Kerst Lifestyle

Wat ik mijn schoonmaakster als kerstcadeautje gaf

19 december 2016
kerstcadeautje-schoonmaakster-GoodGirlsCompany

Wij vieren geen Sinterklaas maar kerst. Dan krijgen gezinsleden een kerstcadeautje die ik met veel zorg voor ze heb uitgezocht. Mijn schoonmaakster is dan wel geen gezinslid, maar zonder haar zou het hier in huis een beestenbende zijn. Ik ben blij met haar vandaar dat ze dit jaar iets speciaals kreeg.

Ik ben geen huishoudwonder. Nooit geweest trouwens ook. Ik zie de troep niet. Of beter gezegd, ik zie het wel maar ik heb er geen last van. Het beïnvloedt mijn humeur of gevoel van welbehagen niet. Onze woonkamer kan er uitzien alsof er een bom ontploft is, maar ik zit heel geconcentreerd te bloggen. Totaal blind voor de chaos om mij heen. Een gave noem ik het. Mijn man ziet dat anders. Die kan er slecht tegen en moet meteen orde in de chaos scheppen.

Waarom onze schoonmaakster een kerstcadeautje krijgt

In de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat opgeruimd zijn, iets anders is dan goed zijn in schoonmaken. Want dat laatste heeft hij dan weer niet onder de knie. Ik kan honderdduizend keer zeggen schoonmaakmiddel te gebruiken als hij met een doekje het aanrecht schoonmaakt. Het komt niet aan. Dus dat doe ik dan weer. Hij moet zijn eigen overhemden strijken, want dat doe ik niet. Maar hij doet ook alleen maar zijn eigen wasje. De immense berg was die de drie kinderen veroorzaken? Dat is mijn pakkie an. Toen hij tijdens de kraamweek eindelijk eens aan den lijve ondervond hoe mijn week eruit ziet was hij het er over eens; we hebben een schoonmaakster nodig. Die hebben we dus. Ze komt 1 keer per 2 weken langs om alle ballen die ik niet in de lucht kon houden op te rapen. En daar ben ik dankbaar voor.

kerstcadeautje-minder-kalk-door-water-ontharder--GoodGirlsCompany

Links kalk in de waterkoker, rechts is de zwarte kleur van de waterkoker weer zichtbaar

Toen ik nog buitenshuis werkte, zag ik haar niet aan het werk. Toen ik thuis kwam te zitten, kon ik natuurlijk ook niet telkens de hort op gaan omdat zij door het huis loopt. Inmiddels vind ik het niet meer ongemakkelijk om te gaan bloggen als ze het huis schoon maakt. Of zoals laatst met alle dochters in Oberhausen te gaan winkelen. Ze waren alle drie thuis vanwege een studiedag en ik wilde haar niet in de weg zitten Dus moesten we verplicht winkelen 😉

Wat-ik-mijn-schoonmaakster-als-kerstcadeautje gaf-GoodGirlsCompany

Links voor installatie, rechts na installatie

Kerstcadeautje voor mij schoonmaakster

Mijn schoonmaakster is goud waard. Na elk vertrek laat ze een opgeruimd huis en een stukje levenswijsheid achter. Daarom zorgde ik er dit jaar voor dat wij iets achterlieten waardoor zij minder werk heeft. Ons geweldige kerstcadeautje werd in september al uitgepakt, maar nu plukt ze er echt de vruchten van. Of zoals ze zelf zei “ Je begint het echt te merken in jullie badkamer.” In eerste instantie begreep ik haar niet zo goed, maar uiteindelijk begreep ik dat ze op onze waterontharder doelde.

Het begon haar op te vallen dat ze de glazen wand van de douchecabine niet meer hoeft in te sprayen met antikalkproducten. Hij is nagenoeg schoon. Dus ze haalt er alleen nog maar voor de sier een doekje over. Ook in het sanitair valt de afwezigheid van kalkaanslag haar inmiddels positief op.

Wat-ik-mijn-schoonmaakster-als-kerstcadeautje gaf-GoodGirlsCompany

Links voor installatie rechts 2 1/2 maand na installatie

Minder schoonmaken door een waterontharder

Zoals ik eerder op deze blog deelde, lieten wij in september een waterontharder installeren. Dit zorgt er voor dat ons water kalk-vrij is. Want op kalkaanslag na heeft kalk in ons kraanwater niet echt een functie. Het zorgt onder andere voor vieze kalkafzetting op sanitair, verkort de levensduur van huishoudelijke apparaten zoals een wasmachine. Vandaar dat ik het liever kwijt dan rijk ben.

Natuurlijk kan je het schoonmaken. Azijn aan je boiler toevoegen. Maar ik wilde een permanente oplossing. Een waardoor ik er de komende jaren écht geen omkijken meer naar heb. Deze oplossing lijkt steeds meer gewoon echt te bestaan. Natuurlijk merk ikzelf dagelijks al de voordelen. Maar wanneer iemand die hier eens per 2 weken komt het ook begint op te vallen, is dat alleen maar mooi mee genomen.

Wat geef jij jouw dierbaren als kerstcadeautje?

Liefs Josan

 

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Kerstcadeau via shutterstock

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!