Food Recepten Seizoenen Zomer

Lavendel waterijsjes Mama challenge 2017

25 juli 2017
DIY-lavendel-waterijsjes-GoodGirlsCompany

Het is zomer en bij zomer horen ijsjes. Ik had zin om weer eens waterijsjes met bloemen te maken. Dit keer maakte ik lavendel waterijsjes. Hieronder deel ik het recept.

Dat je bloemen kan eten, vergeten we soms wel eens. Maar het is mogelijk en ziet er vaak ook nog feestelijk uit. Vorig jaar maakte ik Rozenblaadjes blauwe bessen waterijsjes. Deze zagen er prachtig uit en smaakten erg lekker.Lavendel-waterijsjes-GoodGirlsCompany

Dit heb je nodig voor lavendel waterijsjes

Zoals hierboven beschreven, leek het me leuk om dit jaar weer een ijsje met bloemen te maken. Dit jaar koos ik voor een  andere veelvoorkomende plant; lavendel. Dit heb je nodig om het ijsje te maken:

 • IJs vormpjes + stokjes
 • kom

Ingrediënten

 • Lavendel zaadjes (onbespoten)
 • 1 citroen
 • 500 ml water
 • klein beetje suiker, Stevia, Vanille of een andere zoetstof

Lavendel-waterijsjes-maken-GoodGirlsCompany

Zo maak je lavendel waterijsjes

 • Laat twee lepels lavendel met citroenschijfjes trekken in water
 • Voeg naar smaak suiker, Stevia, Vanille of een andere zoetstof toe
 • steek een houten ijsstokje in het vormpje en houdt deze met 1 hand vast.
 • Giet een klein beetje van het mengsel in het ijsvormpje.
 • Top het af met losse lavendel
 • Zet het vervolgens 2 uur in de vriezer
 • Giet wederom een laagje sap in het ijsvormpje en daarbovenop strooi je lavendel en zet je het in 2 uur lang de vriezer.
 • Herhaal dit proces zolang tot het ijsvormpje vol is.
 • Zet de ijsvormpjes in de vriezer en laat ze 2 uur invriezen.
 • Is alles goed ingevroren, dan zijn je ijsje klaar.

Lavendel-waterijsjes-recept-GoodGirlsCompany

Variatie op het recept

Voor de foto’s heb ik de zaadjes lavendel er los doorgedaan. Maar ik kan best voorstellen dat je er geen fan van bent losse lavendel te eten. Gelukkig kan je het recept heel makkelijk aanpassen.

 • Trek dan een sap van lavendelzaadjes en citroenen
 • Zeef de zaadjes eruit
 • Giet de sap in de ijsvormpjes en vries in
 • Laat het minimaal 2 uur in de vriezer staan

Klaar!

Ook lekkere ijs om te maken

Heb jij wel eens ijsje gemaakt met bloemen?Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Roelina
  17 augustus 2017 at 23:12

  Heel bijzonder,nog nooit gedaan. ik ben wel benieuwd of het ook smaakte.

 • Reply
  Aardbeienyoghurtijs – Mama's met thee
  15 augustus 2017 at 07:01

  […] Josan maakte lavendel ijsjes en Fleur stopte ook heel veel fruit in 1 ijsje. Meer ideeën lees je in de Facebookgroep. Deel jij ook daar je succes recept? […]

 • Reply
  Mijn favorieten - Mama Challenge 2017 - Jekindjedoethetzo.nl
  12 augustus 2017 at 06:01

  […] Good Girls Company – Josan maakte wel een heel bijzonder waterijsje. […]

 • Reply
  nicole orriens
  25 juli 2017 at 11:12

  Dit recept spreekt me wat minder aan. Dan heb ik geloof ik toch liever een ordinaire raket ; )

  • Reply
   Josan
   30 juli 2017 at 21:51

   Kan ik me voorstellen. Raketjes zijn ook lekker 🙂

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!