Moeder & Kind Opvoeding

4 kankerverwekkende producten voor je kindje

4 juni 2016

Kankerverwekkende producten die je dagelijks gebruikt voor je kindje? Dat klinkt tegenstrijdig. Wij moeders hebben het beste voor met onze kinderen. We troosten ze, geven ze eten en stoppen ze in bad. Alledaagse handelingen die we tijdens het eerste jaar van ons kindje wel duizenden keren doen. Net zolang totdat ze het zelf kunnen. Maar wist jij dat we bij veel van deze alledaagse momenten producten gebruiken waar kankerverwekkende ingrediënten in kunnen zitten? Ik geef hieronder een aantal voorbeelden van alledaagse producten.

Blue band lepeltjes-GoodGirlsCompany-melamine-kankerverwekkende producten

Via Unilever ontving ik een lepeltje. Dan kan mijn baby gezellig met de pot mee-eten stond er in de brief die bij het pakketje zat. Een vriendelijk gebaar. Maar naast dat de bordjes redelijk stereotype waren (blijkbaar krijg je als meisje een prinses of ballerina) stond de keuze van het materiaal mij ook niet aan. Ik herkende het harde plastic meteen: melamine.

Kankerverwekkende producten voor kinderen

Melamine

Waar zit het in: kinderbestek, servies

Als je niet weet wat melamine is, gaat er waarschijnlijk nu geen belletje rinkelen. Maar waarschijnlijk ken je wel het melkpoederschandaal in China. Doordat men daar de melkpoeder niet meer vertrouwde, werd het massaal van uit Nederland gehamsterd en mag je in veel winkels nog steeds niet meer dan 2 pakken melkpoeder per klant kopen. Maar weet jij ook wat er in die Chinese melkpoeder zat waardoor 300.000 kinderen ziek werden en er 6 stierven? Melamine! Yep, hetzelfde goedje dat gebruikt wordt in de leuke hard plastieken bordjes, lepels en bekers met populaire cartoons erop.

melamine-kanker-GoodGirlsCompany-kankerverwekkend kinderservies

In servies, bordjes en bekers wordt melamineformaldehyde gebruikt. Nu is van formaldehyde al langer bekend dat dit goedje kankerverwekkend is, maar combineer je het met melamine dan is er geen enkele twijfel over hoe chemisch dit goedje is. Je mag melamine bordjes niet opwarmen in de magnetron. Dat is gevaarlijk omdat de stof dan vrij komt. Maar uit onderzoek is gebleken dat ook wanneer men warme gerechten (soep of avondeten) eet vanaf deze bordje, de stof vrij komt en er sporen van in het lichaam van de testpersoon achterbleven. Misschien toch maar eens tijd om je kindje niet de warme maaltijd van dit bordje te laten eten en heel snel op zoek te gaan naar alternatieven.

Alternatieven: servies van bamboe. Het valt mij op dat steeds meer winkels servies van bamboe verkopen. Toen ik recent mijn plaatselijke Hema en Xenos in liep, zag ik allerlei gekleurde borden, bekers en schaaltjes. Super leuk natuurlijk! Ook zijn ouderwetse alternatieven zoals borden van aardewerk, roestvrijstaal bestek natuurlijk een goed alternatief. 

SLS in Zwitsal-GoodGirlsCompany-Zwitsal niet zeepvrij

SLS, Sodium Lauryl Sulfaat

Waar zit het in: tandpasta, shampoo, bad- en doucheproducten

Sodium Lauryl Sulfaat zit soms in babyproducten. Zelf gebruik ik alleen maar natuurlijke verzorgingsproducten voor mijn kinderen, maar omdat ik nieuwsgierig was bekeek ik van de week heel uitgebreid alle etiketten van de zogenaamde ‘zeepvrije’ wasgels en douchefoams van Zwitsal. De meeste producten bevatten SLES, het minder agressieve zusje van SLS. Maar nog steeds een product dat ik vermijd in kinderverzorgingsartikelen. Maar tot mijn grote schrik bevat de Zwitsal wascrème zelfs gewoon SLS. Dat verwacht je dus niet als  bezorgde ouder omdat op de voorkant staat ‘klinisch bewezen zacht’ , extra zacht en verzorgend.

Sodium Lauryl Sulfaat in Zwitsal-GoodGirlsCompany-kankerverwekkende materialen in babyspullen

SLS maakt dat je producten zo lekker schuimen. Het is een goedkoop zeepsop dat veel cosmeticabedrijven in hun producten stoppen omdat het zo grondig reinigt. Dat is natuurlijk wel handig want die kleintjes worden behoorlijk vies. Maar naast dat deze ingrediënten behoorlijke agressieve schoonmakers zijn (garages en motoren worden er ook mee gereinigd), huidirritatie, eczeem en uitdroging van de huid veroorzaken, is er nog wat anders. SLS bevat het bijproduct dioxaan en van dat is bewezen dat het op lange termijn kankerverwekkend is.

Volgens onderzoek blijft SLS 5 dagen in ons lichaam voordat het er uit verdwijnt. Alle reden dus om je bij bad- en doucheproducten die je voor jezelf en je kinderen gebruikt eerst eens heel goed te kijken of er SLS of SLES in zitten.

Alternatieven: producten zonder SLS of SLES, kijk eens naar natuurlijke babyverzorging. Ik testte in het afgelopen jaar al:

BPA

Waar zit het in: waterflesjes, speelgoed, fopspenen, kassabonnetjes, blikgroentes.

BPA, Bisphenol A of ook wel Bisfenol A is een chemische stof die in veel plastic producten voorkomt. Het is een hormoonverstorende stof die lijkt op vrouwelijk oestrogeen. Daarnaast wordt het ook in verband gebracht met kanker, diabetes, obesitas en ADHD. Maar het kan de groei en ontwikkeling van je kindje aardig in de war schoppen. Vandaar het advies dat als je zwanger bent hierbij uit de buurt te blijven. Maar heb je je kind dan op de wereld gezet, waarom zou je het dan blootstellen aan deze kankerverwekkende stof? BPA 100% vermijden is lastig. Het zit zelfs op de kassabonnetjes die je in de supermarkt aanpakt. SHOCK!

Maar kleine beetjes helpen, begin met eens kritisch te kijken naar wat je kind in haar mond steekt zoals fopspenen, bijtringen, bordjes en speelgoed. Flesvoeding bereiden met mineraalwater omdat dit zogenaamd gezonder is? Leuke mythe die je extra geld kost. Om te zorgen dat de verpakking van een  fles bronwater stevig blijft gebruikt men weekmakers (ftalaten). Deze lekken gewoon vrolijk in het water en geef je vervolgens aan je kind… . Ironisch dat kraanwater én goedkoper én gezonder is.

Alternatieven:

Hoewel sinds 2011 besloten is dat veel producten die met voedsel in aanraking komen geen bpa mag bevatten blijft het nodig om dit te checken. BPA 100% vermijden is lastig. Maar je kan wel op zoek gaan producten waar het zo min mogelijk in zit. Toen ik recent een nieuwe keukenmachine wilde hebben, zag ik er een waar heel bewust op stond dat hij BPA vrij is. Mijn keukenmachine komt met voedsel in aanraking wat ik maar ook mijn baby eet. Dus ik heb deze het liefst BPA vrij. De verkoper van de electronicazaak had een lastige klant aan mij. Ik liet hem uitzoeken of het betekende dat alle andere keukenmachines waar het niet op stond dus BPA bevatten. Hij kon geen gewenst antwoord geven…dus kocht ik een BPA vrije keukenmachine.

BPA vrij speelgoed

Van Lego en Duplo is het bekend dat hun plastic BPA vrij. Van enkele Vtech speeltjes heb ik kunnen vinden dat ze BPA vrij zijn. Fisher Price helaas (nog) niet. En Sophie de Giraf is gemaakt van 100% natuurlijk rubber afkomstig van de Hevea boom en bewerkt met verf die gebruikt wordt in de voedingsmiddelenindustrie. Hierdoor is ze absoluut vrij van schadelijke stoffen zoals PVC, Phthalaten, BPA en andere weekmakers. Kortom een veilig en duurzaam speeltje voor je baby.

Ik hoop dat onze minister van Volksgezondheid onze gezondheid ooit nog eens echt serieus gaat nemen en net zoals in Denemarken bedrijven boetes oplegt wanneer ze speelgoed voor kinderen onder de 3 jaar verkopen waar BPA in zit.

Lippenbalsem

Update: op 30 januari 2019 liet de Consumentenbond weten dat er in 15 van de 21 onderzochte lippenbalsems gevaarlijke stoffen werden aangetroffen. Het gaat om de koolwaterstoffen MOSH (Mineral Oil Saturated Hydrocarbons, of verzadigde koolwaterstoffen) en/of MOAH (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons, of aromatische koolwaterstoffen).

Het gaat om  de volgende lippenbalsems voor kinderen:

 • Blistex Happy lips aardbei
 • Disney Violetta Blueberry
 • Disney Princess Strawberry
 • H&M Bella
 • H&M Bubble
 • H&M Frozen
 • Hema Lipbalm (blikje)
 • Hello Kitty Blueberry
 • Labellino
 • Liano Strawberry
 • Maybelline Baby Lips Cherry Me
 • Maybelline Baby Lips Hydrate
 • Minions Cola Stuart
 • Miraculous Strawberry
 • The Body Shop Strawberry Pomegranate

Ook in 2017 werden lippenbalsems van onderstaande merken al gevaarlijke stoffen aangetroffen

 • Avène
 • Blistex
 • Carmex
 • Eucerin
 • La Roche-Posay
 • Labello
 • Le Petit Marseillais
 • The Body Shop
 • Louis Widmer
 • Maybelline
 • Neutrogena
 • Vaseline
 • Vichy
 • Yves Rocher

Welke lippenbalsems kan je wel veilig gebruiken?

Als je een lippenbalsem koopt, doe je er goed aan een te kopen op basis van natuurlijke olieën.

 • sheaboter
 • amandelolie
 • olijfolie
 • kokosolie

En zoek je alternatieven? Kies dan eens voor de natuurlijke lippenbalsems van EOS. Die komen wel goed uit de test qua veiligheid.

Kankerverwekkende producten vermijden

Al jaren neemt het aantal gevallen van kanker toe. Niet zo schokkend als je kijkt naar welke kankerverwekkende producten we al vanaf jongs af aan (onbewust) in grote hoeveelheden binnen krijgen. Het is niet mijn doel om je angst aan te jagen, maar wel om je bewuster na te laten denken over waar je je kinderen aan blootstelt. Niet roken en drinken tijdens de zwangerschap vinden we heel normaal. Sterker nog we vinden het asociaal wanneer moeders dit wel doen. Hopelijk weet je door dit blog beter en kan je ook een betere keuze voor je kind(eren) maken welke kankerverwekkende producten je wilt vermijden.

Was jij je er bewust van dat deze kankerverwekkende producten voor dagelijks gebruik zo schadelijk zijn?

 

Kankerverwekkende verzorgingsproducten voor baby's

Ook interessant:

Liefs Josan

 Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Floor
  19 januari 2020 at 14:03

  Helaas bevatten die bamboe bordjes ook vaak gewoon nog schadelijk stoffen https://www.consumentenbond.nl/voedingstests/schadelijke-stoffen-in-bamboebekers

 • Reply
  Claudia
  15 januari 2020 at 20:27

  Ik heb een update voor je.
  In 2019 ontving ik het Blueband bordje en bestek. En die zijn nu van bamboe gemaakt! Blijkbaar hebben ze de hint gekregen en hun leven gebeterd ;).
  Bedankt voor alle moeite die je in dit artikel hebt gestoken!

 • Reply
  Tess Mess
  7 mei 2019 at 16:41

  Van leven ga je dood. Wij zijn ook allemaal groot geworden.

  • Reply
   Josan
   10 mei 2019 at 09:59

   Als je beter weet doe je beter. Of niet in sommige gevallen.

 • Reply
  Producten die je nooit via AliExpress moet kopen | GoodGirlsCompany
  18 april 2018 at 23:30

  […] kankerverwekkende producten voor je kindje […]

 • Reply
  6 tips: Zo weet je dat je baby genoeg gedronken heeft
  5 januari 2018 at 17:30

  […] 3 kankerverwekkende producten voor je baby […]

 • Reply
  Leitz MyBox opbergdozen maken opruimen makkelijk
  9 december 2017 at 13:31

  […] zijn er altijd lezers die nog steeds menen dat ik geen plastic gebruik. Jawel, hoor zolang het maar BPA-vrij is. De Leitz MyBox is gemaakt […]

 • Reply
  Jeannette
  3 december 2017 at 17:23

  Je laat je kids in groep 8 al een mobiel beheren dat is gevaarlijker als alles wat je schrijft.

  • Reply
   Josan
   3 december 2017 at 17:31

   Oh en met groep 8 ben ik trouwens laat. Onderzoek wees uit dat de meeste kinderen vanaf groep 4 er al 1 hebben dus je hebt gelijk het is gevaarlijk om niet op de trend aan te sluiten.

 • Reply
  De zoete badproducten van Alphanova Kids - GoodGirlsCompany
  24 augustus 2017 at 23:30

  […] super zacht en geschikt zijn voor de meest gevoelige kinderhuid. Dus denk aan badschuim zonder SLES, SLS, parabenen en alcohol. De milde badproducten van Alphanova Kids worden verrijkt met lavendel […]

 • Reply
  GI-YU huidverzorging voor je baby - GoodGirlsCompany
  5 juli 2017 at 21:40

  […] reguliere producten vol toegevoegde parfums zitten. Maar stiekem vind ik, en vele moeders met mij, het Zwitsal geurtje best lekker. Bovendien meende ik dat veel van mijn andere natuurlijke verzorgingsproducten […]

 • Reply
  Win het My Little Pony Crystal Empire Kasteel - GoodGirlsCompany
  2 december 2016 at 09:02

  […] het aantal bezoekers dat ik nu al heb’ Wat de ene keer realistischer is dan de andere keer. Toen dit artikel viral ging, wist ik dat het de volgende maand lastig zou zijn hetzelfde aantal te halen. Ook omdat […]

 • Reply
  Het leukste bamboe kinderservies voor je kleintje
  16 oktober 2016 at 21:48

  […] A zegt, moet ook B zeggen. Toen ik vorige week een blog schreef over waarom ik liever geen melamine gebruik, kreeg ik de terechte vraag wat dan de alternatieven zijn. Hoewel bamboe kinderservies […]

 • Reply
  Wat zit er in Zwitsal, kan je verbranden door Zwitsal?
  29 september 2016 at 13:25

  […] vraag die steeds meer ouders bezighoudt. Veel ouders schrokken zich rot toen ik deelde dat er in Zwitsal wascrème Sodium Lauryl Sulfaat zit. Vooral toen ze leerden wat deze surfactant op de lange termijn doet. Dat je lichaam 5 dagen […]

 • Reply
  dirksmama
  31 augustus 2016 at 23:45

  Je verhaal over BPA klopt niet en daarom is het onnodig paniekerig.
  Flessen en spenen mogen al 5 jaar geen BPA meer bevatten.

  • Reply
   Mijntje
   1 september 2016 at 09:15

   Onnodige Paniek? Da’s persoonlijk denk ik dan. En Maar..ik denk dat haar verhaal wel klopt hoor…want ondanks dat het niet mag..zijn er vast nog wel flessen / bekers en spenen te koop waar het in zit. Denk maar aan import via ebay of alie express etc. of op de beverwijkse bazaar misschien? just saying…. Liefs, Mijntje

   • Reply
    Dirksmama
    4 december 2017 at 03:22

    Sowieso kan het door de eigenschappen van het materiaal al niet in spenen zitten.
    En wie op Ali of EBay koopt loopy bewust een risico.

 • Reply
  Mijntje
  31 augustus 2016 at 22:56

  Thanx Josan! Ik ben zo vrij geweest je artikel op mijn fb pagina van mijn blog te delen…want hier schrok ik (zoals vele anderen) best van! Morgen eens opruiming houden! Liefs, Mijntje.

 • Reply
  Derma Zonnebrandcrème SPF 30 tegen UVA en UVB
  17 augustus 2016 at 07:04

  […] – Tea tree olie – Witch hazel – Ylang ylang – Oxybenzone – PABA – Propylene glycol – Sodium lauryl sulfaat – Methyl nicotinate – Synthetische kleurstoffen – Aceton […]

 • Reply
  Dirksmana
  13 juni 2016 at 10:42

  Deze blog is een typische voorbeeld van klok-horen-luiden-niet-weten-waar-klepel horen hangen maar compleet geen idee hebben waar de klepel hangt.

  Melamine is enorm stabiel. Het lekt echt niet in je boterham als je die op een melamine bordje legt. (Nog even afgezien van het feit dat het Bluebandbordje dat wij in huis hebben niet eens van melamine gemaakt is.

  De Chinese baby’s werden ziek omdat er melamine POEDER in de kunstvoeding zat. Nou hoort dat niet in kunstvoeding, maar baby’s zullen even ziek worden als er gemalen bamboe of porselein door hun kunstvoeding zou zitten.

  En dan de ophef over formaldehyde…die zit in een VERBINDING, niet als inhaleerbaar gas.

 • Reply
  joke vermanen
  12 juni 2016 at 09:19

  Zolang het RIVM mag zeggen dat de vacvins gewoon veilig zijn terwijl daar ook kankerverwekkende stoffen in zitten (en dus ook formeldahyde) denk ik niet dat er binnenkort veel veranderd… hier trouwens al jaren gewoon aardewerk borden en geen plasric bestek.

  • Reply
   dirksmama
   31 augustus 2016 at 23:39

   Als je een appeltje eet of wijntje drinkt maakt je eigen lichaam formaldehyde en ook nog eens veel meer dan de formaldehyde die in een prik zit.
   Formaldehyde is kankerverwekkend als je het INADEMT. Vaccins adem je niet in. Nou ja behalve de vaccins van een homeopaat natuurlijk.

 • Reply
  Unzi
  7 juni 2016 at 04:44

  Hartstikke bedankt voor de moeite die je hebt gedaan om je onderzoek met ons te delen. Ge wel dig !

 • Reply
  Mila
  6 juni 2016 at 09:10

  Ik ben erg beniuwd naar goede tandpasta alternatieven…!

 • Reply
  Stacey
  6 juni 2016 at 08:24

  Jeetje, wat een eye-opener weer. Eerst dat bordje maar eens de deur uit en vervolgens etiketten gaan lezen van mijn producten!

 • Reply
  Simone
  5 juni 2016 at 09:34

  Ik gebruik ook melamine bordjes. Kunnen ze ook kwaad als je ze niet verwarmd? De plastic bordjes van ikea zijn van een ander materiaal volgens mij, maar daar zit misschien wel weer iets anders in wat slecht is? Toch maar op zoek naar bamboe bordjes dan?

  • Reply
   Josan
   5 juni 2016 at 09:39

   Uit onderzoek blijkt dat wanneer je warm eten op melamine borden legt, deze stof vrijkomt en alsnog in het lichaam terecht komt. Dus je hoeft het bordje niet eens zelf te verwarmen. Ik neem aan dat je niet alleen koude gerechten van deze bordjes eet?

 • Reply
  Jess
  5 juni 2016 at 00:00

  Tijdje geleden had ik het ook over melamine. Smerige goedje! Fijn om andere stoffen hier ook te zien. Leren we weer wat bij!

 • Reply
  ellen
  4 juni 2016 at 23:08

  Wow ik heb precies dat bordje liggen in de kast. Wist niet dat melamonine zo slecht was.

 • Reply
  Eline
  4 juni 2016 at 20:14

  Ik schrik hier zeker van. Wist dit echt niet. Voortaan maar beter op letten!

 • Reply
  leonie van Mil
  4 juni 2016 at 17:51

  Ik schrik wel een beetje van die Zwitsal. Ik ga gelijk ook bij mij op de verpakking kijken.

  • Reply
   Josan
   4 juni 2016 at 20:09

   Dat kan ik mij voorstellen Leonie, helaas is het zo dat zolang de overgrote meerderheid niet klaagt en het okay vindt, blijft dit wat men aanbiedt.

 • Reply
  Joke Vaes
  4 juni 2016 at 13:16

  Leuke blog heb je! Ik mijd ook zoveel mogelijk giftige stoffen voor mijn 8maand oud dochtertje, maar het zit werkelijk overal in. Zeep gebruik ik helemaal niet meer, vuil is ze toch niet, en kinderservies laat ik ook mooi in de kast staan. Zal voor haar poppen zijn vrees ik 🙂

  • Reply
   Josan
   4 juni 2016 at 20:11

   Je hebt helemaal gelijk Joke. Het is echt puzzelen, uitzoeken en je blijven verbazen over wat er allemaal dus wel mag. Zeep is inderdaad niet nodig hier in het westen. We gaan zo vaak in bad.

 • Reply
  riek
  4 juni 2016 at 11:10

  Best schandalig dat ze het blijven produceren. Eng ook dat je het aan je kinderen heeft maar wat is er nog wel gezond vandaag de dag.

  • Reply
   Josan
   4 juni 2016 at 20:10

   Dat is ook de vraag…aan de andere kant verwacht je ook van een overheid dat zij kritischer zijn.

 • Reply
  Cassandra
  4 juni 2016 at 09:26

  Grotendeels wist ik het wel omdat ik producten die sls bevatten al probeer te vermijden, maar ik gooi straks de lepeltjes en het bordje wat je hier in de foto’s hebt gebruik meteen weg. Daar wist ik het namelijk niet van!

  • Reply
   Josan
   4 juni 2016 at 20:12

   Nou dan ben ik blij dat ik je toch wat meer informatie heb kunnen geven.

 • Reply
  Marguerita
  4 juni 2016 at 08:59

  Wat heftig, nooit geweten! Kun jij misschien eens naar de ingredientenlijst kijken die ik gisteren plaatste over kinderlipgloss? ik weet er zelf eigenlijk te weinig van…

  • Reply
   Josan
   4 juni 2016 at 20:07

   Nee, je moet haast een scheikundige zijn om te snappen wat er allemaal in zit. En als je het uit pluist schrik je je rot.

 • Reply
  Tamara
  4 juni 2016 at 08:43

  Jeetje nee dit wist ik niet! Ik schrik hier best wel van!

 • Reply
  Shannon Sheila
  4 juni 2016 at 07:55

  Zo’n vrolijk versierd melaminerijk kinderbordje had ik ook liggen thuis. Toevallig tijdens het afwassen op de haast onzichtbare tekst gestuit dat het bord niet verhit mag worden, i.v.m. de melamine die vrij zou komen. Lekker dan! Je zal het maar niet gelezen hebben.

  • Reply
   Josan
   4 juni 2016 at 08:09

   Shannon, het klopt dat melamine sowieso niet verhit mag worden. Maar zelfs wanneer je dit niet doet, blijkt uit onderzoek dat mensen die het veel gebruiken op den duur resten melamine in hun lichaam hebben. Blijkbaar sijpelt het gewoon in ons eten en drinken op den duur.

   • Reply
    Jeannette
    3 december 2017 at 17:21

    Wij zijn er vroeger allemaal groot mee geworden.Niet zo snel paniekeren.
    Je maakt zo heel veel jonge moeders bang en onzeker.

    • Reply
     Jeannette
     3 december 2017 at 17:26

     Vanaf groep 8 je kinderen een telefoon laten beheren is menigmaal gevaarlijker.

     • Josan
      3 december 2017 at 17:29

      Welllicht maar mijn dochter weet dat ze hem niet in de magnetron moet stoppen dus dan valt het gevaar wel mee 🙂

    • Reply
     Josan
     3 december 2017 at 17:26

     Fijn dat je er groot mee geworden bent. Waarschijnlijk wist men toen nog niet beter. Inmiddels weet men beter en mag ik zelf mijn keuze maken. Dank je wel. Ik heb bij sowieso niet zoveel met mensen die ik niet ken en die mij gaan vertellen wat te doen. Bovendien denk ik dat een gemiddelde moeder het tegenwoordig zelf wel kan beslissen zonder advies van wildvreemden. Ook die tijd is een beetje over en sterft hopelijk met de vorige generatie uit.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
 • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
 • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
 • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
 • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
 • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger
 • ⭐ 𝓢𝓲𝓽𝓽𝓲𝓷𝓰 𝓹𝓻𝓮𝓽𝓽𝔂⭐ ⁣
Dat gaat me vandaag niet helpen. Minimaal 5x prikken in het ziekenhuis. En ervaring leert dat ze nooit mijn aders kunnen vinden dus dat het wel vaker wordt. En dat op een lege maag... gewoon tandjes op elkaar en me niet verzetten tegen al die naalden. Echt ik ben zo geen held met naalden 😨😭 ⁣
⁣
Alleen daarom twijfel ik al aan die hele kinkhoest vaccinatie 💉 moet gaan halen. Valt die mee? ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#30weeks #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #zwangerschap #pregnancydiary #zwangerschapsfotografie #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #stylishbump #mumtobe #maternitystyle #thebump #babybelly #30weekspregnant
 • 𝓦𝓸𝓮𝓷𝓼𝓭𝓪𝓰𝓶𝓲𝓭𝓭𝓪𝓰⁣
⁣
De dagen gaan snel en ze worden zo snel groot. Juist daarom probeer ik er alles aan te doen om ze mooie herinneringen mee te geven. Onze eigen gewoontes, rare manieren en mooie betekenisvolle rituelen. Zoals kerstkoekjes bakken. Het maakt niet uit of ze lukken of mislukken. Het gaat om het plezier.⁣ ⁣
Wat doe jij graag op de woensdagmiddag?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
https://www.goodgirlscompany.nl/zelf-kerstkoekjes-maken/ #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #kerst #kerstkoekjes #momblogger #littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childrenofig #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #bakken ⁣
#kindredmemories
 • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
 • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
 • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken

Dit zijn wij!