Kerst Lifestyle

Tips voor een kindvriendelijke kerstboom

7 december 2016
Tips-voor-een-kindvriendelijke-kerstboom-GoodGirlsCompany

Vroegah, lang voordat ik kinderen had gruwelde ik van plastic kerstballen. Enkele kinderen later en vele jaren wijzer is een kindvriendelijke kerstboom gewoon net zo’n must als af en toe zonder kinderen naar het toilet kunnen.

Kindvriendelijke-kerstboom-GoodGirlsCompany

Mijn dreumes is het meest aandoenlijke mensje dat ik ken. Tegelijkertijd is ze van al mijn kinderen ook de grootste sloper die ik er binnen de muren van ons huis rondloopt. Potloodkrassen op deuren, kapot en gedemonteerd speelgoed. Niks is veilig. Ik zag de bui dan ook al hangen; die Pinterest Perfecte kerstboom? Die gaat er bij ons dit jaar niet komen. Het wordt gewoon kindvriendelijke kerstboom. Waardoor het hart van elke kerstverslaafde zoals ik gewoon een heel klein beetje huilt. Want laten we eerlijk zijn; de meeste kindvriendelijke dingen zijn spuuglelijk. Toch? Nou welkom anno Kerst 2016.

Tips-voor-een-kidsproof-kerstboom-GoodGirlsCompany

Tips voor een kindvriendelijke kerstboom

Kunstkerstboom

Vele jaren geleden ben ik overgestapt op een kunstkerstboom. Nou ja mijn moeder ging verhuizen en moest die van haar kwijt dus vandaar. Tuurlijk had ik zo mijn bedenkingen. Een Nordman of blauw spar die ruikt tenminste. Die authentieke kerstgeur moet ik dan weer missen. Gelukkig kun je dat tegenwoordig als etherische olie of in een spuitbus kopen. Bovendien scheelt het weer een heleboel dennennaalden stofzuigen. En dat is ook wat waard.

plastic-kerstbal-GoodGirlsCompany

Plastic kerstballen

Yep, it’s not a pretty sight maar je moet iets. Bovendien als je je er even echt in verdiept ontdek je dat er steeds meer varatie is. Jaren geleden begon ik met neppe ballen van de Wibra waar het gewoon afstraalde dat ze van plastic waren. Maar tegenwoordig heb exemplaren die mat, glanzen of met opdruk zijn. Haakje erin, lasnaad wegwerken, slingers erbij en ze zijn klaar. Bovendien als je dreumes net zoals die van mij dat ding eruit vist en vol passie richting de grond gooit…ben je blij dat het niet in duizend stukjes uiteen spat.

kidsproof-kerstboom-GoodGirlsCompany

Stoffen versiering

Tegenwoordig heb je stijlvolle kerstversiering van mooie stoffen of vilt. Het is weer eens wat anders dan anders en het ziet er leuk uit. Daarnaast is het ook heel kids-proof.

kindvriendelijke kerstboom

Foam ballen

De nieuwste ballen zijn van een soort foam. Wist ik ook niet totdat ze mij daar in de Intratuin op wezen. Ze verkochten ze in een setje van 3 ballen. Met print, maar ook met een soort poedersneeuw coating.

Houten hangers

Als je van mijn leeftijd bent, kan je waarschijnlijk wel die eenvoudige houten hangers herinneren. Skiënde potjes, engeltjes met trompetten, een vogel in zo’n voederhuisje…En natuurlijk nostalgisch dat elk jaar er meer verf afbladderde. Nou over die dingen heb ik het dus. Als ze nog ergens verkrijgbaar zijn, die zijn ook heel kindvriendelijk voor in je kerstboom.

Verdere tips voor een kindvriendelijke kerstboom

In de hoge

Als je een niet al te grote boom hebt, kan je deze op een tafeltje of kastje zetten. Lekker buiten bereik van grijpgrage kinderhandjes.

Lampjes

Hang de lampjes niet te laag. Hier kunnen kleine kinderen bij en om hun nek wikkelen. Kijk ook uit met stekkers en stopcontacten.

Heb jij nog tips voor een kindvriendelijke kerstboom?

Niet vergeten: Vanmiddag om 16:00 uur komt er nog een blog online. Mijn eerste winactie van onze #12DaysofChristmas.

Ook leuk om te lezen:

Kindvriendelijke kerstboom

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

 • Reply
  Josephine
  8 december 2016 at 08:35

  Oh, die houten versieringen vind ik altijd het leukst, wij gebruiken ze nog steeds. Je kunt ze zeker nog krijgen op de Duitse kerstmarkten, want het is een Duitse traditie.

  Verder nog een tip: vroeger maakte men zelf kerstversiering, bijvoorbeeld van papier of noten. Zulke versieringen kunnen natuurlijk ook stuk, maar zijn in ieder geval niet van glas én niet duur. Misschien is het iets meer voor wat oudere kinderen, maar als ze het zelf gemaakt hebben, blijft het misschien ook langer ongeschonden hangen…? *Wishful thinking?*

  • Reply
   Josan
   9 december 2016 at 09:41

   Dank je wel voor de tip Josephine. Met de oudsten is het meer zo dat de middelste alles wat zij mooi vind er ook bij in hangt. Tref ik een speelgoed piepboekje ergens aan de achterkant aan. Is toch niet helemaal de bedoeling.

 • Reply
  Linda
  7 december 2016 at 16:22

  Ik heb nog wel een tip.. Stop er geen eetbare kerstkransjes in hahaha. Ik kan me nog wel herinneren van ons thuis vroeger dat ik of een van m’n drie zussen wel in de boom te vinden waren. En ja daardoor sneuvelde er wel iets.. Wie stopt er dan ook eten in de boom. Dat is veel te aantrekkelijk!

  • Reply
   Josan
   9 december 2016 at 09:42

   Kerstkransje! Ik zat er nog aan te denken dat we ze moesten kopen Hahaha die vrat ik vroeger ook uit de boom 🙂 #nostalgie

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  7 december 2016 at 14:24

  Wij hebben een kunstboom met plastic ballen. Ideaal. Maar zo’n platte die je aan de muur hangt lijkt me ook best handig.

  • Reply
   Josan
   9 december 2016 at 09:40

   Ja die zie je ook steeds meer. Vind ik eigenlijk ook wel heel erg leuk.

 • Reply
  Van Gaans
  7 december 2016 at 11:03

  Mooie kerstboom heb je staan. Wij hebben ook een kunstboom, plastic ballen etc. Niet het allermooiste misschien, maar wel zo veilig. Wij hebben er ook rozen, strikken en belletjes in hangen. Childproof en geeft toch een ander beeld dan alleen plastic ballen.

 • Reply
  Annemiek Visser
  7 december 2016 at 10:20

  Je kerst boom is mooi geworden. Wij gaan dit jaar weer zelf de versiering maken wat het precies is vertel ik nog niet maar daar ga ik ook een blog over schrijven. Vorig jaar hadden we een sprookjes(kerst)boom Een hoop werk maar dubbel en dwars waard 🙂

  • Reply
   Josan
   9 december 2016 at 09:39

   Oh leuk! Ik ben benieuwd. Wie weet als jongste sloper groot genoeg is, ga ik ook met thema’s werken.

 • Reply
  MamaPlaneet
  7 december 2016 at 07:40

  Kunstkerstboom check. Plastic en foam ballen check. Met dagelijks een huis vol kinderen onder de 3 jaar is dit wel zo verstandig inderdaad. Ik wil wel dolgraag een grote boom. Hopelijk krijg ik daar geen spijt van.

  • Reply
   Josan
   9 december 2016 at 09:39

   Ik wil ook elk jaar ene hogere. Maar als ik dat ding na 3 Koningen weer af mag tuigen, kom ik daar altijd weer op van terug.

 • Reply
  Lotte en Saar
  7 december 2016 at 07:38

  Ik vind hem gaaf!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]