Kerst Lifestyle

Wat ik mijn schoonmaakster als kerstcadeautje gaf

19 december 2016
kerstcadeautje-schoonmaakster-GoodGirlsCompany

Wij vieren geen Sinterklaas maar kerst. Dan krijgen gezinsleden een kerstcadeautje die ik met veel zorg voor ze heb uitgezocht. Mijn schoonmaakster is dan wel geen gezinslid, maar zonder haar zou het hier in huis een beestenbende zijn. Ik ben blij met haar vandaar dat ze dit jaar iets speciaals kreeg.

Ik ben geen huishoudwonder. Nooit geweest trouwens ook. Ik zie de troep niet. Of beter gezegd, ik zie het wel maar ik heb er geen last van. Het beïnvloedt mijn humeur of gevoel van welbehagen niet. Onze woonkamer kan er uitzien alsof er een bom ontploft is, maar ik zit heel geconcentreerd te bloggen. Totaal blind voor de chaos om mij heen. Een gave noem ik het. Mijn man ziet dat anders. Die kan er slecht tegen en moet meteen orde in de chaos scheppen.

Waarom onze schoonmaakster een kerstcadeautje krijgt

In de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat opgeruimd zijn, iets anders is dan goed zijn in schoonmaken. Want dat laatste heeft hij dan weer niet onder de knie. Ik kan honderdduizend keer zeggen schoonmaakmiddel te gebruiken als hij met een doekje het aanrecht schoonmaakt. Het komt niet aan. Dus dat doe ik dan weer. Hij moet zijn eigen overhemden strijken, want dat doe ik niet. Maar hij doet ook alleen maar zijn eigen wasje. De immense berg was die de drie kinderen veroorzaken? Dat is mijn pakkie an. Toen hij tijdens de kraamweek eindelijk eens aan den lijve ondervond hoe mijn week eruit ziet was hij het er over eens; we hebben een schoonmaakster nodig. Die hebben we dus. Ze komt 1 keer per 2 weken langs om alle ballen die ik niet in de lucht kon houden op te rapen. En daar ben ik dankbaar voor.

kerstcadeautje-minder-kalk-door-water-ontharder--GoodGirlsCompany

Links kalk in de waterkoker, rechts is de zwarte kleur van de waterkoker weer zichtbaar

Toen ik nog buitenshuis werkte, zag ik haar niet aan het werk. Toen ik thuis kwam te zitten, kon ik natuurlijk ook niet telkens de hort op gaan omdat zij door het huis loopt. Inmiddels vind ik het niet meer ongemakkelijk om te gaan bloggen als ze het huis schoon maakt. Of zoals laatst met alle dochters in Oberhausen te gaan winkelen. Ze waren alle drie thuis vanwege een studiedag en ik wilde haar niet in de weg zitten Dus moesten we verplicht winkelen 😉

Wat-ik-mijn-schoonmaakster-als-kerstcadeautje gaf-GoodGirlsCompany

Links voor installatie, rechts na installatie

Kerstcadeautje voor mij schoonmaakster

Mijn schoonmaakster is goud waard. Na elk vertrek laat ze een opgeruimd huis en een stukje levenswijsheid achter. Daarom zorgde ik er dit jaar voor dat wij iets achterlieten waardoor zij minder werk heeft. Ons geweldige kerstcadeautje werd in september al uitgepakt, maar nu plukt ze er echt de vruchten van. Of zoals ze zelf zei “ Je begint het echt te merken in jullie badkamer.” In eerste instantie begreep ik haar niet zo goed, maar uiteindelijk begreep ik dat ze op onze waterontharder doelde.

Het begon haar op te vallen dat ze de glazen wand van de douchecabine niet meer hoeft in te sprayen met antikalkproducten. Hij is nagenoeg schoon. Dus ze haalt er alleen nog maar voor de sier een doekje over. Ook in het sanitair valt de afwezigheid van kalkaanslag haar inmiddels positief op.

Wat-ik-mijn-schoonmaakster-als-kerstcadeautje gaf-GoodGirlsCompany

Links voor installatie rechts 2 1/2 maand na installatie

Minder schoonmaken door een waterontharder

Zoals ik eerder op deze blog deelde, lieten wij in september een waterontharder installeren. Dit zorgt er voor dat ons water kalk-vrij is. Want op kalkaanslag na heeft kalk in ons kraanwater niet echt een functie. Het zorgt onder andere voor vieze kalkafzetting op sanitair, verkort de levensduur van huishoudelijke apparaten zoals een wasmachine. Vandaar dat ik het liever kwijt dan rijk ben.

Natuurlijk kan je het schoonmaken. Azijn aan je boiler toevoegen. Maar ik wilde een permanente oplossing. Een waardoor ik er de komende jaren écht geen omkijken meer naar heb. Deze oplossing lijkt steeds meer gewoon echt te bestaan. Natuurlijk merk ikzelf dagelijks al de voordelen. Maar wanneer iemand die hier eens per 2 weken komt het ook begint op te vallen, is dat alleen maar mooi mee genomen.

Wat geef jij jouw dierbaren als kerstcadeautje?

Liefs Josan

 

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Kerstcadeau via shutterstock

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]