DIY Seizoenen Zomer

Zomer | 10x zomerse knutselinspiratie voor meisjes

16 augustus 2015
zomerse knutselinspiratie voor meisjes

Heerlijk he die zomervakantie? Dat betekent 6 weken lang extra veel quality time met je kinderen. Vervelen je kinderen zich inmiddels of regent het buiten? Geen probleem! Wij verzamelden de leukste zomerse knutselinspiratie. Hiermee zijn jij en je dochters uren lang zoet en je huis fleurt er ook nog eens door op.

Als ik aan de zomer denk, denk ik haast ook automatisch aan de lekkerste ijsjes eten, het strand, de warme zon en de blauwe zee. Thema’s die zich prima lenen voor leuke zomerse knutselideeën.

10x zomerse knutselinspiratie voor meisjes

EOS cupcake lippenbalsem maken

lippenbalsem maken zomerse knutselinspiratie

De lippenbalsems van EOS zijn echt onze favoriet. En deze cupcake EOS Lippenbalsems zijn de ideale activiteit om je oudere kinderen of tienermeiden deze zomer bezig te houden. Wat je nodig hebt zijn:  een EOS verpakking, plastic mesje, mengkom, Vaseline, sprinkles, bijenwas, coconut Oil,  een Vitamine E capsule, vanille en als laatste een wattenbolletje. Hier vind je de tutorial om dit leuke zomerse knutselwerkje te maken.

Zomerfruit

Hoe schattig zijn deze pennenbakjes  met zomerfruit thema? Het heeft een beetje kawaii en tienermeisjes zullen dit helemaal te gek vinden. Je maakt hem met blikjes en gekleurd papier. Hier zie je in de video hoe je dit makkelijke knutselwerkje maakt.

Bellenblaas Vlinders

knutselen zomervakantie

Weet je nog hoe je als kind de mooiste bellen blies? Niet alleen in de lucht maar als je zin had ook in je beker of je goot het zeepsop stiekem in een beker. Deze bellenblaas vlinders maak je mer verf en zeepsop en zien er ook nog eens super leuk uit. Hier leer je ze te maken

Regenboog kinderzeep

zeep maken met kinderen

Het maken van zeep is een tijdrovend klusje. Meestal is dat dan ook voorbehouden aan volwassenen. Ook omdat er verschillende stappen zijn waarbij kinderen hulp nodig hebben. Toch is het ook leuk om samen met je kinderen zeep te maken. Naast hoe het ruikt, hebben zij namelijk ook veel aandacht voor hoe het eruit ziet. Waardoor jezelf ook weer creatiever wordt. Bovenstaand ijsje past natuurlijk prima binnen het thema zomer. Hier lees je hoe je het maakt en welke knutselspullen je nodig hebt.

Grappige insecten

insecten knutselen

Zoek je een zomers knutselwerkje dat je snel, makkelijk en met huis-tuin-en-keukenspullen kan maken? Dan kan je vast uit de voeten met bovenstaande zomerse knutselinspiratie. Met bovenstaande zomerse knutsel kan je al die eisen van je lijstje afstrepen. Deze moeder bedacht het en laat je graag zien hoe je dit maakt.

Stoepkrijt ijsjes

stoepkrijt ijsjes maken met kinderen

Zomervakantie betekent ook eindeloos buiten spelen op straat. En wat is er nu leuker om een mooie stoepkrijt tekening te maken samen met de buurtkinderen. Natuurlijk kun je het kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker. En deze zelf gemaakte stoepkrijt lollies zijn waarschijnlijk een van de leukste knutsels van deze zomervakantie. Hier lees je hoe je het maakt.

Regenboog wolkje

regenboog knutselwerkje zomer

In Nederland betekent zomer dat je ook rekening moet houden met slecht weer. Dan is er niks zo leuk om samen met je kinderen binnenshuis te knutselen. Bovenstaand regenwolkje met bijpassende regenboog past natuurlijk perfect binnen het thema. De verschillende gekleurde stroken papier fleuren je interieur meteen op. Hier leer je het maken.

Stoepkrijt foam verfknutselinspiratie voor meisjes diy-sidewalk-foam-paint

Met deze 3D stoepkrijt verf in handige knijpfles laat je elke tekening er letterlijk uitspringen. Je maakt de foam verf met ingrediënten die je waarschijnlijk ook zo wel in huis hebt. Waaronder simpele lijm en scheerschuim. En je ruimt het ook nog eens makkelijk op met bijvoorbeeld een pakje luierdoekjes. Kleur voeg je toe met voedingskleurstof of eventueel wat verf. Hier vind je de uitgebreide handleiding voor het maken van zit zomers knutselwerkje.

Bloemenschilderijtje

knutselen zomer the millennial mom

Zoe je een mooie manier om plastic te hergebruiken? Gebruik het dan bij het maken van dit zomerse bloemenschilderijtje. Dit leuke knutselproject kunnen kleine meisjes en tieners maken. En het staat bovendien ook nog eens heel erg leuk! Klik hier voor de uitleg.

Opbergpotje en Pennenbakjes

pennenbakjes voor op bureau

Aan al het mooie komt een eind. Dus ook aan de zomervakantie. Er komt een moment waarop je kinderen onheroeppelijk weer naar school moeten. Maar met dit leuke zomerse knutselidee wordt back to school leuk. En het grote voordeel is. Je tienerdochter ruimt haar bureau er mee op. Hier zie je hoe je het maakt.

Ook leuk om te lezen:

zomerse knutselinspiratie meisjes zomervakantie

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

4

Samenvatting

Reviewer: themillennialmom.nl
Review Date
Reviewed Item Knutselinspiratie, voorbeelden en inspiratie (tiener) meisjes

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]