Lifestyle Spelen

Kleurboek voor volwassenen

8 mei 2015

Het kleurboek voor volwassenen is helemaal hip. Ook aan ons huishouden gaat deze trend niet onopgemerkt voorbij. Het is meivakantie en om beide dochters te vermaken, koop ik dan regelmatig een extraatje voor ze. Meestal komt dat neer op knutselspullen. Daar kunnen ze uren lang zoet mee zijn en het stimuleert hun creativiteit. Dat vind ik belangrijk. Geen urenlange filmmarathons maar gewoon ouderwets quality time rondom de eettafel onder de lamp. Terwijl zij druk bezig zijn, vertellen over wat ze bezighoudt en ik vanaf mijn plekje toekijk en meepraat. Precies zoals vroeger.

Het kleurboek voor volwassenen is wat mij betreft echt een uitvinding. Wil je weten waarom en waar je deze kleurboeken kopen kan? Lees dan snel verder

Kleurboek voor volwassenen-budget kleurboek voor volwassenen-goedkope kleurboeken voor volwassenen-kleuren voor kinderen

Opperste concentratie

Sinds maandag hebben wij 2 kleurboeken voor volwassenen in ons bezitten. Maar deze worden niet door de volwassen personen in ons huishouden gebruikt. Miss G en B zijn de trotse eigenaren. Allebei hebben ze er eentje die bovendien ook nog een spelletjesboek is. Zo kunnen ze lekker kleuren en de verschillen zoeken. Allemaal in een.

Beide meiden zijn erg enthousiast. Meestal kenmerken vakantieperiodes in ons huishouden zich door kinderen die  idioot vroeg wakker zijn. Waar ze doordeweeks niet uit bed te branden zijn, zijn ze nu uit zichzelf spontaan op dezelfde tijd wakker. Het hutten bouwen is vervangen door kleuren. Wat is er als moeder nu fijner dan twee tevreden kinderen? Wanneer ze niet in hun eigen kleurboek voor volwassenen kleuren, zitten ze gezellig samen aan een kleurplaat. Overleggen over hoe het eruit moet komen te zien en geven elkaar onderwijl complimentjes. Erg lief.

Kleurboek voor volwassenen-budget kleurboek voor volwassenen-goedkope kleurboeken voor volwassenen-impressie van kleurplaten

Werk in uitvoering

Kleuren voor volwassenen is leuk

Als ik eerlijk ben, hebben we al anderhalf jaar geen kleurboeken meer in huis. Wel tekenblokken. Deze worden ook regelmatig gebruikt. Mijn dochters vinden een eigen tekening maken leuker dan een traditioneel kleurboek. Reden hiervoor is dat ze de prents al snel kinderachtig vinden en dat ruwe papier is ook niet favoriet. Het kleurboek voor volwassenen heeft caleidoscoopachtige prints, fijne lijntje en veel herhalingen. Elke plaat is een kunstwerkje. Dat is wat mijn beide dochters er ook zo interessant aan vinden. Geen grote vlakken die je moet inkleuren en waar je je geduld bij verliest. Maar je kan er gewoon voor kiezen om heel systematisch kleine vlakjes te vullen. Ben je het even zat? Dan leg je het zo aan de kant en begin je op een later tijdstip er weer aan. Op de eerste dag van de vakantie had ik geen kind aan ze. Terwijl Miss B. en Miss G. overdag ruim 2 uur (!) hadden gekleurd, pakten ze voor het naar bed gaan nog weer even hun kleurboek. Natuurlijk konden ze niet naar bed zonder dat ze mij een update gaven over hoe lang ze dachten nog bezig te zijn met hun kleurplaat.

Kleurboek voor volwassenen-kleuren voor volwassenen- review Kleurboek voor volwassenen

Boven Miss G.’s kleurplaat. Onder nadat mama hem heeft afgemaakt.

Kleuren werkt lekker therapeutisch

Zodra mijn dochters in hun bed lagen, moest ik het natuurlijk ook even proberen. Het heet namelijk niet voor niets Kleurboek voor volwassenen. Als ik eerlijk ben, kon ik die middag amper de verleiding weerstaan om niet gewoon een stift te pakken en gezellig mee te doen. De laatste keer dat ik een kleurboek in mijn handen had, is ook al weer enkele jaren geleden. Ik weet niet waarom, maar als volwassene ontgroei je het op den duur. Jammer, want vroeger vond ik kleuren erg leuk.

Die avond ontdekte ik dat kleuren voor volwassenen lekker therapeutisch werkt. Heerlijk ontspannend verstand op nul. Bezig zijn in het hier en nu, terwijl je werkt aan je kleurplaat. Nu je volwassen bent, kleur je de plaat toch anders in dan in je kindertijd.  Tegelijkertijd werkt het ook een beetje verslavend. Ik was van plan een paar figuren in te kleuren, maar aan de eind van de avond had ik de hele plaat ingekleurd. Oeps! Gelukkig vond dochterlief het geweldig want dat betekende dat zij in de morgen aan een nieuwe tekening kon beginnen.

Kleurboek voor volwassenen-budget kleurboek voor volwassenen-goedkope kleurboeken voor volwassenen-impressie kleurplaten

voorbeeld van kleurplaten

Waar koop je een kleurboek voor volwassenen?

Ben jij nu ook enthousiast geworden en wil je ook een kleurboek voor volwassenen? Dat is mogelijk. Je ziet ze in steeds meer boekenwinkels. Je kan ze onder andere kopen bij:

Prijzen liggen tussen de 9 en 11 euro.

Wil je een Budget kleurboek voor volwassenen? Dan moet je eens bij Action kijken.
Wij kochten ons kleurboek voor slechts €0,99. En hebben er al voor 100 euro lol aan gehad.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  8 mei 2015 at 10:45

  Je wordt echt doodgegooid met die kleurboeken vind ik… Ze liggen echt overal. Van de Wibra en Zeeman tot de dure boekhandel.

  • Reply
   Josan
   9 mei 2015 at 18:40

   Klopt, maar wij hadden ze nog niet. Vind het best een leuk alternatief voor samen knutselen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]