Kerst Lifestyle

Wat ik mijn schoonmaakster als kerstcadeautje gaf

19 december 2016
kerstcadeautje-schoonmaakster-GoodGirlsCompany

Wij vieren geen Sinterklaas maar kerst. Dan krijgen gezinsleden een kerstcadeautje die ik met veel zorg voor ze heb uitgezocht. Mijn schoonmaakster is dan wel geen gezinslid, maar zonder haar zou het hier in huis een beestenbende zijn. Ik ben blij met haar vandaar dat ze dit jaar iets speciaals kreeg.

Ik ben geen huishoudwonder. Nooit geweest trouwens ook. Ik zie de troep niet. Of beter gezegd, ik zie het wel maar ik heb er geen last van. Het beรฏnvloedt mijn humeur of gevoel van welbehagen niet. Onze woonkamer kan er uitzien alsof er een bom ontploft is, maar ik zit heel geconcentreerd te bloggen. Totaal blind voor de chaos om mij heen. Een gave noem ik het. Mijn man ziet dat anders. Die kan er slecht tegen en moet meteen orde in de chaos scheppen.

Waarom onze schoonmaakster een kerstcadeautje krijgt

In de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat opgeruimd zijn, iets anders is dan goed zijn in schoonmaken. Want dat laatste heeft hij dan weer niet onder de knie. Ik kan honderdduizend keer zeggen schoonmaakmiddel te gebruiken als hij met een doekje het aanrecht schoonmaakt. Het komt niet aan. Dus dat doe ik dan weer. Hij moet zijn eigen overhemden strijken, want dat doe ik niet. Maar hij doet ook alleen maar zijn eigen wasje. De immense berg was die de drie kinderen veroorzaken? Dat is mijn pakkie an. Toen hij tijdens de kraamweek eindelijk eens aan den lijve ondervond hoe mijn week eruit ziet was hij het er over eens; we hebben een schoonmaakster nodig. Die hebben we dus. Ze komt 1 keer per 2 weken langs om alle ballen die ik niet in de lucht kon houden op te rapen. En daar ben ik dankbaar voor.

kerstcadeautje-minder-kalk-door-water-ontharder--GoodGirlsCompany

Links kalk in de waterkoker, rechts is de zwarte kleur van de waterkoker weer zichtbaar

Toen ik nog buitenshuis werkte, zag ik haar niet aan het werk. Toen ik thuis kwam te zitten, kon ik natuurlijk ook niet telkens de hort op gaan omdat zij door het huis loopt. Inmiddels vind ik het niet meer ongemakkelijk om te gaan bloggen als ze het huis schoon maakt. Of zoals laatst met alle dochters in Oberhausen te gaan winkelen. Ze waren alle drie thuis vanwege een studiedag en ik wilde haar niet in de weg zitten Dus moesten we verplicht winkelen ๐Ÿ˜‰

Wat-ik-mijn-schoonmaakster-als-kerstcadeautje gaf-GoodGirlsCompany

Links voor installatie, rechts na installatie

Kerstcadeautje voor mij schoonmaakster

Mijn schoonmaakster is goud waard. Na elk vertrek laat ze een opgeruimd huis en een stukje levenswijsheid achter. Daarom zorgde ik er dit jaar voor dat wij iets achterlieten waardoor zij minder werk heeft. Ons geweldige kerstcadeautje werd in september al uitgepakt, maar nu plukt ze er echt de vruchten van. Of zoals ze zelf zei โ€œ Je begint het echt te merken in jullie badkamer.โ€ In eerste instantie begreep ik haar niet zo goed, maar uiteindelijk begreep ik dat ze op onze waterontharder doelde.

Het begon haar op te vallen dat ze de glazen wand van de douchecabine niet meer hoeft in te sprayen met antikalkproducten. Hij is nagenoeg schoon. Dus ze haalt er alleen nog maar voor de sier een doekje over. Ook in het sanitair valt de afwezigheid van kalkaanslag haar inmiddels positief op.

Wat-ik-mijn-schoonmaakster-als-kerstcadeautje gaf-GoodGirlsCompany

Links voor installatie rechts 2 1/2 maand na installatie

Minder schoonmaken door een waterontharder

Zoals ik eerder op deze blog deelde, lieten wij in september een waterontharder installeren. Dit zorgt er voor dat ons water kalk-vrij is. Want op kalkaanslag na heeft kalk in ons kraanwater niet echt een functie. Het zorgt onder andere voor vieze kalkafzetting op sanitair, verkort de levensduur van huishoudelijke apparaten zoals een wasmachine. Vandaar dat ik het liever kwijt dan rijk ben.

Natuurlijk kan je het schoonmaken. Azijn aan je boiler toevoegen. Maar ik wilde een permanente oplossing. Een waardoor ik er de komende jaren รฉcht geen omkijken meer naar heb. Deze oplossing lijkt steeds meer gewoon echt te bestaan. Natuurlijk merk ikzelf dagelijks al de voordelen. Maar wanneer iemand die hier eens per 2 weken komt het ook begint op te vallen, is dat alleen maar mooi mee genomen.

Wat geef jij jouw dierbarenย als kerstcadeautje?

Liefs Josan

 

Volg jij mij ook al viaย Google+,ย Bloglovinโ€™,ย Twitter,Instagram,Facebookย ofย YouTube?

โ™ฅ Kerstcadeau via shutterstock

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • โœจ Eerste lachjeโœจ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloรฉ in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy๐Ÿ’™ #mamablogger #mommyblogger
 • โœจJongensmamaโœจVoordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd ๐Ÿ˜ Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜…. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy๐Ÿ’™ #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger
 • Kraamweek dag 6โœจAfscheid nemen en verwelkomen liggen dicht bij elkaar deze week. Vandaag afscheid genomen van de verloskundige. En daarmee ook van een fase in mijn leven. Ik zal nooit meer een baby krijgen. En ondanks dat ik mijn gezin compleet vind, geeft dat toch een dubbel gevoel ๐Ÿฅบ Is dit herkenbaar? .
.
.
#baby #newmama #dutchmom #melaninbeauty #melaninpoppin #tbb #blackgirlmagic #baby #geboortenieuws #zoon #momblogger #mamablogger #mamaleven #momlife
 • โœจCling to what is goodโœจDe nachten zijn kort en de dagen zijn lang. Maar Novan doet het goed. ๐Ÿ’™En nadat ik me maanden door alle ongemakken van de zwangerschap geworsteld heb en eerder het meer voelde als overleven in plaats van leven ben ik nu zo blij dat mijn lichaam zich begint te herstellen. Ik weer gewoon adem kan halen, niet meer ellendig voel vanwege een laag ijzer en hb. En bovenal geen medicijnen meer hoef te gebruiken. Totaal geen last van Baby Blues ๐Ÿ’™in mijn geval ben ik er alleen maar op vooruit gegaan ๐Ÿ™๐Ÿพ
.
.
.
#newborn #newbornbaby #newbornfotografie #newbornfoto #baby #mama #newbornmommy #mixedbabies #mixedrace
 • De roze wolk is enorm. Ik heb hem lekker een paar dagen voor mijzelf gehouden maar daar is hij dan: Novan Xem Isaiah Nevis ๐Ÿ’™ 31.01.2020 geboren om 5:37 uur. 
Hij werd ruim tweeรซnhalf week te vroeg geboren. Perfect getimed anders zou ik worden ingeleid. Nu dankzij @dedoulas en @puurvroedvrouwen een hele mooie hands-off thuisbevalling gehad in bad. Zo mooi om te ervaren dat mijn zwangerschap en bevalling die in principe medisch waren met de juiste mensen om je heen toch natuurlijk verlopen kan. Waarbij jezelf de regie houdt en bepaalt wat jij wilt. Mijn gezin is compleet en deze bevalling was de beste afsluiting ๐Ÿ’–
.
.
. #newborn #rainbowbaby #scriptureblanket #modernburlap #isaiah66 #zoon #geboren #helloworld #geboorte #geboortenieuws #baby #mama #mamablogger #mommyblogger #mommy #birthannouncement #birth #rainbowbaby๐ŸŒˆ #rainbowbabies #rainbowbabyannouncement
 • ๐ŸŽผ Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season โœจto be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la ๐ŸŽ„๐Ÿคถ๐Ÿพ๐ŸŽ…๐Ÿพ Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen ๐Ÿ™‹๐Ÿพโ€โ™€๏ธ
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
 • โญ๐’ข๐“Š๐‘’๐“ˆ๐“ˆ ๐“Œ๐’ฝ๐’ถ๐“‰?!โญโฃ
โฃ
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. ๐ŸŽ‰ En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan ๐Ÿ™ ๐Ÿ˜†โฃ
.โฃ
.โฃ
.โฃ
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoysโฃ
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
 • โญ๐“ ๐“ซ๐“ช๐“ซ๐”‚ ๐“ถ๐“ช๐“ด๐“ฎ๐“ผ ๐“ต๐“ธ๐“ฟ๐“ฎ ๐“ผ๐“ฝ๐“ป๐“ธ๐“ท๐“ฐ๐“ฎ๐“ป, ๐“ฝ๐“ฑ๐“ฎ ๐“ญ๐“ช๐”‚๐“ผ ๐“ผ๐“ฑ๐“ธ๐“ป๐“ฝ๐“ฎ๐“ป, ๐“ฝ๐“ฑ๐“ฎ ๐“ท๐“ฒ๐“ฐ๐“ฑ๐“ฝ๐“ผ ๐“ต๐“ธ๐“ท๐“ฐ๐“ฎ๐“ป, ๐“ผ๐“ช๐“ฟ๐“ฒ๐“ท๐“ฐ๐“ผ ๐“ผ๐“ถ๐“ช๐“ต๐“ต๐“ฎ๐“ป ๐“ช๐“ท๐“ญ ๐“ช ๐“ฑ๐“ธ๐“ถ๐“ฎ ๐“ฑ๐“ช๐“น๐“น๐“ฒ๐“ฎ๐“ปโญ โฃ
.โฃ
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?โฃ
.โฃ
.โฃ
,โฃ
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
 • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.โฃ
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
 • โญ๏ธ๐“ฃ๐“ฑ๐“ป๐“ธ๐”€๐“ซ๐“ช๐“ฌ๐“ด ๐“ฃ๐“ฑ๐“พ๐“ป๐“ผ๐“ญ๐“ช๐”‚ โญ๏ธ Toen Chloรฉ nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg ๐Ÿ˜
.
.
.
โ €โ €
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
 • โญ๐ผ๐’•'๐’” ๐’•๐’‰๐’† ๐’Ž๐’๐’”๐’• ๐’˜๐’๐’๐’…๐’†๐’“๐’‡๐’–๐’ ๐’•๐’Š๐’Ž๐’† ๐’๐’‡ ๐’•๐’‰๐’† ๐’š๐’†๐’‚๐’“โญโฃ
โฃ
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. ๐ŸŽ„Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school๐Ÿ˜… en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.โคโฃ
.โฃ
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?โฃ
.โฃ
.โฃ
.โฃ
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmomโฃ
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger

Dit zijn wij!