Feestdagen Kerst Pasen Valentijnsdag

Leuk! Zo laat je de kerstboom het hele jaar staan

4 januari 2018
Leuk ! Zo laat je de kerstboom het hele jaar staan-GoodGirlsCompany

Vind jij het ook zo jammer als de kerstboom weg moet? Wij hebben een manier gevonden om hem het hele jaar te laten staan.

Volgens de gewoonte moet de Kerstboom weg met Driekoningen. Dus 6 januari. Wie het ding langer laat staan, haalt volgens de overlevering het ongeluk in huis. Nu zou ik natuurlijk niet ik zijn, als ik het niet een keer zou proberen. Dat deed ik en uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het niets anders dan bijgeloof is… .

Wanneer doe je de kerstboom weg?

Dit jaar hebben we de kerstboom opgeruimd op 30 december. Voor ons doen een record. Zelfs man was verbaasd. Nu had ik een goede reden: ons konijnenhok moest op die plek. Bovendien hebben we het ding als sinds 1 november staan. Toch ben ik er niet vies van om hem na de Jaarwisseling ook nog te hebben staan. Sterker nog; ooit heb ik hem een heel jaar laten staan. Gewoon omdat het kon. En dat gaf interessante inzichten. Allereerst alle mensen die op bezoek kwamen en zeiden “ Huh? Waarom heb jij nog een kerstboom staan?!” Het grappige is namelijk dat het jezelf na een tijdje niet meer opvalt. Maar hij onderdeel van je meubilair gaat worden.

Bovendien ontdekte ik dat mensen slecht kijken. Ik associeer een kerstboom met kerstballen, lampjes, slingers en een piek. We goed keek zag dat die van mij andere versiering had. Ik paste de versiering van mijn kerstboom aan, op het seizoen of de feestperiode. Met Pasen hingen er paaseieren in. In de zomer bloemen en in de herfst bladeren.

 

Kerstboom weg-Valentijnsboom

bron

Valentijnsboom

De eerst volgende feestdag is Valentijnsdag. En zoals anti-Valentijn mensen dan zeggen ” Je moet elke dag laten zien dat je van elkaar houdt. Helemaal mee eens! Dus doe dat lekker met deze boom.

Carnavals kerstboom

bron

Carnavals kerstboom

Of je nu voor Zomercarnaval gaat of gewon Carnaval. Dit is de ultieme kerstboom er voor!

Kerstboom weg-Paasboom

bron

Paasboom

In het voorjaar kan je natuurlijk een Paastak nemen. Maar dat doet iedereen al. Dus kies voor wat anders; een paasboom. Die paaseieren hangen namelijk veel mooier in een boom. Toch?

Moederdagboom

bron

Moederdag boom

Deze moederdagboom is weer eens wat anders dan de vele tekeningen die je het hele jaar door van je kind krijgt.

 

Kerstboom vaderdag

bron

Boom voor Vaderdag

Je vader hoeft niet eens een boom van een kerel te zijn om zijn eigen boom te verdienen. Geef eens wat anders met vaderdag. Versier een boom vol met foto’s van mooie herinneringen en lieve berichtjes.

Zomerboom

bron

Zomerboom

Bij de zomer denk ik aan zon, zee en strand. Dat kan je prima combineren in een kerstboom

 

Verjaardagsboom

bron

Verjaardagsboom

Stel je voor je eigen verjaardagsboom. Voor Miss B zou ik hem volhangen met donuts want hier is ze gek op. Miss G zou tevreden zijn met allerlei Playmobil poppetjes. En Miss C is een alleseter. Dus zolang ik hem met voedsel en speelgoed combineer is het goed.

Dankdag kerstboom

Dankdag Kerstboom

Een per jaar gewoon je dankbaarheid uitspreken. Voor dat je elke dag te eten had. Een dak boven je hoofd. Gezond was. Een baan en allerlei andere zaken waar je pas bij stilstaat zodra het je wordt afgenomen. Dankdag is een mooie traditie en er ruimte voor geven kan met deze boom. Maar je mag hem ook zien als herfstboom.

oud en nieuw boom

bron

Oud & Nieuw Boom

En met deze Oud & Nieuw boom is het cirkeltje weer rond. Natuurlijk zijn er nog tal van andere memorabele momenten in het jaar did hun eigen boom verdienen. Zoals Koningsdag, de eerste en laatste schooldag, Blue Monday of de eerste dag van de zomervakantie. Wees lekker creatief en laat je fantasie de vrije loop.

Welke kerstboom vind jij leuk?

Ook leuk om te lezen

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Angela
  26 januari 2019 at 07:48

  Gelukkig ben ik niet de enige die vind dat je kerstboom het hele jaar kan blijven staan. Bedankt voor de goede ideeën!
  Zijn er óók tips voor versieringen voor mensen met een laag inkomen???

  • Reply
   Josan
   28 januari 2019 at 20:23

   In dat geval zou ik gewoon kijken tussen de versieringen van de Action. En veel zelf maken.

 • Reply
  Claudia Diependaal
  5 januari 2019 at 23:52

  Nou je liet in elk geval bij vele foto’s een grote glimlach op mijn gezicht verschijnen. Sommige zijn echt zo mooi!

  Groetjes Claudia!

  • Reply
   Josan
   7 januari 2019 at 14:00

   Het is ook heel grappig om te zien wat sommige mensen er van maken. Echt als mijn man er niet klaar mee was, zou ik het houden.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]