Duitsland Europa Uitstapjes met kinderen

10 kastelen in Duitsland die je bezocht moet hebben

2 maart 2015
10 kastelen in Duitsland die je bezocht moet hebben-GoodGirlsCompany

Wat is een prinses zonder kasteel? Als je dochter dan toch door de prinsessenfase gaat, plan dan een kastelenroute door Duitsland. Bezoek een van de 10 mooiste kastelen in Duitsland. Geloof ons, het wordt de trip van je leven.

10 kastelen in Duitsland die je bezocht moet hebben

Kasteel Neuschwanstein-Travel-GoodGirlsCompany

Kasteel Neuschwanstein

We trappen dit lijstje meteen maar af met onze favoriet. Slot Neuschwanstein., de replica van het Disney kasteel. Als je in Beieren bent MOET je hier gewoon naar toe. Vanuit München is het een uurtje. Maar Algau is ook de moeite waard. Zeker als je het Naturerlebnis park met Skywalk wilt bezoeken. Het kasteel toren meters uit boven de omgeving en heeft iets sprookjesachtig. Dit is de plek waar sprookjes gemaakt worden. Waar jouw dochter prinses kan zijn en waar jij dat helemaal niet erg vindt. Het is er belachelijk druk dus je moet van tevoren een kaartje kopen, maar dan heb je ook wat. Vanuit het dorpje kan je met lopend, met een treintje of met een koetsje omhoog. Het is aan jou hoe prinsesserig je deze ervaring wilt maken.

Burcht Eltz-kastelen-Duitsland-GoodGirlsCompany

Burcht Eltz

Tweede op ons lijstje van kastelen in Duitsland is Burcht Eltz. Deze burcht aan de Duitse Moezel is een van de belangrijkste burchten in Duitsland. Het ligt in het plaatsje Wierschem. Het interessante aan Burcht Eltz is dat er 500 jaar lang aan gebouwd werd. Dat zie je ook terug in de bouwstijl die heeft elementen uit de Middeleeuwen en Renaissance stijl. Elke graaf die er vervolgens woonde liet zijn eigen vleugel bouwen rondom de Romaanse wachttoren. Vanuit het dorpje Moselkern loop je in 40 minuten naar het slot. Binnenin de burcht kan je kunstvoorwerpen bewonderen en zien hoe de adel leefde.

mooiste kastelen van Duitsland-Kasteel Lichtenstein-GoodGirlsCompany

Kasteel Lichtenstein

Kasteel Liechtenstein is een kasteel in de buurt van Maria Enzersdorf. Grootste Duitse stad in de buurt in Stutgart. Het ligt aan de rand van het Wienerwald. Kasteel Lichtenstein was onderdeel van de verdedigingslinie tegen vijanden die vaak uit het oosten kwamen. Het is de naamgever van de vorstenfamilie van Liechtenstein, die bekend is van het gelijknamige land. De familie had het kasteel in bezit van 1140 tot de 13e eeuw en wederom vanaf 1807.

Het kasteel van Schwerin-GoodGirlsCompany

Het kasteel van Schwerin

Het Kasteel van Schwerin is een kasteel in de hoofdstad van de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. Kenmerkend is dat het staat op een eiland in de Schweriner See. Eeuwenlang was het Kasteel van Schwerin het onderkomen van de hertogen en groothertogen van Mecklenburg en Mecklenburg-Schwerin. Tegenwoordig wordt het gebruikt als de zetel van het parlement van Mecklenburg-Voor-Pommeren.

Burcht Hohenzollern-GoodGirlsCompany

Burcht Hohenzollern

Ook Burcht Hohenzollern, gelegen tussen de gemeenten Hechingen en Bisingen torent hoog boven de omgeving uit. Het kasteel ligt op een 855 meter hoge berg. Het is eigendom van het vorstengeslacht Hohenzollern. Al eeuwen. Vandaag de dag kan je het bezoeken en genieten van het authentieke interieur en andere bijzondere kunstschatten uit de Pruisische geschiedenis.

Kasteel Mespelbrunn-GoodGirlsCompany

Kasteel Mespelbrunn

Kasteel Mespelbrunn is een zogenaamd waterslot. Het kasteel staat middenin het water en alleen al daarom is dit het bezoeken waard. Het laat middeleeuws, Vroeg Renaissance kasteel bevindt zich in de buurt van Frankfurt en Würzburg. Volgens kenners is het een van de mooiste kastelen in Duitsland. Ik vind het er in elk geval ontzettend romantisch uitzien. Beeld je eens in hoe het eruitziet als het gevroren heeft en er sneeuw ligt!

Kasteel Reichsburg Cochem-GoodGirlsCompany

Kasteel Reichsburg Cochem

De Rijksburcht Cochem is een hoogteburcht die op 100 meter boven het stadje Cochem ligt. In de middeleeuwen was het een tolburcht. Tegenwoordig is in de burcht een museum gevestigd. Je kan de burcht bezoeken van maart tot November. Dan worden er rondleidingen gegeven in 7 van de 50 aanwezige ruimten. De kamers burcht zijn in neorenaissance en neobarok stijl ingericht. Ze zijn ingericht met talloze waardevolle meubelstukken, tapijten, schilderijen en historische kachelovens.

Kasteel Löwenberg-GoodGirlsCompany

Kasteel Löwenberg

Kasteel Leeuwenberg is een ruïne in het Bergpark van Schloss Wilhelmshöhe. Zo kan je als toerist dus zeg maar twee kastelen bezoeken voor de prijs van 1. Sowieso staat het hele park op de Werelderfgoedlijst. Het Schloss Wilhelmshöhe is inmiddels een museum dat onderdak biedt aan een wereldberoemde collectie behangpapier, Grieks-Romeinse artefacten en een belangrijke collectie schilderijen uit de 16e en 17e eeuw.

Kasteel Drachenburg-GoodGirlsCompany

Kasteel Drachenburg

Als je in de buurt van Bonn bent, MOET je kasteel Drachenburg eens bezoeken. Dit is de plek waar dromen gemaakt worden. Het kasteel dankt zijn naam mede omdat het op de helling van een oude vulkaan gebouwd is. Het werd gebouwd door de Duitse Stephan Sarter die er graag wilde wonen, maar vroegtijdig overleed. Het kasteel ligt vlakbij het plaatsje Königswinter en zo hoog gelegen boven de Rijn biedt het een fraai uitzicht over de omgeving.

Kasteel Sigmaringen-GoodGirlsCompany

Kasteel Sigmaringen

Veel kastelen in Duitsland liggen op een berghelling. Ook Slot Sigmaringen, het grootste slot dat langs de Donau ligt. Het slot ligt in het zuiden van de Schwäbische Alb. Het toren 35 meter boven de Donau uit omdat het werd op een langwerpige kalkstenen klif uit de jura. Majestueus om met een bootje langs te varen.

Ook leuk om te lezen:

Kastelen Duitsland

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding en overige foto’s via Shutterstock

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!