DIY hacks en zelf maken Sensopatisch spelen

DIY: klei maken van maizena en scheerschuim

14 april 2016
Klei maken met scheerschuin-spelen met scheerschuim-GoodGirlsCompany

Klei maken van maizena en scheerschuim is helemaal niet zo moeilijk. Met dit recept maak je in een handomdraai budgetvriendelijke klei voor urenlang speelplezier.

Video 3x sensopatisch spelen met maizena

In onderstaande video laten we je zien hoe je klei kan maken met scheerschuim en maizena. En daarbij laten we je ook zien hoe je met bodylotion en maizena klei maakt. Super makkelijk en erg leuk!

Klik hier als je de video niet kan zien

Mijn kinderen vinden het leuk om te kleien. De zachte structuur en verschillende kleuren hebben een enorme aantrekkingskracht op ze. Vandaar dat het ook nooit bij een potje kan blijven. Alles moet open. Door elkaar gemengd worden en dan op den duur wordt het door mij weggegooid. Een grote bal klei in een onbestemd kleurtje verliest namelijk op den duur zijn magie. In plaats van nieuwe klei te kopen, gingen we klei maken van maizena en scheerschuim. Voeg er wat voedingskleurstof aan toe en je kinderen hebben urenlang speelplezier.

klei van maizena en scheerschuim-zelf klei maken recept

Natuurlijk kan je in de winkel nieuwe klei kopen. Maar bij ons raakt zoiets natuurlijk altijd in het weekend op als de winkels dicht zijn. Of het kan komen dat ik er dan spontaan opeens aan denk terwijl het al een poosje op mijn to-do lijstje staat.

Klei maken van maizena en scheerschuim

Om boze blikken en dito reacties van de dochters te voorkomen zorg ik er voor dat ik altijd een bus scheerschuim in huis heb.

Spelen met scheerschuin-GoodGirlsCompany-klein maken

Benodigdheden:

 • 1 bus scheerschuim
 • maizena
 • voedselkleurstof ( blauw, geel en rood de overigekleuren krijg je door deze kleuren te mengen)
 • 6 bakjes
 • 6 lepeltjes
 • oude kranten
 • eventueel klei- of koekjes uitsteekvormpjes
 1. Leg wat kranten neer als ondergrond
 2. Giet in elk bakje een bodempje maizena
 3. Voeg er naar inzicht scheerschuim aan toe
 4. Meng het geheel met een lepel of je handen. Hoe meer scheerschuim je gebruikt hoe meer fluffy het is. Voeg je meer maizena toe dan wordt de structuur vanzelf steviger.
 5. voeg 1 of 2 druppels voedselkleurstof toe en roer het geheel met een lepeltje door elkaar.
 6. Klaar!

sneeuwpop van scheerschuim-GoodGirlsCompany

Meestal laat ik mijn dochters de klei zelf maken. Ze hebben inmiddels de leeftijd dat ze dit ook zelf kunnen en vinden het bovendien super leuk. De scheerschuim in combinatie met de maizena voelt super zacht. En het ruikt ook nog lekker.

Meestal beginnen wij met een hele fluffy variant doordat ze natuurlijk helemaal los gaan met de scheerschuim. Het is ook veel te leuk om die spuitbus te gebruiken. Ik laat ze dan gewoon lekker spelen, ontdekken en kliederen.

Klei maken van maizena-GoodGirlsCompany

Na een tijdje voegen ze vanzelf meer maizena toe zodat de structuur dikker wordt en ze er mee kunnen kleien.  Als je uitsteekvormpje van koekjes bij gebruikt kan je er ook leuke figuurtjes mee maken.

Heb jij wel eens zelf klei gemaakt?

Ook leuk om te maken:

Klei maken

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

Dit zijn wij!