Europa Kroatië Uitstapjes met kinderen video en vlogs

Krka watervallen met kinderen

30 juli 2017
krka_watervallen_kindvriendelijk_GoodGirlsCompany

Kroatië staat bekend om zijn prachtige natuur. Je moet dan ook zeker een bezoek brengen aan een van de prachtige nationale parken. Met de kinderen bezocht ik de Krka watervallen.

Video krka watervallen


Klik hier als je de video niet kan zien

Skradinski_Buk_Skradin_boot_reizen_kinderen_kroatie_GoodGirlsCompany

Krka watervallen met kinderen

De Krka watervallen waren eigenlijk mijn tweede keuze. In principe wilde ik de beroemde Plitvice meren bekijken. Maar vanaf Split is dat echt nog wel even een eindje rijden. Dat zag ik niet zo zitten. Overdag is het bloedheet en ik zag ons niet na een lange reis dan nog eens actief in de Kroatische hitte door het park wandelen. Het waren dus ook vooral praktische overwegingen. Bovendien hadden we een touroperator kunnen vinden die ook nog eens een kinderzitje voor Miss C zou regelen.

Skradinski_Buk_Krka_nationalpark_reizen_kroatie_GoodGirlsCompany

Nationaal park Krka

Vanaf Split ben je in een rit van 2 uur bij de Krka watervallen. Tijdens de rit krijg je een prachtig panorama uitzicht over de stad en de Adriatische zee. Met helder weer, kan je zelfs Italië in de verte zien liggen. Ook kom je langs het oude stadjes Trogir. Echt een aanrader als je van oude Romeinse stadjes houdt.

krka_watervallen_GoodGirlsCompany

De watervallen liggen in nationaal park Krka. Dit park kan je het hele jaar bezoeken en ligt vlakbij het plaatsje Sibenik. Het park heeft verschillende wandelroutes en mogelijkheden om je in en op het water te ontspannen. Nationaal Park Krka (*klik voor website) heeft twee hoofdingangen. Je kan het park in vanaf Lozovac of je kiest voor de Skradin ingang. Wil je het park bezoeken in combinatie met het kloostereiland Visovac, dan kan je het beste kiezen voor de Lozovac ingang. Deze boottocht duurt zo’n 2 uur.

Skradinski_Buk_Skradin_boot_reizen_kroatie_GoodGirlsCompany

Krka watervallen

Als je naar de Krka watervallen wilt, kan je het beste kiezen voor de Skradin ingang. Tijdens onze excursie werden wij hier ook afgezet. Zodra je het park in loopt, kan je even naar het toilet. Dit kost wat geld, maar is wel zo handig met kleine kinderen. Aan de kant van de weg, bevinden zich allerlei toeristische standjes waar je lokale etenswaren kan kopen, een ansichtkaarten, ijsjes, water en andere snuisterijen.

Als je nog even verder doorloopt, kom je bij het hoofdgebouw waar je de tickets voor het nationale park kan kopen. Vanaf Skradin vertrekt er ieder heel uur een speciale boot naar de waterval. Deze boottocht zit bij de prijs voor entreekaarten inbegrepen. Op vertoon van je ticket mag je gratis mee. Je kan op de boot zowel binnen als buiten zitten. Afhankelijk van hoe druk het is en of je snel een plekje bemachtigen kan. Ik zag tegen de boottocht op omdat ik zeeziek ben. Maar omdat het een meer is, is het water relatief rustig. Ik had er dan ook niet zo veel last van en kon gewoon genieten van de boottocht. Het blauwgroene water is prachtig om te zien. Er waren andere boten en mensen genieten langs de oevers van de koelte die het water brengt. De boot brengt je binnen 30 minuten vlakbij het laagste punt van de waterval.

krka_watervallen_zwemmen_GoodGirlsCompany

Skradinski_Buk_Krka_nationaalpark_reizen_kroatie_GoodGirlsCompany

Skradinski Buk

De officiële naam van de Krka watervallen is Skradinski Buk. Zodra je op de kant bent, is het nog maar 5 minuten lopen naar de waterval. Aan het begin zijn toiletgebouwen en loop je iets verder, dan vindt je de nodige toeristische winkeltjes en ook allerlei commerciële horeca aangelegenheden. Je kan er ijsjes halen, fruit (smoothies), wafels, patat. Op de achtergrond hoor je het water van de waterval al. Zodra je het geluid volgt, zie je de waterval opdoemen. Wanneer je over het bruggetje loopt, kan je midden op de brug een foto of selfie maken met de waterval op de achtergrond. Vanaf de oevers kan je verkoeling zoeken in het koude water.

Als je wilt, moet je zeker de stenen trap oplopen langs de waterval omhoog. Zo krijg je nog eens fantastisch mooie kijkjes op het blauwgroene water en heb je minder last van de mensenmassa die beneden vlakbij de waterval zwemt.

Skradinski_Buk_Skradin_Sibenik_boot_kroatie_reizen_met_kinderen_GoodGirlsCompany

Praktische tips voor een bezoek aan Krka watervallen met kinderen

Autostoeltje

In Split worden je verschillende exsursies aangeboden naar de Krka watervallen. De prijzen liggen redelijk bij elkaar in de buurt, maar het is handig om even rond te kijken. Naast dat ik het ook goed om te informeren of ze autostoeltjes hebben. Bij veel excursies gaat men er zogezegd vanuit dat je kleine kinderen op schoot houdt. Vandaar dat je ook minder voor ze betaalt. Maar als het op de veiligheid van mijn kinderen aankomt, zit ik liever niet voor een dubbeltje op de voorste rang. Wij vroegen expliciet om een autostoel voor Miss C en dat werd geregeld. Wel verloren we daarmee onze discount. Het zij zo.

Kleine kinderen? Neem een buik- of rugdrager mee

Een groot deel van het park loopt over vlonders of stenen trappen. Dit is met een kinderwagen minder goed toegankelijk. We hadden wel een drager bij ons, maar het was zo bloedheet dat ik er weinig voor voelde om in de verzengende hitte een klein kind mee op mijn rug te dragen. Hierdoor hebben we ons voornamelijk opgehouden in- en rondom de waterval. Maar als je de rest van het park wilt bekijken, is een drager een must.

nationaalpark_krka_watervallen_kroatie_GoodGirlsCompany

Waterschoenen

Het helder blauwgroene water nodigt uit voor een duik. Nu mag je niet duiken vanaf de brug en zul je al snel zien dat er veel rotsachtig gesteente op de bodem ligt. Daarover heenlopen met je blote voeten, kan. Maar het is prettiger als je waterschoenen aanhebt. Zeker met kleine kinderen is dat wel een stuk veiliger.

Water meenemen

Op de terrasjes kan je wel drinken kopen, maar als het warm is, is het zeker aan te raden om zelf ook flesjes water mee te nemen. Scheelt je weer geldt. We hadden ook broodjes mee, maar door de warmte, vonden de kinderen die al snel niet meer lekker. Gelukkig kan je allerlei eten krijgen in de verschillende horeca tentjes.

Kinderen en water

In het park loop je grotendeels langs het water. De oevers zijn stijl. Zeker kleine kinderen moet je daarom goed in de gaten houden.

Terugrit met de boot.

Vanaf Skradin vertrekt er ieder heel uur een boot naar de Krka watervallen. Terug , ieder half uur, Tenzij het heel druk is in het park, dan laten ze meerdere boten varen. Toch zal ik het hier met een excursie niet op aan laten komen. Neem op tijd e boot terug. Dan kan je aan de kant nog even genieten van een verkoelend drankje.

Ga vroeg

Als je niet met een excursie mee gaat, kan je op jouw tijd vertrekken. Mijn tip: ga dan lekker in de vroegte. Het is minder heet en minder druk. Zit je in Split? Rijdt dan zelf naar Sibenik of boek ene overnachting in Sibenik of Skradin. Zo kan je in je eigen tempo van deze prachtige watervallen genieten.

Ook leuk om te lezen:

Krka watervallen bezoeken met kinderen


Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  alovelyadventurenl
  31 juli 2017 at 08:15

  Wauw zo mooi?. We zitten er ook aan te denken om een weekje naar Kroatië te gaan vooral na de foto’s die jullie postten. Wauw wat een prachtig land. Heb ik nooit geweten en stiekem volgens mij meer mensen niet..

 • Reply
  Marie-Lise
  30 juli 2017 at 21:43

  Leuke blogpost en handige tips! Ik zou echt eens werk moeten maken van dat bezoek aan Kroatië 🙂

  • Reply
   Josan
   30 juli 2017 at 21:47

   Dank je wel! Als je Kroatië wilt bezoeken, kan ik je dat van harte aanbevelen. Het is een korte vliegafstand en het land is echt zo prachtig! Het heeft gewoon van alles wat.

 • Reply
  Femke
  30 juli 2017 at 20:53

  Leuk om te lezen. Zelf zijn we zonder kinderen naar Kroatië geweest zo’n tien jaar geleden maar zaten op een eiland. De nationale parken lijken me erg leuk maar nog even wachten tot in elk geval twee van de drie hun zwemdiploma hebben

  • Reply
   Josan
   30 juli 2017 at 21:48

   Als het je toen al beviel moet je zeker terug gaan. Overigens zwommen er ook kinderen met zwembandjes in het water hoor.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]