DIY Pasen

DIY Paasdecoratie; Paasslingers maken met kinderen

14 juli 2015
knutselideeen zelf paasslingers maken

Het leven is een feestje, maar je moet wel je eigen slingers op maken. Door het ophangen van een aantal vrolijke paasslingers ziet het er thuis al meteen stuk leuker uit. Wil jij ook paasversiering maken met je kinderen? Dan zorgt ons blog voor voldoende inspiratie om je huis in de paassfeer te brengen.

Paasslingers maken met kinderen

paasslingers maken met kinderen

Lenteslinger met konijntjes

Pasen staat voor nieuwe leven.  Het is de tijd waarin veel dieren geboren worden en uit hun warme winterholletjes kruipen. Daarom zie je bij traditionele paasversiering veel paaskuikens, konijntjes en lammetjes. Deze bovenstaande paashaasjes met pom pom wiebelstaartjes zijn ook een leuke twist op het lente thema. Hoe je ze snel en gemakkelijk maakt, zie je hier.wortel paasslinger maken

Wortelslingers

Geen zin in paashaasjes of paaskuikens? Probeer dan eens deze leuke worteltjes. Gemaakt van oranje papier met crêpepapier. Hier lees je hoe je het maakt.

DIY paasslinger maken met kinderen

bolletjes slinger met paashaasjes

Smelt deze paashaasjes maken je paasbruch tafel toch gewoon helemaal af? Ik vind ze helemaal geweldig. De basis voor deze feestelijke slinger zijn de super schattig viltbolletjes die je van oren voorziet. Verder heb je nog wat andere knutselmaterialen nodig maar dat lees je hier.

konijnen-pom-pom-paasslinger

Pom Pom slingers

Niks schreeuwt meer volijk Pasen dan deze leuke paasdecoratie met konijntjes. Deze witte pom pom konijnenslingers zijn eigenlijk  heel eenvoudig. Door hun onopvallende kleur passen, ze eigenlijk overal bij. Bekijk hier de tutorial.

Nijntje paasslingers

Deze Nijntje paasdecoratie is vooral leuk voor de allerkleinsten. In de zachte pasteltintjes staat het erg liefelijk bij een leuk paasstukje in je huis.

fee pom pom slingers

Lente feetjes

Deze lente fee paasslinger is wat mij betreft echt mijn favoriet. Wat wordt ik vrolijk van die kleine schattige poppetjes en leuke pom pom. Totaal anders dan de meeste pom pom slingers die je in dit blog ziet staan, maar daarom niet minder leuk. Het leert je kind ook meteen de verschillende kleuren van de regenboog. Wil je deze paasdecoratie zelf maken, kijk dan hier.

vilt bunny paasslinger

Vilten slinger

Ben je creatief? Dan kun je bovenstaande paaslinger met konijntje proberen. Je maakt het konijntje van vilt en vult hem op met zacht materiaal. De bolletjes aan de slinger worden ook van vilt gemaakt. Ik vind bovenstaande combinatie in donker blauw en petol mooi. Maar je kan hem natuurlijk ook in vrolijke lentekleuren maken. Hoe je hem ook maakt, hier lees je wat je nodig hebt.

vilt paaslinger met wortels

Vilten wortelslinger

Nog een wortelslinger maar opnieuw een totaal andere variant dan de eerdergenoemde exemplaren. Deze is gemaakt van vilt die je op een kunstige manier vouwt en vastnaait op de naaimachine. Zelf proberen? Lees hier de instructies.

Waaiertjes

Konijnen waaiertjes

Deze slinger is gemaakt van waaiertjes waarop  je een konijnengezichtje plakt. Op de achterkant zit zelfs nog een pluizig pom pom staartje. Hoe schattig is dat! Hier lees je wat je allemaal nodig hebt om deze geweldig schattige paasslinger te maken.

Glitterslinger

Knutselen met glitters is altijd een uitdaging. Vooral omdat de glitters overal terecht komen. Aan de andere kant, ontkom je er met meisjes vaak niet aan. Glitters hebben iets magisch. In bovenstaande filmpje leer je hoe je kant- en klare paasversiering pimpt tot nieuwe gave paasdecoratie.

wortel paashaasjes slinger

Slingers met touw

Deze slingers gemaakt van touw zijn zo stijlvol dat ik ze eigenlijk ook voor andere momenten dan Pasen erg leuk vind.Leer hierr hoe je ze maakt.

konijnen-paasslinge

Banners

Eigenlijk is bovenstaand slinger een variant op de eerste. Maar door de konijntjes op een banner te plakken, krijgt het een eigen twist. Wat je verder nodig hebt, lees je hier.

Slinger van Paaseitjes

In bovenstaande video leer je hoe je een slinger maakt met paaseistjes. Alles wat je nodig hebt is een perforator, gekleurd papier en touw. Het eindresultaat is super feestelijk!

Ook leuk om te lezen:

Vond je dit leuk? Pint it!

DIY Paasslingers maken

 

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]