DIY Kerst

DIY | Maak zelf een kersthuisje voor je kinderen

8 december 2015
kersthuisje-leuke kerst DIY-GoodGirlsCompany-GoodGirlsChristmas

Van het oude poppenhuis van mijn dochters maakte ik een kersthuisje. Het ding stond al weer een tijdje op een van hun kamers stof te verzamelen.Er werd niet mee gespeeld. Het stond al weer een tijdje op de vloer van een van de kinderkamers. Jammer want hij is in goede staat. Waar alle poppetjes zijn gebleven is mij een raadsel. Gelukkig heb ik die niet nodig bij het maken van een kersthuisje. Wat wel? Dat lees je hier onder

kersthuisje-leuke kerst DIY-GoodGirlsCompany-GoodGirlsChristmas-Joy to the world

Kersthuisje zelf maken met je kinderen

Zo tegen de feestdagen lijd ik altijd aan vlagen van opruimwoede. Speelgoedkisten worden geleegd om plaats te maken voor alle het speelgoed dat mijn kinderen hun verjaardag of met Kerst ontvangen. Naast praktische reden, vind ik het ook een heel goed moment om mijn dochters bewust te laten nadenken over al het speelgoed dat ze hebben. Spelen ze er wel mee? Of ligt het al weer een tijdje vergeten op de bodem van een of andere speelgoedkist?

Vroeger zette ik beste veel op Marktplaats. Maar inmiddels ben ik er wel een beetje klaar mee om spullen te moeten fotograferen, bellen en dan mee maken dat mensen het uiteindelijk toch niet op komen halen. Vandaar dat ik ook vaak gewoon spullen weggeef. Er zijn genoeg mensen die het gebruiken kunnen of kinderen die er wél blij mee zijn. Zo leer ik mijn kinderen ook wat verder kijken dan hun neusjes lang zijn.

kersthuisje maken-leuke kerst DIY-GoodGirlsCompany-GoodGirlsChristmas-Joy to the world

Kersthuisje maken dit heb je nodig

Nadat het huisje de zolderverdieping had verlaten, stond het beneden op de speelgoedkast. Ik had er al een paar keer omheen gelopen. Toen kreeg ik het leuke idee om het een nieuwe bestemming te geven; een kersthuisje. Het maken van dit kersthuisje maken was eigenlijk heel simpel. Het moeilijkste onderdeel hadden we namelijk al; het oude houten poppenhuis. Verder heb je het volgende nodig:

 • 3 rollen washi tape ( Action 0,79)

pimp kersthuisje-leuke kerst DIY-GoodGirlsCompany-GoodGirlsChristmas-Joy to the world

Van tevoren is het handig om na te denken over het design. Daarna beplak je alle latjes van het poppenhuis met washi tape. Je kan zelf kiezen welke tape je gebruikt. Laat je creativiteit de vrije loop. En plak je scheef? Niet getreurd, washi tape kan je er makkelijk afhalen, Gewoon opnieuw beginnen en voila!

Kersthuisje maken van poppenhuis

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

Dit zijn wij!