Babyspullen Moeder & Kind

Handige babyspullen: onze Leander hangwieg ervaringen

31 maart 2016
Tot hoe lang kan je de Leander hangwieg gebruiken-GoodGirlsCompany-Leander hangwieg

Al ruim 9 jaar ben ik de trotse eigenaar van een Leander hangwieg. In dit blog vertel ik over onze Leander hangwieg ervaringen. Na jaren van trouwe dienst en een veilige slaapplek voor alle drie mijn dochters te zijn geweest, is het tijd om afscheid te nemen van deze oerdegelijk wieg. Met een soort van pijn in mijn hart. Het is het einde van een periode: de babyfase van Miss C. Voorlopig zal er geen klein kindje meer in liggen. Maar weg doen of op Marktplaats zetten kan ik niet. Daarvoor heb ik teveel dierbare herinneringen. 

Tot hoe lang kan je de Leander hangwieg gebruiken-GoodGirlsCompany-Leander hangwieg

Het is dan ook niet meer dan fair om deze topper vandaag eens extra in het zonnetje te zetten. In de rubriek handige babyspullen zet ik producten voor baby’s en kinderen in de spotlight. Spullen die het leven van een jonge moeder een beetje aangenamer maken.

Onze Leander hangwieg ervaringen

Al eerder (hier dus) schreef ik een blogje over de Leander hangwieg. Toch hebben de recente Leander hangwieg ervaringen mij weer van nieuwe informatie voorzien. Er was geen baby bij wie ik deze wieg zo lang en intensief gebruikte als bij mijn jongste dochter Miss C. Ik kan dus nu ook precies antwoord geven op de vraag“Tot hoe lang kan je de Leander hangwieg gebruiken?”

Leander hangwieg ervaringen-GoodGirlsCompany-handige babyspullen

Waarom de Leander Hangwieg?

In het eerste levensjaar groeit je kindje enorm. Nooit meer zal zij zich zo snel ontwikkelen als de eerste 12 maanden van haar leven. Omdat allemaal mogelijk te maken, heeft ze slaap nodig. Veel slaap. Een stevig bedje dat geborgenheid biedt, een veilige slaapplek is en de ontwikkeling van je kindje stimuleert. Met deze voorwaarden in het achterhoofd is de Leander wieg ontworpen.

Of je de ovalen hangwieg nu aan een speciale haak in het plafond bevestigd of hem gebruikt met driepoot, hij hangt aan een centraal punt. De wieg heeft de ruimte en vrijheid om te bewegen. In alle richtingen. Dit stimuleert het gevoel dat je kindje ook in je buik heeft wanneer het lekker warn en veilig in je baarmoeder zit, die ook aan banden is opgehangen. De bewegingen die je kindje in de wieg kan maken stimuleren het evenwichtsorgaan en de motoriek. Maar het zachte heen en weer wiegen biedt ook troost. Pasgeboren baby’s houden vaak niet van al te grote bedjes. De ovalen vorm sluit mooi om je kindje in en geeft een gevoel van veiligheid en bescherming. Doordat de zijdes niet transparant zijn, ligt je baby’tje lekker veilig in haar eigen wereldje.

Past baby van 6 maanden in Leander hangwieg-GoodGirlsCompany-Voordelen Leander hangwieg

Waarom kocht ik een Leander hangwieg?

Mijn Leander hangwieg kocht ik zo’n 9 jaar geleden toen ik zwanger was van Miss C. In die tijd woonde ik in een appartementje. Er was geen ruimte in de slaapkamer om een aparte wieg op de grond te zetten. Een wieg die aan een haak in het plafond boven ons voeteneinde kon worden gehangen. bood uitkomst. Ik had Miss G dichtbij genoeg voor de nachtelijke voedingen. En hoefde niet bang te zijn dat ik bovenop haar ging liggen. Volgens de gebruiksaanwijzing moet je de wieg niet meer gebruiken als je kindje zich kan optrekken. Zover is het bij ons nooit gekomen omdat Miss G tegen 6 maanden uit de wieg naar het ledikant in haar eigen eigen kamertje verhuisde.Miss B mogelijk zelf nog iets eerder omdat zij een erg onrustige slaper was. Haar slaappatroon verbeterde aanzienlijk toen ze niet meer op mijn kamer sliep.

Tot hoe lang kan je de Leander hangwieg gebruiken?

Maar mijn laatste dochter Miss C was een gevalletje apart. Overdag wilde ze prima in haar wieg slapen. Maar de eerste 16 weken, was er maar een plek waar ze ‘s nacht wilde slapen. Dat was bij mama in bed. Zo sliepen we de eerste paar weken ook tegen elkaar aan. Bang dat ze nooit meer wat anders zou willen, was ik niet. Het zou vast overgaan en dit garandeerde dat we allemaal het meeste slaap kregen. Ja, ook ik want op den duur wen je er aan dat je baby graag tegen je borst aan in slaap valt. Na die 16 weken, begon ze een vaster slaapritme te krijgen sliep ze in de avond en tot aan de eerste nachtvoeding gewoon in haar wiegje boven mijn voeteneinde. Dat ging uitsteken.

Leander hangwieg aan haak in plafond

Terugleggen deed ik niet, omdat ik vaak zelf tijdens het voeden weer in slaap viel en het zo’n gedoe vond. Ja, weg van de minste weerstand. Maar naarmate haar drinkmomenten korter werden, lukte het mij om haar vaker weer terug in haar wieg te leggen. Waar ze zonder moeite weer opnieuw in slaap viel.

Onze Leander hangwieg ervaringen met de jongste dochter

Toen ze met 7 maanden in het ziekenhuis belandde, was ik net bezig om het slapen in de wieg af te bouwen. Ze sliep inmiddels ook prima in haar eigen ledikant op de babykamer. Maar door dit incident, werden alle veranderingen stopgezet en zag ik er op toe dat ze weer veilig in haar bedje boven het voeteneind sliep. Binnen gehoorafstand en binnen handbereik. Tot ruim 9 maanden heeft ze in haar hangwieg geslapen. Een record dus! Ze is inmiddels 7,5 kilo en bijna uit maatje 68 gegroeid. Ook scheelt het natuurlijk dat ze zich nog niet optrekt. In de laatste weken zag ik wel een nieuwsgierig koppie die bijna boven de rand kon uitkijken.Dus gek veel langer had het waarschijnlijk niet veilig gekund.

Tegenwoordig gebruik ik hem dus voornamelijk om mee te spelen. als ze op haar rug ligt geef ik hem een zetje zodat ze lekker kan schommelen. Dat vindt ze super leuk. Als je mij op snapchat volgt, zie je dat ook wel eens tussen mijn snaps voorbij komen.

Maar er komt een einde aan onze Leander hangwieg ervaringenBinnenkort ga ik de buitenkant uitwassen en berg ik hem weer veilig op op zolder. Van wieg waar 3 dochters in geslapen hebben, hoop ik dat hij op den duur de functie krijgt van familiewieg. Dat als een van mijn dochters later misschien zelf wel een kindje mag hebben, deze kleine spruit ook in dit pareltje van Deens design mag slapen.

Kan baby van 6 maanden in Leander hangwieg-GoodGirlsCompany-Voordelen Leander hangwieg

Voordelen

 • Leander hangwieg gemaakt van 100% Eko-Tex katoen
 • matrasje gemaakt van 100% Eko-Tex katoen
 • anti-allergisch materiaal
 • Buitenkant wieg wasbaar tot op 60 graden. Heel erg handig voor kleine ongelukjes!
 • verschillende bevestigingsmogelijkheden. Kan kiezen tussen haak (goedkooptste oplossing) of driepoot om aan op te hangen

Nadelen

 • € 200,- voor een wieg is best veel geld

Tot zover onze Leander hangwieg ervaringen. Ik ken hem van harte aanraden als je ene mooie unieke wieg zoekt waar je lang mee wilt doen.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Danielle van der Peet
  2 september 2018 at 09:22

  Ziet er inderdaad mooi uit! Ik zou graag willen weten of het gewicht van het kindje niet heel erg schuift in de hangwieg waardoor de wieg naar de ene of de andere kant gaat hangen? Dus dat bijvoorbeeld het bloed naar zijn/haar hoofdje stroomt?

  • Reply
   Josan
   3 september 2018 at 21:22

   Ik heb je vraag beantwoord per mail.

 • Reply
  Het vierde trimester, de eerste 3 maanden na de geboorte
  14 januari 2018 at 22:30

  […] geboorte 90% van de tijd bij hun moeder doorbrengen. Er bestaan geen Maxi-Cosi’s, new born sets, wiegjes, boxen of babynestjes om je baby in te stoppen als je haar even kwijt wilt. Je draagt haar. […]

 • Reply
  Handige baby gadgets die het leven van elke jonge ouder makkelijk maken
  31 december 2017 at 22:30

  […] Leander hangwieg […]

 • Reply
  Ayla
  16 december 2017 at 15:11

  Hadden jullie hem ook aan de plafondhaak van Leander hangen? Is die stevig genoeg?

  • Reply
   Josan
   16 december 2017 at 19:54

   Ja, met alledrie mijn kinderen heb ik alleen de plafondhaak gebruikt. Ik wilde het lekker dichtbij mij hebben en niet de ruimte op de vloer gebruiken want dan staat hij al snel in de weg. Mijn drie dochter hebben er alledrie tot minimaal 6 maanden in geslapen. De jongste zelfs tot 11 maanden. Dus er heeft toen wel wat gewicht in gelegen. Maar hij is nooit naar beneden gekomen en het pleisterwerk liet ook niet los. De haak hangt er zelfs nu nog. Je moet natuurlijk wel de goede plug gebruiken dat spreekt voor zich.

 • Reply
  Cassandra
  4 april 2016 at 12:56

  Wauw, wat een mooi ding! Die hadden wij ook moeten hebben!

 • Reply
  Elisabeth - alweer een nieuwe moeder
  31 maart 2016 at 11:06

  Wat een mooi idee, familiewieg! Echt superhandig ding trouwens. Scheelt een hoop ruimte.

  • Reply
   Josan
   31 maart 2016 at 22:04

   Ja, dan krijgt hij nog een tweede leven. Ik kan hem iedereen die krap behuist is aanraden

 • Reply
  Jess
  31 maart 2016 at 10:07

  OH keileuk, die had ik moeten hebben 🙂
  Inderdaad handig vom plaats te besparen

 • Reply
  Wilmaaa
  31 maart 2016 at 09:58

  Ik vind hem heel erg mooi en is uiteindelijk dus zeker zijn geld waard!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!