Games en apps Spelen

Gedachtes die ik heb tijdens kwartetten met mijn kinderen

20 juni 2018
Gedachtes die ik heb tijdens kwartetten met mijn kinderen

Als ouders leer je je kinderen belangrijke dingen. Dus ook kwartetten. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Het vergt veel geduld…en vooral niet hoorbaar zuchten…

Als een kind geboren is, kan het een paar dingen. Kwartetten hoort daar niet bij. En aangezien het 4 jaar duurt voordat je je de basisbeginselen van verschillende spelletjes aan school kan overlaten, zal je daar als ouders wat mee moeten. Wat dus ook wel neerkomt op: jij leert ze met heel veel geduld de spelregels van bepaalde (bord)spelletjes.

Gedachtes die ik heb tijdens kwartetten met mijn kinderen

Ben je hier misschien niet een beetje te jong voor?

Op spelletjes staat altijd netjes aangegeven vanaf welke leeftijd het geschikt is. Maar mijn peuter kan niet lezen. Dus is ze er ook niet van overtuigd dat het misschien iets minder geschikt voor haar is. Ik kan praten als brugman. Maar wie niet horen wil, moet maar voelen. In mijn geval betekent het dus dat ik die verdraaide kaartjes weer uit de verpakking trek en hoop dat ze vanzelf inziet dat het niet leuk is als je er niets van snapt. Helaas…tevergeefs.

Hoe kan je nu om een kaart vragen die je zelf hebt?

Nee, niemand is perfect. Maar het vragen van kaarten die je zelf hebt…ik snap het niet. Tenminste nu ik volwassen ben. Vroeger deed ik waarschijnlijk het zelfde. Niet een keer maar vaak wel meerdere keren per potje. En echt…ik weet niet waarom.

Okay was dit het al weer?

Mijn peuter heeft een spanningsboog van een goudvis. Het ene moment moet en zullen we kwartetten. Het volgende moment ziet ze een afbeelding en moeten we alvast alle andere kaarten pakken om te zien wat daar op staat. En ja ik moet alle beestjes van de kaarten benoemen. En oh wee als ik de namen anders uitspreek dan de vorige 50 miljoen keren dat ik dat deed. Onverbiddelijk is ze. Dus overnieuw.

Serieus, we gaan echt stoppen hoor!

De afleidingsmanoeuvres van de kinderen zijn natuurlijk gewoon bedoeld als psychologische oorlogsvoering. Ten diepste hopen ze dat ik zo afgeleid ben dat ik niet meer scherp ben. En dat lukt ze…totdat ik het getreuzel, afleiding en onderling gekissebis zo zat ben dat ik dreig er direct mee te stoppen. Dan opeens kunnen we weer geconcentreerd meedoen.

Hoe lang gaat dit nog duren?

Deze gedachte heb ik vooral wanneer mijn kinderen weer eens van mij dreigen te winnen. Pijnlijk! Memory, Just dance…het zijn zomaar een aantal spellen waarin mijn kinderen mij inmiddels voorbij streven. Vroeger keken ze altijd tegen me op. Tegenwoordig lachen ze me vierkant uit als ik weer eens een flater sla. Zei ik trouwens lachen? Ik bedoel ze verweeuwigen mij in grappige GIFJES en Memes. Dat vinden zij tenminste.

Oh dat was echt leuk, dit moeten we vaker doen!

Maar als ik dan uiteindelijk toch nog win (meer geluk dan wijsheid) vind ik het maar al te leuk. Spreekt voor zich. Niet? Volgende keer nog een keertje?

Juni is Kwartetmaand

Juni is Kwartetmaand. Daarom zijn de Weetjeskwartetten van Identity Games extra voordelig geprijsd. Je krijgt het 2e kwartet voor € 1,-. Met de Weetjeskwartetten leren kinderen interessante weetjes waardoor ze er ook nog eens wat van opsteken. Er zijn 14 verschillende Weetjeskwarttetten met verschillende thema’s als dieren, sport, menselijk lichaam en nog veel meer. En voor kinderen vanaf 3 jaar is en een Junior kwartet met onder ander Woezel & Pip en Kikker.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]