Duitsland Europa Uitstapjes met kinderen video en vlogs

Legoland Discovery Centre Oberhausen

19 maart 2017
Legoland-Discovery-Center-in-Oberhausen-GoodgirlsCompany

In het Legoland Discovery Centre Oberhausen kunnen kinderen met eigen ogen zien hoe Lego blokjes gemaakt worden. Eenmaal gemaakt, wil je niet met blote voeten op de beroemde gekleurde blokjes staan. Maar wist je dat elk blokje begint als een soort korrelig poeder?

Wij gaan minimaal een keer per jaar naar Oberhausen. Het is een soort vaste traditie om voorafgaand aan alle verjaardagen naar CentrO te rijden en de auto vol te laden met speelgoed. Merken als Lego en Playmobil zijn daar net iets goedkoper dus krijg je een groter pakket voor je geld. En voor mijn dochters geldt: The bigger the better.

Legoland Discovery Centre Oberhausen

Legoland Discovery Centre Oberhausen ligt achter het grote winkelcentrum. Daarmee profiteert het ook van de goede faciliteiten van CentrO zoals gratis parkeren in een van de vele parkeergarages. Vanaf de brede boulevard zie je het gebouw zo liggen. Vooral wanneer het lekker weer is, bruist het hier van het leven en is een dagje Oberhausen zoveel meer dan alleen winkelen. Met Sealife op nog geen steenworp afstand en een klein attractieparkje in de buurt, loont het er een leuk dagje uit van te maken met je kinderen.

Legoland-Discovery-Centre-in-Oberhausen-GoodgirlsCompany

Naar de Legofabriek

Het avontuur begint al bij de kassa. Terwijl je kaartjes haalt bij de kassa die gemaakt is van Legoblokjes, kunnen de kinderen alvast hun fantasie omzetten in creatieve bouwwerken. Of ze maken een selfie terwijl ze op de motor zitten of andere kunstige legowerkjes bekijken. De deur naar de Legofabriek gaat op bepaalde tijden open. Tot die tijd moet je even wachten in een tussenruimte. Hier draait een animatiefilm waardoor kinderen meer leren over de ontstaansgeschiedenis van Lego.

Op een van de monitors loopt een timer die aftelt wanneer de deuren naar de Legofabriek open gaan. Als het moment daar is, openen zich de deuren en kan je doorlopen naar de fabriekshal. Hier staan verschillende machines. De ‘professor’ ( in ons geval Marvin) zal een kind uitnodigen om hem te assisteren. Deze geluksvogel mag op de verschillend e knoppen drukken. Waar ik het bij de animatiefilmpjes in de eerste hal niet storend vond, merkte ik dat de taalbarrière mijn kinderen in de fabriekshal wel enigszins van weerhield om spontaan deel te nemen.

Legoland-Discovery-Center-Oberhausen-Lego-Friends-GoodgirlsCompany

Attracties Legoland Discovery Centre Oberhausen

Legoland Discovery Center Oberhausen heeft maar liefst 14 verschillende attracties. Zo kan je een onwijs coole lasergame spelen tijdens het Koninklijke avontuur. Terwijl je in het donker in je karretje langs verscheidene punten rijdt, is het de bedoeling dat je verschillende objecten weet te raken met je lasergun. Ook slopen mijn dochters als een echte Lego Ninjago door een tunnel met ‘infraood’ laserstralen. En bij het Lego Friends huisje moesten ze natuurlijk even op de foto met de BFF’s. Dit huisje is lekker roze en helemaal in de stijl van deze lego voor meisjes.

Terwijl wij er waren, werd er nog volop gebouwd aan een nieuw speelgedeelte. Deze zal begin april openen, dus dat is zeker een mooie aangelegenheid om Legoland Discovery Centre Oberhausen eens te bezoeken.

Legoland-Discovery-Center-Oberhausen-GoodgirlsCompany

Lego Miniland

Merlijns toverschool is ook een spectaculaire attractie. De zweefmolen gaat hoger doordat jezelf op de pedalen trapt. Hoe harder je trapt, hoe hoger je gaat. Merlijns toverschool is toch wel een beetje de blikvanger in de ruimte vlakbij het restaurant.

Lego Miniland is zoals de naam al zegt een klein land met grootse bouwwerken. Hier kunnen de kinderen verschillende creatieve Lego bouwwerken bekijken. Hier staan een aantal kenmerkende bouwwerken uit het Ruhr gebied zoals gasometer Oberhausen, Düsseldorfer Rheinturm, de Zeche Zollverein en Signal Iduna Park. Er waren meer dan 1,5 miljoen steentje nodig maar dan krijg je ook wat. Je kind betreedt een wereld waarin zij reuze is.

Legoland-Discovery-Centre-Oberhausen-GoodgirlsCompany

Tips voor bezoek Legoland Discovery Centre Oberhausen

 • In Duitsland gelden strengere milieueisen dan in Nederland. Koop van tevoren een Umwelsticker. Deze kan je online bestellen of via de ANWB.
 • Je kan gratis parkeren in een van de vele verschillende parkeergarages van CentrO. Vervolgens is het nog een klein stukje lopen naar het Legoland Discovery Centre.
 • Kinderwagens kan je meenemen, maar in verschillende attracties kan je ze niet meenemen en staan ze in de weg.
 • Wat je bespaart op parkeren, besteed je wel weer aan eten. Voor 3 lolly’s en 2 flesjes drinken waren we meer dan 7 euro kwijt. Houdt daar rekening mee.
 • Sealife ligt op een steenworp afstand. Je kan ook een gezamenlijk ticket kopen waarmee je eerst het Legoland Discovery Centre bezoekt en daarna zo doorloopt naar Sealife.
 • Online kaartjes bestellen is goedkoper
 • Openingstijden maandag t/m vrijdag van 10.00-17.30 (toegang tot 16.00) Zaterdag en Zondag, op feestdagen en binnen het Duitse vakantietijd tot 18.30 geopend (toegang tot 17.00)

Overall hadden we een leuke dag. Keken de meiden hun ogen uit en was er voldoende te zien. Maar persoonlijk vind ik het Legoland Discovery Centre Oberhausen geschikter voor kleinere kinderen. Ik merkte wel dat mijn bijna tienerdochter wat sneller was uitgekeken dan mijn dochter van 8.

Liefs JosanVolg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]