Bloggen

Creatief boodschappen doen met een klein budget

29 oktober 2016
boodschappen-halen-met-een-klein-budget_goodgirlscompany

Gastblogger Merel leeft van een klein budget. Door fouten uit het verleden, moet ze nu op de blaren zitten. Maar ze gaat niet bij de pakken neerzitten. Met wat creativiteit, zuinigheid en doorzettingvermogen probeert ze haar doel te bereiken; schuldenvrij zijn.

Vandaag lees je over welke creatieve vaardigheden zij ontwikkelde.

Je hebt soms van die hobby’s die klauwen met geld kosten. Maar ze zijn oh zo leuk! Ik heb zo’n hobby, namelijk bakken en koken. Met voorkeur aan alles haha.

creatief-boodschappen-halen-met-een-klein-budget_goodgirlscompany

Bakken met een klein budget

In het verleden heb ik grove fouten gemaakt. Daar pluk ik nu de zure vruchten van. Ik ben het bewind in gegaan en straks de WSNP (Wet schuldsanering natuurlijke personen).

Wat zou ik graag de luxe taarten cakes etc. van de Albert Heijn willen maken. Of allerlei ander lekkers met fondant, marsepein en voedingskleurstoffen. Maar ik kwam al snel tot de conclusie; het kost bijzonder veel geld. Tijd. En vooral zin. Als ik samen met de kinderen bak, zijn het uitgebreide baksel. Zoals de Dr Oetker paddenstoelcakejes of de brownies en dan zelf aangevuld met bergen witte chocolade!

merel-hobbelen_hachee_goodgirlscompany_gastblog

Zucht, als ik toch geen klein budget had….

Zoals je ziet, blijven we door geldgebrek een beetje bij het gewone. We maken een cake, cupcakes en soms als ik extra budget vrij kan maken een starterset cupcakes! Mijn kids genieten hier zo van. Ook de gewone zandkoekjes zijn hier favoriet. We versieren ze met poedersuiker water en een kleurtje. Ja ik weet het. Je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Maar ook ik wil wel eens zonder zorgen een winkel in kunnen lopen. Alles uit het schap halen. Gewoon voor de heb! Niet omdat het moet maar omdat het kan.

Ook niet omdat het nu zo lekker is. Gewoon koken is volstaat ook. Hachee is hier een favoriet. Als je mazzel hebt bij de supermarkt haal je bijvoorbeeld riblappen voor een prikkie! Maar een soepje uit blik genieten we vaak lekker van.

Winkelen met een klein budget

Ik heb een weekbudget. Daarom winkel ik veelal bij de Dekamarkt, Vomar, Aldi en uiteraard ook de Lidl. Mijn wekelijkse boodschappen doe ik afhankelijk van de weekaanbiedingen. Toch kom ik gerust thuis met 4 grote shoppers! Ik roep altijd dat het ‘verassend goed’ gaat. Aan een weekmenu of plannen doe ik niet. Dat moet ik eerlijk toegeven. Desondanks gaat het wonderbaarlijk goed. En het lukt me vaak ook nog om lekker eten te kopen. Soms simpel, soms groots. Maar vooral belangrijk; gevarieerd. Iets waarvan ik nooit had gedacht dat, dat zou lukken.

merel-hobbelen_schuldsanering_goodgirlscompany_gastblog

Extreme couponing

Ik geniet ervan om creatief boodschappen te halen. Ik maak er een sport van om zo goedkoop mogelijk in te slaan tegen een zo hoog mogelijke korting. Net zoals dat Amerikaanse programma Extreme Couponing. Op den duur wordt het zelfs leuk om wekelijks je bonnen te bewaren en te vergelijken. Ik ben nu een jaar verder en heb meer dan 1509 euro aan boodschappen bespaard. Dat is toch best een behoorlijk bedrag als je het allemaal bij elkaar optelt.

Nu de dure Decembermaand weer in aantocht is, ben ik alvast aan het hamsteren, met goede aanbiedingen. Producten die ik tegen die tijd kan gebruiken. Het werkt! Mijn voorraadkast in mooi gevuld en ook in mijn vriezer ligt voldoende voedsel om van rond te komen. Verhongeren doen we hier zeker niet!

merel-hobbelen_goodgirlscompany_gastblog

Waarom ik niet zielig ben

Vind ik mijzelf zielig? Nee, hoor! Juist het tegendeel ik neem nu de verantwoordelijkheid die ik jaren geleden had moeten nemen. Ik zorg nu dat mijn toekomst mooi en stabiel wordt voor mijn twee kinderen. Ik ben trots op hoe het nu gaat. In 2020 hoop ik volledig zorgen vrij te kunnen zijn!

Groetjes Merel

 • Reply
  Michelle
  3 augustus 2017 at 11:01

  Wauw, goed gedaan Merel. Mooi om te zien dat je zo positief bent en 2020 ben jij zorgen vrij 🙂 Heel veel succes!

 • Reply
  Marrit Beekman
  29 oktober 2016 at 12:11

  Heyhey, mag ik vragen wat voor bedrag jij per week uitgeeft aan eten? Ik probeer ook minimaal uit te geven aan boodschappen.. Maar welk bedrag is haalbaar?

  Vriendelijke groetjes van Marrit Beekman

  • Reply
   Merel Hobbelen
   29 oktober 2016 at 12:49

   Dat is altijd goed natuurlijk! Ik heb met 3 pers, voorhern 80 nu terug gegooid naar 60, het is prima te doen, heb er nog 1 in de luiers ook ; ) en ik ben bezig met stoppen qua roken. Het is vooral plannen, las foutje in de blog, want plan wel n weekmenu en daaraan dus mijn weeklijst, afhankelijk wat er in de aanbieding is 🙂 hoop dat dit je helpt xx

 • Reply
  merel
  29 oktober 2016 at 10:46

  Dankje wel ben super trots op hoe ik het allemaal red ! Mega dank voor je positieve comment!

 • Reply
  Jonna@Burgertrutjes
  29 oktober 2016 at 09:27

  Goed van je om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Ook met een Klein budget kun je nog creatief zijn.

 • Reply
  Tine van Juwelendoosje
  29 oktober 2016 at 09:12

  Hoedje af! Met een klein budget rondkomen is moeilijk maar doenbaar. Leuk dat jij zoveel tips heeft. Het is niet aan iedereen gegeven om creatief te zijn met een beperkt budget

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!