Pasen

Knutselen voor Pasen met kinderen

13 april 2017
knutselen voor Pasen

Met kinderen knutselen voor Pasen denk je al snel aan een Paasmandje of het maken van een Paashaas. Maar er is zoveel meer leuke lente versiering waarmee je je huis de komende tijd kan opfleuren.

Last minute knutselen voor Pasen

Bloemstukken

Op een prachtig gedekte Paastafel hoort natuurlijk ook een mooi bloemstuk. Voor het maken ervan hoef je geen groene vingers te hebben of bloemiste in de dop te zijn onderstaande bloemstukken laten zien dat gekleurde eieren met eenvoudige lentebloemen de beste combinatie zijn om een Paastafel op te fleuren.

Als ik vertel dat gipskruid een van mijn favoriete bloemen is, begrijp je wel dat ik dit bloemstukje geweldig vindt. Ik houd van dit soort subtiele kleurtjes. En behalve een draadmandje heeft het eigenlijk niet zo heel veel nodig om de show te stelen.

versiering-voor-Pasen-GoodGirlsCompany

Ook deze mooie schaal met eieren en bloemen van Mid West Living vind ik mooi. Echt een eye-catcher op de Paastafel.

IMG_0613

Explore Heather Christo’s photos on Flickr. Heather Christo has uploaded 23566 photos to Flickr.

Zelfde soort kleurtjes maar dit keer geen eieren in een schaal maar op een mossen matje er naast. Zo krijgen de bloemen alle lof, maar stiekem weet je ook wel dat het zonder de eieren er wat karig uit gezien had.

Dit bloemstuk lijkt op degene met het draadmandje. Enig verschil is dat er dit keer niet gebruik is gemaakt van bloemen maar van takken. Lentebloesem hoort natuurlijk ook bij deze tijd van het jaar. Zoek een mooie doorzichtige pot of vaas, steek er een paar takken in en voila.

Paas slingers

Het leven is een feestje maar je moet wel je eigen slingers ophangen. Welke slingers dat dan wel niet zijn? Dat bepaal je helemaal zelf.

Om konijntjes en Pasen kan je haast niet meer heen. Maar als je kind jonger is, is er natuurlijk maar een konijn die ze kennen: Nijntje. Deze slinger met hoofd van Nijntje is daarom ook erg geschikt voor kleinere kinderen die voor het eerst Pasen vieren.

No Title

Decorating on a budget is just my style – especially if my little ones can help! I’ve seen TONS of ideas on Pinterest for using paint chips from the hardware store in arts and crafts. From teaching colors and making framed art, to making bookmarks and festive garland, paint chips make a great (not to mention, FREE) medium for creative projects!

Verf samples kan je voor een heleboel leuke knutsel ideeën gebruiken. Deze slinger met wortels en konijntjes is daar een van. Onwijs leuk om samen met je dreumes of ouder kindjes te maken. De wortels houden natuurlijk dezelfde kleur, maar die eieren kan je letterlijk in zoveel mogelijke kleuren variaties maken. Daarom mocht hij natuurlijk niet ontbreken in onze last minute knutsels voor Pasen.

No Title

No Description

Ook bij deze slinger zien we de welbekende worteltjes weer terug. Maar dit keer wordt het gecombineerd met konijntjes. Door het ontwerp blijft de slinger erg luchtig.

Paas eieren versieren

tafelversiering-voor-Pasen-GoodGirlsCompany

Hoe leuk zijn deze versierde eieren van Little inspiration? Door het toevoegen van de bloemetje (wederom gipskruid) stijgt dit toch wel uit boven het ordinaire paaseieren versieren.

eenhoorn-Paasei-GoodGirlsCompany-originele-paaseieren

Van de eerdere gezichtjes is het natuurlijk een kleine stap naar deze leuke eenhoorn paaseieren. Helemaal geweldig en helemaal van nu. Angie van Little Insipration heeft echt een gave voor het maken van eigenzinnige paaseieren die zo mooi en uniek zijn dat je ze het liefst na Pasen ook wilt houden.

Deze gemarbelde paaseieren zien er zo kunstig uit! Echt een plaatje en weer eens een keer wat anders. Naast beschrijving heeft Crafty Morning ook een video gemaakt zodat je kan zien hoe het moet.

vilten-Paaseiren-GoodGirlsCompany-knutselen-Pasen-kinderen

Deze vilten paaseieren van Best ideas for kids vind ik ook een heel leuk idee wanneer je last minute  wilt knutselen voor Pasen. Sterker nog, het is zelfs zo’n DIY die je op de dag zelf nog kan doen om de kinderen bezig te houden. Knip de vilten eieren van te voren uit en verzamel materialen als knoopjes, lint en glimmertjes. Zo kan ieder kind haar eigen Paasei maken.

Als kind knutselde ik al met dit soort kanten onderzetters. Meestal maakte ik er babymutsjes van. Maar je kan ze natuurlijk ook gewoon gebruiken om te knutselen voor Pasen. Door ze op grote gekleurde eieren te plakken en te verven, krijgt het geheel iets mysterieus. Het doet een beetje denken aan die moderne kleurboeken. A little Pinch of Perfect werd ook geïnspireerd door ene boek.

Dyed-Minion-paaseieren-GoodGirlsCompany

Moet ik echt iets zinnigs over de Minions zeggen? Welk kind is er niet dol op? A pumpkin and a Princess begreep dit en ze voorzagen erin.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!