DIY hacks en zelf maken Sensopatisch spelen

DIY: klei maken van maizena en scheerschuim

14 april 2016
Klei maken met scheerschuin-spelen met scheerschuim-GoodGirlsCompany

Klei maken van maizena en scheerschuim is helemaal niet zo moeilijk. Met dit recept maak je in een handomdraai budgetvriendelijke klei voor urenlang speelplezier.

Inhoud van dit blog

Video 3x sensopatisch spelen met maizena

In onderstaande video laten we je zien hoe je klei kan maken met scheerschuim en maizena. En daarbij laten we je ook zien hoe je met bodylotion en maizena klei maakt. Super makkelijk en erg leuk!

Klik hier als je de video niet kan zien

Mijn kinderen vinden het leuk om te kleien. De zachte structuur en verschillende kleuren hebben een enorme aantrekkingskracht op ze. Vandaar dat het ook nooit bij een potje kan blijven. Alles moet open. Door elkaar gemengd worden en dan op den duur wordt het door mij weggegooid. Een grote bal klei in een onbestemd kleurtje verliest namelijk op den duur zijn magie. In plaats van nieuwe klei te kopen, gingen we klei maken van maizena en scheerschuim. Voeg er wat voedingskleurstof aan toe en je kinderen hebben urenlang speelplezier.

klei van maizena en scheerschuim-zelf klei maken recept

Natuurlijk kan je in de winkel nieuwe klei kopen. Maar bij ons raakt zoiets natuurlijk altijd in het weekend op als de winkels dicht zijn. Of het kan komen dat ik er dan spontaan opeens aan denk terwijl het al een poosje op mijn to-do lijstje staat.

Klei maken van maizena en scheerschuim

Om boze blikken en dito reacties van de dochters te voorkomen zorg ik er voor dat ik altijd een bus scheerschuim in huis heb.

Spelen met scheerschuin-GoodGirlsCompany-klein maken

Benodigdheden:

 • 1 bus scheerschuim
 • maizena
 • voedselkleurstof ( blauw, geel en rood de overigekleuren krijg je door deze kleuren te mengen)
 • 6 bakjes
 • 6 lepeltjes
 • oude kranten
 • eventueel klei- of koekjes uitsteekvormpjes
 1. Leg wat kranten neer als ondergrond
 2. Giet in elk bakje een bodempje maizena
 3. Voeg er naar inzicht scheerschuim aan toe
 4. Meng het geheel met een lepel of je handen. Hoe meer scheerschuim je gebruikt hoe meer fluffy het is. Voeg je meer maizena toe dan wordt de structuur vanzelf steviger.
 5. voeg 1 of 2 druppels voedselkleurstof toe en roer het geheel met een lepeltje door elkaar.
 6. Klaar!

sneeuwpop van scheerschuim-GoodGirlsCompany

Meestal laat ik mijn dochters de klei zelf maken. Ze hebben inmiddels de leeftijd dat ze dit ook zelf kunnen en vinden het bovendien super leuk. De scheerschuim in combinatie met de maizena voelt super zacht. En het ruikt ook nog lekker.

Meestal beginnen wij met een hele fluffy variant doordat ze natuurlijk helemaal los gaan met de scheerschuim. Het is ook veel te leuk om die spuitbus te gebruiken. Ik laat ze dan gewoon lekker spelen, ontdekken en kliederen.

Klei maken van maizena-GoodGirlsCompany

Na een tijdje voegen ze vanzelf meer maizena toe zodat de structuur dikker wordt en ze er mee kunnen kleien.  Als je uitsteekvormpje van koekjes bij gebruikt kan je er ook leuke figuurtjes mee maken.

Heb jij wel eens zelf klei gemaakt?

Ook leuk om te maken:

Klei maken

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Praat mee!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.