Attractiepark Denemarken Europa Travel video en vlogs

Video | Naar LEGOLAND Billund met de kinderen

1 augustus 2018
Geschikte leeftijd voor een bezoek aan LEGOLAND

Bij Denemarken denken de meeste mensen direct aan LEGOLAND Billund Resort. In 2018 bestaat dit park  50 jaar. Als jouw kinderen van de felgekleurde speelsteentjes houden, is een uitstapje naar dit park zeker de moeite waard. In dit blog lees je alles wat je moet weten over LEGOLAND. En hoe je met korting op de tickets LEGOLAND Denemarken bezoekt.

Dit jaar viert LEGOLAND zijn 50ste verjaardag. Voor veel Nederlanders is dat een reden om het pretpark te bezoeken. Veel touroperators spelen hier handig op in. Ze bieden verschillende reizen aan waarbij een ticket voor het pretpark in zit. LEGOLAND gecombineerd met tickets voor Givskud Zoo of Lalandia bijvoorbeeld. Wij boekten zelf een trip naar Denemarken en regelden ook zelf onze tickets. Met maar liefst 52 % korting. Zo zijn we dan ook wel weer.

Legoland Denemarken korting

Korting op tickets LEGOLAND Billund

Eigenlijk is het heel makkelijk om met korting naar LEGOLAND Billund te gaan. Conclusie: als je de volle prijs betaalt, doe je iets niet goed. Hieronder zet ik de makkelijkste manieren om korting te krijgen op de tickets voor je op een rijtje.

LEGOLAND tickets Groupon ervaring

LEGOLAND Denemarken entreeprijs

Als je je entreekaartje bij de kassa koopt, betaal je voor kinderen van 3 t/m 12 jaar 375 DKK (ongeveer 50 euro) en voor iedereen van 13 t/m 64 jaar 395 DKK (rond 53 euro). Als je op de dag zelf een online tickets koopt ben je hetzelfde bedrag weg. Je kan ook een all inclusive ticket kopen voor 437 DKK (58,64 euro). Dit bevat ook een maaltijd in het Family Buffet restaurant waar je patatjes in legoblokjes kan krijgen!

LEGO Productcatalogus

Elke jaar brengt LEGO een productcatalogus uit. Deze vindt je bij je plaatselijke speelgoedwinkel. Hierin zit een kortingsbon waarmee kinderen gratis naar binnen kunnen. Heb je deze catalogus niet? Of weggegooid, niet getreurd. Hieronder beschrijf ik nog een aantal opties om een discount te krijgen op de entreeprijzen.

Online kaarten kopen

Als je 7 dagen voor je bezoek online kaarten koopt, krijg je 10% korting op je toegangsprijs. Bovendien scheelt je dit onnodig wachttijd aan de kassa. Online kost een pas voor 1 dag 337 DKK (45,22 euro) en voor 2 dagen 436 DKK (58,5).

Legoland Billund korting

LEGOLAND tickets Groupon

In eerste instantie besloot ik om online de 1 day ticket all inclusive te kopen. In totaal zouden we met zijn vieren ongeveer 200 euro kwijt zijn. Maar na wat goed speurwerk kwam ik op een jubileumactie van Groupon terecht. Zij hebben familietickets voor 3 of 4 personen. Een kaartje voor 3 personen kost € 74,- Ik bestelde voor ons een kaartje voor 4 personen en betaalde maar 95 euro. Dus meer dan 50% korting op de entreeprijzen van LEGOLAND Billund resort.

Natuurlijk had ik van tevoren wat twijfels. Maar na een chat met een operator was ik gerust gesteld. Je moet hem wel uitprinten en meenemen. Ter plekke bleek dat je het kaartje 4x moet scannen bij de ingang. Mijn ervaring is dat dit zonder problemen gaat. De familietickets was gewoon geldig en al mijn dochters konden mee naar binnen.

Klik hier als je de video niet goed kan zien

Video LEGOLAND Billund onze ervaringen

In bovenstaande video zie je hoe ons dagje LEGOLAND Billund er uit zag. Ik ging samen met Miss B 9 jaar (134 cm), Miss G 11 en (152 cm) en Miss G (98 cm). De meeste geschikte leeftijd om LEGOLAND te bezoeken is wat mij betreft afhankelijk van de lengte. Mijn oudste dochter is groot voor haar leeftijd. Pluspunt: ze kon daardoor altijd al snel in attracties. Miss B is klein voor haar leeftijd maar kan tegenwoordig ook in de meeste attracties. De meestre attracties in LEGOLAND zijn vanaf 120 cm.

LEGOLAND attracties geschikt voor peuters en kleuters

Attracties geschikt voor peuters en kleuters

Miss G was voor veel attracties te klein. Waardoor we met zijn tweeën regelmatig aan de kant stonden te wachten. Hinderlijk vond ik het niet. Er is voldoende te zien en ze vermaakt zich wel.  Bovendien is er een gedeelte in het park speciaal voor peuters en kleuters: DUPLO land. DUPLO land is een plek die helemaal is ingericht voor de allerkleinsten. Hier kunnen ze vrij rond lopen. In attracties en de wereld ontdekken. Andere attracties die geschikt zijn voor mijn peuter waren: Lloyd’s laser Maze,  Pirate Bay, Mini Boats, LEGO Safari, Atlantis by Sea life, Duplo Plains, Duplo Playhouses, Duplo Express, LEGO Train, Legondol, pinguin Bay.

Verder is LEGOLAND Billund goed toegankelijk voor kinderwagens.

LEGOLAND in het hoogseizoen

LEGOLAND in het hoogseizoen

Wij bezochten LEGOLAND Billund in het hoogseizoen. Niet alleen zijn er dan veel buitenlandse toeristen, ook de Denen zelf hebben dan nog vakantie. Wat betekent dat het park druk bezocht wordt. Door de ruimte opzet vond ik het niet storend. Aan het begin van elke attractie staat hoe lang de wachttijd is. Als je LEGOLAND op rustiger dagen wilt bezoeken, moet je kiezen voor de tweede helft van augustus. Dan hebben de Denen in elk geval geen vakantie meer.

Overnachten in de buurt van LEGOLAND Billund

Overnachten in de buurt van LEGOLAND Billund

Als je in LEGOLAND bent, zie je regelmatig vliegtuigen laag overvliegen. Niet zo gek want Billund airport ligt vlakbij. Wil je geen rondreis door Denemarken maken maar in de buurt van LEGOLAND slapen? Dan zijn er de volgende accommodaties voor je:

Hier vind je andere slaapplaatsen in de buurt. Waaronder de LEGOLAND Camping in Billund. Waarbij je gratis tickets voor 2 dagen krijgt.

Eten en drinken in Legoland

Eten en drinken

Denemarken heeft de naam duur te zijn. Ook onze host vertelde ons dat eten in LEGOLAND duur is. En dat klopte. Aan het einde van de dag namen we alle 4 een ijsje met 1 bolletje en waren we meer dan 100 DKK kwijt. Wat dus meer is dan 13 euro! Ook de 2 volwassen size pizza’s die we bij het Pasta en Pizza buffet kochten, waren samen meer dan 26 euro.

Gelukkig kan je zelf ook een beetje hierop sturen. In het park tref je overal picknick tafels aan. Hier kan je zelf je huisgemaakte broodjes en snacks eten. In het park zelf zijn kranen aanwezig waar je gratis je waterfles kan vullen. Een aanrader op warme dagen in het hoogseizoen waarbij je veel moet wachten in de wachtrij.

Beste tips voor een bezoek aan LEGOLAND Billund

Hier boven heb je alles wat je moet weten over LEGOLAND gezet. Hieronder heb ik nog 5 geweldige tips om het beste te halen uit je bezoek aan LEGOLAND Billund. (Gebaseerd op mijn ervaringen en die van  NetherlandsBricks)

Begin achteraan!

Het park is vanaf 10.00 uur open. In de praktijk blijkt dat hij al 30 minuten eerder open is en je dan ook naar binnen mag. Wil je niet meteen aansluiten in lange wachtrijen? Loop dan eerst helemaal door naar achteren. Begin je dagje bijvoorbeeld bij Polar X-plorer, Lego Ninjago The Ride of Ice Pilots School. En loop van de achterkant langzaam naar de ingang toe.

Koop een Q-bot

Wachten op een attractie is irritant en verheugt de feeststemming niet. Dus het geld wat je bespaar op je ticket kan je besteden aan iets nuttigs: een Q-bot. Hiermee mag je legaal voordringen. Met een Q-bot kan je de lange wachtrijen omzeilen. Je boekt gewoon de attractie op een tijdstip die jou uitkomt. Wachtrijen? Die bestaan niet meer voor jou. Hier betaal je wel voor, maar hij is geldig in 12 attracties :

 • Flying Eagle
 • Atlantis by Sea Life
 • Lego Canoe
 • Ghost – The Haunted House
 • X-treme Racers
 • The Temple
 • Fire Brigade
 • Vikings River Splash
 • Dragen
 • Polar X-plorer
 • Lego Ninjago The Ride
 • Ice Pilots School

Korting op tickets LEGOLAND Billund

Maak gebruik van de lange openingstijden

Toeristen herken je aan dat ze allemaal zo rond 17:00 – 18:00 uur netjes in de auto stappen. In de file op weg naar huis. LEGOLAND is in het hoogseizoen maar liefst tot 21:00 uur ‘s avonds open. Wij bleven tot ruim over 20:00 uur. Je merkt daardoor op dat het park in de avonduren geleidelijk minder druk wordt. De wachtrijen worden minder lang. Dus die attractie waar de hele dag al een wachtrij van 35 minuten staat, kan nu opeens interessant worden omdat je ‘nog maar’ 15 minuten hoeft te wachten.

Neem LEGO poppetjes mee

De medewerkers in het park dragen op hun naambadge een LEGO poppetje. Als je vanuit huis je eigen LEGO poppetjes meeneemt, kan je die ruilen tegen degene die een medewerker op een badge heeft. En daar zitten hele coole exemplaren bij.

alles wat je moet weten over legoland

LEGO Winkel

Is jouw kind een echte LEGO addict? Dan is de LEGO winkel echt de place to be. Wees gewaarschuwd: deze winkel is duur! Maar hier kan je wel 3 tot 4 pakketen kopen die je nergens anders ter wereld kopen kan. Dus zeker voor de echte EGO fans die gespaard hebben is het de moeite waard. Sowieso is het gaaf dat je er je eigen poppetjes kan samenstellen.

Ben jij al eens in LEGOLAND geweest?

Ook leuk om te lezen:

LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen

besparen op legoland

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
  • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
  • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken
  • They'd say I hustled, put in the work
They wouldn’t shake their heads and question how much of this I deserve
What I was wearing, if I was rude
Could all be separated from my good ideas and power moves
And they would toast to me, oh, let the players play
I’d be just like Leo in Saint-Tropez .
.⁣
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019
  • ⭐️KLEINTJE ⭐️
⠀⠀
Hoi, ik ben Josan en ik ben ‘maar’ 1.56 m lang. Met een 👶🏽 in mijn buik🤰🏾 die ongeveer 50 cm is, kom ik een beetje lengte kort. 😅Het schijnt dat kleintjes altijd eerder bevallen. ⠀⠀
💖Is er iemand die dat bevestigen kan?💖
.
.
.
#kleintje #zwanger #zwangerschapsshoot #melanin #pregnancydiary #m#pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #tbb #babyontheway #motherhoodunplugged #bumpstyle #babyonboard #maternitystyle #maternity #stylethebump #pregnantandperfect #pregnantmoms
  • ⭐I got 99 problems but a snitch ain’t one⭐⁣
Snitches get stitches. Elves don’t come to play⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019
  • Vanavond is het #Pakjesavond en dan is Sinterklaas gelukkig voorbij. Het begint het me steeds meer tegen te staan.Wij vieren geen Sinterklaas en eigenlijk is dat nooit een probleem geweest. Totdat Chloe naar school ging en vooral bleek dat volwassenen het daar erg moeilijk mee hebben. 🤬In het kader van dat ze zielig is, wordt ze geïndoctrineerd met een geloof waar wij zelf niet achter staan. Als het om een religie zou gaan, zou ik het ook niet okay vinden als school dit aan haar opdrong🙄
Ik schreef een blog over waarom ik bijna geneigd was, mijn dochter deze hele maand thuis houden van school. 🤨Vanmiddag is Chloé weer eens vrij dus ik ben aan de wijn🥂
https://www.goodgirlscompany.nl/sinterklaas-pakjesavond-staat-mij-tegen/
.
.
.
#sinterklaas #feestje #mamablogger #mamaseerstewijntje #wijnen #geenalcohol #zwanger #alcoholvrij #gekregen #zwangerschap #feestdagen #mommytobe #noalcohol #preggobelly #preggo #pregnant #feestmaand #pregnantbelly #pregnantfashion #pregnantoutfit #pregnantshoot #feestjurk #zwangerschapskleding #zwangerschapsshoot #wijnenwijnenwijnen
  • ⭐️Goedemorgen⭐️ Ze zeggen an Apple a day keeps the doctor away.... mij trouwens ook want die appel hoef ik niet. 😂 Ik realiseerde me dat ik sommige fruitsoorten al meer dan 6 maanden niet kan eten. Als je me dit van tevoren had verteld had ik daar waarschijnlijk veel meer moeite mee gehad dan nu. Het scheelt in elk geval wel strooigoed kilo’s nu in december 🥝🍒🍎#appetitejournal #buzzfeast #foodlover #foodforfoodies #nergi #fruit #eten #ontbijt #gezond #zwanger #zwangerschap #instagood #breakfast #breakfastideas #ontbijt #gezondeten #gezondontbijt #kiwiberry #kiwibes #fruit #fruits #nomnomnom
  • ⭐𝓡𝓲𝓼𝓮 𝓪𝓷𝓭 𝓼𝓱𝓲𝓷𝓮⭐⁣ ⁣
Ik zit in mijn derde trimester! 🎉 Ik ben bijna 10 kilo aangekomen. 🙈 Het einde komt langzaam in zicht...ik heb zo'n vaag vermoeden dat babyboy wel eens eerder zou kunnen komen. In onze nieuwste video op YouTube klets ik je bij https://youtu.be/kehsMI_jS2A⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement ##pregnancydiary # #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #tbb #babyontheway #motherhoodunplugged #bumpstyle #babyonboard #maternitystyle #maternity #stylethebump #pregnantandperfect #pregnantmoms #
  • ⭐️I like big balls and I can not lie⭐️ You other elves can’t deny 😂🙈🤣
.
.
.
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf 
#christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #sirmixalot
  • ⭐️It’s my party! ⭐️Van de week vierde ik mijn verjaardag. Ook al koos ik er dit jaar bewust voor om niet groots uit te pakken, toch vond ik het belangrijk om er even bewust bij stil te staan. Wat ben ik gezegend. 🙏🏾 Drie gezonde kinderen, een vierde op komst. Een nieuw (t)huis in aanbouw. Afgelopen jaar was pittig en soms heel hectisch. Mijn gezondheid liet me bij vlagen in de steek en deze zwangerschap vraagt meer van mijn lichaam dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Maar ik ben er nog. Kan het einde zien en kijk er naar uit om mijn zoon straks veilig en warm vanuit het ziekenhuis mee naar huis te nemen. 👶🏽💙
.
Wie jarig is trakteert dus bij deze kan je een mooie carseat cover en hoody van Dooky winnen. https://www.goodgirlscompany.nl/dooky-carseat-cover-en-hoody/
.
.
.
#zwangerschap #baby #birthdaygirl #pregnant #pregnancyfashion #babybump #mommytobe #zwangerschap #winactie #giveaway #birthday #pregnant #tbb #pregnantbelly #pregnantfashion #preggers #preggo #dutchmom #mamabloggers #mama #mommylifestyle #mommylife #melaninpoppin #melanin #haiti #hatian #happybirthday #happy #blessed🙏

  Dit zijn wij!