Spelen

Kurio Smart tablet/laptop

1 juli 2016
Kinderen veilig internetten met Kurio 2-in-1 tabletlaptop-GoodGirlsCompany

Met de Kurio Smart tablet/laptop kan je kind veilig internetten. Deze 2-in-1 kindergadget maakt het voor ouders en kinderen makkelijker om veilig online te zijn. Door handige programma’s zoals Windows Family Safety heb je inzicht in wat je kinderen doen. We mochten de Kurio Smart tabelt/laptop proberen en in dit blog vertel ik je over onze ervaringen er mee.

Kurio Smart tablet/laptop- GoodGirlsCompany-review

Veel ouders willen hun kinderen bekend maken met computers, tablets en smartphones. Tegelijkertijd vinden we het ook belangrijk dat onze kinderen veilig internetten. Niet iedereen heeft namelijk het beste met je kind voor. En niet alles wat ze zien, is voor hun ogen bestemd. Als moeder met 3 opgroeiende kinderen vind ik het een hele uitdaging. Omdat ik een achtergrond heb in (digitale) communicatie ben ik mij er misschien nog wel meer bewust van dan andere ouders. Voor mij is veilig internetten niet alleen filters, beperkingen of grenzen (in)stellen. Maar ik wil mijn kinderen juist leren om heel bewust om te gaan met een smartphone, tablet of laptop.

Een eigen smartphone hebben mijn dochters nog niet. Dat geeft soms wel eens discussies. Klasgenoten hebben er namelijk weel eentje. De leeftijd waarop kinderen er tegenwoordig een hebben, is geloof ik 7 jaar. Maar helaas voor mijn dochters; tot nu toe vind ik het nog niet nodig. Dat geldt ook voor een tablet. Maar sinds kort hebben de meiden wel een Kurio Smart tablet/laptop.

Kurio Smart tablet/laptop

Ik dacht dat ik pas een eerste laptop zou aanschaffen als Miss G op de middelbare school zou zitten. Maar toen moest ze haar eerste spreekbeurt houden…opeens was ik mijn laptop kwijt aan haar omdat ze informatie zocht en een PowerPoint probeerde te maken. Allemaal erg belangrijk natuurlijk. Toch was dit het moment waarop ik stiekem toch na begon te denken over een eventuele nieuwe laptop. Voor mijzelf natuurlijk. De kinderen konden nog op de oude. Laat ze eerst maar die afraggen. Onder hun bezielende kindervingertjes wordt zo’n ding er echt niet beter van en dat is zonde van een nieuwe.

Die nieuwe laptop kwam er voor mij. Maar voor de kinderen kwam er ook één. Een speciale kinder tablet/laptop. De Kurio Smart. De Kurio Smart tablet/laptop is speciaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Deze kids-proof tablet laptop combineert fun en educatie op een verantwoorde manier. Bovendien biedt hij kinderen de mogelijkheid om de digitale vaardigheden te leren die zij in de toekomst nodig gaan hebben. Denk aan tekstverwerken, presentaties maken en coderen. De kwaliteit van het intuïtieve 8.9 inch IPS touch screen met 1280 x 800 pixels is vergelijkbaar met die van goedkopere laptops voor volwassenen. En het afneembare QWERTY toetsenbord is ideaal voor kleine handen. Hij reageert erg snel. En niet onbelangrijk; het apparaat kan tegen een stootje. Daarnaast kunnen meerdere kinderen uit een gezin gebruik maken van hetzelfde apparaat doordat je voor elk kind persoonlijke accounts kan aanmaken.

toetsenbord Kurio Smart 2-in-1 tablet laptop-GoodGirlsCompany

Wat kan je met de Kurio Smart tablet/laptop?

De jongsten spelen spelletjes op de Kurio 2-in-1 tablet laptop. Bovendien bevat het een gratis proefpakket van Ambrasoft. Een programma dat leuke educatieve software biedt voor kinderen op de basisschool dat is ontwikkeld in samenwerking met leerkrachten. In totaal wordt het door 5000 basisscholen gebruikt en maken er meer dan 1 miljoen leerlingen gebruik van. Een prachtig mogelijkheid om deze zomervakantie de taal- en rekenvaardigheden van je kind op pijl te houden.

Ook oudere kinderen kunnen hun ei kwijt. Zo leren ze apps bouwen of maken met behulp van het gratis meegeleverde Microsoft Office 356 pakket. (Word, Sway, Internet Explorer, Excel, Powerpoint, Access, Outlook, Skype, One Note, Publisher). Microsoft Office 356 staat er om bekend dat, mits je toegang hebt tot wifi, je ook meteen onbeperkt toegang hebt tot de Cloud. Dat geldt ook voor deze versie. Al je documenten sla je veilig op in One Drive.

veilig online kind-GoodGirlsCompany-Kurio Smart ervaringen

Games & apps voor de Kurio Smart

Mijn meiden houden van gamen. Net zoals de meeste kinderen. Zij kunnen hun hart ophalen. Bij aankoop vind je al meer dan 40+ voor geïnstalleerde apps op de Kurio Smart. Apps van populaire games, leerzame apps en leuke video’s. Dus voor ieder wat wils. Maar mocht dat niet genoeg zijn, dan vind je in de  Kurio App-store nog zo’n  1200 apps. Door je creditcard aan het account te koppelen, kan je in een handomdraai makkelijk betaalde games en apps downloaden. Maar dit is natuurlijk geen must.

Ook is de Kurio Smart voorzien van Kurio Motion. Tijdens 8 sportieve spelletjes bestuur je de Kurio Smart met je lichaam. Ga voor de camera staan en bewegen maar! Net zoals bij bepaalde spelcomputers is gamen op deze manier een interactieve maar vooral actieve bezigheid. Wel kost het enige oefening om je bewegingen af te stemmen op de snelheid van de camera. Ook speelt de hoeveelheid licht natuurlijk een rol.

kind veilig online-GoodGirlsCompany-Kurio Smart tablet/laptop ervaringen

Veilig internetten

De Kurio Smart/tablet laptop bevat software die je zowel op school als thuis gebruiken kan. Hiermee is hij een ideale computer voor huiswerk en fun! En dat onderscheidt hem ook van reguliere kinderlaptops. Het is een volwaardige laptop waar ze ook echt wat mee kunnen. En zelfs voor volwassenen is het gewoon een leuke gadget. Als mijn meiden op bed liggen, gebruik ik hem gewoon voor mijn eigen dingen.

Dat maakt het veilig internetten ook meteen een dingetje. Zijn mijn kids wel veilig online? Hoe zorg ik dat ze geen expliciete filmpjes op YouTube bekijken? En hoe garandeer ik dat persoonlijke accountgegevens niet gehackt worden? Nou daar heeft Kurio dus heel goed over nagedacht. Je maakt persoonlijke accounts aan waarop je ouderlijk toezicht kan instellen. Hierdoor hebben je kinderen geen toegang tot apps, games en websites die niet geschikt voor ze zijn. Doordat je het account van de Kurio 2-in-1 tablet laptop aan de leeftijd van je kind kan aanpassen, hoeft de beperking die mijn 7 jarige dochter heeft haar zus van 9 niet in de weg te zitten.

Windows family safety

Het geavanceerde systeem Windows family safety biedt de volgende mogelijkheden:

 • instellen kinderprofielen
 • tijdbeheer
 • app filtering

Ik vind het vooral handig dat je kan instellen hoe lang je kind op de computer mag. Dat levert vaak toch wel enige discussie op. Maar nu is het voor alle betrokken partijen duidelijk. Geen gezeur over dat de tijd nog echt niet om is. En ook geen scheve gezichten omdat het ene kind meent dat de ander langer mocht. Ook biedt de Kurio 2-in-1 tablet laptop de  mogelijkheid om achteraf in te zien wat je kind online gedaan heeft. Welke website heeft zij bijvoorbeeld bezocht, met wie heeft ze gechat?

Natuurlijk is het nog steeds belangrijk om betrokken bij je kind te zijn. Oprechte interesse te tonen in wat ze online onderneemt. En bovenal om het gesprek aan te gaan. Zelf vind ik het erg prettig  dat de Kurio 2-in-1 tablet laptop mij helpt om de grenzen af te baken. En aan de andere kant mijn dochters een wat veiliger online omgeving biedt waar ze rustig kunnen spelen en leren zodat ze opgroeien tot kinderen die op een bewuste en veilige manier online zijn.

Overige specificaties:

 • Display: 8.9 inch IPS capacitive touch screen
 • Resolutie: 1280 x 800 pixels
 • Processor: Quadcore Intel Atom  Z3735G
 • Video: Intel HD Graphic Gen 7
 • Besturingssysteem: Windows 8.1 incl. gratis upgrade naar Windows 10
 • Opslag: 32GB
 • RAM: 1GB
 • Camera: Voorkant: 0.3Mpx/Achterkant: 2Mpx
 • Connectiviteit: Wi-Fi, b/g/n – Bluetooth 4.0
 • Talen: Ondersteund meerdere talen
 • Verbindingen: Micro USB – Micro HDMI
 • Micro SDHC Kaartslot: Voeg 32GB aan extra opslag toe
 • Batterij: Lithium Polymeer 4900mAh
 • Prijs: €199,-

Hoe zorg jij er voor dat je kinderen veilig online kunnen en veilig internetten?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!