Geen categorie

Kraamverzorgsters: Yay or nay

6 mei 2017
Kraamperiode-kraamverzorgster-GoodGirlsCompany

Gastblogger Sylvia is kersverse moeder van Boz. Na haar levendige bevallingsverhaal, is het nu tijd voor de kraamweek. Met kraamverzorgster. Of ze een geweldige had, lees je vandaag.

Onze kraamverzorgster

Zaterdag mochten wij met de kleine man naar huis. Zoals bij vrijwel elke pasbevallen vrouw bekend is, bel je dan de kraamzorg op. Als je dan thuis bent, staat vrij snel jouw kraamverzorgster voor de deur. Ik vind het altijd super geinig om alle ervaringen rondom kraamverzorgsters te lezen. Waarom? Ik heb een sadistisch trekje 😉

Kraamperiode-kraamverzorgster-boz-GoodGirlsCompany

Plus, ik heb hele goede ervaringen met kraamverzorgsters. Bij de eerste twee had ik Careijn en in totaal drie super leuke kraamverzorgsters. Alle drie anders, maar wel alle drie super! De eerste reed ook paard, gezellieeeee. De tweede kreeg me in bed. Een hele prestatie. De derde maakte croissants en bordjes met fruit terwijl ze riep dat alles zo lekker soepel ging. Allicht . Het was mijn tweede en zij kwam toen Big L eindelijk mee naar huis mocht na 4 weken ziekenhuis. Toch blijft het spannend, ze bellen, ze komen, en dan hoop je dat je kraamperiode niet verandert in een horrorfilm zoals je zo vaak leest op het internet.

Kort samengevat, ik heb gejankt toen ze na een week voor de laatste keer de deur achter zich dichttrok. Onze kraamverzorgster was een hele lieve vrouw, die overal mee hielp, super sympathiek was, en waar ik mij heel erg bij op mijn gemak voelde. Als het kon had ik haar geadopteerd 🙂

Druk druk druk!

Ondanks dat Boz een hele zoete baby was ( en is trouwens) was en is het toch heel erg druk. We waren met kaartjes bezig, de inhoud van het kaartje. We wilden een geboortetraktatie voor L en T voor op school en de opvang om uit te delen. De agenda lag open zodat we alle bezoekjes gelijk konden invullen. Mijn kraamverzorgsters heeft ons nog even moeten herinneren aan het feit dat 3 afspraken op 1 dag toch net iets teveel is. Iets wat ik ook wel een beetje merkte aan het eind van die dag.

Kraamperiode-geboortebedankje-beer-GoodGirlsCompany

Mijn broertje zette een traditie voort. Waardoor alledrie de kids nu hun eigen mega size knuffelbeer hebben. Mijn schoonzusje vulde dat aan met een geweldige luiertaart! Mijn moeder had zich voorgenomen een ketting te laten maken met de namen van de kids erin. Dan niet simpel, maar natuurlijk ingewikkeld. Hij is super mooi geworden. Maar het arme mens is nu wel compleet grijs. Tussen het aanleggen, kolven, meten, wegen, knuffelen, de kraam visite en al het andere wat moet gebeuren door hebben we natuurlijk nog 2 kinderen. Eerlijk is eerlijk, deze zijn vanaf vrijdagochtend – toen ze kennis mochten maken met hun broertje- super geweest! Het is natuurlijk altijd lastig zo’n kleintje erbij waar je je aandacht mee moet delen. Maar het heeft ook voordelen!

Kraamperiode-geboortekaartje-boz-GoodGirlsCompany

Zo kan je namelijk er van uit gaan dat als mama de baby aangelegd heeft, zij niet op kan staan en achter je aan kan rennen als je de voordeur opentrekt. De voordeur zit tegenwoordig dus op slot, aangezien Big L dit dus op dag 3 door had. Gelukkig was daar wederom mijn kalme kraamverzorgster die de grote broer aan zijn oortje naar binnen hielp.


Kraamperiode-geboortebedankje-snoepjes-GoodGirlsCompany

Bedankt voor die cadeautjes

Via een vriendin kreeg ik een leuk adresje om bedankjes en uitdeelzakjes te bestellen. Binnen anderhalve dag kon ik ze ophalen en ze waren onwijs schattig!

Enige nadeel is dat je er aan moet denken de bedankjes ook daadwerkelijk mee te geven aan de kraamvisite. Denken is op het moment niet mijn sterkste kant. Voordeel is dat als de hongersnood uitbreekt wij genoeg snoep in huis hebben om enkele weken te overleven.

Kraamperiode-kraamverzorgster-gipsbuik-maken-GoodGirlsCompany

Gipsbuik: Yay or Nay?

Bij de vorige twee heb ik geen buik laten gipsen. Het was nu wel soort van Now or Never. Het werd dus NOW. Normaal doe je dit vrij laat, maar toen deze lieve dame op Facebook las dat het erg wisselvallig ging nam ze contact op zodat ze niet te laat zou komen en een blubber buikje kon gipsen, in plaats van een gevulde buik.

Het resultaat is geweldig, met op de voorkant onze 3 kanjers, en het geboortegedichtje van Boz. Hij is kalm, hij heeft de uitstraling die ik wilde, en ook de betekenis die ik graag terug wilde zien, zit erin. Kortom een pronkstuk voor in onze kamer, en toch stiekem een aanrader voor iedere zwangere vrouw.

 

“Ik mis mijn zwangere buik!”

Niet dus. Nooit last van gehad en ook nu niet. Toch zijn er, volgens mijn kraamverzorgster, veel vrouwen die dit wel hebben. Dit keer heb ik wel iets meer een leeg’ gevoel, wellicht omdat ik nog nooit de 38 weken gehaald heb. Misschien omdat mijn buik dit keer echt een ronde buik was, en niet een ingezakte pudding zoals de vorige twee keren. En heel misschien omdat het ‘de laatste’ is. Een derde hadden we al niet meer verwacht, en kregen we cadeau. Nu is het dan toch zover: ons gezin is compleet. Zo voelt het ook dus dat is positief en mijn buik mis ik niet. Ik ben juist blij dat ik weer gewoon zelf mijn schoenen aan kan trekken. Hij voelt alleen een heeeeeel klein ieniemienie beetje leeg. Na al dat getrappel van de laatste maanden. Gelukkig is ons leven, en ons huis, verre van leeg. Maar juist gevuld met geluk, gezelligheid, en een heleboel troep (sorry visite)

Hoe was jouw kraamverzorgster?

De kraamperiode dus, Kraamverzorgsters, kraamcadeautjes, kraamtranen, kraambedankjes en meer kraamgedoe. Benieuwd naar jullie ervaringen en meningen: was jij blij met jouw kraamverzorgster? Heb jij jouw buik laten gipsen, en zo ja, fotooooo. Kom maar op met al die mooie kraamverhalen!

Liefs Sylvia

 • Reply
  Lieke van Veen
  9 mei 2017 at 16:48

  Wat fijn om te lezen dat je zo’n fijne kraamverzorgsters hebt gehad.Ik heb veel negatieve verhalen gelezen. Ik heb zelf nog geen kinderen, dus ik kan er nog niet over mee praten.

  • Reply
   Sylvia
   17 mei 2017 at 20:34

   Tegen de tijd dat jij kinderen krijgt hoop ik dat je ook zulke fijne mensen om je heen zal hebben.
   Tlijk ze nemen je huis over en dat kan nooit 100% gaan zoals jij het zou doen (al kwam de laatste echt in de buurt) maar ze bedoelen het over het algemeen goed.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]