Duitsland Europa Uitstapjes met kinderen video en vlogs

Legoland Discovery Centre Oberhausen

19 maart 2017
Legoland-Discovery-Center-in-Oberhausen-GoodgirlsCompany

In het Legoland Discovery Centre Oberhausen kunnen kinderen met eigen ogen zien hoe Lego blokjes gemaakt worden. Eenmaal gemaakt, wil je niet met blote voeten op de beroemde gekleurde blokjes staan. Maar wist je dat elk blokje begint als een soort korrelig poeder?

Wij gaan minimaal een keer per jaar naar Oberhausen. Het is een soort vaste traditie om voorafgaand aan alle verjaardagen naar CentrO te rijden en de auto vol te laden met speelgoed. Merken als Lego en Playmobil zijn daar net iets goedkoper dus krijg je een groter pakket voor je geld. En voor mijn dochters geldt: The bigger the better.

Legoland Discovery Centre Oberhausen

Legoland Discovery Centre Oberhausen ligt achter het grote winkelcentrum. Daarmee profiteert het ook van de goede faciliteiten van CentrO zoals gratis parkeren in een van de vele parkeergarages. Vanaf de brede boulevard zie je het gebouw zo liggen. Vooral wanneer het lekker weer is, bruist het hier van het leven en is een dagje Oberhausen zoveel meer dan alleen winkelen. Met Sealife op nog geen steenworp afstand en een klein attractieparkje in de buurt, loont het er een leuk dagje uit van te maken met je kinderen.

Legoland-Discovery-Centre-in-Oberhausen-GoodgirlsCompany

Naar de Legofabriek

Het avontuur begint al bij de kassa. Terwijl je kaartjes haalt bij de kassa die gemaakt is van Legoblokjes, kunnen de kinderen alvast hun fantasie omzetten in creatieve bouwwerken. Of ze maken een selfie terwijl ze op de motor zitten of andere kunstige legowerkjes bekijken. De deur naar de Legofabriek gaat op bepaalde tijden open. Tot die tijd moet je even wachten in een tussenruimte. Hier draait een animatiefilm waardoor kinderen meer leren over de ontstaansgeschiedenis van Lego.

Op een van de monitors loopt een timer die aftelt wanneer de deuren naar de Legofabriek open gaan. Als het moment daar is, openen zich de deuren en kan je doorlopen naar de fabriekshal. Hier staan verschillende machines. De ‘professor’ ( in ons geval Marvin) zal een kind uitnodigen om hem te assisteren. Deze geluksvogel mag op de verschillend e knoppen drukken. Waar ik het bij de animatiefilmpjes in de eerste hal niet storend vond, merkte ik dat de taalbarrière mijn kinderen in de fabriekshal wel enigszins van weerhield om spontaan deel te nemen.

Legoland-Discovery-Center-Oberhausen-Lego-Friends-GoodgirlsCompany

Attracties Legoland Discovery Centre Oberhausen

Legoland Discovery Center Oberhausen heeft maar liefst 14 verschillende attracties. Zo kan je een onwijs coole lasergame spelen tijdens het Koninklijke avontuur. Terwijl je in het donker in je karretje langs verscheidene punten rijdt, is het de bedoeling dat je verschillende objecten weet te raken met je lasergun. Ook slopen mijn dochters als een echte Lego Ninjago door een tunnel met ‘infraood’ laserstralen. En bij het Lego Friends huisje moesten ze natuurlijk even op de foto met de BFF’s. Dit huisje is lekker roze en helemaal in de stijl van deze lego voor meisjes.

Terwijl wij er waren, werd er nog volop gebouwd aan een nieuw speelgedeelte. Deze zal begin april openen, dus dat is zeker een mooie aangelegenheid om Legoland Discovery Centre Oberhausen eens te bezoeken.

Legoland-Discovery-Center-Oberhausen-GoodgirlsCompany

Lego Miniland

Merlijns toverschool is ook een spectaculaire attractie. De zweefmolen gaat hoger doordat jezelf op de pedalen trapt. Hoe harder je trapt, hoe hoger je gaat. Merlijns toverschool is toch wel een beetje de blikvanger in de ruimte vlakbij het restaurant.

Lego Miniland is zoals de naam al zegt een klein land met grootse bouwwerken. Hier kunnen de kinderen verschillende creatieve Lego bouwwerken bekijken. Hier staan een aantal kenmerkende bouwwerken uit het Ruhr gebied zoals gasometer Oberhausen, Düsseldorfer Rheinturm, de Zeche Zollverein en Signal Iduna Park. Er waren meer dan 1,5 miljoen steentje nodig maar dan krijg je ook wat. Je kind betreedt een wereld waarin zij reuze is.

Legoland-Discovery-Centre-Oberhausen-GoodgirlsCompany

Tips voor bezoek Legoland Discovery Centre Oberhausen

 • In Duitsland gelden strengere milieueisen dan in Nederland. Koop van tevoren een Umwelsticker. Deze kan je online bestellen of via de ANWB.
 • Je kan gratis parkeren in een van de vele verschillende parkeergarages van CentrO. Vervolgens is het nog een klein stukje lopen naar het Legoland Discovery Centre.
 • Kinderwagens kan je meenemen, maar in verschillende attracties kan je ze niet meenemen en staan ze in de weg.
 • Wat je bespaart op parkeren, besteed je wel weer aan eten. Voor 3 lolly’s en 2 flesjes drinken waren we meer dan 7 euro kwijt. Houdt daar rekening mee.
 • Sealife ligt op een steenworp afstand. Je kan ook een gezamenlijk ticket kopen waarmee je eerst het Legoland Discovery Centre bezoekt en daarna zo doorloopt naar Sealife.
 • Online kaartjes bestellen is goedkoper
 • Openingstijden maandag t/m vrijdag van 10.00-17.30 (toegang tot 16.00) Zaterdag en Zondag, op feestdagen en binnen het Duitse vakantietijd tot 18.30 geopend (toegang tot 17.00)

Overall hadden we een leuke dag. Keken de meiden hun ogen uit en was er voldoende te zien. Maar persoonlijk vind ik het Legoland Discovery Centre Oberhausen geschikter voor kleinere kinderen. Ik merkte wel dat mijn bijna tienerdochter wat sneller was uitgekeken dan mijn dochter van 8.

Liefs JosanVolg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!