DIY Kerst

DIY | Maak zelf een kersthuisje voor je kinderen

8 december 2015
kersthuisje-leuke kerst DIY-GoodGirlsCompany-GoodGirlsChristmas

Van het oude poppenhuis van mijn dochters maakte ik een kersthuisje. Het ding stond al weer een tijdje op een van hun kamers stof te verzamelen.Er werd niet mee gespeeld. Het stond al weer een tijdje op de vloer van een van de kinderkamers. Jammer want hij is in goede staat. Waar alle poppetjes zijn gebleven is mij een raadsel. Gelukkig heb ik die niet nodig bij het maken van een kersthuisje. Wat wel? Dat lees je hier onder

kersthuisje-leuke kerst DIY-GoodGirlsCompany-GoodGirlsChristmas-Joy to the world

Kersthuisje zelf maken met je kinderen

Zo tegen de feestdagen lijd ik altijd aan vlagen van opruimwoede. Speelgoedkisten worden geleegd om plaats te maken voor alle het speelgoed dat mijn kinderen hun verjaardag of met Kerst ontvangen. Naast praktische reden, vind ik het ook een heel goed moment om mijn dochters bewust te laten nadenken over al het speelgoed dat ze hebben. Spelen ze er wel mee? Of ligt het al weer een tijdje vergeten op de bodem van een of andere speelgoedkist?

Vroeger zette ik beste veel op Marktplaats. Maar inmiddels ben ik er wel een beetje klaar mee om spullen te moeten fotograferen, bellen en dan mee maken dat mensen het uiteindelijk toch niet op komen halen. Vandaar dat ik ook vaak gewoon spullen weggeef. Er zijn genoeg mensen die het gebruiken kunnen of kinderen die er wél blij mee zijn. Zo leer ik mijn kinderen ook wat verder kijken dan hun neusjes lang zijn.

kersthuisje maken-leuke kerst DIY-GoodGirlsCompany-GoodGirlsChristmas-Joy to the world

Kersthuisje maken dit heb je nodig

Nadat het huisje de zolderverdieping had verlaten, stond het beneden op de speelgoedkast. Ik had er al een paar keer omheen gelopen. Toen kreeg ik het leuke idee om het een nieuwe bestemming te geven; een kersthuisje. Het maken van dit kersthuisje maken was eigenlijk heel simpel. Het moeilijkste onderdeel hadden we namelijk al; het oude houten poppenhuis. Verder heb je het volgende nodig:

  • 3 rollen washi tape ( Action 0,79)

pimp kersthuisje-leuke kerst DIY-GoodGirlsCompany-GoodGirlsChristmas-Joy to the world

Van tevoren is het handig om na te denken over het design. Daarna beplak je alle latjes van het poppenhuis met washi tape. Je kan zelf kiezen welke tape je gebruikt. Laat je creativiteit de vrije loop. En plak je scheef? Niet getreurd, washi tape kan je er makkelijk afhalen, Gewoon opnieuw beginnen en voila!

Kersthuisje maken van poppenhuis

  • Reply
    VolgMama
    8 december 2015 at 12:50

    Wat een leuk idee, echt orgineel! Helaas hier nog geen poppenhuis.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]