Interieur Kinderkamer

Vliegtuigplank; de unieke wandplank voor de kinderkamer

6 januari 2021

Een van de grote eycatchers in Novans kinderkamer is zijn vliegtuigplank. Deze mintgroene wandplank in de vorm van een vliegtuig hangt boven zijn ledikant. Deze Webshop Wednesday stel ik jullie voor aan de persoon achter Vliegtuigplank.

Maandenlang sliep Novan in zijn hangwieg bij mij op de slaapkamer. Maar zodra hij zich goed kon optrekken, vond ik dat niet meer veilig. ‘s Ochtends zag ik regelmatig een klein kinderkopje dat probeerde over de rand te kijken. Tijd om hem naar zijn eigen kamer te brengen. Deze is een verdieping lager, maar door het thema bevind hij zich wel in de wolken.

Webshop Wednesday; Vliegtuigplank

Voor Novan wilde ik een kamer met als thema sterren. Kortom; alles wat met de lucht te maken heeft vind je in zijn kamer. Waaronder ook een mooie wandplank in de vorm van een vliegtuig. Op Pinterest had ik al eens zoiets gezien en daar was ik erg enthousiast over. Via een een groep over kinderkamerstyling kwam ik toevallig in contact met Alwin. Ik kon de wandplank naar mijn wensen laten maken en ook nog 5 bijpassende witte wolkjes voor op de muur bestellen. Het resultaat is geweldig en ik ben er erg blij mee. Vandaar dat Alwin deze eerste Webshop Wednesday van het nieuwe jaar aftrapt.

Wie ben je?

Alwin van der KampMijn naam is Alwin van der Kamp. Geboren en getogen in het plaatsje Oldemarkt in NW Overijssel. Tegenwoordig woon ik in Harderwijk in een geweldig gezin (vrouw en drie kids) en werk ik als Captain op een Boeing 737 voornamelijk vanaf Schiphol. Naast mijn werk, en naast veel tijd aan mijn gezin te besteden, zijn er natuurlijk ook hobby’s. Eén ervan is klussen. Dingen maken met je handen. Ik kon mijn lol op; er was genoeg te klussen in en aan het klushuis waarin we wonen. Maar nu is dit klaar; alles is gedaan, het huis is netjes en we wonen er met veel plezier.

Wat inspireerde je om met je webshop te beginnen?

wandplank-inspiratie-kinderkamer

Een (andere) droom van mij was altijd al het hebben van een bedrijfje. Voor mijn zoon zijn babykamer, die inmiddels alweer 4 is geworden, heb ik destijds een dubbeldekker-vliegtuig gemaakt voor boven zijn commode.
De reacties hierop waren geweldig. Het besluit was genomen, ik ga een webshop beginnen!
Toen we door de corona-crisis voor ons werk niet of nauwelijks meer konden vliegen, besloot ik de toen ontstane tijd te gebruiken om hiermee aan de slag te gaan. En zo is Vliegtuigplank.nl geboren.

Wat verkoop of maak je?

vliegtuigwandplank voor kinderkamer

De vliegtuigplanken zijn gebaseerd op dubbeldekker-vliegtuigen. Twee planken boven elkaar met buisjes ertussen, een propeller en een onderstel. Zodoende is het niet alleen een eyecatcher op zich, maar tegelijkertijd een wandplank waarop je accessoires, foto’s, boeken, noem maar op, kwijt kunt.
Het leuke van Vliegtuigplank.nl is dat je iets koopt voor jouw (baby-)kamer dat bijna niemand anders heeft. Dit komt omdat je deze vliegtuigplanken zelf kunt samenstellen: Lengtes en dieptes van de vleugels mogen variëren, de planken kunnen gemaakt worden als “oud hout”, of gelakt worden in vele kleuren of onbehandeld blijven, en zo zijn er nog meer detail-keuzes waar je voor kunt kiezen. Custom-made dus. Zodoende is deze plank altijd aan te passen aan de stijl in jouw (baby-)kamer.
Andere producten? Nog niet, maar er zijn wel een paar product ideeën die ik heb waarmee ik het aanbod kan uitbreiden. Houd de site dus in de gaten 😉

Hoe kunnen klanten bij jou bestellen?

Klanten kunnen bestellen door naar mijn webshop: www.vliegtuigplank.nl te gaan. Hier bestellen is helemaal goed. Kom je er niet uit, dan kun je mij altijd bellen, mailen, whatsappen. Ook heb ik een Facebookpagina en een Instagram-pagina.
Eén van de leuke aspecten van dit bedrijfje vind ik het contact met de klant. Ik houd altijd goed contact en probeer altijd mee te denken met de klant, en stel me flexibel op: Is jouw vliegtuigplank klaar, dan stuur ik een foto. Iets toch liever anders gezien? Dan verander ik het. Pas als de klant blij is, stuur ik hem op. In de reviews op de site is dit alles ook terug te lezen, en ik moet toegeven; Daar ben ik best wel trots op!

Waar hoop je over 5 jaar te staan?

De verdeelsleutel van mijn tijd is nu perfect. Tijd voor het gezin en werk, voor het bedrijf en voor andere hobby’s/bezigheden.
Verder is Vliegtuigplank.nl een kleinschalig bedrijfje. Hierdoor is het eenvoudig nauw contact met de klant te houden en kwaliteit en flexibiliteit te bieden. Don’t get me wrong: Natuurlijk is dat mogelijk als je groot wordt. Zolang ik die 3 pilaren kan blijven waarborgen, en die verdeelsleutel hetzelfde blijft, wil ik groter worden.
Binnen dit kader vind ik, dat als je een bedrijf hebt, je verder alle kansen moet aangrijpen voor je bedrijf om te groeien.
Als mijn vliegtuigplanken net zo vaak op babykamers voor gaan komen als de “zweedse kruidenrekjes”, dan is mijn 5-jarenplan geslaagd 

Je eigen unieke wandplank bestellen doe je hier

vliegtuigwandplank

Liefs Josan Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]