Spelen

4 Speelgoedtrends die tijdloos zijn

24 oktober 2020
tijdloos speelgoed kinderen

Spelen is belangrijk voor kinderen. Maar ook voor volwassenen. Bij speelgoed passeren trends, hypes en rages elkaar in snel tempo. Maar een aantal tijdloze speelgoedtrends blijven altijd bestaan. En vormen een prima basis voor de speelgoedkisten van je kinderen.

Tijdloze speelgoedtrends voor kinderen

speelgoed kiezen voor kinderen

Nu het einde van het jaar weer in zicht komt, zullen verschillende rages, hypes en trends de verlanglijstjes van kinderen domineren. Dikke speelgoedgidsen laten zien wat de musthaves zijn voor Sinterklaas en Kerst. Ben je op zoek naar speelgoed trends die wat meer tijdloos zijn? Dan moet je onderstaand blog lezen.

Poppen

Het spelen met poppen heeft een positieve invloed op kinderen. Dit geldt voor zowel meisjes als jongens. Ze ontwikkelen er sociale vaardigheden door zoals empathie. Of beter gezegd: door je kind te stimuleren met poppen te spelen, help je hem of haar bij het ontwikkelen van vaardigheden die het later als volwassene nodig heeft. Het is leuk om te zien dat trends en rages veranderen. Tegenwoordig zijn interactieve poppen een hype. Tegelijkertijd is het ook leuk om te zien dat speelgoed uit mijn jeugd zoals de mini poppetjes van Polly pocket, weer een comeback maken.

Auto’s

Nu ik een zoontje heb, ontkom ik niet aan speelgoed zoals auto’s. Novan is nog maar 8 maanden, maar heeft een buitengewoon grote interesse voor alles wat rolt en wielen heeft. Hij kijkt naar hoe de onderdelen in elkaar zitten. Door zijn aanwezigheid, merk ik dat de inhoud van onze speelgoedkisten ook een beetje verandert. En dat zie ik als een positieve ontwikkeling.

Chloe heeft ook meer interesse in auto’s en racebanen omdat het speelgoed is waar ze op den duur met haar broertje mee kan spelen. Naast Barbies, LOL Surprise, Playmobil en Babyborn heeft ze nu ook interesse in Paw Patrol.

Speelgoed met open einde

Loose parts play of speelgoed met open einde biedt kinderen oneindig veel speelplezier. Het is speelgoed dat meerdere functies kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan een stok. Dat kan een wandelstok zijn, staf of zwaard. Door je kinderen speelgoed aan te bieden dat niet slechts een bepaalde functie heeft, stimuleer je de fantasie van de kinderen. Het daagt hen uit op zoek te gaan naar meerdere gebruiksmogelijkheden van voorwerpen. Zo zijn blokken op de leeftijd van Novan bijvoorbeeld interessant en Kapla op de leeftijd van Chloe.

(Bord)spelletjes

Buiten wordt het kouder en we zitten weer meer binnen. Iets wat we sowieso dit jaar al meer gedaan hebben dan de afgelopen jaren. Juist in deze tijd waarin je zoveel op elkaar bent aangewezen, is het belangrijk om op een positieve manier die extra tijd samen door te brengen. Het spelen van spelletjes is een prima tijdverdrijf. En het spelen van bordspelletjes heeft verschillende voordelen. Het verbetert de familieband, vergroot de woordenschat en bovendien geeft het ontspanning.

Als gezin hebben wij een ouderwetse spelletjeskast waarin klassiekers staan zoals Monopoly en Levensweg. Maar ook Rummikub hebben we weer helemaal opnieuw ontdekt. In de warme gloed van eettafellamp worden er ‘avonds heel wat potjes gespeeld. Tijdloos vermaak dat zorgt voor mooie herinneringen.

Ook leuk om te lezen:

Tijdloze speelgoed trends voor kinderen

Liefs Josan Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]