Machtige Meisjes Spelen

LEGO Women of NASA musthave voor meisjes in de techniek en wetenschap

19 oktober 2017
LEGO Women of NASA-Margret Hamilton-GoodGirlsCompany

Lego Women of Nasa is een lego pakket ter ere van de vele vrouwen die een actieve rol gespeeld hebben in de ruimtevaart. Van Nancy Grace Roman tot Margaret Hamilton, Sally Ride en Mae Jemison. Het pakket komt in november op de dus op tijd voor Sinterklaas en Kerst.

Vorig jaar kwam de film Hidden Figures uit. Deze waargebeurde film vertelt het verhaal van Afro-Amerikaanse wetenschapper Katherine Johnson en haar twee collega’s Dorothy Vaughan en Mary Jackson. Al deze vrouwen werkten in de West Area Computing Unit van het NASA Langley Research Center. Ze waren de menselijke computers van NASA. Hun berekeningen hielpen John Glenn er in 1962 als eerste Amerikaan in een baan om de aarde te vliegen. Ere wie ere toekomt.

LEGO-NASA-women-GoodGirlsCompany

LEGO Women of NASA

De film leverde geweldige rolmodellen voor meiden wiens hart ook sneller gaat kloppen van wetenschap en techniek. En het mooie is; dat heeft ook zijn uitwerking in speelgoed. Ik vind het onwijs stoer dat lego dus een heel pakket heeft gemaakt ter ere van de vrouwelijke pioniers binnen NASA. De doos bevat 4 verschillende poppetjes.

LEGO-NASA-Margret Hamilton-GoodGirlsCompany

Margaret Hamilton

Margaret Hamilton is een Amerikaans informaticus en systeemkundige. Ze was directeur van de afdeling voor software engineering van MIT die de boordsoftware ontwikkelde voor het Apollo-programma. En waarmee Amerikaanse Astronauten uiteindelijk op de maan landden.

LEGO-NASA Margret Hamilton-GoodGirlsCompany

Nancy Roman

Nancy Roman was een Amerikaanse astronoom en sterrenkundige. Ze ordt ook wel de ‘Moeder van de Hubble telescoop’ genoemd. Ze heeft veel betekent voor het opzetten van dit programma.

LEGO-NASA-GoodGirlsCompany

Mae Jemison en Sally Ride

Maar mijn favoriete lego poppetje is toch wel Mae Jemison. Ze was de eerste Afro-Amerikaanse vrouw in de ruimte en daardoor een geweldig rolmodel voor mijn dochters. Ze was pas 16 jaar oud toen ze aan haar studie op Stanford begon en ondanks tegenwerking vanwege haar huidskleur gaf ze nooit op. Grappig detail; ze heeft hoogtevrees.

Sally Ride was de eerste Amerikaanse vrouw in de ruimte en ook de jongste Amerikaan. Naast astronaut was ze ook natuurkundige. Hoe ze bij NASA kwam? Nou door te reageren op een oproep voor vrijwilligers. Ze schreef na haar jaren bij NASA nog verschillende kinderboeken. Oh en verder was ze de eerste LGTB astronaut.

In elk geval vind ik het een onwijs gave stap van Lego. Ik hoop dat ze ooit nog een speciaal pakket zullen maken om verschillende grootse vrouwen uit het verleden te eren. Het pakket bevat 231 stukjes en is geschikt vanaf 10 jaar.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

Foto’s via Lego

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]