Films & Series kinderfilms en series

Klara en de gekke koeien

14 maart 2019
Klara en de gekke koeien GoodGirlsCompany

Vanaf vandaag 14 maart draait Klara en de gekke koeien in de bioscoop. Deze leuke familiefilm is geschikt voor alle leeftijden. In de animatiefilm van Justfilm speelt het dappere koetje Klara de hoofdrol. Zij probeert 100 appeltaarten te bakken om zo de boerderij van haar vader te redden. Maar er is een pestkop die roet in het eten strooit. Bestaat deze perskop echt of worden de koeien langzaam gek?

 

Klara, het kalfje woont middin de grote stad. Ze is een kind van haar tijd dus heeft ook ouders die niet meer bij elkaar zijn. Klara woont bij haar moeder terwijl haar vader is weggegaan. In Klara’s fantasie om een grote ster te worden. Dat is namelijk ook wat ze zelf graag wil. Maar helaas blijkt ze niet zo’n talent te hebben voor zingen en optreden. Als ze op een dag een lange brief van haar vader krijgt, kan ze het stadsleven voor goed achter zich laten. Haar vader zal haar wel helpen een ster te worden. En vol goede moede vertrekt ze naar de boerderij

Trailer Klara en de gekke koeien

Specificaties

 • speelduur 66 minuten
 • geschikt voor alle leeftijden

Het verhaal

Daar aangekomen ontdekt ze dat de realiteit toch een beetje anders is dan in een fantasie. Haar vader zit namelijk in de problemen. En hij blijkt haar al helemaal geen brief te hebben gestuurd. Wie wel? Daar kom je snel genoeg achter.  Klara moet haar eigen plannen opzij schuiven om de boerderij te redden. Als ze voor het einde van de week namelijk gaan 100 appeltaarten hebben gebakken komt Kuddeheuvel in handen van een gierige zakenman.

Vol goede moed begint Klara aan de missie. Maar de appels verdwijnen constant. En hun taarten ook. Wie doet dat toch? Klara en haar vriendjes proberen hun opdracht uit te voeren terwijl ze ook proberen te achterhalen wie het op hun gemunt heeft.

Klara-en-de-gekke-koeien-review

Klara-en-de-gekke-koeien_GppdGirlsCompany

Review: dit vonden wij er van

Ik bekeek de film samen met mijn 3 dochters van 3, 10 en 12. De jongste vond de film op sommige momenten wat spannend. Gelukkig waren haar zussen erbij om dingen uit te leggen en om even haar handje vast te houden. Die van 10 zat helemaal in het verhaal. Vond het geweldig en kon het goed volgen. Terwijl die van 12 het zelfs al weer wat te kinderachtig vond.

 

Pluspunten:

 • origineel verhaal
 • spannend maar niet te eng
 • vrolijke, leuke liedjes
 • positieve boodschap zoals geloven in jezelf, je eigen talenten vinden

Minpunten

 • soms wat langdradig en daardoor ongeloofwaardig

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]