Lifestyle Spelen

Kleurboek voor volwassenen

8 mei 2015

Het kleurboek voor volwassenen is helemaal hip. Ook aan ons huishouden gaat deze trend niet onopgemerkt voorbij. Het is meivakantie en om beide dochters te vermaken, koop ik dan regelmatig een extraatje voor ze. Meestal komt dat neer op knutselspullen. Daar kunnen ze uren lang zoet mee zijn en het stimuleert hun creativiteit. Dat vind ik belangrijk. Geen urenlange filmmarathons maar gewoon ouderwets quality time rondom de eettafel onder de lamp. Terwijl zij druk bezig zijn, vertellen over wat ze bezighoudt en ik vanaf mijn plekje toekijk en meepraat. Precies zoals vroeger.

Het kleurboek voor volwassenen is wat mij betreft echt een uitvinding. Wil je weten waarom en waar je deze kleurboeken kopen kan? Lees dan snel verder

Kleurboek voor volwassenen-budget kleurboek voor volwassenen-goedkope kleurboeken voor volwassenen-kleuren voor kinderen

Opperste concentratie

Sinds maandag hebben wij 2 kleurboeken voor volwassenen in ons bezitten. Maar deze worden niet door de volwassen personen in ons huishouden gebruikt. Miss G en B zijn de trotse eigenaren. Allebei hebben ze er eentje die bovendien ook nog een spelletjesboek is. Zo kunnen ze lekker kleuren en de verschillen zoeken. Allemaal in een.

Beide meiden zijn erg enthousiast. Meestal kenmerken vakantieperiodes in ons huishouden zich door kinderen die  idioot vroeg wakker zijn. Waar ze doordeweeks niet uit bed te branden zijn, zijn ze nu uit zichzelf spontaan op dezelfde tijd wakker. Het hutten bouwen is vervangen door kleuren. Wat is er als moeder nu fijner dan twee tevreden kinderen? Wanneer ze niet in hun eigen kleurboek voor volwassenen kleuren, zitten ze gezellig samen aan een kleurplaat. Overleggen over hoe het eruit moet komen te zien en geven elkaar onderwijl complimentjes. Erg lief.

Kleurboek voor volwassenen-budget kleurboek voor volwassenen-goedkope kleurboeken voor volwassenen-impressie van kleurplaten

Werk in uitvoering

Kleuren voor volwassenen is leuk

Als ik eerlijk ben, hebben we al anderhalf jaar geen kleurboeken meer in huis. Wel tekenblokken. Deze worden ook regelmatig gebruikt. Mijn dochters vinden een eigen tekening maken leuker dan een traditioneel kleurboek. Reden hiervoor is dat ze de prents al snel kinderachtig vinden en dat ruwe papier is ook niet favoriet. Het kleurboek voor volwassenen heeft caleidoscoopachtige prints, fijne lijntje en veel herhalingen. Elke plaat is een kunstwerkje. Dat is wat mijn beide dochters er ook zo interessant aan vinden. Geen grote vlakken die je moet inkleuren en waar je je geduld bij verliest. Maar je kan er gewoon voor kiezen om heel systematisch kleine vlakjes te vullen. Ben je het even zat? Dan leg je het zo aan de kant en begin je op een later tijdstip er weer aan. Op de eerste dag van de vakantie had ik geen kind aan ze. Terwijl Miss B. en Miss G. overdag ruim 2 uur (!) hadden gekleurd, pakten ze voor het naar bed gaan nog weer even hun kleurboek. Natuurlijk konden ze niet naar bed zonder dat ze mij een update gaven over hoe lang ze dachten nog bezig te zijn met hun kleurplaat.

Kleurboek voor volwassenen-kleuren voor volwassenen- review Kleurboek voor volwassenen

Boven Miss G.’s kleurplaat. Onder nadat mama hem heeft afgemaakt.

Kleuren werkt lekker therapeutisch

Zodra mijn dochters in hun bed lagen, moest ik het natuurlijk ook even proberen. Het heet namelijk niet voor niets Kleurboek voor volwassenen. Als ik eerlijk ben, kon ik die middag amper de verleiding weerstaan om niet gewoon een stift te pakken en gezellig mee te doen. De laatste keer dat ik een kleurboek in mijn handen had, is ook al weer enkele jaren geleden. Ik weet niet waarom, maar als volwassene ontgroei je het op den duur. Jammer, want vroeger vond ik kleuren erg leuk.

Die avond ontdekte ik dat kleuren voor volwassenen lekker therapeutisch werkt. Heerlijk ontspannend verstand op nul. Bezig zijn in het hier en nu, terwijl je werkt aan je kleurplaat. Nu je volwassen bent, kleur je de plaat toch anders in dan in je kindertijd.  Tegelijkertijd werkt het ook een beetje verslavend. Ik was van plan een paar figuren in te kleuren, maar aan de eind van de avond had ik de hele plaat ingekleurd. Oeps! Gelukkig vond dochterlief het geweldig want dat betekende dat zij in de morgen aan een nieuwe tekening kon beginnen.

Kleurboek voor volwassenen-budget kleurboek voor volwassenen-goedkope kleurboeken voor volwassenen-impressie kleurplaten

voorbeeld van kleurplaten

Waar koop je een kleurboek voor volwassenen?

Ben jij nu ook enthousiast geworden en wil je ook een kleurboek voor volwassenen? Dat is mogelijk. Je ziet ze in steeds meer boekenwinkels. Je kan ze onder andere kopen bij:

Prijzen liggen tussen de 9 en 11 euro.

Wil je een Budget kleurboek voor volwassenen? Dan moet je eens bij Action kijken.
Wij kochten ons kleurboek voor slechts €0,99. En hebben er al voor 100 euro lol aan gehad.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  8 mei 2015 at 10:45

  Je wordt echt doodgegooid met die kleurboeken vind ik… Ze liggen echt overal. Van de Wibra en Zeeman tot de dure boekhandel.

  • Reply
   Josan
   9 mei 2015 at 18:40

   Klopt, maar wij hadden ze nog niet. Vind het best een leuk alternatief voor samen knutselen

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!