Attractiepark Denemarken Europa Travel video en vlogs

Video | Naar LEGOLAND Billund met de kinderen

1 augustus 2018
Geschikte leeftijd voor een bezoek aan LEGOLAND

Bij Denemarken denken de meeste mensen direct aan LEGOLAND Billund Resort. In 2018 bestaat dit park  50 jaar. Als jouw kinderen van de felgekleurde speelsteentjes houden, is een uitstapje naar dit park zeker de moeite waard. In dit blog lees je alles wat je moet weten over LEGOLAND. En hoe je met korting op de tickets LEGOLAND Denemarken bezoekt.

Dit jaar viert LEGOLAND zijn 50ste verjaardag. Voor veel Nederlanders is dat een reden om het pretpark te bezoeken. Veel touroperators spelen hier handig op in. Ze bieden verschillende reizen aan waarbij een ticket voor het pretpark in zit. LEGOLAND gecombineerd met tickets voor Givskud Zoo of Lalandia bijvoorbeeld. Wij boekten zelf een trip naar Denemarken en regelden ook zelf onze tickets. Met maar liefst 52 % korting. Zo zijn we dan ook wel weer.

Legoland Denemarken korting

Korting op tickets LEGOLAND Billund

Eigenlijk is het heel makkelijk om met korting naar LEGOLAND Billund te gaan. Conclusie: als je de volle prijs betaalt, doe je iets niet goed. Hieronder zet ik de makkelijkste manieren om korting te krijgen op de tickets voor je op een rijtje.

LEGOLAND tickets Groupon ervaring

LEGOLAND Denemarken entreeprijs

Als je je entreekaartje bij de kassa koopt, betaal je voor kinderen van 3 t/m 12 jaar 375 DKK (ongeveer 50 euro) en voor iedereen van 13 t/m 64 jaar 395 DKK (rond 53 euro). Als je op de dag zelf een online tickets koopt ben je hetzelfde bedrag weg. Je kan ook een all inclusive ticket kopen voor 437 DKK (58,64 euro). Dit bevat ook een maaltijd in het Family Buffet restaurant waar je patatjes in legoblokjes kan krijgen!

LEGO Productcatalogus

Elke jaar brengt LEGO een productcatalogus uit. Deze vindt je bij je plaatselijke speelgoedwinkel. Hierin zit een kortingsbon waarmee kinderen gratis naar binnen kunnen. Heb je deze catalogus niet? Of weggegooid, niet getreurd. Hieronder beschrijf ik nog een aantal opties om een discount te krijgen op de entreeprijzen.

Online kaarten kopen

Als je 7 dagen voor je bezoek online kaarten koopt, krijg je 10% korting op je toegangsprijs. Bovendien scheelt je dit onnodig wachttijd aan de kassa. Online kost een pas voor 1 dag 337 DKK (45,22 euro) en voor 2 dagen 436 DKK (58,5).

Legoland Billund korting

LEGOLAND tickets Groupon

In eerste instantie besloot ik om online de 1 day ticket all inclusive te kopen. In totaal zouden we met zijn vieren ongeveer 200 euro kwijt zijn. Maar na wat goed speurwerk kwam ik op een jubileumactie van Groupon terecht. Zij hebben familietickets voor 3 of 4 personen. Een kaartje voor 3 personen kost € 74,- Ik bestelde voor ons een kaartje voor 4 personen en betaalde maar 95 euro. Dus meer dan 50% korting op de entreeprijzen van LEGOLAND Billund resort.

Natuurlijk had ik van tevoren wat twijfels. Maar na een chat met een operator was ik gerust gesteld. Je moet hem wel uitprinten en meenemen. Ter plekke bleek dat je het kaartje 4x moet scannen bij de ingang. Mijn ervaring is dat dit zonder problemen gaat. De familietickets was gewoon geldig en al mijn dochters konden mee naar binnen.

Klik hier als je de video niet goed kan zien

Video LEGOLAND Billund onze ervaringen

In bovenstaande video zie je hoe ons dagje LEGOLAND Billund er uit zag. Ik ging samen met Miss B 9 jaar (134 cm), Miss G 11 en (152 cm) en Miss G (98 cm). De meeste geschikte leeftijd om LEGOLAND te bezoeken is wat mij betreft afhankelijk van de lengte. Mijn oudste dochter is groot voor haar leeftijd. Pluspunt: ze kon daardoor altijd al snel in attracties. Miss B is klein voor haar leeftijd maar kan tegenwoordig ook in de meeste attracties. De meestre attracties in LEGOLAND zijn vanaf 120 cm.

LEGOLAND attracties geschikt voor peuters en kleuters

Attracties geschikt voor peuters en kleuters

Miss G was voor veel attracties te klein. Waardoor we met zijn tweeën regelmatig aan de kant stonden te wachten. Hinderlijk vond ik het niet. Er is voldoende te zien en ze vermaakt zich wel.  Bovendien is er een gedeelte in het park speciaal voor peuters en kleuters: DUPLO land. DUPLO land is een plek die helemaal is ingericht voor de allerkleinsten. Hier kunnen ze vrij rond lopen. In attracties en de wereld ontdekken. Andere attracties die geschikt zijn voor mijn peuter waren: Lloyd’s laser Maze,  Pirate Bay, Mini Boats, LEGO Safari, Atlantis by Sea life, Duplo Plains, Duplo Playhouses, Duplo Express, LEGO Train, Legondol, pinguin Bay.

Verder is LEGOLAND Billund goed toegankelijk voor kinderwagens.

LEGOLAND in het hoogseizoen

LEGOLAND in het hoogseizoen

Wij bezochten LEGOLAND Billund in het hoogseizoen. Niet alleen zijn er dan veel buitenlandse toeristen, ook de Denen zelf hebben dan nog vakantie. Wat betekent dat het park druk bezocht wordt. Door de ruimte opzet vond ik het niet storend. Aan het begin van elke attractie staat hoe lang de wachttijd is. Als je LEGOLAND op rustiger dagen wilt bezoeken, moet je kiezen voor de tweede helft van augustus. Dan hebben de Denen in elk geval geen vakantie meer.

Overnachten in de buurt van LEGOLAND Billund

Overnachten in de buurt van LEGOLAND Billund

Als je in LEGOLAND bent, zie je regelmatig vliegtuigen laag overvliegen. Niet zo gek want Billund airport ligt vlakbij. Wil je geen rondreis door Denemarken maken maar in de buurt van LEGOLAND slapen? Dan zijn er de volgende accommodaties voor je:

Hier vind je andere slaapplaatsen in de buurt. Waaronder de LEGOLAND Camping in Billund. Waarbij je gratis tickets voor 2 dagen krijgt.

Eten en drinken in Legoland

Eten en drinken

Denemarken heeft de naam duur te zijn. Ook onze host vertelde ons dat eten in LEGOLAND duur is. En dat klopte. Aan het einde van de dag namen we alle 4 een ijsje met 1 bolletje en waren we meer dan 100 DKK kwijt. Wat dus meer is dan 13 euro! Ook de 2 volwassen size pizza’s die we bij het Pasta en Pizza buffet kochten, waren samen meer dan 26 euro.

Gelukkig kan je zelf ook een beetje hierop sturen. In het park tref je overal picknick tafels aan. Hier kan je zelf je huisgemaakte broodjes en snacks eten. In het park zelf zijn kranen aanwezig waar je gratis je waterfles kan vullen. Een aanrader op warme dagen in het hoogseizoen waarbij je veel moet wachten in de wachtrij.

Beste tips voor een bezoek aan LEGOLAND Billund

Hier boven heb je alles wat je moet weten over LEGOLAND gezet. Hieronder heb ik nog 5 geweldige tips om het beste te halen uit je bezoek aan LEGOLAND Billund. (Gebaseerd op mijn ervaringen en die van  NetherlandsBricks)

Begin achteraan!

Het park is vanaf 10.00 uur open. In de praktijk blijkt dat hij al 30 minuten eerder open is en je dan ook naar binnen mag. Wil je niet meteen aansluiten in lange wachtrijen? Loop dan eerst helemaal door naar achteren. Begin je dagje bijvoorbeeld bij Polar X-plorer, Lego Ninjago The Ride of Ice Pilots School. En loop van de achterkant langzaam naar de ingang toe.

Koop een Q-bot

Wachten op een attractie is irritant en verheugt de feeststemming niet. Dus het geld wat je bespaar op je ticket kan je besteden aan iets nuttigs: een Q-bot. Hiermee mag je legaal voordringen. Met een Q-bot kan je de lange wachtrijen omzeilen. Je boekt gewoon de attractie op een tijdstip die jou uitkomt. Wachtrijen? Die bestaan niet meer voor jou. Hier betaal je wel voor, maar hij is geldig in 12 attracties :

 • Flying Eagle
 • Atlantis by Sea Life
 • Lego Canoe
 • Ghost – The Haunted House
 • X-treme Racers
 • The Temple
 • Fire Brigade
 • Vikings River Splash
 • Dragen
 • Polar X-plorer
 • Lego Ninjago The Ride
 • Ice Pilots School

Korting op tickets LEGOLAND Billund

Maak gebruik van de lange openingstijden

Toeristen herken je aan dat ze allemaal zo rond 17:00 – 18:00 uur netjes in de auto stappen. In de file op weg naar huis. LEGOLAND is in het hoogseizoen maar liefst tot 21:00 uur ’s avonds open. Wij bleven tot ruim over 20:00 uur. Je merkt daardoor op dat het park in de avonduren geleidelijk minder druk wordt. De wachtrijen worden minder lang. Dus die attractie waar de hele dag al een wachtrij van 35 minuten staat, kan nu opeens interessant worden omdat je ‘nog maar’ 15 minuten hoeft te wachten.

Neem LEGO poppetjes mee

De medewerkers in het park dragen op hun naambadge een LEGO poppetje. Als je vanuit huis je eigen LEGO poppetjes meeneemt, kan je die ruilen tegen degene die een medewerker op een badge heeft. En daar zitten hele coole exemplaren bij.

alles wat je moet weten over legoland

LEGO Winkel

Is jouw kind een echte LEGO addict? Dan is de LEGO winkel echt de place to be. Wees gewaarschuwd: deze winkel is duur! Maar hier kan je wel 3 tot 4 pakketen kopen die je nergens anders ter wereld kopen kan. Dus zeker voor de echte EGO fans die gespaard hebben is het de moeite waard. Sowieso is het gaaf dat je er je eigen poppetjes kan samenstellen.

Ben jij al eens in LEGOLAND geweest?

Ook leuk om te lezen:

LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen

besparen op legoland

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]