Moeder & Kind Verzorging

Kneipp Nature Kids prinsessen Shampoo & Douche

2 april 2016
Kneipp nature kids-prinsessen shampoo-GoodGirlsCompany-ervaringen

Volgens de verpakking voorkomt Kneipp Nature Kids prinsessen Shampoo & Douche klitten. En geen klitten betekent geen tranen. Zo simpel is het. Tenminste als je stijl haar hebt. Wanneer je zoals mijn dochters gezegend bent met een bos weelderige krullen die je zich niet laten temmen, ben je niet zo snel onder de indruk. Been there done that geldt er voor de meeste verzorgingsproducten. Of we tevreden zijn met de Kneipp Nature Kids prinsessen Shampoo & Douche?  Dat lees je verder.

Kneipp prinsessen shampoo-kroeshaar-ervaringen-GoodGirlsCompany

Wanneer je glad haar hebt, weet je niet wat het is om een klit te hebben. Datgene waar jij af en toe last van hebt, valt in het niet bij mensen die echt krullen hebben. Of zoals in mijn dochters geval kroeshaar. Iedereen vindt hun Afro’s prachtig. Ik ook! Maar bijna niemand weet wat voor tijd er gaat zitten in de verzorging. We hebben een enorme voorraad aan verzorgingsproducten. Arganolie, sheabutter, castorolie, jobjoba olie en olijfolie zijn al jaren mijn beste vrienden. Hoe vetter hun haar is, hoe beter ik het kan verzorgen.

shampoo voor black hair-GoodGirlsCompany-Kneipp

Kneipp Nature Kids prinsessen Shampoo & Douche

Maar om product build up te voorkomen, moet hun haar ook wel eens gereinigd worden. Meestal doe ik dat vooraf aan een middag vlechten of twisten.  Toen ik de mogelijkheid kreeg om de Kneipp Nature Kids prinsessen Shampoo & Douche te proberen was ik daar natuurlijk geïnteresseerd in. Bij ons geeft een verpakking namelijk niet de doorslag. Het is belangrijker wat het product doet en wat voor een ingrediënten er in zitten.

Kroeshaar verzorgen-GoodGirlsCompany-haren wassen

Om maar meteen met het lijstje te beginnen, er zitten verschillende verzorgende en etherische oliën in zoals jojoba en citroenschil. Ook is de shampoo voorzien van calendula extract. Het extract van de Goudsbloem heeft van nature een verzorgende, zuiverende werking. Hiermee ondersteunt het het zelfherstellend vermogen van de huid. Een ander waardevol ingredient van deze shampoo is panthenol. Dit heeft hydraterende eigenschappen. Panthenol bindt zich aan de haarschacht waardoor er een glanzend laagje om elke haar ontstaat. Daarnaast is het anti statisch.

Kneipp nature kids shampoo-GoodGirlsCompany-ervaringen

Ik heb de shampoo voor Miss G en Miss B gebruikt. Als ik hun haren was, knijp ik een kleine hoeveelheid shampoo uit op hun haren. Dit masseer ik niet in hun haren, maar kam ik er door heen. Soms maak ik daarna meteen vlechtjes en spoel het achtergebleven schuim uit. Deze keer deed ik dat niet ook al weet ik dat er dan meer kans is op klitten. Maar ik was benieuwd naar hoe het effect zou zijn als het hun haren droog waren. Bovendien zou ik daarna hun haren vlechten. Mocht het niet werken, dan zou ik daarna met genoeg haarmiddeltjes kunnen fatsoeneren.

kroeshaar verzorgen-GoodGirlsCompany-tips voor kroeshaar verzorgen

Geen klitten?

Wat ik niet verwacht had, bleek toch gebeurd te zijn. Waarschijnlijk zijn het de eigenschappen van de werkzame stof panthenol, maar het was minder lastig om hun haar in kleine gedeeltes op te delen voor het twisten en vlechten. Met een puntkam kon ik gemakkelijk het haar opdelen. Ook het door kammen ging erg goed en vrijwel klitloos. Iets wat ik zelden mee maak met shampoos die niet specifiek voor black haar ontwikkeld zijn.

Ik vind het jammer dat er SLS in zit wat de huis uitdroogt. Miss G heeft een hele gevoelige huid. Voor haar zou het dan ook geen optie zijn om het als douchegel te gebruiken omdat haar huid hier te droog van wordt en ze last van eczeem krijgt.

Hoewel ik nog net iets meer verzorgende ingrediënten en oliën in de haarproducten van mijn dochters prefereer is dit een goede aankoop voor moeders die ten einde raad zijn omdat hun dochters klitten in het haar hebben.

De Kneipp Nature Kids prinsessen Shampoo & Douche is verkrijgbaar bij alle drogisterijen en ook online een flacon met 200 ml kost € 5,24.

 

Liefs Josan

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Engelina
  2 april 2016 at 21:46

  Wat tof dat dit toch best werkt ! Zelf kom ik ook nooit met een kam door mijn haar heen, en ik heb niet eens kroeshaar ( wel krullend haar maar steil het vrijwel altijd ) Als dit bij een afro kapsel werkt, werkt het zeker bij mij. Fijne review~!

  • Reply
   Josan
   4 april 2016 at 06:10

   Dank je wel Engelina. Ik wist niet eens dat jij krullen had 🙂

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!