Spelen

Kurio Smart tablet/laptop

1 juli 2016
Kinderen veilig internetten met Kurio 2-in-1 tabletlaptop-GoodGirlsCompany

Met de Kurio Smart tablet/laptop kan je kind veilig internetten. Deze 2-in-1 kindergadget maakt het voor ouders en kinderen makkelijker om veilig online te zijn. Door handige programma’s zoals Windows Family Safety heb je inzicht in wat je kinderen doen. We mochten de Kurio Smart tabelt/laptop proberen en in dit blog vertel ik je over onze ervaringen er mee.

Kurio Smart tablet/laptop- GoodGirlsCompany-review

Veel ouders willen hun kinderen bekend maken met computers, tablets en smartphones. Tegelijkertijd vinden we het ook belangrijk dat onze kinderen veilig internetten. Niet iedereen heeft namelijk het beste met je kind voor. En niet alles wat ze zien, is voor hun ogen bestemd. Als moeder met 3 opgroeiende kinderen vind ik het een hele uitdaging. Omdat ik een achtergrond heb in (digitale) communicatie ben ik mij er misschien nog wel meer bewust van dan andere ouders. Voor mij is veilig internetten niet alleen filters, beperkingen of grenzen (in)stellen. Maar ik wil mijn kinderen juist leren om heel bewust om te gaan met een smartphone, tablet of laptop.

Een eigen smartphone hebben mijn dochters nog niet. Dat geeft soms wel eens discussies. Klasgenoten hebben er namelijk weel eentje. De leeftijd waarop kinderen er tegenwoordig een hebben, is geloof ik 7 jaar. Maar helaas voor mijn dochters; tot nu toe vind ik het nog niet nodig. Dat geldt ook voor een tablet. Maar sinds kort hebben de meiden wel een Kurio Smart tablet/laptop.

Kurio Smart tablet/laptop

Ik dacht dat ik pas een eerste laptop zou aanschaffen als Miss G op de middelbare school zou zitten. Maar toen moest ze haar eerste spreekbeurt houden…opeens was ik mijn laptop kwijt aan haar omdat ze informatie zocht en een PowerPoint probeerde te maken. Allemaal erg belangrijk natuurlijk. Toch was dit het moment waarop ik stiekem toch na begon te denken over een eventuele nieuwe laptop. Voor mijzelf natuurlijk. De kinderen konden nog op de oude. Laat ze eerst maar die afraggen. Onder hun bezielende kindervingertjes wordt zo’n ding er echt niet beter van en dat is zonde van een nieuwe.

Die nieuwe laptop kwam er voor mij. Maar voor de kinderen kwam er ook één. Een speciale kinder tablet/laptop. De Kurio Smart. De Kurio Smart tablet/laptop is speciaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Deze kids-proof tablet laptop combineert fun en educatie op een verantwoorde manier. Bovendien biedt hij kinderen de mogelijkheid om de digitale vaardigheden te leren die zij in de toekomst nodig gaan hebben. Denk aan tekstverwerken, presentaties maken en coderen. De kwaliteit van het intuïtieve 8.9 inch IPS touch screen met 1280 x 800 pixels is vergelijkbaar met die van goedkopere laptops voor volwassenen. En het afneembare QWERTY toetsenbord is ideaal voor kleine handen. Hij reageert erg snel. En niet onbelangrijk; het apparaat kan tegen een stootje. Daarnaast kunnen meerdere kinderen uit een gezin gebruik maken van hetzelfde apparaat doordat je voor elk kind persoonlijke accounts kan aanmaken.

toetsenbord Kurio Smart 2-in-1 tablet laptop-GoodGirlsCompany

Wat kan je met de Kurio Smart tablet/laptop?

De jongsten spelen spelletjes op de Kurio 2-in-1 tablet laptop. Bovendien bevat het een gratis proefpakket van Ambrasoft. Een programma dat leuke educatieve software biedt voor kinderen op de basisschool dat is ontwikkeld in samenwerking met leerkrachten. In totaal wordt het door 5000 basisscholen gebruikt en maken er meer dan 1 miljoen leerlingen gebruik van. Een prachtig mogelijkheid om deze zomervakantie de taal- en rekenvaardigheden van je kind op pijl te houden.

Ook oudere kinderen kunnen hun ei kwijt. Zo leren ze apps bouwen of maken met behulp van het gratis meegeleverde Microsoft Office 356 pakket. (Word, Sway, Internet Explorer, Excel, Powerpoint, Access, Outlook, Skype, One Note, Publisher). Microsoft Office 356 staat er om bekend dat, mits je toegang hebt tot wifi, je ook meteen onbeperkt toegang hebt tot de Cloud. Dat geldt ook voor deze versie. Al je documenten sla je veilig op in One Drive.

veilig online kind-GoodGirlsCompany-Kurio Smart ervaringen

Games & apps voor de Kurio Smart

Mijn meiden houden van gamen. Net zoals de meeste kinderen. Zij kunnen hun hart ophalen. Bij aankoop vind je al meer dan 40+ voor geïnstalleerde apps op de Kurio Smart. Apps van populaire games, leerzame apps en leuke video’s. Dus voor ieder wat wils. Maar mocht dat niet genoeg zijn, dan vind je in de  Kurio App-store nog zo’n  1200 apps. Door je creditcard aan het account te koppelen, kan je in een handomdraai makkelijk betaalde games en apps downloaden. Maar dit is natuurlijk geen must.

Ook is de Kurio Smart voorzien van Kurio Motion. Tijdens 8 sportieve spelletjes bestuur je de Kurio Smart met je lichaam. Ga voor de camera staan en bewegen maar! Net zoals bij bepaalde spelcomputers is gamen op deze manier een interactieve maar vooral actieve bezigheid. Wel kost het enige oefening om je bewegingen af te stemmen op de snelheid van de camera. Ook speelt de hoeveelheid licht natuurlijk een rol.

kind veilig online-GoodGirlsCompany-Kurio Smart tablet/laptop ervaringen

Veilig internetten

De Kurio Smart/tablet laptop bevat software die je zowel op school als thuis gebruiken kan. Hiermee is hij een ideale computer voor huiswerk en fun! En dat onderscheidt hem ook van reguliere kinderlaptops. Het is een volwaardige laptop waar ze ook echt wat mee kunnen. En zelfs voor volwassenen is het gewoon een leuke gadget. Als mijn meiden op bed liggen, gebruik ik hem gewoon voor mijn eigen dingen.

Dat maakt het veilig internetten ook meteen een dingetje. Zijn mijn kids wel veilig online? Hoe zorg ik dat ze geen expliciete filmpjes op YouTube bekijken? En hoe garandeer ik dat persoonlijke accountgegevens niet gehackt worden? Nou daar heeft Kurio dus heel goed over nagedacht. Je maakt persoonlijke accounts aan waarop je ouderlijk toezicht kan instellen. Hierdoor hebben je kinderen geen toegang tot apps, games en websites die niet geschikt voor ze zijn. Doordat je het account van de Kurio 2-in-1 tablet laptop aan de leeftijd van je kind kan aanpassen, hoeft de beperking die mijn 7 jarige dochter heeft haar zus van 9 niet in de weg te zitten.

Windows family safety

Het geavanceerde systeem Windows family safety biedt de volgende mogelijkheden:

 • instellen kinderprofielen
 • tijdbeheer
 • app filtering

Ik vind het vooral handig dat je kan instellen hoe lang je kind op de computer mag. Dat levert vaak toch wel enige discussie op. Maar nu is het voor alle betrokken partijen duidelijk. Geen gezeur over dat de tijd nog echt niet om is. En ook geen scheve gezichten omdat het ene kind meent dat de ander langer mocht. Ook biedt de Kurio 2-in-1 tablet laptop de  mogelijkheid om achteraf in te zien wat je kind online gedaan heeft. Welke website heeft zij bijvoorbeeld bezocht, met wie heeft ze gechat?

Natuurlijk is het nog steeds belangrijk om betrokken bij je kind te zijn. Oprechte interesse te tonen in wat ze online onderneemt. En bovenal om het gesprek aan te gaan. Zelf vind ik het erg prettig  dat de Kurio 2-in-1 tablet laptop mij helpt om de grenzen af te baken. En aan de andere kant mijn dochters een wat veiliger online omgeving biedt waar ze rustig kunnen spelen en leren zodat ze opgroeien tot kinderen die op een bewuste en veilige manier online zijn.

Overige specificaties:

 • Display: 8.9 inch IPS capacitive touch screen
 • Resolutie: 1280 x 800 pixels
 • Processor: Quadcore Intel Atom  Z3735G
 • Video: Intel HD Graphic Gen 7
 • Besturingssysteem: Windows 8.1 incl. gratis upgrade naar Windows 10
 • Opslag: 32GB
 • RAM: 1GB
 • Camera: Voorkant: 0.3Mpx/Achterkant: 2Mpx
 • Connectiviteit: Wi-Fi, b/g/n – Bluetooth 4.0
 • Talen: Ondersteund meerdere talen
 • Verbindingen: Micro USB – Micro HDMI
 • Micro SDHC Kaartslot: Voeg 32GB aan extra opslag toe
 • Batterij: Lithium Polymeer 4900mAh
 • Prijs: €199,-

Hoe zorg jij er voor dat je kinderen veilig online kunnen en veilig internetten?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
 • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
 • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
 • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
 • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
 • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger
 • ⭐ 𝓢𝓲𝓽𝓽𝓲𝓷𝓰 𝓹𝓻𝓮𝓽𝓽𝔂⭐ ⁣
Dat gaat me vandaag niet helpen. Minimaal 5x prikken in het ziekenhuis. En ervaring leert dat ze nooit mijn aders kunnen vinden dus dat het wel vaker wordt. En dat op een lege maag... gewoon tandjes op elkaar en me niet verzetten tegen al die naalden. Echt ik ben zo geen held met naalden 😨😭 ⁣
⁣
Alleen daarom twijfel ik al aan die hele kinkhoest vaccinatie 💉 moet gaan halen. Valt die mee? ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#30weeks #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #zwangerschap #pregnancydiary #zwangerschapsfotografie #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #stylishbump #mumtobe #maternitystyle #thebump #babybelly #30weekspregnant
 • 𝓦𝓸𝓮𝓷𝓼𝓭𝓪𝓰𝓶𝓲𝓭𝓭𝓪𝓰⁣
⁣
De dagen gaan snel en ze worden zo snel groot. Juist daarom probeer ik er alles aan te doen om ze mooie herinneringen mee te geven. Onze eigen gewoontes, rare manieren en mooie betekenisvolle rituelen. Zoals kerstkoekjes bakken. Het maakt niet uit of ze lukken of mislukken. Het gaat om het plezier.⁣ ⁣
Wat doe jij graag op de woensdagmiddag?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
https://www.goodgirlscompany.nl/zelf-kerstkoekjes-maken/ #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #kerst #kerstkoekjes #momblogger #littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childrenofig #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #bakken ⁣
#kindredmemories
 • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
 • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
 • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken

Dit zijn wij!