Moeder & Kind Persoonlijk

Hoe kan je je kind in de auto vergeten? Nou zo dus!

1 juni 2018
kind in de auto vergeten

Zodra het warmer weer wordt, lees je helaas ook elk jaar wel verhalen over kinderen die in een snikhete auto overlijden. Vanaf de zijlijn is het makkelijk oordelen. Want hoe kan je je kind in de auto vergeten? Welke slechte ouder doet nu zoiets? Ehm…ik dus!

Je hebt ouders die hun kind bewust even alleen in de auto laten. Daar behoor ik toe. Alleen als er meer dan 2 in de auto zitten. Vooral mijn oudste dochters hebben vaak geen zin om voor elke vergeten boodschap van mij door de supermarkt te moeten jakkeren. Helemaal niet als het regent. Zijn ze met zijn tweeën? Dan mogen ze best die paar minuten alleen in de auto blijven.

Ze vermaken zich prima met het spelen van een spelletje op hun mobieltje. Zijn vaardig genoeg om in- en uit de auto te komen. Om mij in geval van nood te waarschuwen. Voor mijn peuter gaan al die kwaliteiten niet op. Ze waant zich wel ouder dan ze is, maar zij mag dus niet alleen in de auto blijven. Tenzij ik van tevoren weet dat ik echt heel kort weg ben en dit uitgebreid met haar zussen heb besproken.

Je kind in de auto vergeten. Hoe dan?

Maar bovenstaande momenten zijn altijd bewust gekozen. Bovendien als het warmer weer is gaan die van mij ook gewoon mee. Geen haar op mijn hoofd die er dan anders over denkt. Toch is dat natuurlijk iets heel anders dan dan je kind in de auto vergeten. Dat overkwam mij namelijk een keer tijdens een ochtendspits. Die dag zou ik alledrie de meiden naar de opvang brengen. Meestal doet man dat maar deze dag kon hij niet. Aangezien ik er praktisch gezien ook langs kom, was het geen grote moeite om deze taak op mij te nemen. Maar het kostte wel iets meer tijd. En meestal heb ‘s ochtends al haast.

Ik maakte Miss C in haar autostoeltje vast en draaide hem van mij af. Miss B nam aan de andere kant plaats op dezelfde achterbank en Miss G voorin. Het kinderdagverblijf zou de eerste stop op onze route zijn. Maar in plaats van linksaf te slaan, reed ik rechtdoor. Daardoor reed ik langs de wijk waar haar kinderdagverblijf is. Ik kwam een paar straten na de oorspronkelijke afslag uit.

Niet bewust zijn van je baby

Meestal neem ik tijdens dit ritje de aankomende schooldag door met de oudste meiden. Dus ook deze keer. Ik hield mijn ogen op de weg gericht. Terwijl ik zo nu en dan reageerde op het gesprek rechts en achter mij. Omdat Miss C destijds nog niet echt een gesprek kon voeren, zei ze niks. Ze was gewoon rustig om zich heen aan het kijken. En was ik mij ook niet echt meer bewust van haar aanwezigheid.

We waren al een heel stuk op weg naar de tweede opvanglocatie toen ik plotseling doorhad dat Miss C nog achterin de auto zat! Ik was geschokt dat ik haar niet eerder opgemerkt had. Ik had haar nota bene zelf in haar autostoel gezet! Sterker nog Miss B zat naast haar. Ze had haar zusje gezien en mij aan het kdv voorbij zien rijden. Ze had bij zichzelf gedacht dat ik haar dan waarschijnlijk op een later tijdstip alsnog naar het kdv zou brengen. Maar meestal rijd ik na het wegbrengen van de oudste meiden direct door naar mijn werk.

In theorie had het gekund

Uiteindelijk was ik er op tijd bij en is er niks ernstigs gebeurd. Ik ben omgekeerd en heb haar alsnog op het kdv afgezet. Toch was ik er enorm van geschrokken dat je dus werkelijk je kind in de auto vergeten kan. Wat als ik het niet eerder opgemerkt had? Stel dat Miss B bij de VSO gewoon uit de auto was geglipt zonder iets te zegen?  Omdat ze er vanuit ging dat ik alsnog langs het kdv ging en ik me er bewust van was dat haar zusje nog achterin zat?

Afhankelijk van waar ik mijn tas neerzet, bepaalt of ik me echt goed omdraai richting de achterbank of niet. De ene keer zet ik hem op de grond achter mijn stoel neer. De andere keer op de bijrijdersstoel. Afhankelijk van weer er plek is. Maar het bepaalt wel mijn kijkrichting.  In theorie had ik dus met mijn baby op de achterbank naar mijn werk kunnen rijden. Dat vond ik persoonlijk een hele enge gedachte. Ook omdat ik niet 100% zeker weet of ik haar dan had opgemerkt. Wat zou mij dan wél getriggerd hebben? Zou de opvang gebeld hebben als ik haar niet kwam brengen? Ze stond die dag immers wel in het systeem en ik had haar niet afgemeld. Als je je er niet bewust van bent dat je iets niet klopt, heb je het ook niet door. Ondanks alles, was ik me blijkbaar niet echt bewust van de aanwezigheid van Miss C. In mijn geval was een wijziging op de ochtendroutine en een andere route kiezen voldoende om bepaalde triggers te missen.

Dat overkomt mij niet…

Alsnog het ging goed. Maar door deze ervaring weet ik wel dat het geen slechte ouders zijn die hun kind in de auto vergeten. Voordat ik mijn dochter bijna vergat, kon ik me er ook niet echt iets bij voorstellen. Ik heb nooit gezegd “Dat overkomt mij niet”. Maar zeker nu na deze ervaring, durf ik zoiets echt niet meer stellig te beweren.

Het lijkt misschien raar dat je je niet bewust bent van de aanwezigheid van je baby. Maar in de afgelopen weken zag ik op Facebook regelmatig het filmpje van een moeder met een schommelstoeltje voorbij komen. Ze is druk bezig dat stoeltje te laten schommelen, omdat ze denkt dat haar baby daar in zit. In werkelijkheid zit haar kindje op haar schoot en houdt ze die met 1 arm vast. Toch heeft ze het niet door. Pas als ze door de filmer er op gewezen wordt, ziet ze wat ze doet. In dit geval lachen we erom en is het hilarisch.

We herkennen ons er allemaal wel in dat je door slaapgebrek, drukte of wat de reden ook is zoiets kan doen. Als je je kind dan al vergeten kan, terwijl ze op je schoot zit en je lichamelijk contact hebt, hoeveel makkelijker is het dan wel niet om je kind te vergeten als het in een autostoeltje achter je zit? Het geen geluid maakt en je haar niet ziet?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  jeanine
  4 juni 2018 at 20:20

  Herkenbaar. Ik denk dat mij dit ook prima had kunnen gebeuren. Niet te snel oordelen dus inderdaad. Leuk je trouwens bij Blogger by nature gezien te hebben. Ik heb je waarschijnlijk aan zitten gapen omdat ik twijfelde of jij het was, haha!

  • Reply
   Josan
   4 juni 2018 at 20:29

   Dat heb ik omgekeerd dus ook altijd. Ze zijn allemaal blank en hebben bruin of blond haar ??

 • Reply
  Laura
  2 juni 2018 at 09:30

  Hoihoi!
  Ik wou even laten weten dat ik denk dat het je niet zo gauw meer zal gebeuren. Je hebt voor mijn gevoel je lesje hier al geleerd ?.
  Dus dat moet gewoon goedkomen!!

  • Reply
   Josan
   4 juni 2018 at 20:30

   Aaah dank je wel. Dat is lief? Morgenvroeg zal het blijken of ik er iets van geleerd heb ?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Ik geloof in meisjes. Die gender stereotypen durven te doorbreken. Nee zeggen tegen dat wat tegen hun gevoel in gaat. Hun lichamelijk en geestelijk welzijn voorop durven te stellen. Andere vrouwen opbouwen in plaats van naar beneden halen. Drukker zijn met hun eigen leven dan met dat van anderen. Voor wie de wereld aan hun voeten ligt. Zo voed ik mijn dochters op. En wat is jouw nalatenschap? #wereldmeisjesdag2019 #wereldmeisjesdag #thefutureisfemale #likeagirl #girlboss #worldgirls #girlpower💪 #girlpower #raisingqueens #stronggirls #mightygirl #bestofmom #bethechange #hustlehardgirl #kickassgirls
 • Team blauw 💙 it is! Van verbazing zijn we inmiddels helemaal om. De eerste baby boy spulletjes zijn gekocht. Chloé is helemaal in de wolken. @grace_de_ridder krijgt aanbiedingen voor echo’s omdat men denkt dat zij zwanger is 😂🤣🙈 #genderreveal #genderreveals #team💙 #dutchmom #dutchmoms #zwanger #zwangerschap #moederdochter #babyboy #expectingmom #preggers #preggo #pregnancyannouncement #inverwachting #moederdochter #babycute #siblings #siblinglove #mixedkids
 • Team Blauw 💙 of Team roze 💖 De video met de gender reveil van Baby Lexi staat eindelijk op YouTube. Benieuwd hoe de grote zussen reageren? ===> https://youtu.be/bwWhx4ZUgjE #genderreveal #dutchmom #dutchmoms #themillenialmom #zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancy #pregnancydiary #pregnancy #pregnant_world #teampink #teamblue #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babybump #baby #babyontheway
 • INSPIRATIE GEZOCHT⭐ Het leuke tasje heb ik al, (via @bella_kids_nl ) maar hij is nog een beetje leeg. Wat gaven jullie als bedankje aan de kraamverzorgster? #zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #inspiratie #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #tips #momlifeisthebestlife #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #motherhoodrising #dailyparenting #schwanger #ig_motherhood
 • WEEKEND⭐. Ik ga echt alleen maar dingen doen die ik leuk vind. Dus voetjes in het water en standje relax aan.⁣
⁣
Wat zijn jouw plannen?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#weekend😍 #weekend❤ #friday #friyay #discoverunder5k #ig_motherhood #slowlife #dailyparenting #motherhoodrising #motherhoodthroughinstagram #motherhoodunplugged #uniteinmotherhood #uniteinmotherhood #childofig #vsco_kids #umh_kids #illuminatechildhood #simplychildren #dearestviewfinder #vsco_mom #mytinymoments #letthekids #momsofinstagram #thesincerestoryteller #ourcandidlife #slowliving #simpleliving #momsofig #treasuringlittlememories #magicofchildhood
 • Vandaag is de dag!!!! EIN-DE-LIJK krijgen we te horen of Lexi een jongetje of een meisje is. Ik ben echt stik zenuwachtig hoor mensen! 😩😖Ook voor de reactie van de kinderen.🤓⁣
#zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #babybelly #20weekspregnant #20weeks ##melaninmagic #preggers #preggo #momlifeisthebestlife #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #motherhoodrising #dailyparenting #dutchmom
 • Alleen maar liefde voor dit meisje.😍 Nadat ze weken van mening was dat een broertje niet leuk is, lijkt ze bij te draaien. Ze heeft besloten dat ze lief gaat zijn voor de baby. Ook als het een jongetje is.😂⁣
⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #petitejoys⁣
#letthekids #clickinmoms #cameramama #motherhoodrising #morningslikethese #dailyparenting #motherhoodthroughinstagram #motherhoodunplugged #bestofmom #magicofchildhood #ig_motherhood #ohheymama #dearphotographer
 • De kinderbijslag is weer binnen! In het kader van duurzaamheid heb ik sinds vorig jaar besloten een groot deel van de kinderkleding door te schuiven.🎀🛍👗 En de rest te kopen via kledingbeurzen of een tweedehands winkel. Schoenen koop ik altijd nieuw, maar ik heb ontdekt dat de rest goed te doen is.⁣
⁣
Welke keuzes maak jij als het om kinderkleding gaat?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #ouderschap #opvoeden #opvoedtips #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #motherhoodrising #mom_hub
 • Dit is mijn buik(je). Inclusief striae en zwangerschapsstreep. Een cadeautje van de zwangerschappen van @grace_de_ridder en @goodgirl_miss_b waarbij ik meer dan 20 kilo aankwam. Ik denk dat ik deze keer blij mag zijn als ik de 10 kilo aantik. Ik kan nog steeds niet heel veel eten.⁣
⁣
Hoeveel kilo kwam jij aan toen je zwanger was?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #babybelly #20weekspregnant #20weeks #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninmagic #bodypositivebabe #preggers #preggo #myblackisbeautiful
 • Mijlpaal: Ik ben op helft van mijn zwangerschap! Wat vliegt de tijd😨 Steeds meer besef ik dat het nu echt serieus gaat worden!🤯 Heb inmiddels de kraamzorg ook geregeld. ⁣
⁣
Wanneer regelde jij de kraamzorg?⁣
.⁣
.⁣
.
 • Nog maar 85 dagen en dan is het kerst. Een van onze vaste kersttradities is de geweldige ijsshow van Disney On Ice. 😍Mijn kinderen tellen de nachtjes slapen al af. Wil jij je kind dit jaar ook een bijzonder cadeau geven? DOE MEE EN WIN! ⭐ Ga mee naar een avontuurlijke wereld vol hartverwarmende verhalen uit het Disney koninkrijk in Disney On Ice Magisch IJsfestival! ⭐ Doe mee en maak kans op 4 zilveren tickets voor vrijdag 27 december om 19.30 uur in Utrecht. Wat je daarvoor doen moet? Kijk op https://www.goodgirlscompany.nl/winactie-4-kaarten-voor-disney-on-ice-magisch-ijsfestival/
.
.
.
#giveaway #winactie #winacties #disney #disneyonice2019 #disneyonice #lovingordinarymoments #dailyparenting #letthekids #momtogs #discoverunder5k #pixelkids #mytinytribe #petitejoys #kidsforreal

Dit zijn wij!