Family Diary Persoonlijk

Kerstgroet 2015

25 december 2015
Kerstgroet-Gezegende Kerstdagen-Kerst 2015

Zo, Eerste Kerstdag zit er bijna op. Eigenlijk had ik onze kerstgroet vanochtend al online willen zetten. Maar zoals het op dit soort dagen gaat, ben je druk met duizend-en-een andere dingen. Ik moest nog ‘even’een quiche maken, de laatste cadeaus inpakken etc. Ik twijfelde of ik überhaupt nog iets moest publiceren.Gelukkig had ik op de terugweg tijd om er even serieus over na te denken. Uiteindelijk besloot ik het wel te doen. Waarom? Omdat de wens van Kerst niet afhankelijk is van het tijdstip.

Ook als je net zoals ik nu al een fijne Eerste Kerstdag erop hebt zitten, hoop ik voor je dat je dag morgen ook mooi mag zijn. Dat je niet eenzaam bent, maar omringt bent door de mensen die om je geven. En om wie jij geeft. Dat je in veiligheid bent of even mag uitrusten in veiligheid. Dat je te eten hebt. Misschien niet zo uitgebreid en exclusief zoals het tegenwoordig een gewoonte is, maar dat als je honger kent je dat op deze dagen niet zult hebben.

Voor mij is Kerst eigenlijk ook een moment van stilstaan. Stilstaan bij de geboorte van Jezus. Gisteravond vierden wij in onze kerk Kinderkerstdienst. Al mijn meisjes waren op hun mooist gekleed. Twee genoten met glimmende oogjes van het Kerstverhaal. Baby genoot er van om ongestoord om zich heen te kunnen kijken, melk te drinken en van de klassieke kerstliederen. Wat voelde ik mij onbeschrijfelijk rijk. Maar ik dacht ook aan vorig jaar. Toen ik nog zwanger was van haar. Ik vroeg me af hoe het zou zijn over een jaar.

 

Daarnaast is Kerst ook altijd een moment van dankbaarheid. Zo aan het einde van het jaar, beseffen dat je het afgelopen jaar weer in goede gezondheid doorstaan hebt. Je zegeningen tellen.

Morgen gaan wij gezellig thuis gourmetten. Geen verplichtingen. Gewoon alleen als gezin met elkaar. Voor het eerst met zijn vijven. Wij wensen je een gezegende Kerst!

Groeten Josan, miss G, miss B en miss C.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]