DIY Kerst Lifestyle

GoodGirlsChristmas* Winter Wonderland DIY

22 november 2015

Samen met mijn oudste dochter maakte ik deze Winter Wonderland tutorial. Leuk om je huis in deze donkere dagen voor Kerst mee op te fleuren.

Wat kun je bij de Action toch ontzettend leuke knutselspulletjes halen voor weinig geld. Achter de schermen van dit blog ben ik bezig met verschillende leuke DIY’s. Onze Winter Wonderland DIY is echt een voorbeeld van een budget knutselprojectje. In totaal waren we voor alle materialen niet meer dan 9 euro kwijt. Hoe je het maakt leggen we in dit blog uit. Maar je kan ook onze onderstaande vlog bekijken.

Winter Wonderland Tutorial-GoodGirlsCompany-zelf sneeuw maken

Kerstdecoratie

Ik houd van Kerst. Volgens mij heb ik dat wel eens laten doorschemeren. Omdat we Sinterklaas overslaan, is het wat mij betreft gelegitimeerd om middenin november al een kerstboom te hebben staan. Dat is voor mij stap 1 in de voorbereidingen op kerst. Nadenken over lekkere recepten, playlists samen stellen met muziek en leuke projecten verzinnen om samen met mijn dochters te doen, volgen daarna.

Knutselen met spullen de de Action-kerstspulletjes van de Action-GoodGirlsCompany

Wat wij thuis achter de schermen doen, deel ik ook graag op mijn blog. Om je te inspireren quality time met je dochter (s) te hebben. Gezellig samen knutselen, lachen en kletsen. Dat schiet er in de waan van alle dag soms bij in. Ik wil mijn kinderen meegeven dat Kerst magisch is. Ze vinden de sfeer en onze tradities rondom kerst super gezellig.

DIY-Winter Wonderland-kerstspullen van de Action-GoodGirlsCompany

Winter Wonderland

Deze keer was ik een middag samen met Miss G. Haar babyzusje sliep en de ander was afwezig. Dat komt niet vaak voor. Als ik even volledig een op een aandacht aan een van mijn dochters kan geven, mogen zij altijd kiezen wat we gaan doen. Mijn oudste dochter vindt het bloggen echt leuk en helpt graag mee achter de schermen. Zo ontstond het idee om iets leuks voor op het theetafeltje te maken; een Winter Wonderland. En ze wilde ook zelf wel haar eerste vlog maken. Ik neem mijn dochters regelmatig mee naar blogevents. Maar dat ze nu ook zelf filmpje willen maken, maakt het bloggen steeds meer een moeder-dochter hobby. Ik vind dat alleen maar leuk.

Klik hier als je de video niet kan zien

Benodigdheden

Zo vlak voor Kerst heeft de Action super leuke kerstspulletjes om mee te knutselen. Ik liep er binnen voor iets anders, maar kwam buiten met zoveel meer. Ach, je weet waarschijnlijk wel hoe dat gaat.Voor deze Winter Wonderland DIY heb je het volgende nodig:

Action:

 • 1 dienblad€ 2,99
 • 3 dennenboompjes €0.95 per stuk
 • doosje dennenappeltjes €0,79

Lidl:

 • 2 busjes zout 0,42 per stuk.

DIY-Winter Wonderland-Action knutselspullen voor de kerst-GoodGirlsCompany

 

Hoe maak je een Winter Wonderland?

 • Zet het dienblad bovenop een stevige ondergrond en giet het busje zou leeg op het oppervlak.
  Let op wanneer je met zoals wij een dienblad hebt die aan de zijkant open is. Dan kun je in het midden beter meer zout aanbrengen dan aan de zijkanten. Als een soort heuveltje. Als je al het zout hebt uitgestrooid, kun je het nog even met je hand over het oppervlakte verdelen.
 • Haal de dennenboompjes uit de verpakking en plant ze in de zout.Maak een kuiltje, poot het boompje erin en druk het stevig aan met wat zout. Tip: als je de boompjes van tevoren even bovenop het zout zet, kun je even rustig kijken of je de compositie mooi vindt.
 • Open de verpakking met dennenappeltjes. Deze groepeer je nonchalant over het sneeuwlandschap. Ook hierbij geldt, dat je ven tevoren even rustig kun kijken of je de plek mooi vindt, voordat je ze neerlegt. Ach, kijk gewoon wat je leuk vindt.
 • Open de blokken. Toevallig kochten we 12 zwarte blokken voor nog geen 1 euro met de tekst ‘Get inspired’. Ik weet; we zijn nog vroeg voor kerst. Het zal mij niks verbazen wanneer de Action rond Kerst blokjes te koop heeft met de tekst ‘Merry Christmas’ Maar je kan er natuurlijk ook een ander tekst gebruiken. Wat jij wilt.

Winter Wonderland DIY-kerstspullen van de Action-GoodGirlsCompany

Tadaa: je Winter Wonderland is klaar! Wil je er in de avond ook van genieten? Gebruik dan wat kaarsen. Wij hebben een paar ledlampjes nonchalant door ons Winter Wonderland gedrapeerd. Staat erg gezellig.

Kerstspullen van de Action-knutselen-GoodGirlsCompany-shoplog Action

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!