Kinderkamer

Kinderkamer inrichten? Leuke tips en inspiratie!

6 januari 2023
hippe-kinderkamer-trends-themillennialmom

Het is misschien wel een van de leukste ruimtes om in te richten in huis: de kinderkamer! Gebruik je creativiteit om er echt iets gezelligs van te maken. Dat niet alleen, het is natuurlijk ook belangrijk om er een rustig plekje van te maken, met een goed bed. Dit zijn onze tips voor de kinderkamerinrichting!

Slapen als een roosje

Het bed vormt het centrale punt in de kinderkamer. Slapen is immers heel belangrijk, zeker voor kinderen. Daarbij is het essentieel om een goede omgeving voor het slapen te creëren. Kies voor een comfortabel matras. Haal het juiste beddengoed in huis, zoals zachte kinderdekbedovertrekken van katoen of katoensatijn. Er wordt vaak gekozen voor een vrolijke kleur of een print. Maar wil je juist meer rust hebben in de kinderkamer? Dan is een wit dekbedovertrek een betere optie. Dit kan bevorderlijk zijn voor de nachtrust van je kind!

Verlichting in de kinderkamer

Het is slim om voor de juiste verlichting in de kamer te zorgen. Misschien is slapen in het donker nog wat spannend, dus denk aan een nachtlampje naast het bed. Het licht dat hieruit komt, moet niet te fel zijn: kies liever voor warm, geelkleurig licht. Voor meer licht is er een lamp aan het plafond nodig, of juist elders aan de muur. Bij een bureautje is extra verlichting bijvoorbeeld een uitkomst.

Juiste gordijnen

dekbed-kinderen-themillennialmom

Hang goede gordijnen op in de kinderkamer. Hoewel kinderen vaak vroeg wakker zijn ’s ochtends, wordt er misschien net wat langer uitgeslapen als de gordijnen verduisterend zijn. En het inslapen is zo ook makkelijker, met name op dagen dat het buiten lang licht blijft. Stoffen, zware gordijnen zijn daarnaast goed voor de akoestiek in de kamer. Het kan zelfs helpen om storend geluid van buiten wat tegen te houden, zoals voorbijrijdende auto’s.

Hoek om te spelen

Natuurlijk is het leuk als er kan worden gespeeld in de kinderkamer! In kleine kinderkamers moet je een beetje creatief zijn, maar met een slimme indeling kan er vast een speelhoekje worden gemaakt. Plaats hier een grote mand met het favoriete speelgoed van je kind erin. Van een poppenhuis tot blokken, van auto’s tot een gameconsole: dit ziet er voor ieder kind natuurlijk weer anders uit. En zorg voor een zachte ondergrond, om lekker op te kunnen zitten en zacht op te kunnen landen mocht het kind vallen. Is er nog wat ruimte over? Dan kun je hier bijvoorbeeld een klein bankje plaatsen, ideaal om op te chillen.

Bureautje in de kinderkamer

kinderkamer-inrichten-themillennialmom

Om huiswerk aan te maken, om aan te lezen of om aan te tekenen: een bureautje is een handig meubelstuk om in de kinderkamer te plaatsen! Een bijpassend stoeltje is tevens welkom, waar het kind op kan zitten. Zet het bureautje en de stoel in de speelhoek neer, of juist bijvoorbeeld naast het bed. Het is maar net wat het handigst uitkomt qua indeling van de kamer.

Vrolijke aankleding

Een kinderkamer is niet compleet zonder wat leuke aankleding. Posters of schilderijtjes aan de muur, een vloerkleed op de grond, knuffels op een plank aan de wand – maak er een gezellig geheel van.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]