DIY Pasen

Knutselen voor Pasen; leukste paasdecoratie om met kinderen te maken

13 april 2017
Paasdecoratie maken knutselen voor Pasen

Nog even en dan is het weer Pasen.  Ik vind het geweldig om met de paasdagen extra veel tijd door te brengen met mijn gezin. Traditiegetrouw gaan we op Eerste Paasdag gourmetten. Maar ik vind het ook leuk om met de kinderen te knutselen voor Pasen. Vrolijke paasmandjes, paashaasjes, paaskuiken en natuurlijk paaseieren op zijn mooist versieren.

Lees ook 25 creatieve manieren om paaseieren te verven

Knutselen met kinderen voor Pasen

knutselen voor Pasen met kinderen

Nieuwsgierig paashaasje

Dit nieuwsgierige paashaasje in een bloempotje tovert toch gewoon een glimlach op je gezicht. Het fleurt je vensterbank in elk geval erg op. Alles wat je nodig hebt is een pom pom of watje, voetjes van vilt en natuurlijk een lijmpistool. En als je denkt dat het heel ingewikkeld is, kunnen we je alvast het volgende verklappen: dat valt wel mee. Instructies vind je hier.

ijslolly paaskuikentjes

IJslolliestokjes paaskuikens

Met ijslolliestokjes kun je de leukste dingen maken. Zo maakten wij eerder al deze leuke sneeuwvlokken. Ook bovenstaande paaskuikens zijn een goed voorbeeld van creatieve paasdecoratie die eigenlijk niet eens zo moeilijk is.

zoutdeeg paashangers

Paashangers van zoutdeeg

Knutselen met zoutdeeg is altijd een feestje. Peuters, kleuters welk kind houd er niet van? Deze zoutdeeg paashangers hebben bovendien ook glitters. En in ons huishouden zijn glitter altijd een goed idee. Ze zijn perfect voor je paastakken. Persoonlijk zou ik voor wat meer natuurlijke tinten kiezen. Maar je kan deze paaseitjes natuurlijk verven zoals je wilt. Klik op de link voor een recept voor zoutdeeg. Hier vind je hoe je verder maakt.

kuiken uit het ei knutselen

Kuiken uit ei

Pasen staat voor nieuw leven. Een kuikentje dat uit een ei komt, symboliseert dat lentegevoel natuurlijk helemaal perfect. Het is de perfecte paasdecoratie om je huis in paassfeer te krijgen. Je maakt het met papieren bordjes, veertjes en wat papier. En natuurlijk de instructies hier.

Lees ook Paasmandje maken

vilten-Paaseiren-GoodGirlsCompany-knutselen-Pasen-kinderen

Vilten paaseieren

Deze vilten paaseieren vind ik ook een heel leuk idee als je nog last minute iets wilt knutselen voor Pasen. Sterker nog, het is zelfs zo’n DIY die je op de dag zelf nog kan doen om de kinderen bezig te houden. Knip de vilten eieren van te voren uit en verzamel materialen als knoopjes, lint en glimmertjes. Zo kan ieder kind haar eigen Paasei maken. Dit geweldige idee komt van  hier.

paaskaarten maken met kinderen

Paaskaarten

Als je van knutselen houdt en je handen niet omdraait voor een uitdagen moet je deze paaskaarten proberen. Het silhouette is bekleed met verschillende papierstroken in pasteltinten. Dankzij de printable kan je de vorm van het paashaasje makkelijk aanbrengen op het witte papier. Je bent wel even bezig met knippen en plakken, maar dan krijg je ook wat. Hier zie je hoe je het doet.

voetprintjes maken

Voetprintjes van wortels

Ben je eigenlijk wel echt een moeder als je nog nooit de voeten van je kind in verf, gips of welk knutselmateriaal ook gedoopt hebt? Doe jij het niet met ze dan wordt het wek gedaan op kinderdagverblijf, basisschool of ergens anders, Dus waarom zou je het ook niet zelf doen? Deze leuke wortelvoetjes zijn niet alleen schattig ze zijn ook een blijvende herinneringen aan hoe klein die schattige babyvoetjes wel niet zijn. Hier nog meer creatieve ideeën met babyvoetjes.

Als kind knutselde ik al met dit soort kanten onderzetters. Meestal maakte ik er babymutsjes van. Maar je kan ze natuurlijk ook gewoon gebruiken om te knutselen voor Pasen. Door ze op grote gekleurde eieren te plakken en te verven, krijgt het geheel iets mysterieus. Het doet een beetje denken aan die moderne kleurboeken. Hier vind je inspiratie .

knutselen voor Pasen GoodGirlsCompany

3D Papier konijntje

Wil je eens wat anders proberen dat een 2D kunstwerkje? Probeer dan eens deze leuke papier konijntjes. Door de manier waarop ze gemaakt zijn, lijken ze ook meteen heel ruimtelijk. Hier leer je hoe je deze 3D konijntjes maakt.

Maskers maken voor Pasen

Paasmaskers maken

Deze paasmakers gemaakt van een papieren bordje vind ik echt een wereldidee. Wat super leuk idee. Helemaal leuk om te maken met kleuters of kinderen die in de laagste klas van de basisschool zitten. Alles wat je nodig hebt om dit knutselproject voor Pasen te maken vind je hier.

Paasdecoratie knutselen

Eierdoos paaskuikentjes

Knutselen met eierdozen levert altijd leuke ideeën op. Het resultaat is vaak verrassend terwijl het maken er van vaak helemaal niet zo moeilijk is. Deze paaskuikentjes gemaakt van eierdozen hadden alleen een beetje verf, stift voor de oogjes en een papiertje voor het bekje nodig. Maar het resultaat is super schattig! Hoe je ze verder maakt zie je hier.

glas in lood paaseihanger

Glas in lood

Met deze glas in lood hangers neem je ook je ramen mee in de Paassfeer. Het frame van de paaseieren is bekleed met verschillende stukjes vloeipapier.  Als ze zon er doorschijnt, geven ze de ruimte extra veel kleur mee. Hier lees je hoe je het maakt.

Paasdecoratie maken met kinderen

Paaseitjes stempelen

Heerlijk creatief vind ik deze bontgekleurde paasdecoratie. Ze zijn gemaakt door van een aardapppel een stempek te maken. Hier

Ook leuk om te lezen:

Knutselen voor Pasen

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

Dit zijn wij!