Duitsland Europa Uitstapjes met kinderen

10 kastelen in Duitsland die je bezocht moet hebben

2 maart 2015
10 kastelen in Duitsland die je bezocht moet hebben-GoodGirlsCompany

Wat is een prinses zonder kasteel? Als je dochter dan toch door de prinsessenfase gaat, plan dan een kastelenroute door Duitsland. Bezoek een van de 10 mooiste kastelen in Duitsland. Geloof ons, het wordt de trip van je leven.

10 kastelen in Duitsland die je bezocht moet hebben

Kasteel Neuschwanstein-Travel-GoodGirlsCompany

Kasteel Neuschwanstein

We trappen dit lijstje meteen maar af met onze favoriet. Slot Neuschwanstein., de replica van het Disney kasteel. Als je in Beieren bent MOET je hier gewoon naar toe. Vanuit München is het een uurtje. Maar Algau is ook de moeite waard. Zeker als je het Naturerlebnis park met Skywalk wilt bezoeken. Het kasteel toren meters uit boven de omgeving en heeft iets sprookjesachtig. Dit is de plek waar sprookjes gemaakt worden. Waar jouw dochter prinses kan zijn en waar jij dat helemaal niet erg vindt. Het is er belachelijk druk dus je moet van tevoren een kaartje kopen, maar dan heb je ook wat. Vanuit het dorpje kan je met lopend, met een treintje of met een koetsje omhoog. Het is aan jou hoe prinsesserig je deze ervaring wilt maken.

Burcht Eltz-kastelen-Duitsland-GoodGirlsCompany

Burcht Eltz

Tweede op ons lijstje van kastelen in Duitsland is Burcht Eltz. Deze burcht aan de Duitse Moezel is een van de belangrijkste burchten in Duitsland. Het ligt in het plaatsje Wierschem. Het interessante aan Burcht Eltz is dat er 500 jaar lang aan gebouwd werd. Dat zie je ook terug in de bouwstijl die heeft elementen uit de Middeleeuwen en Renaissance stijl. Elke graaf die er vervolgens woonde liet zijn eigen vleugel bouwen rondom de Romaanse wachttoren. Vanuit het dorpje Moselkern loop je in 40 minuten naar het slot. Binnenin de burcht kan je kunstvoorwerpen bewonderen en zien hoe de adel leefde.

mooiste kastelen van Duitsland-Kasteel Lichtenstein-GoodGirlsCompany

Kasteel Lichtenstein

Kasteel Liechtenstein is een kasteel in de buurt van Maria Enzersdorf. Grootste Duitse stad in de buurt in Stutgart. Het ligt aan de rand van het Wienerwald. Kasteel Lichtenstein was onderdeel van de verdedigingslinie tegen vijanden die vaak uit het oosten kwamen. Het is de naamgever van de vorstenfamilie van Liechtenstein, die bekend is van het gelijknamige land. De familie had het kasteel in bezit van 1140 tot de 13e eeuw en wederom vanaf 1807.

Het kasteel van Schwerin-GoodGirlsCompany

Het kasteel van Schwerin

Het Kasteel van Schwerin is een kasteel in de hoofdstad van de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. Kenmerkend is dat het staat op een eiland in de Schweriner See. Eeuwenlang was het Kasteel van Schwerin het onderkomen van de hertogen en groothertogen van Mecklenburg en Mecklenburg-Schwerin. Tegenwoordig wordt het gebruikt als de zetel van het parlement van Mecklenburg-Voor-Pommeren.

Burcht Hohenzollern-GoodGirlsCompany

Burcht Hohenzollern

Ook Burcht Hohenzollern, gelegen tussen de gemeenten Hechingen en Bisingen torent hoog boven de omgeving uit. Het kasteel ligt op een 855 meter hoge berg. Het is eigendom van het vorstengeslacht Hohenzollern. Al eeuwen. Vandaag de dag kan je het bezoeken en genieten van het authentieke interieur en andere bijzondere kunstschatten uit de Pruisische geschiedenis.

Kasteel Mespelbrunn-GoodGirlsCompany

Kasteel Mespelbrunn

Kasteel Mespelbrunn is een zogenaamd waterslot. Het kasteel staat middenin het water en alleen al daarom is dit het bezoeken waard. Het laat middeleeuws, Vroeg Renaissance kasteel bevindt zich in de buurt van Frankfurt en Würzburg. Volgens kenners is het een van de mooiste kastelen in Duitsland. Ik vind het er in elk geval ontzettend romantisch uitzien. Beeld je eens in hoe het eruitziet als het gevroren heeft en er sneeuw ligt!

Kasteel Reichsburg Cochem-GoodGirlsCompany

Kasteel Reichsburg Cochem

De Rijksburcht Cochem is een hoogteburcht die op 100 meter boven het stadje Cochem ligt. In de middeleeuwen was het een tolburcht. Tegenwoordig is in de burcht een museum gevestigd. Je kan de burcht bezoeken van maart tot November. Dan worden er rondleidingen gegeven in 7 van de 50 aanwezige ruimten. De kamers burcht zijn in neorenaissance en neobarok stijl ingericht. Ze zijn ingericht met talloze waardevolle meubelstukken, tapijten, schilderijen en historische kachelovens.

Kasteel Löwenberg-GoodGirlsCompany

Kasteel Löwenberg

Kasteel Leeuwenberg is een ruïne in het Bergpark van Schloss Wilhelmshöhe. Zo kan je als toerist dus zeg maar twee kastelen bezoeken voor de prijs van 1. Sowieso staat het hele park op de Werelderfgoedlijst. Het Schloss Wilhelmshöhe is inmiddels een museum dat onderdak biedt aan een wereldberoemde collectie behangpapier, Grieks-Romeinse artefacten en een belangrijke collectie schilderijen uit de 16e en 17e eeuw.

Kasteel Drachenburg-GoodGirlsCompany

Kasteel Drachenburg

Als je in de buurt van Bonn bent, MOET je kasteel Drachenburg eens bezoeken. Dit is de plek waar dromen gemaakt worden. Het kasteel dankt zijn naam mede omdat het op de helling van een oude vulkaan gebouwd is. Het werd gebouwd door de Duitse Stephan Sarter die er graag wilde wonen, maar vroegtijdig overleed. Het kasteel ligt vlakbij het plaatsje Königswinter en zo hoog gelegen boven de Rijn biedt het een fraai uitzicht over de omgeving.

Kasteel Sigmaringen-GoodGirlsCompany

Kasteel Sigmaringen

Veel kastelen in Duitsland liggen op een berghelling. Ook Slot Sigmaringen, het grootste slot dat langs de Donau ligt. Het slot ligt in het zuiden van de Schwäbische Alb. Het toren 35 meter boven de Donau uit omdat het werd op een langwerpige kalkstenen klif uit de jura. Majestueus om met een bootje langs te varen.

Ook leuk om te lezen:

Kastelen Duitsland

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding en overige foto’s via Shutterstock

 • Reply
  Marcel
  27 augustus 2018 at 11:41

  Deze zou toch niet mogen ontbreken: kasteel marienburg

  • Reply
   Josan
   2 september 2018 at 06:56

   Oh! Dank je wel voor het toevoegen dan maar.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]