Europa Kroatië Travel

Kerst in Kroatië | Beleef de betovering

25 oktober 2019
Advent in Zagreb-The Millenial

Wil je er deze winter even tussenuit, maar mag je reisbestemming niet te ver weg liggen? Kies dan voor Kroatië. Kerst in Kroatië is magisch. de Kerstmarkt in Zagreb is beroemd en de bevroren Plitvice meren zijn adembenemend. Goed nieuws: het ligt op maar 2 uur vliegen vanaf Nederland.

Lees ook: Ervaringen gezinsvakantie in Kroatië

Kerst in Kroatië

Bij kerstmarkten denken we al snel aan Duitsland. Maar de kerstmarkt in de Kroatische hoofdstad Zagreb wint als het gaat om kerstmarkten. Al drie jaar op rij werd deze via de online poll van European Best Destinations verkozen tot beste kerstmarkt van Europa. Van 30 november 2019 tot en met 7 januari 2020 hangt er een magische sfeer in de hele stad. Van schaatsen op betoverende pleinen en genieten van kerstklassiekers in oude filmstudio’s, tot struinen langs kerstkraampjes en jezelf aan een kerstwals wagen.

Advent in Kroatie_The Millennial Mom

Kerstliefhebbers van jong tot oud kunnen hun hart ophalen in Zagreb. Verspreid over de hele stad is Advent een feest voor de zintuigen. Met verbazingwekkende 3D lichtshows. Een grote selectie van feestelijke eet- en drinkkraampjes. En live koren en concerten heeft het sprookjesachtige decor iets te bieden voor elke bezoeker. En denk je dat de kerstmarkt in Zagreb de enige belevenis is tijdens de advent periode in Kroatië? Niets is minder waar! Het hele land zit vol magie tijdens de feestdagen!

Spectaculair Winter Festival in Dubrovnik

Winter Festival in Dubrovnik

Dubrovnik staat bekend als een geweldige stedentripbestemming. Voor velen  is er een verrassing als de zomerdrukte is afgenomen en het Winter Festival van start gaat. De prachtige versierde oude binnenstad biedt bezoekers een veelzijdig programma vol cultuur, gastronomie, plezier, kunst en muziek. Op de gezellige kerstmarkt vind je originele handgemaakte geschenken en traditionele Kroatische kerstdesserts. Andere hoogtepunten zijn onder andere de Kabeljauwvisdagen. Die een eerbetoon brengen aan de Kroatische wintertraditie van het eten van kabeljauw met Kerstmis. Maar ook optredens en gratis concerten van het Dubrovniks Symfonie Orkest en de ceremoniële verlichting van de eerste adventskaars.

Waarom je deze kerst Kroatie moet bezoeken

De kleinsten kunnen genieten van kerstsprookjes in het Bursa theater en heerlijk schaatsen op de schaatsbaan. Dit jaar vindt het festival plaats van 30 november 2019 tot 1 januari 2020. De eeuwenoude middeleeuwse architectuur in Dubrovnik is het perfecte decor voor het Winter Festival. Hier vind je gedurende de hele periode openlucht eet- en drinkgelegenheden, souvenirkraampjes, concerten en feestelijke evenementen te vinden zijn.

Sprookjesachtig Split

Kerst in Split_The Millennial Mom

Split, omringd door de besneeuwde bergen, is een prachtige stad om te bezoeken op een heldere winterdag. De kronkelige, geplaveide straatjes met marktkraampjes en eigenzinnige winkels zijn perfect voor kerstinkopen. Je kan ze  gemakkelijk met het hele gezin te voet verkennen.

Op zowel het Pjaca als Prokurative plein kunnen bezoekers genieten van het aanbod aan streetfood en een entertainmentprogramma met lokale en internationale artiesten.  Dit gaat door tot in de late uurtjes. Ook met de jaarwisseling is Split voor reizigers een geweldige plek om te zien. Bezoekers mogen de kans niet missen om het openluchtconcert bij te wonen en te kijken hoe grote Kroatische muzikanten het nieuwe jaar verwelkomen.

Miljoenen fonkelende kerstlichtjes in Salaj Land

Salaj Land -The Millennial Mom

In het pittoreske dorpje Grabovnica in de gemeente Čazma woont de familie Salaj. Met zo’n vijf miljoen kerstlichtjes bezitten zij zonder twijfel het meest versierde huis en erf van heel Kroatië. Vuurwerk, muziekoptredens, een kerststal en een kribbe maken het plaatje compleet. Voor huisgemaakte hapjes en souvenirs wordt gezorgd.

Van 29 november 2019 tot 12 januari 2020 zijn bezoekers elke dag tussen 15 en 22 uur van harte welkom op hun betoverende erf van vijftien hectare groot.

Winterwonderland bij de Plitvicemeren

Plitvicemeren winter_The Millennial Mom

Kroatië is de thuisbasis van een spectaculair landschap, waaronder de Plitvicemeren. Deze zijn in de winter minstens zo mooi zijn als in de zomer. In de winter veranderen de watervallen en kristalheldere meren door de kou en de sneeuwval in een betoverend kerstlandschap. Het omringende groen wordt gehuld in witte dekens en de kronkelende wandelweg neemt je mee rond de prachtige waterpoelen en door steegjes met besneeuwde bomen.

De meren zijn goed te bereiken vanuit Zagreb of Split. Een perfecte dagtocht voor degenen die de stad willen ontvluchten en de natuurlijke schoonheid van Kroatië willen verkennen tijdens hun wintervakantie! Om er zeker van te zijn dat je binnen komt, koop van tevoren online je tickets.

Lees ook:

Staat een Kerst in Kroatie op jouw bucket list?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]