Bloggen

Creatief boodschappen doen met een klein budget

29 oktober 2016
boodschappen-halen-met-een-klein-budget_goodgirlscompany

Gastblogger Merel leeft van een klein budget. Door fouten uit het verleden, moet ze nu op de blaren zitten. Maar ze gaat niet bij de pakken neerzitten. Met wat creativiteit, zuinigheid en doorzettingvermogen probeert ze haar doel te bereiken; schuldenvrij zijn.

Vandaag lees je over welke creatieve vaardigheden zij ontwikkelde.

Je hebt soms van die hobby’s die klauwen met geld kosten. Maar ze zijn oh zo leuk! Ik heb zo’n hobby, namelijk bakken en koken. Met voorkeur aan alles haha.

creatief-boodschappen-halen-met-een-klein-budget_goodgirlscompany

Bakken met een klein budget

In het verleden heb ik grove fouten gemaakt. Daar pluk ik nu de zure vruchten van. Ik ben het bewind in gegaan en straks de WSNP (Wet schuldsanering natuurlijke personen).

Wat zou ik graag de luxe taarten cakes etc. van de Albert Heijn willen maken. Of allerlei ander lekkers met fondant, marsepein en voedingskleurstoffen. Maar ik kwam al snel tot de conclusie; het kost bijzonder veel geld. Tijd. En vooral zin. Als ik samen met de kinderen bak, zijn het uitgebreide baksel. Zoals de Dr Oetker paddenstoelcakejes of de brownies en dan zelf aangevuld met bergen witte chocolade!

merel-hobbelen_hachee_goodgirlscompany_gastblog

Zucht, als ik toch geen klein budget had….

Zoals je ziet, blijven we door geldgebrek een beetje bij het gewone. We maken een cake, cupcakes en soms als ik extra budget vrij kan maken een starterset cupcakes! Mijn kids genieten hier zo van. Ook de gewone zandkoekjes zijn hier favoriet. We versieren ze met poedersuiker water en een kleurtje. Ja ik weet het. Je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Maar ook ik wil wel eens zonder zorgen een winkel in kunnen lopen. Alles uit het schap halen. Gewoon voor de heb! Niet omdat het moet maar omdat het kan.

Ook niet omdat het nu zo lekker is. Gewoon koken is volstaat ook. Hachee is hier een favoriet. Als je mazzel hebt bij de supermarkt haal je bijvoorbeeld riblappen voor een prikkie! Maar een soepje uit blik genieten we vaak lekker van.

Winkelen met een klein budget

Ik heb een weekbudget. Daarom winkel ik veelal bij de Dekamarkt, Vomar, Aldi en uiteraard ook de Lidl. Mijn wekelijkse boodschappen doe ik afhankelijk van de weekaanbiedingen. Toch kom ik gerust thuis met 4 grote shoppers! Ik roep altijd dat het ‘verassend goed’ gaat. Aan een weekmenu of plannen doe ik niet. Dat moet ik eerlijk toegeven. Desondanks gaat het wonderbaarlijk goed. En het lukt me vaak ook nog om lekker eten te kopen. Soms simpel, soms groots. Maar vooral belangrijk; gevarieerd. Iets waarvan ik nooit had gedacht dat, dat zou lukken.

merel-hobbelen_schuldsanering_goodgirlscompany_gastblog

Extreme couponing

Ik geniet ervan om creatief boodschappen te halen. Ik maak er een sport van om zo goedkoop mogelijk in te slaan tegen een zo hoog mogelijke korting. Net zoals dat Amerikaanse programma Extreme Couponing. Op den duur wordt het zelfs leuk om wekelijks je bonnen te bewaren en te vergelijken. Ik ben nu een jaar verder en heb meer dan 1509 euro aan boodschappen bespaard. Dat is toch best een behoorlijk bedrag als je het allemaal bij elkaar optelt.

Nu de dure Decembermaand weer in aantocht is, ben ik alvast aan het hamsteren, met goede aanbiedingen. Producten die ik tegen die tijd kan gebruiken. Het werkt! Mijn voorraadkast in mooi gevuld en ook in mijn vriezer ligt voldoende voedsel om van rond te komen. Verhongeren doen we hier zeker niet!

merel-hobbelen_goodgirlscompany_gastblog

Waarom ik niet zielig ben

Vind ik mijzelf zielig? Nee, hoor! Juist het tegendeel ik neem nu de verantwoordelijkheid die ik jaren geleden had moeten nemen. Ik zorg nu dat mijn toekomst mooi en stabiel wordt voor mijn twee kinderen. Ik ben trots op hoe het nu gaat. In 2020 hoop ik volledig zorgen vrij te kunnen zijn!

Groetjes Merel

 • Reply
  Michelle
  3 augustus 2017 at 11:01

  Wauw, goed gedaan Merel. Mooi om te zien dat je zo positief bent en 2020 ben jij zorgen vrij 🙂 Heel veel succes!

 • Reply
  Marrit Beekman
  29 oktober 2016 at 12:11

  Heyhey, mag ik vragen wat voor bedrag jij per week uitgeeft aan eten? Ik probeer ook minimaal uit te geven aan boodschappen.. Maar welk bedrag is haalbaar?

  Vriendelijke groetjes van Marrit Beekman

  • Reply
   Merel Hobbelen
   29 oktober 2016 at 12:49

   Dat is altijd goed natuurlijk! Ik heb met 3 pers, voorhern 80 nu terug gegooid naar 60, het is prima te doen, heb er nog 1 in de luiers ook ; ) en ik ben bezig met stoppen qua roken. Het is vooral plannen, las foutje in de blog, want plan wel n weekmenu en daaraan dus mijn weeklijst, afhankelijk wat er in de aanbieding is 🙂 hoop dat dit je helpt xx

 • Reply
  merel
  29 oktober 2016 at 10:46

  Dankje wel ben super trots op hoe ik het allemaal red ! Mega dank voor je positieve comment!

 • Reply
  Jonna@Burgertrutjes
  29 oktober 2016 at 09:27

  Goed van je om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Ook met een Klein budget kun je nog creatief zijn.

 • Reply
  Tine van Juwelendoosje
  29 oktober 2016 at 09:12

  Hoedje af! Met een klein budget rondkomen is moeilijk maar doenbaar. Leuk dat jij zoveel tips heeft. Het is niet aan iedereen gegeven om creatief te zijn met een beperkt budget

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]