Babyspullen Moeder & Kind

Kinderwagen met grote reiswieg

30 maart 2015
kinderwagen-met-grote-reiswieg-GoodGirlsCompany

Zoek je een kinderwagen met grote reiswieg? Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan hebben wij in dit blog een handig overzicht zodat je zelf een goede keuze kan maken.

Kinderwagen met een grote boodschappenmand

Als ik mag kiezen tussen een kinderwagen met een grote wieg of een kinderwagen met een grote boodschappenmand, kies ik voor de laatste optie. Natuurlijk is het fijn als je kind tot 6 maanden in de wieg kan liggen, maar als dat niet lukt is er ook geen man overboord. De huidige generatie kinderwagens van Joolz, Bugaboo en Easy Walker hebben vaak verschillende standen waardoor het alsnog mogelijk is het stoeltje in een platte stand te leggen en het rugje van je baby te ontzien.

Maar als je door je boodschappenruimte heen bent zijn, er vaak heel wat minder opties om hier mee om te gaan. Vandaar mijn voorkeur voor een kinderwagen met een grote boodschappenmand.

Kinderwagen met grote reiswieg

Officieel mogen baby’s pas over naar een buggy als ze stevig kunnen zitten. Nu worden de baby’s steeds groter dus de kans dat ze eerder uit de kinderwagenbak gegroeid zijn is vrij groot. Inmiddels ben ik na 3 kinderen er wel een beetje achter dat de een reiswieg de andere niet is.  Quinny (en daarmee ook Maxi-Cosi) staat er bekend om dat hun kinderwagenbakken klein zijn. Ik heb bij vriendinnen gezien dat hun kind er met 4 1/2 maand uit was. Dan is zo’n kinderwagen wel goedkoper in aanschaf maar dit vind ik zonde. Vooral de duurdere merken hebben vaak reiswiegen  die net even iets langer mee gaan doordat ze groter zijn.

Bugaboo Cameleon

Voor al mijn 3 kinderen heb ik een Bugaboo Cameleon gebruikt. Ik ben zelf niet zo groot dus mij maakte het niet zoveel uit dat de kinderwagenbak laag op het onderstel zit. Ook mijn man had er nooit last van. De reden dat we voor deze kinderwagen kozen is toch ook wel vanwege zijn riante reiswieg. Maar liefst 80 cm! Ja mensen. Dat is prettig.

Stokke Trailz

Ook de Stokke Trailz is een kinderwagen met grote reiswieg. Het reiswiegje van de Stokke Trailz is 79,5 cm. Okay een halve centimeter korter dan de Bugaboo maar daar zal het waarschijnlijk echt niet op aankomen. Het is een robuuste kinderwagen met een reiswieg die mooi hoog op het frame gevestigd wordt.

Joolz Geo

Als je een grote reiswieg voor je kinderwagen zoekt, is de Joolz Geo2 echt een aanrader. Robuust en stevig is deze nog groter dan die van de Joolz Day.

Bugaboo Buffalo

Wat ik hierboven over de Cameleon zei, geldt ook voor de Buffalo. Deze bak schijnt zelfs nog enkele centimeters groter te zijn dan de Cameleon. Helemaal perfect. Doordat het zitje in vergelijking tot de Cameleon hoger op het onderstel zit, is dat probleem meteen opgelost.

Mutsy Evo

Ik heb zelf geen ervaring met de kinderwagens van Mutsy maar heb gehoord dat de Musty Evo ook een grote kinderwagenbak heeft. Een interessante optie zeker omdat de prijs van deze wagen iets lager ligt dan de hierboven genoemde merken.

Ook leuk om te lezen:

kinderwagens

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]