DIY Kerst Lifestyle

GoodGirlsChristmas* Winter Wonderland DIY

22 november 2015

Samen met mijn oudste dochter maakte ik deze Winter Wonderland tutorial. Leuk om je huis in deze donkere dagen voor Kerst mee op te fleuren.

Wat kun je bij de Action toch ontzettend leuke knutselspulletjes halen voor weinig geld. Achter de schermen van dit blog ben ik bezig met verschillende leuke DIY’s. Onze Winter Wonderland DIY is echt een voorbeeld van een budget knutselprojectje. In totaal waren we voor alle materialen niet meer dan 9 euro kwijt. Hoe je het maakt leggen we in dit blog uit. Maar je kan ook onze onderstaande vlog bekijken.

Winter Wonderland Tutorial-GoodGirlsCompany-zelf sneeuw maken

Kerstdecoratie

Ik houd van Kerst. Volgens mij heb ik dat wel eens laten doorschemeren. Omdat we Sinterklaas overslaan, is het wat mij betreft gelegitimeerd om middenin november al een kerstboom te hebben staan. Dat is voor mij stap 1 in de voorbereidingen op kerst. Nadenken over lekkere recepten, playlists samen stellen met muziek en leuke projecten verzinnen om samen met mijn dochters te doen, volgen daarna.

Knutselen met spullen de de Action-kerstspulletjes van de Action-GoodGirlsCompany

Wat wij thuis achter de schermen doen, deel ik ook graag op mijn blog. Om je te inspireren quality time met je dochter (s) te hebben. Gezellig samen knutselen, lachen en kletsen. Dat schiet er in de waan van alle dag soms bij in. Ik wil mijn kinderen meegeven dat Kerst magisch is. Ze vinden de sfeer en onze tradities rondom kerst super gezellig.

DIY-Winter Wonderland-kerstspullen van de Action-GoodGirlsCompany

Winter Wonderland

Deze keer was ik een middag samen met Miss G. Haar babyzusje sliep en de ander was afwezig. Dat komt niet vaak voor. Als ik even volledig een op een aandacht aan een van mijn dochters kan geven, mogen zij altijd kiezen wat we gaan doen. Mijn oudste dochter vindt het bloggen echt leuk en helpt graag mee achter de schermen. Zo ontstond het idee om iets leuks voor op het theetafeltje te maken; een Winter Wonderland. En ze wilde ook zelf wel haar eerste vlog maken. Ik neem mijn dochters regelmatig mee naar blogevents. Maar dat ze nu ook zelf filmpje willen maken, maakt het bloggen steeds meer een moeder-dochter hobby. Ik vind dat alleen maar leuk.

Klik hier als je de video niet kan zien

Benodigdheden

Zo vlak voor Kerst heeft de Action super leuke kerstspulletjes om mee te knutselen. Ik liep er binnen voor iets anders, maar kwam buiten met zoveel meer. Ach, je weet waarschijnlijk wel hoe dat gaat.Voor deze Winter Wonderland DIY heb je het volgende nodig:

Action:

 • 1 dienblad€ 2,99
 • 3 dennenboompjes €0.95 per stuk
 • doosje dennenappeltjes €0,79

Lidl:

 • 2 busjes zout 0,42 per stuk.

DIY-Winter Wonderland-Action knutselspullen voor de kerst-GoodGirlsCompany

 

Hoe maak je een Winter Wonderland?

 • Zet het dienblad bovenop een stevige ondergrond en giet het busje zou leeg op het oppervlak.
  Let op wanneer je met zoals wij een dienblad hebt die aan de zijkant open is. Dan kun je in het midden beter meer zout aanbrengen dan aan de zijkanten. Als een soort heuveltje. Als je al het zout hebt uitgestrooid, kun je het nog even met je hand over het oppervlakte verdelen.
 • Haal de dennenboompjes uit de verpakking en plant ze in de zout.Maak een kuiltje, poot het boompje erin en druk het stevig aan met wat zout. Tip: als je de boompjes van tevoren even bovenop het zout zet, kun je even rustig kijken of je de compositie mooi vindt.
 • Open de verpakking met dennenappeltjes. Deze groepeer je nonchalant over het sneeuwlandschap. Ook hierbij geldt, dat je ven tevoren even rustig kun kijken of je de plek mooi vindt, voordat je ze neerlegt. Ach, kijk gewoon wat je leuk vindt.
 • Open de blokken. Toevallig kochten we 12 zwarte blokken voor nog geen 1 euro met de tekst ‘Get inspired’. Ik weet; we zijn nog vroeg voor kerst. Het zal mij niks verbazen wanneer de Action rond Kerst blokjes te koop heeft met de tekst ‘Merry Christmas’ Maar je kan er natuurlijk ook een ander tekst gebruiken. Wat jij wilt.

Winter Wonderland DIY-kerstspullen van de Action-GoodGirlsCompany

Tadaa: je Winter Wonderland is klaar! Wil je er in de avond ook van genieten? Gebruik dan wat kaarsen. Wij hebben een paar ledlampjes nonchalant door ons Winter Wonderland gedrapeerd. Staat erg gezellig.

Kerstspullen van de Action-knutselen-GoodGirlsCompany-shoplog Action

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

 • Reply
  mommysworldnl
  24 november 2015 at 11:28

  Ah zo leuk ik heb nu ook zin om de boel kerstig te maken, wij wachten nog even tot 6 dec, maar ik liep net in de tuinland en heb al wat extra kerstspullen ingeslagen 😉

 • Reply
  Nicky
  23 november 2015 at 18:26

  Wat doet ze dat leuk! Leuk idee ook!

 • Reply
  Hanna @ eenbezigbijtje.nl
  23 november 2015 at 12:04

  Leuke DIY!

 • Reply
  Fleur
  23 november 2015 at 05:14

  Ziet er mooi uit Josan! Ik krijg ook helemaal zin om naar de Action te gaan en in te slaan ????.

  • Reply
   Josan
   23 november 2015 at 07:03

   Dank je Fleur. Ik zou zeggen: gewoon doen!

 • Reply
  Whitney
  22 november 2015 at 23:04

  Mooi gedaan miss G. 🙂

  • Reply
   Josan
   23 november 2015 at 07:03

   Ze straalt 🙂

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]