Beauty

Pijnlijke spieren? Probeer Kneipp Arnica douche gel

22 maart 2017
Kneipp-Arnica-douche-gel-GoodGirlsCompany

Pijnlijke spieren heb je niet alleen na een dagje sporten. Ook wanneer je ziek bent, kan het behoorlijk opspelen. Nieuwe Kneipp Arnica Douche biedt verlichting voor de spieren. Neem een lekker warme douche en voel de spanning letterlijk in het doucheputje verdwijnen.

review-Kneipp-Arnica-douche-gel-GoodGirlsCompany

Toen ik een aantal weken terug ziek was, wist ik niet hoe snel ik de kinderen de deur uit moest bonjouren. Kon ik terug naar mijn warme bedje. Maar niet voordat ik een warm bad genomen had met Kneipp Arnica Douche. Het mag dan wel voor de douche zijn, maar als je het in bad gooit, schuimt het gewoon lekker en doet het volgens mij ook wel zijn werk.

Kneipp Arnica Douche

Kneipp Arnica Douche is de oppepper die je nodig hebt bij vermoeide spieren. Of het nu komt door ziekte, sporten, skiën, klussen of andere bezigheden die je fysiek even hebben uitgeput. De kruidige frisse geur van de essentiële oliën prikkelt de zintuigen en het waardevolle arnica-extract reactiveert en versoepelt je spieren. De combinatie van eucalyptus en rozemarijn zorgt voor een verkwikkend effect en geeft een frisse geur. Ik vond de geur anders dan standaard en daardoor lekker verrassend.

Het schijnt dat Arnica, (ook valkruid of wolverlei genaamd) het lievelings kruid van Sebastian Kneipp was. De plant staat bekend om zijn verzachtende kwaliteiten en biedt verlichting bij spier- of gewrichtspijn. Vandaar dat het gebruikt wordt bij kneuzingen, zwellingen en blauwe plekken. Arnica vormt het hoofd bestandsdeel van de Kneipp Arnica producten. Kneipp gebruikt een speciaal ras van deze plant; de Arnica Montana L. (de zogenaamde Spaanse arnica). Deze soort arnica heeft een hoge huidtolerantie waardoor er weinig kans is op allergische reacties.

Kneipp-Arnica-douche-gel-review-GoodGirlsCompany

Review Kneipp Arnica Douche

In de fles van Kneipp Arnica Douche zit 200 ml oranje gekleurde douchegel. De structuur is wat dikker dan ik gewend ben, maar daardoor blijft het goed op je huid liggen en loopt het er niet zo gemakkelijk vanaf. Ik gebruikte hem bovendien in bad en dan kan ik een dikkere structuur sowieso erg waarderen. Het schuimt goed, wat betekent dat er SLES in zit. Maar doordat er ook verzorgende ingrediënten in zitten, wordt het uitdrogend effect van de sulfaten opgeheven.

Na het bad voelden mijn spieren soepeler aan en deden ze minder zeer. En daar deed ik het voor.

review-Kneipp-Arnica-douche-GoodGirlsCompany

Verkoopprijzen Kneipp Arnica Douche gel

Zoals je van Kneipp gewend bent, kan je een hele lijn aan producten kopen. Het assortiment van Kneipp Arnica bestaat uit verschillende producten om spieren te versoepelen en de zintuigen te prikkelen. Er is Arnica Massageolie, Badolie, Badbruistablet en nu ook Douche.

 • Kneipp Arnica Douche 200 ml: € 5,49
 • Arnica Massageolie 100 ml: € 8,12
 • Kneipp Arnica Badolie 100 ml: € 9,14
 • Arnica Badbruistablet 80 gr: € 1,99

Wat is jouw tip bij vermoeide spieren?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTub

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

 • Reply
  Claudia Diependaal
  29 maart 2017 at 01:24

  Ik ben echt benieuwd of dit ook voor mijn Secundaire Progressieve MS werkt. Dat zou t eerste dan zijn ?. MS is trouwens geen spierziekte ?. Maar is de geur niet te heftig om zo een hele dag te moeten ruiken?

  • Reply
   Josan
   29 maart 2017 at 07:37

   Ik vind de geur wel meevallen. vlak na het douchen is deze al weg. Het komt vrij kruidig over Of het voor je MS helpt weet ik niet. De gel is voornamelijk gemaakt om soepele spieren te krijgen na een lichamelijke inspanning, zoals spierpijn na sporten, of klussen, dagje festival, slenteren in de stad. MS lijkt me iets heftiger dan het ongemak dat je spieren je na zo’n inspanning geven.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]