DIY Pasen

Knutselen voor Pasen; leukste paasdecoratie om met kinderen te maken

13 april 2017
Paasdecoratie maken knutselen voor Pasen

Nog even en dan is het weer Pasen.  Ik vind het geweldig om met de paasdagen extra veel tijd door te brengen met mijn gezin. Traditiegetrouw gaan we op Eerste Paasdag gourmetten. Maar ik vind het ook leuk om met de kinderen te knutselen voor Pasen. Vrolijke paasmandjes, paashaasjes, paaskuiken en natuurlijk paaseieren op zijn mooist versieren.

Lees ook 25 creatieve manieren om paaseieren te verven

Knutselen met kinderen voor Pasen

knutselen voor Pasen met kinderen

Nieuwsgierig paashaasje

Dit nieuwsgierige paashaasje in een bloempotje tovert toch gewoon een glimlach op je gezicht. Het fleurt je vensterbank in elk geval erg op. Alles wat je nodig hebt is een pom pom of watje, voetjes van vilt en natuurlijk een lijmpistool. En als je denkt dat het heel ingewikkeld is, kunnen we je alvast het volgende verklappen: dat valt wel mee. Instructies vind je hier.

ijslolly paaskuikentjes

IJslolliestokjes paaskuikens

Met ijslolliestokjes kun je de leukste dingen maken. Zo maakten wij eerder al deze leuke sneeuwvlokken. Ook bovenstaande paaskuikens zijn een goed voorbeeld van creatieve paasdecoratie die eigenlijk niet eens zo moeilijk is.

zoutdeeg paashangers

Paashangers van zoutdeeg

Knutselen met zoutdeeg is altijd een feestje. Peuters, kleuters welk kind houd er niet van? Deze zoutdeeg paashangers hebben bovendien ook glitters. En in ons huishouden zijn glitter altijd een goed idee. Ze zijn perfect voor je paastakken. Persoonlijk zou ik voor wat meer natuurlijke tinten kiezen. Maar je kan deze paaseitjes natuurlijk verven zoals je wilt. Klik op de link voor een recept voor zoutdeeg. Hier vind je hoe je verder maakt.

kuiken uit het ei knutselen

Kuiken uit ei

Pasen staat voor nieuw leven. Een kuikentje dat uit een ei komt, symboliseert dat lentegevoel natuurlijk helemaal perfect. Het is de perfecte paasdecoratie om je huis in paassfeer te krijgen. Je maakt het met papieren bordjes, veertjes en wat papier. En natuurlijk de instructies hier.

Lees ook Paasmandje maken

vilten-Paaseiren-GoodGirlsCompany-knutselen-Pasen-kinderen

Vilten paaseieren

Deze vilten paaseieren vind ik ook een heel leuk idee als je nog last minute iets wilt knutselen voor Pasen. Sterker nog, het is zelfs zo’n DIY die je op de dag zelf nog kan doen om de kinderen bezig te houden. Knip de vilten eieren van te voren uit en verzamel materialen als knoopjes, lint en glimmertjes. Zo kan ieder kind haar eigen Paasei maken. Dit geweldige idee komt van  hier.

paaskaarten maken met kinderen

Paaskaarten

Als je van knutselen houdt en je handen niet omdraait voor een uitdagen moet je deze paaskaarten proberen. Het silhouette is bekleed met verschillende papierstroken in pasteltinten. Dankzij de printable kan je de vorm van het paashaasje makkelijk aanbrengen op het witte papier. Je bent wel even bezig met knippen en plakken, maar dan krijg je ook wat. Hier zie je hoe je het doet.

voetprintjes maken

Voetprintjes van wortels

Ben je eigenlijk wel echt een moeder als je nog nooit de voeten van je kind in verf, gips of welk knutselmateriaal ook gedoopt hebt? Doe jij het niet met ze dan wordt het wek gedaan op kinderdagverblijf, basisschool of ergens anders, Dus waarom zou je het ook niet zelf doen? Deze leuke wortelvoetjes zijn niet alleen schattig ze zijn ook een blijvende herinneringen aan hoe klein die schattige babyvoetjes wel niet zijn. Hier nog meer creatieve ideeën met babyvoetjes.

Als kind knutselde ik al met dit soort kanten onderzetters. Meestal maakte ik er babymutsjes van. Maar je kan ze natuurlijk ook gewoon gebruiken om te knutselen voor Pasen. Door ze op grote gekleurde eieren te plakken en te verven, krijgt het geheel iets mysterieus. Het doet een beetje denken aan die moderne kleurboeken. Hier vind je inspiratie .

knutselen voor Pasen GoodGirlsCompany

3D Papier konijntje

Wil je eens wat anders proberen dat een 2D kunstwerkje? Probeer dan eens deze leuke papier konijntjes. Door de manier waarop ze gemaakt zijn, lijken ze ook meteen heel ruimtelijk. Hier leer je hoe je deze 3D konijntjes maakt.

Maskers maken voor Pasen

Paasmaskers maken

Deze paasmakers gemaakt van een papieren bordje vind ik echt een wereldidee. Wat super leuk idee. Helemaal leuk om te maken met kleuters of kinderen die in de laagste klas van de basisschool zitten. Alles wat je nodig hebt om dit knutselproject voor Pasen te maken vind je hier.

Paasdecoratie knutselen

Eierdoos paaskuikentjes

Knutselen met eierdozen levert altijd leuke ideeën op. Het resultaat is vaak verrassend terwijl het maken er van vaak helemaal niet zo moeilijk is. Deze paaskuikentjes gemaakt van eierdozen hadden alleen een beetje verf, stift voor de oogjes en een papiertje voor het bekje nodig. Maar het resultaat is super schattig! Hoe je ze verder maakt zie je hier.

glas in lood paaseihanger

Glas in lood

Met deze glas in lood hangers neem je ook je ramen mee in de Paassfeer. Het frame van de paaseieren is bekleed met verschillende stukjes zijdevloeipapier.  Als ze zon er doorschijnt, geven ze de ruimte extra veel kleur mee. Hier lees je hoe je het maakt.

Paasdecoratie maken met kinderen

Paaseitjes stempelen

Heerlijk creatief vind ik deze bontgekleurde paasdecoratie. Ze zijn gemaakt door van een aardapppel een stempel te maken. Hier

Ook leuk om te lezen:

Knutselen voor Pasen

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

  • Reply
    Deborah
    27 maart 2019 at 09:49

    Cool en wat een leuke ideeen! Ik ga het deze Pasen met de kids samen doen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]