DIY Lifestyle

Last minute knutselen voor Pasen

13 april 2017
Christelijk-Knutselen-voor-Pasen-GoodGirlsCompany

Dit weekend is het dan EIN-DE-LIJK Pasen. Dit jaar zal ik het voor de eerste keer niet thuis vieren. Toch mag dat de pret niet drukken. Deze witte donderdag leek mij een prima moment om nog een beetje inspiratie met jullie te delen. Kan je op Goede Vrijdag nog last minute knutselen voor Pasen

Last minute knutselen voor Pasen

Bloemstukken

Op een prachtig gedekte Paastafel hoort natuurlijk ook een mooi bloemstuk. Voor het maken ervan hoef je geen groene vingers te hebben of bloemiste in de dop te zijn onderstaande bloemstukken laten zien dat gekleurde eieren met eenvoudige lentebloemen de beste combinatie zijn om een Paastafel op te fleuren.

Als ik vertel dat gipskruid een van mijn favoriete bloemen is, begrijp je wel dat ik dit bloemstukje geweldig vindt. Ik houd van dit soort subtiele kleurtjes. En behalve een draadmandje heeft het eigenlijk niet zo heel veel nodig om de show te stelen.

versiering-voor-Pasen-GoodGirlsCompany

Ook deze mooie schaal met eieren en bloemen van Mid West Living vind ik mooi. Echt een eye-catcher op de Paastafel.

IMG_0613

Explore Heather Christo’s photos on Flickr. Heather Christo has uploaded 23161 photos to Flickr.

Zelfde soort kleurtjes maar dit keer geen eieren in een schaal maar op een mossen matje er naast. Zo krijgen de bloemen alle lof, maar stiekem weet je ook wel dat het zonder de eieren er wat karig uit gezien had.

Dit bloemstuk lijkt op degene met het draadmandje. Enig verschil is dat er dit keer niet gebruik is gemaakt van bloemen maar van takken. Lentebloesem hoort natuurlijk ook bij deze tijd van het jaar. Zoek een mooie doorzichtige pot of vaas, steek er een paar takken in en voila.

Paas slingers

Het leven is een feestje maar je moet wel je eigen slingers ophangen. Welke slingers dat dan wel niet zijn? Dat bepaal je helemaal zelf.

Om konijntjes en Pasen kan je haast niet meer heen. Maar als je kind jonger is, is er natuurlijk maar een konijn die ze kennen: Nijntje. Deze slinger met hoofd van Nijntje is daarom ook erg geschikt voor kleinere kinderen die voor het eerst Pasen vieren.

No Title

Decorating on a budget is just my style – especially if my little ones can help! I’ve seen TONS of ideas on Pinterest for using paint chips from the hardware store in arts and crafts. From teaching colors and making framed art, to making bookmarks and festive garland, paint chips make a great (not to mention, FREE) medium for creative projects!

Verf samples kan je voor een heleboel leuke knutsel ideeën gebruiken. Deze slinger met wortels en konijntjes is daar een van. Onwijs leuk om samen met je dreumes of ouder kindjes te maken. De wortels houden natuurlijk dezelfde kleur, maar die eieren kan je letterlijk in zoveel mogelijke kleuren variaties maken. Daarom mocht hij natuurlijk niet ontbreken in onze last minute knutsels voor Pasen.

No Title

No Description

Ook bij deze slinger zien we de welbekende worteltjes weer terug. Maar dit keer wordt het gecombineerd met konijntjes. Door het ontwerp blijft de slinger erg luchtig.

Paas eieren versieren

tafelversiering-voor-Pasen-GoodGirlsCompany

Hoe leuk zijn deze versierde eieren van Little inspiration? Door het toevoegen van de bloemetje (wederom gipskruid) stijgt dit toch wel uit boven het ordinaire paaseieren versieren.

eenhoorn-Paasei-GoodGirlsCompany-originele-paaseieren

Van de eerdere gezichtjes is het natuurlijk een kleine stap naar deze leuke eenhoorn paaseieren. Helemaal geweldig en helemaal van nu. Angie van Little Insipration heeft echt een gave voor het maken van eigenzinnige paaseieren die zo mooi en uniek zijn dat je ze het liefst na Pasen ook wilt houden.

Deze gemarbelde paaseieren zien er zo kunstig uit! Echt een plaatje en weer eens een keer wat anders. Naast beschrijving heeft Crafty Morning ook een video gemaakt zodat je kan zien hoe het moet.

vilten-Paaseiren-GoodGirlsCompany-knutselen-Pasen-kinderen

Deze vilten paaseieren van Best ideas for kids vind ik ook een heel leuk idee wanneer je last minute  wilt knutselen voor Pasen. Sterker nog, het is zelfs zo’n DIY die je op de dag zelf nog kan doen om de kinderen bezig te houden. Knip de vilten eieren van te voren uit en verzamel materialen als knoopjes, lint en glimmertjes. Zo kan ieder kind haar eigen Paasei maken.

Als kind knutselde ik al met dit soort kanten onderzetters. Meestal maakte ik er babymutsjes van. Maar je kan ze natuurlijk ook gewoon gebruiken om te knutselen voor Pasen. Door ze op grote gekleurde eieren te plakken en te verven, krijgt het geheel iets mysterieus. Het doet een beetje denken aan die moderne kleurboeken. A little Pinch of Perfect werd ook geïnspireerd door ene boek.

Dyed-Minion-paaseieren-GoodGirlsCompany

Moet ik echt iets zinnigs over de Minions zeggen? Welk kind is er niet dol op? A pumpkin and a Princess begreep dit en ze voorzagen erin.

Christelijke knutselen voor Pasen

In al zijn eenvoud vind ik dit knutselwerkje een van de mooiste uit de selectie christelijke knutselwerkjes. Als zondagsschooljuffrouw gaat mijn hart hier toch wel sneller van kloppen om dit ooit met mijn eigen kinderclubje te maken. Wil jij ook een poging wagen? Op The Happy Home Fairy lees je hoe dat moet.

Christelijke-knutselideeen-voor-Pasen-GoodGirlsCompany

 

Waterafstotend tape blijkt een geweldige uitvinding. Voor dit schilderij vormt het de basis. Wundermom laat in haar tutorial zien hoe je makkelijk dit schilderij maakt.

De techniek die Housing a forest gebruikt, gebruikte ik vroeger in mijn tekenklas. Ik kan me zelfs nog herinneren dat ik het ooit in een fotoboek gebruikte. Waar je het ook voor wilt gebruiken, het resultaat is gaaf.

Dit kruis is gemaakt van gekleurd zout. Zout kan je verven. Hoe je dat doet, zie je op Catolic Icing. Dit is ook een leuk knutselwerkje voor zondagsschool.

Easter-Craft-He-Is-Risen-Tomb-GoodGirlsCompany

Van een wegwerpbordje kan je een leeg graf maken. Gebruik een prop als steen die er voor weg gerold is. Op free fun easter vind je de hele tutorial.

Als laatste sluit ik af met deze glas in lood kruisjes. Wanneer de zon schijnt, verspreiden ze verschillende kleuren. Deze Pass DIY van Mom on timeout is vrij makkelijk om te maken, maar het resultaat is geweldig.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Instagram

    Volg mij op Instagram!