DIY Kerst

Kerstdecoratie in een vaas

10 december 2015
winterlandschap in een vaas-GoodGirlsCompany-Kerstdecoratie-DIY

Bij december denk ik aan sneeuw. Als het buiten niet sneeuwt, dan haal ik het naar binnen. In een vaas. Vandaar dat ik een leuke Kerstdecoratie in een vaas maakte.

Ik vazen zelden voor bloemen en op deze manier heb ik er nog een beetje lol van. Om te voorkomen dat ons hele huis een grote gillende kerstboom wordt, heb ik een eigen nis in huis aangewezen gekregen van mijn man. Mijn kerstnis. Ja, zo noem ik dat plekje in huis liefdevol. Naast het winterlandschap in een vaas, staat het kersthuisje er en hangt onze adventskalender er. Elke ochtend, klimmen de meiden op de vensterbank en maken een vakje open.

winterlandschap in een vaas-GoodGirlsCompany-Kerstdecoratie-knutselen met Kerst

Kerstdecoratie in een vaas

Ik ben niet echt een bloemenfan. Ik koop ze wel eens, maar alleen in een opwelling. Om lege tafels en raampartijen dan een beetje aan te kleden verzin ik andere leuke dingen. Een winterlandschap in een vaas vind ik dan een leuke decoratie. Bovendien is hij makkelijk te maken. Een tijdje geleden, maakte we al een winterlandschap met zou op een dienblad. Dit maal besloot ik geen zout te gebruiken maar kunstsneeuw. Daar liggen de winkelschappen momenteel ook vol mee.

winterlandschap in een vaas-GoodGirlsCompany-Kerstdecoratie

Benodigdheden Kerstdecoratie in een vaas

  • 2 vazen
  • kunstsneeuw
  • kunstkerstboompjes
  • kerstballen

Ik had nieuwe vazen nodig. Toevallig had de Hema ze voor € 3,50 per stuk. Ook de kunstkerstboompjes had ik nog. Deze lagen in onze eneorme voorrad knutselspullen. Door ze te gebruiken, kan in elk geval het laatje weer normaal dicht. De kerstballen had ik vorig jaar bij de Wibra gekocht. Nooit gebruikt. Zoals wel vaker verdwijnen dat soort dingen dan op een plek waar je ze nooit meer terugvindt. Dus toen ik recent de trapkast aan het uitpluizen was, zag ik ze weer.

winterlandschap-GoodGirlsCompany-Kerstdecoratie-DIY

Een kind kan de was doen. Letterlijk, want ik liet het aan mijn 6 jarige dochter over om nu eens lekker creatief bezig te zijn. Stiekem vond ze het namelijk toch wel jammer dat ze uit spelen was toen haar zus dit maakte. Je begint met de bodem van kunstsneeuw. Strooi een laagje op de bodem. Plant de nepboompjes er in en leg wat kerstballen er om heen. Klaar! Niet erg moeilijk. Aan de rand hing ik nog wat candy canes. (Yep momenteel in plastic, dan blijven ze langer goed). Voila. Klaar. Eigenlijk is het zo simpel te maken dat mocht ik over een week een andere inhoud in de vaas willen, dan kan dat zonder al te veel moeite.

En, wat vind je van mijn winterlandschap in een vaas, een geslaagde alternatief voor bloemen? Ga jij ook helemaal los met kerst?

Ook leuk om te lzen:

Kerstdecoratie vaas

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]