baudelaire wezen – en ook de kijker niet weet – is dat de bedoelingen van graaf Olaf veel minder nobel zijn dan in eerste instantie gedacht. Hij wil namelijk het fortuin in handen krijgen dat de kinderen via hun ouders hebben geërfd hebben. Gelukkig krijgen de Baudelaire wezen dit op tijd door wanneer ze op de vlucht slaan. Wat volgt is een kat-en-muisspel tussen graaf Olaf en de kinderen. Waarbij de graaf zich van allerlei grappige vermommingen bediend om maar niet op te vallen. Het is grappig om te zien hoe hij telkens weer opduikt. Tegelijkertijd is het ook een kritische nood naar volwassenen die niet naar kleine kinderen luisteren simpelweg omdat ze kind zijn.

Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events op Netflix

Als je mij een beetje kent, weet je dat ik mijn klassieke kinderboeken met de paplepel naar binnen giet. Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events is een van mijn favoriete (kinder) films. Mede door de geweldige vertolking van Jim Carrey als graaf Olaf. Echt de scene waarin hij een T-rex nadoet is hier in huis LE-GEN-DA-RISCH!

Maar in de Netflix versie van Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events wodrt de rol van graaf Olaf vertolkt door Neil Patrick Harris (How I met your mother, Gone Girl). Ik ben heel benieuwd hoe dat uit gaat pakken. Hij heeft toch wel een flink paar schoenen te vullen. De allereerste trailer laat in elk geval gevatte dialogen zien en ook dat het verhaal met de tijd mee is gegaan. De serie telt 8 afleveringen. Terwijl de kinderen proberen om Count Olafs snode plannen te verijdelen, komen er steeds meer details boven water over de mysterieuze dood van hun ouders.

Gruwelijk eng?

Ik kijk echt uit naar deze nieuwe serie. Maar heb nog geen idee vanaf welke leeftijd hij geschikt is. Mijn meiden vonden de film erg leuk. Ook al heeft die geen happy ending. Deze heeft een leeftijdsindicatie vanaf 6 jaar. Het thema van de kinderboekenweek is ‘Gruwelijk eng’. Persoonlijk ben ik geen fan van zombies, heksen etc. Ik vind het te duister. Het past niet binnen de geloofsopvoeding van mijn kinderen.

Toch lees en kijken de kinderen en ik veel fantasy boeken en films. We kijken bij lange na niet alles, maar maken daar een duidelijk onderscheid in. J.R.R. Tolkien en C.S. Lewis zijn onze favoriete schrijvers.  Lemony Snicket is spannend, maar eerder als in dat het af en toe naargeestig is en je met een gevoel van onbehagen blijft zitten. Het is niet bovennatuurlijk en er wordt ook niet getoverd of zo. De kinderen zijn boven gemiddeld intelligent en gebruiken gewoon hun verstand en afzonderlijke talenten om uit handen van graaf Olaf te blijven.

Kende jij de film en boeken van Lemony Snicket al?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]