Het is zomer en bij zomer horen ijsjes. Ik had zin om weer eens waterijsjes met bloemen te maken. Dit keer maakte ik lavendel waterijsjes. Hieronder deel ik het recept.
Dat je bloemen kan eten, vergeten we soms wel eens. Maar het is mogelijk en ziet er vaak ook nog feestelijk uit. Vorig jaar maakte ik Rozenblaadjes blauwe bessen waterijsjes. Deze zagen er prachtig uit en smaakten erg lekker.
Inhoud van dit blog
Dit heb je nodig voor lavendel waterijsjes
Zoals hierboven beschreven, leek het me leuk om dit jaar weer een ijsje met bloemen te maken. Dit jaar koos ik voor een andere veelvoorkomende plant; lavendel. Dit heb je nodig om het ijsje te maken:
- IJs vormpjes + stokjes
- kom
Ingrediënten
- Lavendel zaadjes (onbespoten)
- 1 citroen
- 500 ml water
- klein beetje suiker, Stevia, Vanille of een andere zoetstof
Zo maak je lavendel waterijsjes
- Laat twee lepels lavendel met citroenschijfjes trekken in water
- Voeg naar smaak suiker, Stevia, Vanille of een andere zoetstof toe
- steek een houten ijsstokje in het vormpje en houdt deze met 1 hand vast.
- Giet een klein beetje van het mengsel in het ijsvormpje.
- Top het af met losse lavendel
- Zet het vervolgens 2 uur in de vriezer
- Giet wederom een laagje sap in het ijsvormpje en daarbovenop strooi je lavendel en zet je het in 2 uur lang de vriezer.
- Herhaal dit proces zolang tot het ijsvormpje vol is.
- Zet de ijsvormpjes in de vriezer en laat ze 2 uur invriezen.
- Is alles goed ingevroren, dan zijn je ijsje klaar.
Variatie op het recept
Voor de foto’s heb ik de zaadjes lavendel er los doorgedaan. Maar ik kan best voorstellen dat je er geen fan van bent losse lavendel te eten. Gelukkig kan je het recept heel makkelijk aanpassen.
- Trek dan een sap van lavendelzaadjes en citroenen
- Zeef de zaadjes eruit
- Giet de sap in de ijsvormpjes en vries in
- Laat het minimaal 2 uur in de vriezer staan
Klaar!
Ook lekkere ijs om te maken
Heb jij wel eens ijsje gemaakt met bloemen?
Volg jij mij ook al via Google+, Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?
3 Comments
Roelina
17 augustus 2017 at 23:12Heel bijzonder,nog nooit gedaan. ik ben wel benieuwd of het ook smaakte.
nicole orriens
25 juli 2017 at 11:12Dit recept spreekt me wat minder aan. Dan heb ik geloof ik toch liever een ordinaire raket ; )
Josan
30 juli 2017 at 21:51Kan ik me voorstellen. Raketjes zijn ook lekker 🙂