Mama Positiekleding

Kleding tijdens bevalling, wat trek je aan?

15 maart 2017
Wat-trek-je-aan-tijdens-een-bevalling-GoodGirlsCompany

Kleding tijdens bevalling, wat trek je aan?

Een baby op de wereld zetten, blijft natuurlijk gewoon een bloederig spektakel. Maar het moet nu eenmaal gebeuren, dus kan je je er het beste op kleden. Maar wat trek je aan tijdens een bevalling?

Als ik op vakantie ga, presteer ik het om voor hetzelfde aantal dagen twee keer zoveel kleding mee te nemen als mijn man. Ik ben voorbereid op warm en koud weer. Formele en casual gelegenheden. Ook toen ik ging bevallen was ik tot in de puntjes voorbereid. Mijn vluchtkoffer bevatte een comfortabele jurkje voor erna en genoeg kleding voor tijdens de bevalling want ervaring leert dat mijn temperatuur op dat moment zo ontregeld is, dat ik het liefst gewoon een dikke jas met bontkraag zou dragen om mij warm te houden. En daaronder dan weer een bikini zo dat wanneer ik de jas uitgooi omdat ik verga van de hitte, ik het lekker koel heb. Bovendien de bikini en vruchtwater gaat natuurlijk prima samen.

Kleding tijdens bevalling?

In je nakie

Persoonlijk denk ik niet dat er kledingvoorschriften zijn als het om bevallen gaat. Welke Kleding tijdens bevalling je aantrekt, is dan ook vooral afhankelijk van waar jij je prettig bij voelt. De ene vrouw doet het in haar nakie. Omdat ze het bloedheet heeft of omdat ze dat lekker vrij vindt. Je hebt de verloskamer toch voor jezelf. Geloof me, niemand wil per ongeluk naar binnenlopen om recht in je onderkantje te kijken als er een hoofd uitkomt.

Big shirt of nachthemd

Het nachthemd of Big shirt is ook een favoriet tijdens de bevalling. Waarom? Nou het bedekt je bovenlijf terwijl het de onderkant vrij houdt. Je kan het optrekken wanneer het nodig is en naar beneden sjorren als jij dat wilt. Zoals de naam zegt, is een big shirt een groot T-shirt wat je alle bewegingsruimte en vrijheid geeft om je ding te doen. Te hurken op de baarkruk. Of zo’n gezellig twerking dansje tijdens het opvangen van de weeën. Het spreekt voor zich dat je natuurlijk beter voor donkere kleuren kan kiezen dan lichte. Niemand ziet te wachten op bloedvlekken op een wit shirt.

Een geboortejurkje

Vind je een Big shirt of nachtjapon niet stylish genoeg? Dan kan je ook kiezen voor een geboortejurkje. In landen als Amerika en Engeland is het helemaal hip. Het is jurk gemaakt van een comfortabele stof. Zeer geschikt om alvast te dragen tijdens de zwangerschap en te gebruiken als borstvoedingsjurk. Op Etsy vind je verschilllende delivery gowns. Ik schreef al eens over het Womama geboortejurkje en deze birthing gowns van dress to deliver zijn ook mooi.

Tot zover over Welke Kleding tijdens bevalling je aantrekt. Wat droeg jij tijdens de bevalling?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Zwangere buik via Shutterstock

 • Reply
  Het Womama geboortejurkje is de ideale kleding tijdens bevalling
  17 november 2017 at 19:31

  […] Kleding tijdens de bevalling, wat trek je aan? Onze tips […]

 • Reply
  Jascha Donath
  16 maart 2017 at 18:35

  Het t-shirt en de sokken die ik toevallig aanhad 🙂
  Het is niet in me opgekomen me te verkleden!

 • Reply
  Fanny
  16 maart 2017 at 06:14

  Bij mijn bevalling had ik een lang nachthemd vh ziekenhuis aan. Het was comfortabel, warm en ik hoefde het niet te wassen :p ideaal!

 • Reply
  Lieke van Veen
  15 maart 2017 at 17:46

  Dat womama geboorte jurkje is wel mooi.

 • Reply
  fitmetlien
  15 maart 2017 at 16:34

  Leuk om te lezen :-D. Daar had ik echt nog niet voer nagedacht :-). Ik neem het mee als ik ooit aan kindjes begin 🙂

  • Reply
   Josan
   15 maart 2017 at 21:04

   🙂 leuk dat ik je er over na heb laten denken.

 • Reply
  Imane
  15 maart 2017 at 14:42

  Bij de eerste, een Mexicaanse blauwe wijde jurk. Bij de tweede, yoga broek en een trui van breaking bad (zit gewoon superlekker).

  • Reply
   Josan
   15 maart 2017 at 21:05

   Het gaat er om dat je iets aanhebt wat je prettig vindt. Dus dat is altijd goed.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!