DIY Kerst

10x Knutselinspiratie voor kerst

9 december 2017
Knutselinsipratie voor Kerst

Met onze knutselinspiratie voor Kerst hoef je je tijdens lerarenstaking op 12 december niet te vervelen. En het leuke is: het is allemaal kindvriendelijk.

Tijdens de vorige lerarenstaking bleven veel van mijn lezers gezellig een dagje thuis om met de kinderen te knutselen. Het is het winterseizoen en vlak voor kerst. Dus ik dacht ik geef jullie wat leuke kerstinspiratie om deze dag door te komen.

De leukste knutselinspiratie voor Kerst

Papieren rendier kerstballen

Deze leuke papieren rendier kerstballen van Easypeasyandfun wil je gewoon maken. Knip het papier in stroken en lijm het vast. Versier het met oogjes en een leuk neusje. Vanuit deze basis kan je natuurlijk ook een aantal andere figuren maken.

knutselinspirarie voor kerst-GoodGirlsCompany

Kerststal van ijsstokjes

Met ijsstokjes kan je heel leuk knutselen. Zo is deze kerststal van ijsstokjes is super leuk om te maken. Terry laat je zien hoe.

Voetprint schaal van klei-GoodGirlsCompany

Voetprint schaal

Familietradities worden gemaakt tijdens Kerst. Deze schaal van klei kan je elk jaar maken en zo zie je je kind letterlijk groeien. Bewaar hem en geef er later een weg. Je maakt hem met gips en verft de voetprint goud. Zelfs als je er niks in stopt, is hij prachtig om naar te kijken.

dennenappel engel-knutselen voor Kerst-GoodGirlsCompany

Dennenappel engel

Wow! Deze Dennenappel engel van Fireflies and mudpies vind ik echt geweldig. Hij is prachtig in zijn eenvoud ven helemaal gemaakt van natuurlijke materialen. Hij past perfect in je kerstboom als je dit jaar vooral voor natuurlijke tinten en materialen bent gegaan. Daarnaast is het natuurlijk leuk dat dennenappels reageren op warmte en kou. Al naar gelang de temperatuur in huis gaan ze meer open of dicht. Dus dat kan je je kinderen meteen leren.

alternatieve kerstboom-GoodGirlsCompany

Kerstboom met 3D kerstballen

Deze kerstboom met 3D kerstballen is leuk als kerstkaart. De basis is natuurlijk gewoon een ouderwetse driehoek geknipt uit groen papier. Maar de 3D kerstballen maken het af en geven dit knutselproject wat meer diepgang.

knutselinspiratie voor kerst-GoodGirlsCompany

3D kerstboom

Hierboven lieten we je al zien dat je met stroken papier een rendier kan maken. Maar als je ze op papier plakt, kan je er je eigen 3D kerstboom mee maken. Twichetts laat je zien hoe je dat doet. Leuk om als schilderijtje op te hangen of maak er een kaart van.

glas in lood kerststal-GoodGirlsCompany

Glas in lood kerststal

Deze glas in lood kerststal doet je denken aan de ramen van een (oude) kerk. Het frame print je en knip je uit. Vervolgens vul je hem met allerlei gekleurde snippers vloeipapier.

kertballen maken met aardappelstempels-GoodGirlsCompany

Kerststempels

Meet aardappels kan je hele leuke stempels maken. Maak een patroon van een kerstbal. Kies voor traditionele kleuren zoals rood en groen. En stempelen maar! Michelle van Crafty Morning laat zien wat je allemaal nodig hebt.

kerstkrans-handafdruk_goodGirlsCompany

Kerstkrans

De basis van deze kerstkrans zijn verschillende uitgeknipte papieren (kinder)handjes. Een prima project om samen met je kind te doen. Wees net bang dat zij de hele tijd stil moet zitten. Je maakt een mal en dat gebruik je dan telkens opnieuw. Zo kan je kind weer wat anders gaan doen.

kersthuisje-leuke-kerst-DIY-GoodGirlsCompany-GoodGirlsChristmas

Kersthuisje

Met wat washi tape tover je een oud poppenhuis om tot kersthuisje. Super leuk als decoratie in je vensterbank. Lees hier hoe wij dat deden en laat je inspireren.

Knutselen voor kerst

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]