Lifestyle Meisjeskleding

Online kinderschoenen kopen tijdens de sale

7 januari 2017
Kinderschoenen-kopen-tijdens-de-sale-GoodGirlsCompany

Als je kind smalle voeten heeft, is het beter om met het kopen van kinderschoenen te wachten tot de sale. Tenminste voor je portemonnee want anders betaal je de hoofdprijs. Ook tijdens de sale kost het nog wel een lieve duit. Toch verschiet ik dan net iets minder van kleur als ik zie welk bedrag de (digitale) kassa uiteindelijk aftikt.

Zo moeder zo dochters. Ik heb smalle voeten. Mijn dochters dus ook. De een wat meer dan de ander. Maar bij de meeste schoenenzaken in de stad slaag ik niet. Gelukkig ligt de tijd van verantwoord orthopedisch schoeisel die je zelfs onder je zondagse jurk droeg (jeugdtrauma) al weer ver achter ons. Inmiddels zijn ook de betere kinderschoenen hip (genoeg). En  ook die koop je gewoon online.

Kinderschoenen-Sooco-ervaringen-GoodGirlsCompany

De ergernis van offline kinderschoenen kopen

De dagen dat ik uitsluitend nog maar offline winkelde, liggen ver achter mij. Ook voor de kinderen kan ik steeds slechter in een stenen winkel slagen. Het assortiment aan schoenenwinkels in onze binnenstad is klein. Heb ik ze allemaal gehad? Dan is de keuze op. Begin ik weer van voren af aan om dan maar te kijken welke tweede keus nu eerste keus moet zijn. Oh en de frustratie als je na zo’n intensief traject te horen krijgt “Nee, mevrouw we hebben de maat helaas niet meer voorradig. Maar ik kan het wel voor u online bestellen dan heeft u het binnen 5 werkdagen thuis. Hashtag klantvriendelijke smile. Ikzelf glimlach dan vaak iets minder. Okay, het positieve nieuws is inderdaad wel dat ze het voor je hebben. Maar ik wil het NU-HUUU ( zo jammer dat je als volwassene dan niet mag gaan lopen drammen en je volledig kan laten gaan met een driftbui op de grond.) Als ik dat van tevoren geweten had, was ik wel meteen achter de computer gekropen. Had ik zo vanuit mijn luie stoel een winkelmandje vol geklikt en veel minder tijd verspeeld. Maar goed, online it is.

Online-kinderschoenen-kopen-tijdens-de-sale-GoodGirlsCompany

Kinderschoenen online kopen, is dat wel veilig?

Een van de risico’s van online kinderschoenen kopen is natuurlijk dat de schoen niet past. Nu kan de juiste schoenmaat vaak al weten door de voet eerst op te meten. Inmiddels ken ik de voeten van mijn kinderen goed genoeg om te weten hoe hard ze groeien. Voor Miss G had ik in de wintersale vorig jaar nog laarzen gekocht. Dit keer was Miss B  aan de beurt.  Voor haar heb ik per seizoen 1 schoenmaat groter nodig heeft. Dan houdt ze genoeg ruimte over zodat haar voeten kunnen groeien en de schoen genoeg stevigheid biedt. Ook weet ik inmiddels welke merken er als gegoten zitten. Clic, Hip en Giga zijn hier thuis al jaren favoriet van kindervoetjes. Doordat je bij steeds meer online shops schoenen kosteloos terug kan sturen, durf ik het risico wel aan. Of ik bestel gewoon twee paar voor het geval ik twijfel en zekerheid wil.

Sooco

Tegenwoordig heeft bijna elke stenen winkel wel een webshop. Maar als je daar bent uitgekeken, ontdek je vaak dat het internet nog veel meer leuke shops biedt. Zo is er Sooco, een webshop waar je- als je op maandag t/m vrijdag voor  20:00 uur schoenen bestelt- ze de volgende dag al in huis hebt. Nu ben ik daar altijd een beetje sceptisch in. Meerdere winkels beloven dat maar ik heb het al een aantal keer meegemaakt dat deze belofte niet werd waargemaakt. En dan scoor je toch geen punten bij mij. Maar mijn sceptische houding blijkt nergens voor nodig. Mijn bestelling is er de volgende dag ook echt. Miss B is blij want de laarzen van HIP zitten als gegoten en zijn lekker stoer. Ik ben blij want zo relaxed heb ik nog nooit kinderschoenen gekocht.

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]