DIY Geloof Kerst Lifestyle

Kerstdecoratie: Maak een christelijke raamtekening voor Kerst

20 december 2016
Christelijke-raamtekening-voor-Kerst-GoodGirlsCompany

Afgelopen week maakte ik mijn eerste raamtekening. Ik vond het onwijs leuk om te doen. Maar wilde graag een christelijke raamtekening voor Kerst. Ik speurde de diverse websites af, maar vond er geen een die aan mijn wensen voldeed. Dus ging ik zelf maar aan de slag….

Eerder vertelde ik over hoe ik met een sjabloon uit de webshop van badschuim een raamtekening maakte. Het viel me allemaal ontzettend mee en het eindresultaat voldeed aan mijn verwachtingen. Dat smaakte naar meer. Ik had nu alleen het raampje aan de zijkant van ons huis versierd. Maar de ramen aan zowel de voor- als achterkant glommen mij tegemoet. Klaar om door mij met een stift beklad te worden.

Raamtekening-voor-Kerst-GoodGirlsCompany

Christelijke raamtekening

Wij vieren met Kerst de geboorte van Jezus. We bezoeken in onze mooiste kleding de kerk en wanneer de omstandigheden het toelaten gaan we laat op de avond naar de Kerstnachtdienst. Maar de kinderen krijgen dan ook hun kerstcadeautjes, we gaan gourmetten (lekker origineel) en genieten van een leuke kerstfilm. Ik hecht veel waarde aan dat soort rijke tradities met het gezin omdat het mooie herinneringen creëert.

Als je inspiratie zoekt voor een raamtekening moet je echt even op Pinterest kijken. Hier heb je de prachtigste exemplaren. Maar met het gemak van de sjabloon nog in mijn achterhoofd wilde ik er gewoon een vanaf een sjabloon overtrekken. En niet zomaar een maar een christelijke raamtekening.

Raamtekening-Oh-come-let-us-adore-him-GoodGirlsCompany

It’s never done untill it’s done

Daar begon het probleem. Men verkoopt raamtekening sjablonen met kerstballen, elandjes en andere wintertafereeltjes. Teksten als fijne kerst, prettige feestdagen, Merry Christmas of Baby it’s cold outside. Maar een afbeelding van een kerststal of iets anders religieus is blijkbaar zoeken als naar een speld in een hooiberg. Dan is de keuze niet reuze maar minimaal. De enige kerststal die ik vond had als tekst ‘fijne feestdagen’. Voor mij moet zoiets op zijn minst fijne kerst hebben staan als zoiets in aanmerking wil komen. Na een speurtocht zonder resultaat kwam ik tot de conclusie dat het er niet was. Nu kun je bij sommige webwinkels wel een ontwerp op maat laten maken, maar daar betaal je dan direct het vier dubbele voor. Dat vond ik zonde van het geld. Vooral omdat ik mijzelf ken; ik wil regelmatig kunnen wisselen. Er zat niks anders op dan het helemaal zelf te doen.

Moet lukken. Ik deed eindexamen in tekenen. En toen ik 12 was, was ik helemaal weg van kaligrafie. Ik kreeg voor mijn verjaardag een pen en een boekje met verschillende lettertypes. Vol ijver oefende ik ze. Toen wat meer dan nu, maar ik vind het nog steeds leuk om mijn letters te versieren. In het nieuwe jaar wil ik gaan oefenen met handlettering.

Christelijke-raamtekening-Glory-to-the-newborn-king-GoodGirlsCompany

Zo maakte ik mijn Christelijke raamtekening

De eerste tekening die ik maakte was een rijtje grachtenpandjes. Op Pinterest en Instagram had ik daar al de nodige voorbeelden van gezien. Al deze inspiratie combineerde ik tot mijn eigen tekening. Ik dacht ik redelijk rechte lijntjes uit de losse pols kon tekenen maar bij het tekenen van grachtenpandjes kan je het beste een liniaal gebruiken. De ramen teken ik wel uit de losse pols. Hier vind ik scheve lijntjes niet storend, maar eerder een authentiek karakter geven aan de verschillende huisjes.
Toen de tekening was opgedroogd schreef ik daar boven ‘ Joy to the world’ . In totaal was ik wel een uurtje zoet met het maken van de tekening.

Christelijke raamtekening

Geïnspireerd door LifePrints

Voor de tweede tekening werd ik geïnspireerd door de kerstkaarten van LifePrints. Zij maken eigentijdse posters, prints, muurstickers en stationery met inspirerende Bijbelteksten. Momenteel hebben ze een hele mooie serie met kerstkaarten met welbekende teksten.
Ik schreef eerst de woorden ‘Glory to the newborn King’ en pas daarna koos ik voor versiering erom heen. Omdat ik het een beetje kaal vond, schreef ik daarnaast ‘ Oh come let us adore Him’. In sierlijke letters waarbij ik eerst de woorden in een zo’n sierlijk mogelijk handschrift schreef en de letters later invulde of steviger aanzette.

In totaal heb ik nu 4 raamtekeningen. Waarbij ik aan de voor en achterkant van het huis een christelijke raamtekening heb. Zelf ontworpen en gemaakt.

Tips voor het maken van een raamtekening

 • zorg dat je ramen schoon zijn ( dus stof- en vetvrij)
 • draag handschoentjes zodat je niet met je (vette) handen op het raam hoeft te leunen
 • gebruik washi-tape om sjablonen op het raam te plakken
 • als je uitschiet met stift kan je dat mete en wattenschijfje weghalen
 • Sluit bij het tekenen op dubbelglas een oog. Zo is het beeld minder vertekend.

Ook leuk om te lezen:

Wil je meer praktische tips voor je christelijke geloofsopvoeding? Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief Geloof & Kinderen.

Christelijke raamtekening

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram, Facebook of YouTube?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!