Europa Kroatië Reizen

Kindvriendelijke vakanties in Kroatië

24 maart 2017
Kindvriendelijke-vakantie-Kroatië-Split-GoodGirlsCompany

Vorig jaar gingen we nog met veel plezier naar Turkije. Maar door de recente ontwikkelingen, kunnen we dat land ook van ons lijstje met geschikte kindvriendelijke vakantiebestemmingen halen. Tijd om eens verder te kijken. Daarbij viel ons oog op Kroatië. Volgens sommige lezers echt een geweldige plek. En ook nog een onontdekt.

Als het op vakantie aankomt, ben ik toch een beetje een gewoontedier. Yep, ik ga daar waar alle anderen ook gaan. Dan weet ik in elk geval dat het niet tegenvalt. En dat ik met Engels en wat handen- en voetenwerk me redden kan. Bij alles wat achter het voormalig IJzeren gordijn ligt heb ik dus helemaal geen gevoel. Onbekend maakt onbemind terwijl ik er dus steeds meer achter kom dat het daar prachtig is. Kroatië heeft namelijk veel te bieden voor gezinnen. Kies voor een avontuurlijke vakantie in Istrië, een strandvakantie in Dubrovnik of ga lekker cultuur snuiven in Zagreb, Zadar of Split. In het zonnige Kroatië valt er veel te ontdekken. Hieronder noem ik een aantal steden met hun hoogtepunten. Zo kan je zelf beslissen welke plek in Kroatië de moeite waard is.

Kindvriendelijke-vakanties-in-Kroatië-dubrovnik-GoodGirlsCompany

Kindvriendelijke vakanties in Kroatië

Dubrovnik

As je een strandvakantie met stedentrip wilt combineren, moet je in Dubrovnik zijn. Hier kun je wandelen langs de beroemde stranden én de oude stad. Deze staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en is zeker de moeite waard om samen met je kinderen te ontdekken. Dubrovnik biedt nog veel meer plekken waar kinderen zich kunnen vermaken. Het Uvala Lapad strand in Dubrovnik heeft bijvoorbeeld een drijvend waterpark, trampolines, springkastelen en een speeltuin. Ga paardrijden in Konavle.

Kindvriendelijke-vakantie-Kroatië-dubrovnik-GoodGirlsCompany

Voor een spectaculair uitzicht op de stad en de eilanden neem je de kabelbaan naar de top van de Srd berg. Het Dubrovnik Film Event (25 april – 3 mei) is ook een geweldig evenement. Afgelopen jaar was er een tentoonstelling waarbij toeristen en inwoners met augmented reality konden zien hoe de stad Dubrovnik in de afgelopen 100 jaar veranderd is.

Zagreb

Als je van kunst en cultuur houdt, moet Zagreb op je bucketlist staan. Het is een must- visit voor iedereen wiens hart daardoor sneller gaat kloppen. Bezoekers van alle leeftijden hebben de keuze uit een ruim aanbod van musea en kunnen meer leren over bijvoorbeeld Neanderthalers, exotische planten of ruimtevaartschepen.

Ook het rustige Maksimir park is zeker een bezoekje waard. Dit park is ontworpen in de stijl van een Engelse tuin met smalle lanen, bruggen en meren. Daarnaast is er een dierentuin in het park. Hier kunnen kinderen met eigen ogen zien hoe de zeeleeuwen worden gevoerd. Zagreb is de thuisbasis van het internationale straatfestival Cest is d’ best (31 mei – 4 juni). Kinderen, maar ook volwassenen kijken hier hun ogen uit met de vele clowns, acrobaten, goochelaars en straatmuzikanten die de toeschouwers vermaken met hun kunsten. Ben je gek op geanimeerde films? Plak er dan nog een weekje aan vast en bezoek het Animafest (5-10 juni) in Zagreb.

Kindvriendelijke-vakantie-Kroatië-Sibenik-vesting-GoodGirlsCompany

Zadar

Onder kindvriendelijke vakanties in Kroatië valt ook een bezoekje aan het bruisende Zadar. Hier valt voor alle leeftijden veel te beleven. Kijk je ogen uit, shop ‘till you drop. En geniet van van de mooiste zonsondergang ter wereld met het geluid van klotsende golven en het zee-orgel op de achtergrond. Werkelijk onbetaalbaar! Het kunstewerk ‘Greetings to the sun’ wordt ‘s avonds voor een spectaculair schouwspel. En wil je even de stad ontvluchten, dan strijk je neer op het laidback eiland Preko. Dit ligt op slechts 20 minuten verwijderd van Zadar. Liefhebbers van het Wilde Westen kunnen hun hart ophalen tijdens het Karl May Fest in Starigrad Paklenica (5 – 10 juni).

Kindvriendelijke-vakantie-Kroatië-rafting-GoodGirlsCompany

Istrië

Door de Nationale parke en verschillende aquaria is het mooie Istrië de perfecte bestemming voor avontuurlijke kinderen. Op het eiland Brijuni ontdekken ze prehistorische dinosaurussporen. In het aquarium in Pula kijken ze hun ogen uit en ontdekken ze indrukwekkend flora en fauna. Het is absoluut de moeite waard om een bezoek aan Pula te combineren met “The Days of Antiquity”; een groot spektakel waar de geschiedenis van Pula met veel muziek en lichtshows wordt gepresenteerd.

En als Nederlander wil je natuurlijk kunnen fietsen. Dat kan want het schiereiland Istrië is het beste fietsgebied van Kroatië met mooie fietsroutes langs de kust of door de nationale parken. En heuse Bike & Bed accomodaties.

Kindvriendelijke-vakantie-Kroatië-ervaringen-Split-GoodGirlsCompany

Split

Op het lijstje met kindvriendelijke vakantiebestemmingen in Kroatië mag Split niet ontbreken. Het is een perfecte bestemming als je stad en strand wilt combineren. Het heeft een prachtig centrum met overblijfselen uit de Romeinse oudheid zoals het Diocletian Paleis. Er is een gezellige boulevard vol cafés en restaurants. Vanuit Split bezoek je gemakkelijk de eilanden Brac en Hvar.

Het strand Bacvice is op loopafstand van het centrum. Hier is het water  ondiep water dus ideaal om heerlijk een dagje rond te spartelen. En oudere kinderen halen hun hart op aan de vele natuuractiviteiten zoals hiken en roofvogels spotten op de Biokovo berg of raften op de Cetina rivier.

vakantie-kroatie-Jeºeva kuåica-GoodGirlsCompany

Šibenik

Een andere kindvriendelijke bestemming is Šibenik. Hier worden iedere zomer kinderen uit de hele wereld verwelkomt voor het Internationale Kinder Festival (17 juni – 1 juli) met workshops, optredens en leerzame evenementen.

Kortom kindvriendelijke vakanties in Kroatië vind je genoeg. Het loont om dit prachtige land te ontdekken.

Onze ervaringen met Kroatië

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagramFacebook of YouTube

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!