DIY video en vlogs

Kawaii Squishie face eenhoorn opbergpotje maken

25 maart 2018
Kawaii Squishie face eenhoorn opbergpotje maken

Eenhoorns zijn in en squishies ook. Combineer die twee en dan krijg je ons volgende leuke knutselproject: een Kawaii Squishie face eenhoorn opbergpotje. Super leuk als decoratie op je unicorn party.

In een meidenhuishouden ontkom je niet aan de eenhoorn hype of squishie trends. Mijn dochters zijn er dol op. Om hun spulletje op te ruimen, maakte ik een Kawaii Squishie face eenhoorn opbergpotje. De basis vormen de fruit- en groenthapjes babyvoeding.

Video Squishie face eenhoorn opbergpotje

Klik hier als je het niet goed kan zien

Benodigdheden Squishie face eenhoorn opbergpotje

Voor het maken van deze leuke opbergpotjes heb je de volegde materialen nodig. Bij ons komen de meeste spullen van de action. Maar je kan natuurlijk ook ergens anders knutselspullen vandaan halen.

 • potjes babyvoeding
 • gouden spray paint (Action)
 • acryl verf (Action)
 • potlood
 • kwastjes
 • zelfklevende bloemenstickers
 • hobbymesje
 • klei (Action)
 • lijmpistool +lijmpatronen
 • fohn (niet noodzakelijk, maar wel handig als je weinig geduld hebt en dingen sneller wilt laten drogen)

kawaii mason jars

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus zorg dat de potjes goed schoon zijn en week de etiketten los. Zorg dat er op de buitenkant geen restje lijm achter blijven en het niet meer vettig aan voelt want dit bemoeilijkt het verven van de potjes.

knutselideeen eenhoorn party

 

Zo maak je een Squishie face eenhoorn opbergpotje

Maak de (een)hoorn

Als eerste maak je de hoorntjes. In de video zie je mij 3 verschillende type hoornetjes maken van klei. De basis is bij elke hoorn hetzelfde. De meest makkelijke hoorn is het het kegelvormige hoorntje. Rol een bolletje klei tot een kegelvormpje en snijd de onderkant af. strijk de onderkant glad. Gebruik hier voor water en je vingers. Voor de andere varianten, raad ik je aan de video te bekijken. Werk de onderkant bij met wat water en door je vingers te gebruiken. Laat de klei vervolgens drogen zodat het hard wordt.

Squishie face eenhoorn opbergpotje maken

Verf de potjes

Zijn de potjes inmiddels goed schoon en droog? Dan kan je ze verven met een laagje acrylverf. Mix  de pasteltinten van tevoren op een palletje en breng een dun laagje verf aan op het glas. Laat het laagje goed drogen voordat je een nieuwe laag verf aanbrengt. Anders haal je de oude laag verf er af.

Spray paint de hoorntjes

Terwijl de potjes acrylverf staan te drogen, kan je buiten mooi het dekseltje en de hoorntjes goudkleurig verven met de spray paint.

Squishies _goodGirlsCompany

Schilder gezichtjes

Teken met een potlood de squishie gezichtjes op een potje. Zo kan je de gezichtjes nog makkelijk aanpassen. Ben je tevreden? Trek de lijntjes dan met zwarte verf over en vul de mondvormpjes in en verf weelderige wimpers.

Squishie mason jar

Pretlichtjes maken

Wil je de oogjes pretlichtjes geven? Wacht dan totdat de acrylverf is opgedroogd en stip met het kleinste kwastje 2 witte puntjes.

knutselideeen eenhoorn

Zo komt de eenhoorn aan zijn hoorn

Zo zijn de potjes natuurlijk ook super leuk, niet? een potje liet ik dus ok zo zonder deksel. Daar kunnen mijn make – up kwasten mooi in. Maar de andere potjes kregen wel een deksel. Als de spray paint droog is op de verschillende hoorntjes, kan je ze opplakken. Zorg dat de lijm in je lijmpistool warm genoeg is en lijm het vast. Bij gebrek aan seconde lijm gebruikte ik mijn lijmpistool, maar een stevige seconde lijm zou denk ik beter resultaat geven.

eenhoorn krans-knutselinpiratie eenhoorn

Bloemenkrans maken

Wat is een squishie eenhoorn zonder bloemenkrans? Deze maakte ik met zelfklevende bloemetjes decoratie van de Action. In principe zit hier een plakkertje op, maar deze bleef niet goed plakken op het dekseltje. Dus haalde ik het plakkertje eraf en verving het door een druppel warme lijm uit mijn lijmpistool. Beplak de rand met bloemen, hartjes en andere juwelen. Geef elke potje een andere kleur of bloemenpatroon. Dat maakt ze allemaal uniek.

knutselideeen eenhoorn party

Potjes geverfd, dekseltjes klaar? Dan is je Squishie face eenhoorn opbergpotje klaar. Super leuk als accessoires op een unicorn party of om snoepjes in te stoppen tijdens ene traktatie.

pin it

Meer unicorn) knutselideeën

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Mas
  4 november 2019 at 14:51

  cool

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]