Bevalling Positiekleding

Deze kleding tijdens de bevalling zit het prettigst

15 maart 2017
kleding tijdens de bevalling

Welke kleding tijdens de bevalling, zit het meest comfortabel om de klus te klaren? Als je een baby op de wereld zet wil je namelijk niet gehinderd worden door je kleding.

Een baby op de wereld zetten, blijft natuurlijk gewoon een bloederig spektakel. Maar het moet nu eenmaal gebeuren, dus kan je je er het beste op kleden. Maar welke kleding tijdens de bevalling zit nu echt het lekkerst?

Inhoud van dit blog

Wat zit er in mijn vluchtkoffer?

Als ik op vakantie ga, presteer ik het om voor hetzelfde aantal dagen twee keer zoveel kleding mee te nemen als mijn man. Ik ben voorbereid op warm en koud weer. Formele en casual gelegenheden. Ook toen ik ging bevallen was ik tot in de puntjes voorbereid.

Mijn vluchtkoffer bevatte een comfortabel jurkje voor erna en genoeg kleding voor tijdens de bevalling zelf. Ervaring leert dat mijn temperatuur op dat moment zo ontregeld is, dat ik het liefst gewoon een dikke winterjas met bontkraag zou dragen om mij warm te houden. Daaronder dan wel weer een bikini zo dat wanneer ik de jas uitgooi omdat ik verga van de hitte, ik het lekker koel heb. Bovendien de bikini en vruchtwater gaat natuurlijk prima samen.

Kleding tijdens de bevalling

In je nakie

Persoonlijk denk ik niet dat er kledingvoorschriften zijn als het om bevallen gaat. Welke Kleding tijdens de bevalling je aantrekt, is dan ook vooral afhankelijk van waar jij je prettig bij voelt. De ene vrouw doet het in haar nakie. Omdat ze het bloedheet heeft of omdat ze dat lekker vrij vindt. Je hebt de verloskamer toch voor jezelf. Geloof me, niemand wil per ongeluk naar binnenlopen om recht in je onderkantje te kijken als er een hoofd uitkomt.

Big shirt of nachthemd

Het nachthemd of Big shirt is ook een favoriet tijdens de bevalling. Waarom? Nou het bedekt je bovenlijf terwijl het de onderkant vrij houdt. Je kan het optrekken wanneer het nodig is en naar beneden sjorren als jij dat wilt. Multifunctioneel en daarmee ideale kleding voor tijdens de bevalling. Zoals de naam zegt, is een big shirt een groot T-shirt wat je alle bewegingsruimte en vrijheid geeft om je ding te doen. Te hurken op de baarkruk. Of zo’n gezellig twerking dansje tijdens het opvangen van de weeën. Het spreekt voor zich dat je natuurlijk beter voor donkere kleuren kan kiezen dan lichte. Niemand zit te wachten op bloedvlekken op een wit shirt.

Een geboortejurkje

Vind je een Big shirt of nachtjapon niet stylish genoeg? Dan kan je ook kiezen voor een geboortejurkje. In landen als Amerika en Engeland is het helemaal hip. Het is jurk gemaakt van een comfortabele stof. Zeer geschikt om alvast te dragen tijdens de zwangerschap en te gebruiken als borstvoedingsjurk. Op Etsy vind je verschilllende delivery gowns. Ik schreef al eens over het Womama geboortejurkje en deze birthing gowns van dress to deliver zijn ook mooi.

Tot zover over Welke Kleding tijdens bevalling je aantrekt. Wat droeg jij tijdens de bevalling?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Praat mee!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.