Beauty

Kneipp Vijgenmelk – Arganolie douche foam

5 april 2016
Kneipp Vijgenmelk - Arganolie douche foam-creme bad-GoodGirlsCompany-ervaringen-review

Sinds kort heb ik de Kneipp Vijgenmelk – Arganolie douche foam ontdekt als mijn ultieme ochtend boost. Hoe? Dat vertel ik je verder.

Slaap leer je pas waarderen als je kinderen hebt. Vooral wanneer zij er de reden van zijn dat je nachten iets korter zijn dan je zou willen. In de afgelopen periode heeft Miss C er heel wat tanden bij gekregen, wat betekende dat de nachten iets minder fijn verliepen. Begon ik net het slaaptekort van de afgelopen maanden in te halen en er aan te wennen dat nachten van 8 uur de standaard zijn. Gooit ze alles weer om! Tricky want toen zat ik in de vermoeidheidsflow. Ik kon mer veel minder slaap toe. Nu komt elke nacht hard aan en voel ik me ‘s ochtends meer dood dan levend.

Kneipp Vijgenmelk Arganolie douche foam

Kneipp Vijgenmelk – Arganolie douche foam

Als ik slecht heb geslapen, wil ik het liefst de ochtend even uitstellen. Meld je maar weer over een paar uur als ik daar aan toe ben. Maar bovenal als ik even heb bijgeslapen. In de praktijk kan dat natuurlijk niet. Blijven liggen betekent dat ik achterloop op schema, de kinderen te laat op school aankomen en ik de hele dag achter de feiten aanhol. Zo vermoeiend! Om mij over de ergste ochtendvermoeidheid heen te helpen neem ik een verfrissende douche.

Kneipp douche foam-GoodGirlsCompany-tips tegen vermoeidheid

Kneipp douche foam Vijgenmelk – Arganolie

Waarschijnlijk is de hele douche foam trend aan mij voorbij gegaan omdat ik van nature meer een bad mens ben. Als ik kan kiezen tussen een bad of douche wint de eerste. No doubt. Behalve op een doordeweekse ochtend. Dan heb ik daar namelijk te weinig tijd voor en moet ik mij behelpen met een vluchtige douche. Om dit moment toch zo aangenaam te maken, ben ik altijd op zoek naar producten die mij echt een wellness gevoel geven.

De eerste keer dat ik nietsvermoedend de spuitbus indrukte en een zijdezachte dot mouse vasthield, viel mij de waanzinnig hemelse geur meteen op. Een geurexplosie vulde de badkamer en ik was meteen wakker. Sindsdien is de Kneipp douche foam Vijgenmelk – Arganolie mijn kick start voor een vermoeide dag.

SLES in Kneipp producten

Kneipp douche foam Vijgenmelk – Arganolie bevat verschillende verzorgende en etherische oliën zoals argan, ceder en citroenschil. Maar ook het hydraterende ingrediënt glycerine staat hoog op de ingrediëntenlijst.Er zitten geen minerale oliën, parabenen kleurstoffen of conserveringsmiddelen in. Wel wordt SLES gebruikt als reinigingsmiddel. Probeer maar eens een schuimend product te maken zonder….

SLES (Sodium Laureth Sulfate iss de mildere variant van SLS (Sodium Lauryl Sulfate). Dit ingrediënt wordt meestal gebruikt vanwege de goede schuimwerking. SLES en SLS vallen beiden onder irriterende stoffen, maar meestal geldt dit alleen vooral voor SLS en in veel minder voor SLES.

SLES kan de huid irriteren wanneer het verkeerd gebruikt wordt, in een te grote hoeveelheden of als het onverdund op de huid wordt aangebracht. Maar dat is in de Kneipp douche foam Vijgenmelk- Arganolie niet het geval. Bovendien heeft Kneipp de expertise om dit schuimingrediënt zo toe te passen dat iedereen op een verantwoorde wijze kan genieten van een heerlijk schuimproduct. Daarnaast stopt Kneipp

extra veel hydraterende en verzachtende ingrediënten in hun producten om ervoor te zorgen dat de huid niet uitdroogt en dat deze zacht en soepel blijft aanvoelen.

Gelukkig komt het maar enkele minuten met je eigen huid in aanraking en spoel je het daarna grondig af. Hierdoor had ik net erg last van een droge huid.

Kneipp Vijgenmelk - Arganolie douche foam

Een bus heeft de inhoud van 200 ml en gaat zo’n 30 tot 40 douchebeurten mee. Maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoe genereus je zelf met de dosering bent. Ik gebruik meestal een washandje maar een sponsje of je handen kunnen natuurlijk ook. Doordat er gebruik wordt gemaakt van perslucht in plaats van drijfgas is het ook beter voor het milieu.

creme bad-GoodGirlsCompny-Kneipp creme bad

Kneipp Vijgenmelk – Arganolie crème bad

Omdat ik  meestal een warm bad neem om mij te wassen, kocht ik natuurlijk ook Kneipp Vijgenmelk – Arganolie crème bad. Identiek product met dezelfde waanzinnige geur. Zoals bij crème producten gebruikelijk is, is de substantie niet doorzichtig. Maar wanneer het oplost in het warme badwater, zie je daar niks meer van en ontstaat er een weldadig ruikend bad vol bubbels. Heerlijk! Het sop blijft ook even op het water staan. Fijn, want ik heb een hekel aan badschuim dat na een paar minuten doodslaat.

Kneipp Vijgenmelk - Arganolie creme bad-GoodGirlsCompany-swatches

Maar dit weldadige schuimbad wordt wel door SLES veroorzaakt.

In tegenstelling tot bij de douche foam, droogt Kneipp Vijgenmelk – Arganolie crème bad mijn huid behoorlijk uit. De hydraterende ingrediënten gaan dit effect helaas ook niet tegen. Wellicht zal mijn huid zachter zijn maar doordat het zo droog is, gaat dat effect volledig verloren. Zachtheid en verzorging komt in mijn geval van de verzorgende crème die na een bad echt gebruiken moet.

tips tegen vermoeidheid-Kneipp-GoodGirlsCompany-tips van moeders

Wellicht heb je zelf een minder gevoelige huid. Daarnaast staat op de fles als advies dat het bad 36-38 ºC moet zijn en je niet langer dan 15-20 minuten moet duren. Ik zit vaak toch wel zo’n 30-45 minuten in bad. Voor mij is in bad zitten niet een noodzakelijke handeling om mijzelf schoon te maken, maar ik ervaar het echt even als een stukje Me-time. Dus neem ik het ervan!

5 Tips tegen vermoeidheid

De Kneipp Vijgenmelk – Arganolie douche foam is dus echt mijn tip om de dag fris en fruitig te beginnen. Het is net dat zetje in de rug dat je nodig hebt na een nacht spoken.

 1. Neem een goed ontbijt. Een goed ontbijt is de motor voor de rest van de dag. Op een lege maag kom je niet ver. Neem de tijd om jezelf even op te laden. Kies gezonde granes, maak een smoothie
 2. Eet groentes en fruit. Als ik een tijdje te weinig slaap holt mijn weerstand achteruit. Gezonde smoothies en extra Vitamines helpen dit tegen te gaan, stimuleren je immunsysteem en spijsvertering en zorgen dat je helder bent.
 3. Neem een gezonde lunch. Als ik slecht slaap heb ik ook meet voeding nodig om de dag door te komen. Een snelle of geen lunch zit er dan niet in. Mijn lichaam heeft extra eiwitten nodig dus verwen ik mijzelf tussen de middag met een extra lekker lunch van bijvoorbeeld quinoa of bulgur met groentes en noten.
 4. Ga ‘s avonds op tijd naar bed. Ik weet het Netflix kijken of eindeloos scrollen op tablet, laptop en smartphone is verslavend maar het komt de slaap niet ten goede. Probeer een uur voor bedtijd deze apparaten niet te gebruiken.
 5. Sporten! Het klinkt verschrikkelijk na een vermoeide nacht maar ervaring eert dat inspanning ook energie geeft.

De Kneipp Vijgenmelk – Arganolie douche foam zijn verkrijgbaar bij bijna alle drogisterijketens. Een bus van 200 ml kost 6,99.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Kneipp Beauty geheim Sugar & Oil body Scrub
  16 april 2016 at 07:47

  […] sugar srub had gemaakt wilde ik ook wel eens een keer een kant een klare proberen. Van het merk Kneipp heb ik verschillende producten in huis. Ik vind het heerlijk dat er geen parabenen, onnatuurlijke […]

 • Reply
  Astrid
  8 april 2016 at 11:36

  Ik hou niet van amandelmelk… 😮 Dus zal het niet heel gauw kopen, maar denk dat mijn moeder hier wel blij mee zou zijn.

  • Reply
   Josan
   8 april 2016 at 11:40

   Het is vijgenmelk. En ik houd niet van vijgen maar deze vond ik dus heel lekker

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!