Spelen

5 x realistische Ken poppen die ik in de winkel mis

27 juni 2017
Man_bun_Ken_GoodGirlsCompany

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Ken heeft een metamorfose ondergaan. Ik heb eens goed naar het plastic poppetje gekeken en kwam met 5 aanvullingen die voorkomen dat we jonge meisjes een onrealistisch beeld van mannen geven.

Van The American Dream voor meisjes, is Barbie in de afgelopen jaren een beetje in het verdomhoekje terechtgekomen. Opeens moest het plastieken popje realistisch zijn. Dat wil vooral zeggen dat ze wat dikker moest worden.

Man bun Ken

Ken bleef in al die jaren opvallend hetzelfde. Aan hem werd niet gesleuteld. Waar Barbie dikker werd, acne of striae kreeg, bleef Ken zijn mooie plastic haartjes, gave huid en afgetrainde lichaam houden. Laten we eerlijk zijn; dat geeft een vertekend beeld. Straks denken meisjes dat elke man een Ken is. En dat klopt niet. Ook mannen takelen af, worden kaal of krijgen soms een bierbuikje. De meeste mannen houden tijdens het winkelen niet je tassen met aankopen vast zoals Ken dat doet. Maar staan verveeld met hun ogen gericht op hun telefoon buiten het winkelpand te swipen. Als vrouwen realistische moeten dan mannen graag ook.

Ik was dus een klein beetje teleurgesteld dat de grootste wijziging in Kens uiterlijk zijn haar is. Meneer heeft een man bun. Zo’n lekker kek knotje die mannen met (half) lang hipster haar hebben. Wel hipster haar geen hipster baard. Okay, ligt het nu aan mij of zijn hipster en vetrolletjes twee verschillende dingen? Tenminste als het gaat om een realistischer beeld neerzetten van de andere sekse. Omdat Mattel er blijkbaar niet aandurfde, heb ik zelf maar een aantal poppen bedacht.

Deze Ken poppen miste ik:

Terugtrekkende Haargrens Ken.

Spannend hoor zo’n man bun. Maar als je nu echt eens lekker modern bezig wilt zijn, kies je voor Terugtrekkende Haargrens Ken. Want ondanks dat zijn haargrens wat dunner wordt, heeft deze pop nog heel veel liefde te geven en kan je er prima mee spelen. Je moet Ken niet op zijn uiterlijk beoordelen, deze pop heeft wat meegemaakt en is daardoor mooier en rijker geworden. Zeg dat maar tegen je dochter als hij van haar weer eens niet mee mag doen omdat ze hem een vieze oude man vindt.

Borsthaar Ken

Voor een man is Ken wel een verdachte gladjakker. We weten allemaal dat de wereld niet geschapen is voor mensen die er zo gladjes bij lopen. Wij vrouwen hebben allemaal al eens ervaren dat je nog niet eens klaar met bent beide benen scheren of er groeit al weer haar op. Gelukkig hebben wij een realistische Barbie pop met haar op bepaalde plekken zodat we weten wat we verwachten kunnen. We zouden onze dochters tekort doen als we hen het beeld geven dan mannen allemaal glad en haarloos zijn op bepaalde plekken.

Kale Ken

Na wat ik hierboven beschreef, snap ik wel dat het enigszins verwarrend overkomt. Maar met Kaal bedoel ik hierbij toch echt alleen de schedel. Hoe realistisch is zo’n weelderige bos haar wel niet? Precies! Alleen Donald Trump heeft dat en volgens mij is dat ook niet echt. Wetenschappelijk bewijs heeft aangetoond dat mammen die veel testosteron hebben, sneller kaal worden. Ken zou het aangewezen rolmodel  zijn om kaalheid uit het verdomhoekje te halen. Geen oude mannenkwaaltje die mannen minder aantrekkelijk maakt. Ken laat zien dat je kaal en hip kan zijn en nog steeds een geweldige vriendin aan de haak kan slaan. Als dat geen positieve boodschap is voor kleine jongetjes die nu al zien dat hun voorouders niet vooraan stonden toen het haar werd uitgedeeld… Doe hem van mij part lekker kaal en met een happy hipsterbaardje.

Overkam Ken

Ligt het nu aan mij of zie ik steeds minder mannen met een overkam? Als kind vond ik het kapsel altijd erg intrigerend. Zat ik altijd te kijken waar het natuurlijk kruintje zat. Of na te denken hoe het eruit zou zien als je de overkam vanaf de andere zijkant van het hoofd maakte. Bovendien, meneer Aart had het ook en als ik aan iemand goede grappige kinderherinneringen bewaar was het meneer Aart. Jammer maar volgens mij was het echte en generatiedingetje. Ik zie er zelden meer mannen mee. Terwijl je er echt wel een beetje ijdel voor moet zijn om dit kapsel te rocken.

Dad Bod Ken

Veel vrouwen komen na hun zwangerschappen een beetje aan. Dat Barbie zandloperfiguurtje wordt ingeruild voor een appel- of peervorm. Hindert niet zo is de natuur. En we mogen daar best realistisch in zijn. Maar ook mannen hebben niet het eeuwig leven. Onder invloed van de geweldige kookkunsten van Barbie de vrouw ruilt Ken de six pack in voor een Dad Bod. Yup de papa body. Inclusief man boobies. Weet je kind nog niet zo goed wat een mannetje of vrouwtje is dan kun je Dad Bod Ken beter niet aanschaffen met AA Cup Barbie. Tenzij jij zo’n moderne ouder bent die niet van labelen is en het niet uitmaakt of je kind nu een man aanspreekt met vrouw of andersom.

Welke  realistische Ken pop miste jij?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Foto

 • Reply
  Brenda with the big hoop earrings
  8 juni 2021 at 09:46

  Ik zou wel graag een transgender Ken zien, compleet met make-up, lange haren en grote oorringen. Maar wel met gewone vrouwenkleding aan, zoals een rokje of een strak (kort) broekje. Anders wordt het een travestiet. Dan kan trouwens ook leuk zijn.

 • Reply
  Joanne
  29 juni 2017 at 18:37

  Borsthaar ken, haha! Dat vind ik nou ook een leuke variatie!

  • Reply
   Josan
   29 juni 2017 at 18:47

   ??? ik ook lekker hoor zo’n vachtje

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]